×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Държат в плен в Италия 25-годишната Ивета от Бургас


Държат в плен в Италия 25-годишната Ивета от Бургас
Ивета, която е психично болна и без лекарства, не може да се прибере в България. Младата жена е обявена за международно издирване
25 Март 2014, Вторник, 16:14 ч.

Голям бой ядох, с дърво ме биха, бях синя, ръката ми е изкълчена и още ме боли, пише момичето във Фейсбук



Двадесет и пет годишната Ивета Цветкова, която е шизофреничка, повече от два месеца е в Италия, държана под ключ и не може да се прибере в Бургас. Освен това е останала без лекарствата, които трябва да приема всеки ден.

За случая съобщиха Дойка Тодорова - жената, която се е грижила за нея, и Румяна Петрова от Национална асоциация на сдружението за честни избори и граждански права. Ивета е изоставено от майка си дете и е отгледана в дома „Ал. Г. Коджакафалията“. След навършването на 18 години тя няма къде да отиде, а и й поставят диагноза – параноидна шизофрения. Лекуват я в Раднево, а Дойка Тодорова я съжалява и я прибира в дома си в Бургас. Жената е бивша учителка и има психично болен син. В продължение на 5 години тя приема присърце проблема на Ивета. „От момента, в който я взех, отидоха 3 хил. лв. Трябваше да й внеса осигуровки, за да мине през ТЕЛК, да й купим дрехи и лични вещи“, разказа Тодорова пред в. „Черноморски фар“.

Ивета обаче иска да е самостоятелна и излиза на квартира. Живее на ул. „Македония“ 62. Там се запознава и с Мария. На 7 януари 2014 г. тръгва заедно с нея и приятеля си Хари за Италия. На жената, която нарича майка, съобщава само ден по-рано. По думите й, Хари й е осигурил работа в селското стопанство.


Ивета (вдясно) заедно с Мария, която я убедила да замине за Италия

Още в деня на заминаването Румяна Петрова сигнализира за случая в полицията. Служители на МВР-Бургас отиват на адреса и говорят с тримата, записват марката и номера на автомобила. Не могат обаче да ги спрат, тъй като няма основателна причина.
След тази дата контактите с Ивета са по Интернет и рядко с телефонни разговори. Отначало тя успява на всеки 3-4 дни да се свърже с Румяна или Дойка. Момичето е много разочаровано и иска да се прибере. Казва, че й трябват 80 евро, за да може да се върне.

Веднъж е била пребита.

„Голям бой ядох, с дърво ме биха, бях синя, ръката ми е изкълчена и още ме боли“, пише Ивета на бележки във Фейсбук на 26 януари.

„Тук в Италия е голяма мафия, има много сутеньори, цигани и турци от България“, пише два дни по-късно момичето.

Според двете жени, подали сигнала, на Ивета й е предлагано да проституира, но тя не се е съгласила. Момичето разбира, че се намира в село Сера Каприола, а Термоли е най-близкият град. Не й казват обаче адреса и я държат в къща, без да може да излиза навън. За кратко работи в селското стопанство.
Ивета непрекъснато пише как иска да се прибере в Бургас, а не може. Не й плащат нищо за труда, а само й осигуряват квартира и храна. Следват десетина дни, в които няма никаква връзка с младата жена.

На 12 март тя пише отново във Фейсбук и обяснява, че вече е в друго село – Сан Марко. Живеела в голяма къща с едно италианско семейство и чистела. Собственикът се казвал Паоло Манчини и се занимавал със земеделие. Отново не й казали адреса. Не можела да излезе от къщата и да отиде в кметството или полицията. На всичкото отгоре Хари й иска 100 евро за това, че я е довел в Италия.
„Тук има българи, които карат хора до България, но не всеки ден. Пътува се два дни“, пише Ивета тази неделя.

Нейните хазяи й обещали да й дадат пари за пътя, но според Дойка и Румяна със сигурност хората я лъжат и злоупотребяват с нея. Тя е добродушна и наивна, всичко казано го приема едно към едно, обясни Дойка.

В същото време за случая с Ивета е уведомена Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“, съобщи вчера говорителката на бургаската полиция Цветелина Рандева. Младата жена е обявена за международно издирване и когато я намерят, ще я поканят да се прибере. Това е процедурата, обясни Рандева.

В категории: Бургас


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Stalin
26.03.2014 19:33:38
0
1
Abe vie nali se dafkahte s rumqna petrova imashe statii za neq ot vas sega drugo peete ? nqkakva platena raklama mirishe tuka
1.
chitatelka
26.03.2014 11:29:40
0
4
Тази статия или е измислица, или нещо определено не е в ред с фактите. Първо, кой похитител би позволил на жертвата да си комуникира по фейсбук с когото и да било, ако целта е жертвата да си остане похитена... фейсбук дава инфорамация за местоположението, така че дори да не са й дали адреса, щом има достъп до фейсбук, близките й могат да видят откъде им пише. Освен това, ако допуснем, че статията и случаят са автентични, след като жената е със заболяване и не си взима лекарствата, защо се счита за чиста монета всичко, което казва?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори