×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Близка до ТИМ фирма ще строи Флората, измъкна я от бургаския строителен бос Димитър Янакиев


Близка до ТИМ фирма ще строи Флората, измъкна я от  бургаския строителен бос Димитър Янакиев
Очаква се комисията да излезе с решение до седмица, но още от сега се знае, че варненската "Планекс" ще бъде класирана на първо място
19 Юни 2014, Четвъртък, 20:05 ч.
Автор: Евгения ДЖАМБАЗОВА

Варненската фирма се зарича да направи новия експоцентър на Бургас до следващата пролет

Близката до ТИМ варненска фирма „Планекс“ е най-близо до подписване на договор с Община Бургас за изграждане на Флората. Това стана ясно днес, когато общинската комисия отвори ценовите оферти на участниците и съобщи колко са получили те за техническите си предложения.

Председателят арх. Димитър Алексиев информира, че най-високо оценена е офертата на „Планекс“, която получава 39,21 точки за техническото си предложение. На второ място е бургаската „Мидия“, която е с 23,48 точки, а трета „Булелектрикс“ - 22 точки.

Ценовите предложения за изпълнение на поръчката са много близки. Най-висока от тях е тази на почти сигурния победител „Планекс“ - 2,802 млн. лева, „Булелектрикс“ - 2,735 млн. лева, а най-евтина е тази на „Мидия“ - 2,712 млн. лева.

При тази ситуация комисията се очаква да класира на първо място „Планекс“, на второ „Мидия“.

Варненската фирма навлиза сериозно в региона и участва по множество поръчки в Бургас, Созопол, Поморие и Несебър.

„Мидия“ООД е добре позната в Бургас, нейният собственик – Димитър Янакиев, е един от най-уважаваните бизнесмени в града. В момента фирмата изгражда подземната улица и обновява площад „Тройката“, преди това дружеството спечели и строителството на новия спортен корпус на ПМГ.

„Булелектрикс“ също е позната в региона с множеството си търговски и жилищни сгради. Управител на фирмата е Тодор Атанасов Златаров, който е и съдружник в компанията с Константин Янков Младенов.

Припомняме, че една от емблемите на Бургас – Флората, ще бъде превърната в атрактивен експо център, в който да се провеждат изложби, конференции и сватбени тържества.  Инвестицията ще е за 3,5 млн.лв., а финансирането ще бъде осигурено с кредитна линия по финансовия инструмент „Джесика“. Бъдещият експо център на Бургас има амбициозната задача да се превърне в една от най-големите атракции по Черноморието.

В категории: Бургас


10
Коментара по темата
10.
Greenhouse43
20.06.2014 16:10:37
3
2
Вместо да се пускат разни слухове за фирмата, по-добре да се види качеството на работата им. Планекс са добра фирма, имат опит, а и щом са спечелили търга, ще се справят с работата. Колкото и да им е мъчно на някои бургаски фирми, които всички ги знаем че нищо не могат.
9.
Fifi
20.06.2014 11:57:13
0
2
Qnakiew edna podzemna ulica ne moje da naprawi s Kostadin Markow i to w tandem a Glorata shte mi prawi.Hubawo 4e ne sa im q dali 4e shtqha wsi4ki krystowe da se izpo4upqt otgore katedralata Kiril i Metodii!
8.
замислен
20.06.2014 11:52:55
0
6
Избора не е бил особено труден, особено като гледам как бургаските фирми си вършат работата. Само погледнете как бургаските фирми ремонтираха моста, как бургаските фирми ремонтираха казиното, как същите бургаски фирми превърнаха главната ни улица в гьол, време е да има конкуренция в този град, иначе нещата не отиват на добре!
7.
бургаски
20.06.2014 11:27:58
1
2
А де ! КОГА ЩЕ ПОНЕСЕ НЯКОЙ ВИНА ЗА НЕКАДЪРНИТЕ ПРОЕКТИ ?!?!?КОГА ?!?
6.
Благой
20.06.2014 10:32:21
4
4
До Smashera ,
Как да се притесняваш като си служител на "Планекс".
радвай се ,радвай се път бургаските фирми да го духат.
5.
Smashera
20.06.2014 09:45:34
3
8
Фирма Планекс има много голям опит в разработването и реализирането на множество проекти. Вижте им само порфолиото на сайта:
http://www.planex.bg/articles/45/commercial-and-office-buildings.html
Това дали имат нещо общо с ТИМ или не няма никакво значение. Все пак при печеленето на подобни търгове са важни обективните критерии. Важно е работата да се свърши. Ако го направи някаква малка фирмичка и после стане нещо, кой ще понесе отговорността - фирмата изпълнител! Ето затова е важно, тази фирма да има капацитет, който да и позволява да поеме риска при изпълнението на проекта. В България няма много такива фирми и реално всичките са на някой! Така, че за мен специално няма нищо притеснително. Всичко следва обективна логика и показатели...
4.
Бургас
20.06.2014 09:06:16
4
4
Каква стана тя със строителството в Общината ?
Високо строителство "Планекс" Варна ,
Пътно строителство "Хидрострой" Варна.
Абе кмете ти за Бургас и неговите хора ли работиш ли за себе си и Варна ?
3.
Pacheka
20.06.2014 08:56:23
0
4
В момента мидия и планекс строят мастодона в бившия санаториум в свети влас. Така че ми говорете кой какво е измъкнал. Всичко е нагласено
2.
Благовеста
19.06.2014 18:55:07
10
27
След като са предложили най-добрата оферта, какво лошо има. Всички фирми са един дол дренки.
1.
haho
19.06.2014 18:35:05
32
33
Поредната пералня благодарение на ГЕРБерското управление на любимия Ви кмет Митко ТИМ-а
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори