×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Резнаха 150 кв.м велоалея в Слънчев бряг заради бизнеса на съветника Николай Киров


Резнаха 150 кв.м велоалея в Слънчев бряг заради бизнеса на съветника Николай Киров
Съветникът Николай Киров бърза да се похвали с новата си придобивка на някого секунди след сесията на Общинския съвет в Несебър
24 Март 2014, Понеделник, 16:47 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ Снимки Иван КОЛЕВ

Местната власт на Несебър облажи и скандалноизвестния Йордан Бенев, той ще строи в района на „Дюнигейт”
Днес мнозинството в Общинския съвет на Несебър одобри предложение на зам.-кмета Виктор Борисов за премахване на 150 кв/м велоалея до хотел „Свежест“. Целта - за да позволи на фирмата на общинския съветник Николай Киров “Орбител Кондор“ ООД да си направи магазин. Докладната мина за секунди, без никакъв дебат, под №40 в дневния ред.  Точката бе замаскирана като изработване на ПУП и бе прокарана по „терлички” в края на сесията.

Николай Киров е сред приближените съветници на кмета Николай Димитров. На 23 септември 2013 година той внася искане в общинска администрация за изменение на ПУП-а в к.к. „Слънчев бряг-Запад“. Там Киров има няколко търговски обекта, единият от които е представителство на „Близу“, а другият е магазин на Office 1. След последния летен сезон той очевидно вижда потенциал в локацията и иска от администрацията да му  разреши да „захапе“ и част от публичната общинска собственост - велоалеята и зелените площи, за да разршири собствените си търговски площи. Получава съгласие от РИОСВ-Бургас на 8 октомври 2013 г., а на 20 ноември м.г. предложението е одобрено и от Експертния съвет на Общината. Следващата стъпка е да поиска съгласие от Общинския съвет за промяна на ПУП. Несебърският народен избраник така успява да си уреди създаването на ново УПИ между него и Общината, след което без търг или конкурс ще има възможност да  закупи въпросните 150 кв.м. на стратегическото място в Слънчев бряг. Оттук нататък Николай Киров трябва само да изчака лицензиран оценител да определи цената на настоящата общинска велоалея. Киров е съветник първи мандат. Бизнесът му е в сферата на телекомуникациите и рекламата. В „Кейбъл Прима“ АД е съдружник с един от най-доверените хора на кмета Николай Димитров – адвокат Петър Атанасов.

По същата методика, на днешната сесия Общинският съвет на Несебър одобри предложението за промяна на предназначението на 1 дка нива на бургаския бизнесмен Йордан Бенев. Той пък е собственик в сянка на печално известната строителна фирма „ГМ Строй“. Парцелът се намира в местността „Кокалу“, нашумяла покрай „Дюнигейт“. Там Бенев иска да строи жилищен комплекс с допустима височина до 15 метра.

Мнозинството в местния парламент, основно съветниците от партията на Динко и Йордан Диневи  „МОРЕ“ по традиция смачкаха всички предложения на опозицията. Това се случи и днес с идеята  на общинския съветник от „Синята коалиция“ Венелин Ташев за провеждането на явен търг за отдаване на 12 магазина в търговски център „Сочи“ в Стария Несебър. Стартовите им наемни цени на месец, определени от администрацията, са между 220 лв. - 315 лв..
Общинската съветничка от ПП "МОРЕ" Антоанета Димитрова прояви далеч по-сериозна активност преди започването на сесията. На заседанието замлъкна
„Спомняте си, че преди време пуснахме няколко магазина на явен търг, имаше наддаване и цените  скочиха от 3 хил.лв на 24 хил.лв. Защо да не вземем и тук повече пари за Общината?!“, запита Венелин Ташев, но остана без подкрепа. Предложението му даже не бе подложено на гласуване. „По правилник първо гласуваме основният текст на докладната и ако не се приеме, подлагаме на гласуване предложението“, отговори му председателят на ОбС Благой Филипов от партия „МОРЕ”. 
С неуспех завършиха и опитите на групата на ГЕРБ да внесе промени в Наредбата за преместваеми обекти. „Не може да се правят корекции между първо и второ четене“, отряза ги Благой Филипов. „Кога да ги направим корекциите ние, след като не сме допуснати до работата на комисиите?!“, питаха от опозиционната група, но никой от чнозинството не ги слушаше.

В групата на ГЕРБ все пак трябва да са доволни, защото този път мнозинството подкрепи и тяхна докладна, макар е реализацията й ще вдига рейтинга на кмета за следващия местен вот. Тя засягаше изграждане на велоалея между Тънково и Несебър. Администрацията на кмета Николай Димитров прегърна идеята и дори разшири обхвата на алеята, като тя ще започва от Стария град, през Равда и Тънково, за да стигне до Кошарица.

На днешната сесия съветниците в ОбС Несебър не изневериха на стила си и претупаха набързо 60-те точки в дневния ред, за което заедно с почивката им бяха нужни общо 75 минути.

В категории: Несебър


3
Коментара по темата
3.
РИОСВ
27.03.2014 06:33:49
2
1
Касабова, проверявай си информацията ,моля ти се ! Не е 150 кв.м. , а е 1500 кв. км. ,не е велоалея , а е карибски пясък и освен това не са го резнали , а са го пресяли / да е по чист примерно, знам ли./Демек - не са компютри ,а компоти.Като пишете групости ,поне да е малко по-забавно, че иначе и някое дело да отнесете. Ама айде ,следващия път !
2.
123
26.03.2014 08:22:57
0
5
v tozi ob6tinski savet se dava samo na priblijeni na kmeta
1.
сотир
24.03.2014 20:50:49
1
15
Всички са лакоми свине.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори