×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За дъртаците – великденски добавки, за децата – един гол...козунак!


За дъртаците – великденски добавки, за децата – един гол...козунак!
За тези жалки левчета във форумите младите намразиха старите, а пенсионерите се карат един с друг
13 Март 2014, Четвъртък, 11:33 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Виртуална битка на тема пенсии, добавки, алчни старци, нещастни дечица,  политика и вечното народно недоволство


Всички пенсионери ще получат еднократна добавка към априлските си пенсии, става ясно от съобщение на сайта на Националния осигурителен институт. Проект на постановление на Министерския съвет, утвърден днес на заседание на Надзорния съвет на НОИ, предвижда изплащане на еднократна допълнителна сума следващия месец, която обаче ще е диференцирана. Предвижда се 40 лв. да получат възрастните хора, чиято пенсия или сборът от пенсиите заедно с добавките или компенсациите към тях е в размер до 150 лв. включително. Тези, които имат пенсии до 251 лева / прага на бедността/, ще получат още 30 лева допълнително. За останалите добавките ще са 20 лева. Средствата ще бъдат за сметка от икономии на разходите и трансферите по централния бюджет на Република България за 2014 г. Новината предизвика различни реакции в обществото. От браво до пълно отрицание.

И този път, за да не коментираме новината самите ние, ще ви предоставим за размисъл реакции на потребители в интернет, написани в различни сайтове.

Kaloqn: Мамичката ви тъпа, продажна. За дъртаците коледни добавки, сега великденски, а за децата нищо. Защо не мислите за децата бе, кретени? Те са бъдещето на нацията, не изкуфелите дъртаци, на които и да им дадеш пари, ще ги скрият в дюшека, за да ги дадат на някой телефонен измамник!

Дарко: Е га тиииииииииииии популизма, е гаааааааа ти слагачеството. Това е узаконено купуване на гласове! БСП си купува пенсионерските гласчета  за евроизборите. От прозрачно – по-прозрачно!

Пенсионерка 1:  Аз съм много благодарна, защото на Коледа взех 50 лева и успях да посрещна децата с прилична трапеза, а сега с тези пари, ще купя яйца и агнешко. Благодаря на правителството, че най-после се сети за старите хора. Предишното не ни даде нито лев четири години и замрази пенсиите. Не са много пари, ама и на това сме доволни“.

Пенсионер 2: Ти ли ма, червена гъско разклатена! Ти ли изразяваш благодарности, комунистическа подлого! Щом ти е ниска пенсията, значи си се скатавала, не си работила, или си работила в сивата икономика и паричките си кътала в джоба си. Пет лева да ви подхвърлят и веднага сте готови да оближете задниците на Местан и Станишев. А те това и чакат. Пукни, електорат гнусен!

Данка: Значи за мен 30, а за лапачите с високите пенсии по 20. Къде е тук справедливостта? Пак сме прекарани!

Sani: А детските, господа управляващи? Децата нямат ли право да получат подарък за Коледа и Великден? Какво да купим с тези смешни надбавки? Или логиката ви е – децата не гласуват, затова за тях нищо. Криво сте си направили сметката! Родителите им гласуват! Бабите и дядовците им гласуват! България тясна ще ви се види!

Койчо от Койнаре: Защо винаги бабите и дядовците бе? Ами безработните? Те не са ли хора? Те нямат ли нужди? Те не празнуват ли Коледа и Великден? С какво са по-различни от разни вмирисани на валериан баушкери? Защо така с двойния аршин само за твърдия електорат, а?  

Койна: Луд ли си бе, Койчо? Ако дадат на безработните, значи да дадат на един милион цигани, които ни окрадоха, обрулиха ни, голи тояги останахме, сега пък и помощи. Размърдай си малко пияната куха кратуна!

SS: Циганите на сапун! Тези добавки явно са за тях, маскирани като пенсии. Българи с такива ниски доходи няма. Само цигани и турците, които цял живот са копали в ТКЗС-то и сега пенсийките им са малки. Браво на правителството! За пореден път доказа, че мисли само за мангалите!

Госпожа Параскева: За мен тази добавка от 40 лева е смешна! Ще я даря на депутатите да си купят кюфтета, или ще изгоря двете двадесетачки пред парламента! Аз съм работила 43 години и пенсията ми е 248 лева!

Kur na DPS: ДПС направи и вкара тази безумна идея, за да напълни устата на електората си! Само те са с ниски пенсии, мамицата им!

Справедлив: За целия народ по 40 лева! Иначе е дискриминация. С какво един дъртак е по-нуждаещ се от всеки друг българин????

Гражданка: Да им дадат тези пари, но да се провери всеки от тях само с тях ли се издържа. Имат ли деца в чужбина! Имат ли имоти, които дават под наем! Имат ли влогове в банката! Не работят ли тайно някъде! Има много богати пенсионери, които се правят на бедни!

Сивков: Куркапан е това. На Сергея и Бея. Купуват си гласовете за една мръвка агнешко!

Баба Гицка: Какво агнешко бе, младеж? С тези 40 лева само хляба не можем да си купим.

Дедовия: Яжте ми го! Докато в една държава има толкова работещи, колкото и пенсионери, бъдеще нито за едните, нито за другите няма. Само за богаташите и политиците има


Оставаме без никакъв коментар, така наречените коментари на народа, които сме взели от седем сериозни новинарски сайта.
В Гърция и до днес в най-голямата криза има коледни и великденски добавки, като само преди година те бяха в размер на още една пенсия.

А ние? Ние сме толкова жалки, толкова бедни, че за някакви 30-40 лева сме готови да се избием по форумите. От мъка ли, от бедност ли, от нихилизъм, от  омраза, от отчаяние, от някакво типично нашенско чувство за справедливост, или просто за спорта?

А вие какво мислите?

В категории: Животът


Автор
18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
бургазлия
14.03.2014 12:42:05
0
4
Ало, авторът,Вие нямате ли майка или дете?Сменете си заглавието, защото стила му е неуместен и недопустим с жаргона си!
17.
бургазлия
14.03.2014 12:42:04
0
4
Ало, авторът,Вие нямате ли майка или дете?Сменете си заглавието, защото стила му е неуместен и недопустим с жаргона си!
16.
пенсионер
14.03.2014 11:18:56
0
6
Защо непрекъснато се казва, че работещите издържат пенсионерите.За мен това не трябва да е вярно. Ние сме се осигурявали по 30-35 г. Къде са ни парите, къде е видно кой колко е дал и колко има за осигуровки? Парите май ги няма? И кой определи системата за получаване на нищожни пенсии, инженери, лекари и др. се срамуват и мизерстват незаслужено.не обиждайте старите хора, това е голям грях!
15.
Петър Петров
14.03.2014 09:19:42
1
5
От всички приказки има една, която изкарва на преден план проблем, който е световен. Става дума за приказката за куката. Един мъж имал син и внук и всички били много щастливи до деня, в който мъжът остарял много и рухнал. Синът му и снаха му трябвало да се грижат за него, но понеже е трудно да гледаш стар и болен човек, скоро им омръзнало и решили да го изхвърлят на сметището.

За целта синът взел една кука и завлякъл баща си до бунището. Когато тръгнал да си ходи видял как неговият син изприпкал и прибрал куката. Попитал го защо го прави, а синът му отговорил "Някой ден ще ми потрябва за теб". Той се засрамил от това и прибрал баща си.

Наистина грижите за тези, които не могат да се оправят сами, са трудни и затормозяващи. Затова не само хората предпочитат да обръщат гръб на старите и немощните, но го прави цялото ни общество и държава.
14.
Петър Петров
14.03.2014 09:15:50
0
2
СТАРИТЕ ХОРА


Един жесток цар изкарал закон да бъдат погубени всички стари хора.
- Каква полза от тях - казал той, - нито орат, нито жънат, нито дърва секат. Само ядат хляб и се пречкат вкъщи. По-добре ще живеем без тях.
Запретнали се царските палачи. Всичките стари хора минали под нож. Останал само един старец - баща на болярин. Дожаляло на болярина да вземе главата на стария си баща, затуй го укрил на тайно място и го хранел скришом, без да знае никой.
Жестокият цар имал луд чер кон: ритал, хапел, скачал, хвърлял ездачите. Никой не можел да се приближи до него и да го укроти. В столицата живеела една лукава знахарка. Царят заповядал да я повикат в двореца и почнал да я разпитва как може да укроти лудия кон.
- Как ли? - отговорила знахарката. - Заповядай, господарю, на твоите боляри да усучат въже от пясък. Вържеш ли коня с въже от пясък, той ще стане кротък като овчица.
Царят се почесал по тила и повикал болярите си.
- Хей, боляри - викнал им той, - слушайте какво ще ви заповядам! Още утре да ми донесете едно въже от пясък. Ако дойдете в двореца без пясъчно въже, главите ви ще взема!
Прибрали се болярите с наведени глави. Никому не идвало наум как може да се усуче въже от пясък. Между болярите бил и оня, който пощадил живота на баща си. Като се прибрал вкъщи омърлушен, старецът го попитал:
- Защо си кахърен синко?
Боляринът му разправил какво иска царят.
- Туй ли е то всичко? Не бой се. Утре, като идете в двореца и царят рече: " Къде е въжето?" - ти му отговори: "Царю, готови сме да усучем въже от пясък, но не знаем какво трябва да бъде - дебело, тънко, жълто или червено, дай ни по-напред мостра."
На другия ден, като чул умния отговор, царят преклонил глава и казал:
- Прави сте, трябва да ви дам мостра, но няма откъде да я взема.
И царят простил живота на всички.
Същото лято настанала голяма суша. Всичко живо изгоряло - и трева, и плод. Пресъхнали реките и кладенците. Житниците се опразнили. Не останало жито дори за семе. Уплашили се хората да не измрат от глад. Загрижил се и царят. Повикал пак болярите и им заповядал:
- Каквото щете правете и струвайте, но утре , като дойдете, искам да ми кажете откъде да намерим жито за посев, инак главите ви ще взема.
Тръгнали си болярите сломени - не е лесна работа да се намери жито. Скритият старец видял, че синът му се връща и този път омърлушен, и попитал какво се е случило.
- Сега, тате - рекъл боляринът, - и ти не можеш ми помогна.
- Защо?
- Защото царят иска семе за посев, а никъде в страната няма жито.
- Не бой се, синко. Утре, когато се явите пред царя, ти му кажи да заповяда на селяните да разровят всички мравуняци на царството. В мравуняците има много жито, събирано зрънце по зрънце от мравките.
И наистина, щом селяните излезли по кърищата и разкопали мравуняците - намерили във всеки мравуняк по една торбичка едро зърно. Царят останал много учуден от находището и се обърнал към болярина, дето криел баща си. Попитал го:
- Кажи ми, кой ти даде този мъдър съвет?
- Не смея да кажа, господарю, защото ще ме погубиш.
- Няма косъм да падне от главата ти, кажи!
Тогава боляринът признал, че е укрил баща си и той го е научил какво да каже за пясъчното въже и де има скрито жито.
Скоро излязъл нов закон: никой да не закача старите хора, а когато вървят по улиците - всеки да им сторва път.
13.
Петър Петров
14.03.2014 09:13:54
0
9
Нима има хора които искрено вярват че мизерните добавки които ще получат "дъртаците и инвалидите", ще бъдат изядени скришом? Точно възрастните хора отделят най - голяма част от своят оскъден залък, за да дадат на деца и внуци (както е истина и факта че за много "родители, личните разходи за кафе, нощни заведения, нова плазма или любов извън дома са приоритет пред нуждите на децата им). Моля не настройвайте младата част от обществото срещу тези на които дължат своето съществуване. Един ден и вие ще остареете и ще разберете какво означава поговорката старост - нерадост...
12.
bobi
13.03.2014 23:11:42
0
2
www.greenline-yambol.com
11.
pe6o
13.03.2014 21:54:39
1
2
кАСАБОВА,къде да ти набутам тези пари,дано се задавиш стях
10.
Друг селянин
13.03.2014 16:46:47
1
6
Да дадат парите на децата, че да ги изпият бащите им!
9.
Селянин
13.03.2014 16:41:05
1
6
Еее, много лош и много прост народ. Чисто български егоизъм, за някакви си 30-40 лева ще се избием с тъпотии по форумите, и не само...
8.
anonimen
13.03.2014 15:31:08
11
5
i basi tapanarite na pensiite a na decata nishto
7.
Потресена
13.03.2014 15:29:22
1
21
Когато видя възрастен, треперещ от годините човек, оръфан и жалък, сърцето ми се свива. Винаги, винаги...Той е бил млад, смял се е, работил е, обичал е и е мразил, смятал е, че животът е вечен, но прави последните си крачки. Ужасена съм с какви думи са наречени в интернет тези хорица. Нека да им дадат пари. За някои от тях това е последната радост. Поклон пред сбръчканите им ръце и лица!
6.
Stoyan
13.03.2014 15:21:10
4
6
Интересно ще бъде да се направи проучване на улицата, а не в И-т! Хората над 65 години на практика са скарани с новите технологии. А в селата може и да не са чували за тях! Напрактика там новините с научават от телевизията - ако я има и от радиото! Там изобщо си нямат и представа, че в държавата има и други партии, освен червената столетница! Представа си нямат, че един работещ на практика издържа 2-ма пенсионери! И ще кажат със сигурност - Браво на Орешарски! И не си дават сметка, че Живота не се изчерпва с едно ядене на агнешко и няколко шарени яйца! Което е жалко и показва къде сме - по манталитет на управниците ни!
5.
ooohoho
13.03.2014 14:09:07
1
7
Защо не се взе решение да дадат на децата до 14 години по някой лев,така и така са подрастващи,а и са бъдещето на България ?
Защо ли? Защото циганите 3 дни ще "озвучават" Меден рудник и другите махали в страната...
4.
su hu от центъра на вселенатаа
13.03.2014 13:04:10
1
8
продължавате с нечистивите си манипулации..не забравяйте че вие сте от губещата страна на всички неща..
3.
малоумника
13.03.2014 12:58:12
4
13
Абе олигофрени вие нямате ли дърти родители вие няма ли да станете дъртаци или сте поредните еврейчета които пишете нарочно за да разделите окончателно старите от така нареченото подрастващо поколение и след време като умре и последния българин ще заселите българската земя с ония олигофрени дет си блъскат празните кратуни в стената на плача в йеросалим
2.
анонимен
13.03.2014 12:56:59
5
7
Децата не гласуват
1.
orionbebe
13.03.2014 12:51:36
3
7
Светът на обикновения човек е заблуда, илюзия, т.е. Майя, чиято сила е пропорционална на не осъзнаването смисъла и целта на съществуването на човека. Ако той предполага, че всичко заобикалящо го е главна цел на неговото пребиваване на Земята, а не е само средство за развитие и усъвършенстване на неговия дух, той се потапя в света на илюзията, в света на Майя. Но ако той смята, че Царството на духа не е от този свят и че този преходен свят служи само като стъпало за възхода на духа, Майя започва да губи властта си над неговото съзнание. Тогава в него се утвърждава чувството на не привързаност към всичко, което го заобикаля или което той притежава и то започва да губи влиянието си върху него. Така се ражда неговата свобода и той започва да различава илюзията от действителността. Започва да осъзнава, че няма никаква полза за него, ако придобие дори и целия свят, а погуби душата си.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори