×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Нафтата“ на стадион „Черноморец“?! Тест за властта в едни 150 хубави декара насред Бургас


„Нафтата“ на стадион „Черноморец“?! Тест за властта в едни 150 хубави декара насред Бургас
Стадион "Черноморец" е в окаян вид. С малко средства може да се вдъхне нов живот на славното спортно съоръжение и футболът там да се върне. Въпросът е дали някой го иска
19 Март 2014, Сряда, 15:01 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ и архив Флагман.бг

Идеята, колкото и шизофренна за феновете, е логична, ако Общината  иска да помогне на футбола. Ако не – става прозрачно намерението да смени статута на земята
Еретичната и налудничава идея „Нефтохимик“ да играе мачовете си в свещения дом  на своя изконен градски съперник „Черноморец“ със сигурност ще разбуни духовете в спортните среди в Бургас (ВИЖ ТУК). Най-малкото заради това, че крайните привърженици на „шейховете“ трябва да подкрепят любимия си тим на вражеската територия на някогашния емблематичен стадион, известен на старите поколения като „9-ти септември“. На всичкото отгоре ще се налага и да го ремонтират, защото е като лунен пейзаж.

Приеме ли спортното съоръжение „Черноморец” футболистите от „Нефтохимик“, това ще е гаранция, че спортът отново ще се възроди и трудно ще се премине към промяна на статута на 150-те дка в „Акациите“ от зона за спорт в зона за строителство. Така ще бъде опроверган черният сценарий на видния червен опозиционер и настоящ арестант Ивайло Дражев, който от десет години предупреждава, че базата умишлено се съсипва, за да няма обществен натиск, когато се мине към варианта да се сменя предназначението й. Досега бившият футболен бос изглеждаше болезнено прав. Огромното спортно съоръжение действително се рушеше от липса на грижи, с изкъртени седалки, порутени съблекални без ток и вода и всичко бе потънало бурени и дървета.

Сега ситуацията може да се промени. Искането на „Нефтохимик“ ще е тест за същинските планове на Общинския съвет и кметската администрация дали искат да запазят спортното съоръжение за бъдещите поколения. Ако бъде отхвърлена докладната на феновете на „Нефтохимик”,  Дражев ще се окаже пророк и тогава бургазлии ще могат да кажат „сбогом“ на стадиона и на грандиозния проект „Черноморец-Арена“, ще си гледаме като хубава идейна картинка от романтичния период на бургаския футбол при Краси Балъков и Фреди Бобич.

Искането на административния директор на „зелените“ Николай Тодоров да ритат на „Черноморец” има здрав разум. Имаше време – през 2012 и 2013 г., когато  двата градски отбора „Нефтохимик” и „Черноморец” деляха стадион „Лазур” с благоволението на Митко Събев и срещу 10 хиляди лева на мач, които „Нафтата” плащаше. Но сумата бе непосилна за закъсалия клуб и договорът бе прекратен. 

Така изглеждаше стадионът по времето на Ивайло Дражев
Общоизвестен факт е, че в „Нефтохимик”  трудно покриват  елементарните разходи за ток и вода, а предложението за изграждане на стадион е сравнимо с това бедната африканска държава Буркина Фасо да направи център по нанотехнологии.

Чисто хипотетично дори и някога да се намерят средства, то  вече няма да има подходящ терен в Бургас, което оставя „Нефтохимик“ да се задоволи със селската поляна в „Долно Езерово“, подходяща за приятелски мачлета и тренировки.

А истината е, че с малко пари стадион „Черноморец“ може да бъде стегнат и да се реши проблемът на „зелената“ футболна общественост в града. Едва ли за ремонта на съблекалните и отварянето на два сектора ще са нужни Бог знае колко пари.

Очакваме Общината да съдейства на един спортен клуб да играе в база, в която има общинска собственост, а не да се превръща до безкрайност в медиатор между два търговски субекта. Впрочем говорим за тест, в който иде реч за много декари, много пари и парливи интереси.

В категории: На терена , Спорт


12
Коментара по темата
12.
Жоро Бекъма
21.03.2014 12:15:52
0
3
Отново виждам пак мерене на "пишки" спрете се бе хора. За да продължат да съществуват и двата отбора е нужно да имат спортни бази в които да тренират, а също така и стадиони на които да играят. Кой бил по-стар или млад, селяни или гражданчета не е важно. Важното е да сме горди, че имаме 2, а не един отбор да продължават да играят и да ни радват. Всичко останало ще се нареди...
11.
Бургас е зИлен
20.03.2014 18:20:28
2
7
Мазута остана без отбор и стадион защото на татко порточанов му секна кранчето от завода.Колкото и да се напъвате,ще си останете каменовски селяни.Отборът на Бургас е Черноморец и колкото и да драскате небивалици няма да се промени.Мазните може да сте отбора на селяндурите дошли във Бургас и нищо повече.
10.
Бургас е ЗЕЛЕН
20.03.2014 16:42:06
7
3
Аман от разбирачи и почитатели на бургаския футбол некомпетентни до безкрай за какво обединение ми говори този господин той наясно ли за причините и обстоятелствата довели до тва НЕФТОХИМИК да остане без отбор и стадион ? Да се обединят черноморец с циганите от комлука че им е много малка агитката ние сме НЕФТОХИМИК отбора на Бургас!
9.
Бургас
20.03.2014 15:39:12
1
6
Някои хора,уж бургазлии,а не знаят къде се намира кварталите " Комлука" и "Акации".
8.
до ветерана
20.03.2014 11:44:50
4
4
селяндур си ти, че не можеш да пишеш и си неграмотен.
7.
Дарт Мол
20.03.2014 11:04:07
3
4
За съжаление футболът в Бургас умря.
Акционерите на "Черноморец" въобще не ги интересува този спорт .
Мазута нямат пукнат лев и те наредени професионален футбол да правят. Без пари няма футбол , а пари за футбол в Бургас няма.
От друга страна пък за всеки мач на "Лудогорец" от Бургас пътуват безплатни автобуси с гювечари .
Дали пък въобще заслужаваме в Бургас да има професионален футбол.
6.
ВЕТЕРАН
20.03.2014 10:14:25
6
5
КОГАТО СТАДИОН ЧЕРНОМОРЕЦ ГО ИМАШЕ,КОМПЛЕКС ЛАЗУР НАФТАТА И СТАДИОНА НЕ СЪЩЕСТВУВАХА.СТАДИОН ЧЕРНОМОРЕЦ СЕ НАМИРА В АКАЦИИТЕ НЕ В КОМЛУКА СЕЛЕНДУР ОТ ТАМ Е ЗАПОЧНАЛ ГРАДА.
5.
до 2
20.03.2014 06:35:45
5
7
кой стадион оправихте, бе капут. Черноморец го разсипахте и вместо е като след война, а Нефтохимик само го използвате без да го поддържате. и той е започнал да се разпада, а беше най-хубавия в България. марш в Комлука.
4.
бургазлия
20.03.2014 06:32:37
4
8
не е нормално, все нафтата да оправя стадионите в Бургас. всеки трябва да си е където му е мястото, Черноморец в Комлука, а Нефтохимик в Лазур.
3.
нафта
20.03.2014 06:30:37
2
9
мазут, ама играете на хубав стадион, за който не сте дали и един лев, а ви беше подарен. Отивайте си в Комлука, където ви е мястото, а ние да си се върнем на НАШИЯ стадион - стадион "Нефтохимик".
2.
Поркочанов
20.03.2014 02:47:16
8
3
Вечно онеправдания мазут пак търсят мекото на хляба и чакат Черноморец да стегнат стадиона с отпуснатите средства за школата и хоп да се наместят наготово и на метено с някакви блудкави каузи за спасение и други алабализми понеже общината била задължена да спасява частния им отбор,вместо да си признаят,че вместо да инвестират отпуснатите и на тях средства в ШКОЛАТА ги изядоха в първия отбор и после пак някой друг ще им е виновен.
1.
ники
19.03.2014 22:30:51
8
2
Идиогщини и простотии!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Той е сравнително скъпа инвестиция – по голямата част от бизнеса все още се ориентира как да го приложи в своята работа, за да повиши продуктивността
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори