×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Таткото на гарда на Очите в тандем с голямо ченге иска да пази МБАЛ-Бургас за 580 хил.лв.


Таткото на гарда на Очите в тандем с голямо ченге иска да пази МБАЛ-Бургас за 580 хил.лв.
Станимир Дидов (вляво) e шофьор и личен гард на Митьо, баща му Тодор е съдружник в „Аркус сигурност” с бившия началник на сектор „Криминална полиция” Иван Владимиров
10 Февруари 2014, Понеделник, 17:48 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ и архив Флагман.бг

Другата атрактивна двойка е Найден Милков и Петко Иванов от „3S СОТ”
Седем фирми се състезават за охраната на най-голямата болница в Югоизточна България МБАЛ-Бургас, видя наш репортер, който присъства в аулата при отварянето на офертите. Процедурата е особено атрактивна  -  580 хил.лв. без ДДС за две години. Изискванията към избрания изпълнител не са сложни - да има лиценз за охранителна дейност, собствена радио честота и да наеме 20 невъоръжени пазачи.

По реда на подаването на документите, първи участник в търга е столичната „Ес Би Джи Секюрити“,  регистрирана на домашния адрес на собственичката си - 44-годишната Бранимира Минчева Давидков,  в ж.к“Младост“, бл.73. Капиталът й е смущаващо малък - едва 2 лева. Компанията, видно от обявените актове в Търговския регистър, не развива дейност. Последният и единствен годишен отчет е за 2011 година и е с нулеви стойности.

Следва бургаската „3S COT”, която е добре позната. Съдружници във фирмата са бившият общински съветник, певец и бизнесмен, създател на Първа частна милиция през 1993-ата година Найден Милков, както и бившият директор на общинската полиция от времето на Йоан Костадинов - Петко Иванов, който е и управител. Дружеството вече е успяло да поеме голяма част от обектите на бившия полицейски СОД, който бе закрит със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев преди няколко месеца.

Третата фирма, която иска да охранява МБАЛ Бургас, е столичната „Агенция Дага Полис“, която е собственост на „Корал Секюрити“ и Надежда Ананиева. Едноличен собственик на капитала на първото дружество е Георги Ананиев. Фирмата охранява обекти в Пазарджик, Пловдив, Силистра, Варна и други.

Представителят (вляво) на Найден Милков и Петко Иванов внесе документите им
Собственик на четвъртия кандидат  „ПС Гард“ София е 30-годишният столичанин Илия Грудев, а управител Тодор Мавродиев. Фирмата е обичаен участник по търгове на военното министерство. Позициите й са изключително силни по време на Тройната коалиция. В този период „ПС Гард“ поема и част от охраната на комбината „Кремиковци“.

Бургаската „Аркус Сигурност“  също е подала документи като дъщерна на столичната „Аркус“. За шефове  тук са вписани бургазлиите Тодор Дидов и Иван Владимиров. Тодор Дидов е бащата на най-доверия човек на Димитър Желязков Очите – Стаминир Дидов, известен като Стамбата. Стамбата е личен бодигард и шофьор на Очите. Двамата се разделят само в часовете от денонощието, когато си лягат с жена. Но това винаги става в съседни спални.

„Не знам какъв шеф може да е бащата на Стамбата в „Аркус”, но едно е сигурно – човекът е с влошено здраве и едва ли му е до охранителна фирма”, довери конкурент на Аркус-ите. Странна симбиоза между таткото на Стамбата  и една от знаковите фигури в историята на МВР в Бургас бележат в  „Аркус Сигурност”. Вторият съдружник Иван Владимиров дълго години бе едно от най-големите ченгета в града – началник на Четвърто РПУ, на Пето РПУ, на Трето РПУ, както и шеф на Криминалния сектор в РДВР-Бургас. Сега е пенсионер, но синът му Методий е в оперативния сектор на ГД „Криминална полиция” в София, разполагащ с много информация за престъпния свят, особено в местата за лишаване от свобода. Таткото на Стамбата пък  Тодор Дидов е бивш надзирател от Бургаския затвор.

Шестата фирма подала документи в търга е регионалният клон на „Боду” ООД за Бургас. Софийската компания е един от националните лидери в този пазарен сегмент, но дейността им в Бургас не е силно застъпена.

Фирмата на Николай Димов (вдясно) охранява болницата от миналата година, но договорът й изтича през март
Последната оферта, която бе подадена буквално минути преди да изтече крайния срок  е на сегашния пазач на болницата „Джи Ен Секюрити 2010“. Тя е регистрирана в село Тръстиково, община Камено. Едноличен собственик е Николай Иванов Димов. Регистрирана е с едва 200 лева капитал, а от 2011 година няма публикуван годишен финансов отчет. Незнайно как през лятото на м.г. фирмата успя да спечели обществената поръчка на МБАЛ-Бургас и пое охраната на здравното заведение. Параметрите на стария договор показват, че „Джи Ен Секюрити 2010“ прибира 207 хил.лв., без ДДС, за да осигури 15 невъоръжени охранители за болницата.

„До месец ще съобщим резултата от този конкурс, комисията още не е стигнала до отварянето на ценовите оферти”, каза прокуристът на МБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски.

В категории: Бизнес


10
Коментара по темата
10.
Az
12.02.2014 09:52:41
0
3
Ама кой ви каза, че дават 450 лева заплати, няма такова нещо, 350 лева са заплатите!
9.
Dimitar SL
11.02.2014 10:21:15
1
5
ako firmata koqto v momenta ohranqva bolnicata e GN , shte im stiskam palci mnogo seriozni i razbrani momcheta , nqkolko pati mi se naloji da posetq lechebnoto zavedenie i kato gi gledam otsrtani mi napraviha mnogo dobro vpechatlenie i zabelqzah che povicheto sa mladi momcheta ne nqkakvi trepereshti alkoholici koito po skoro shte te rasmeqt otkolkoto da te stresnat , do kolkoto znam vzimat i nad 600 lv koeto si e dosta dobre za tozi vid profesiq . Na takova konfliktno mqsto kato speshnoto im trqbvat tochno takiva respektirashti momcheta inachi shte im e trudno na dejurnite da se opravqt s piqnici , narkomani , batki, i t.n.
8.
ДДД
11.02.2014 08:59:26
0
7
Една проста сметка.

Разходи на година:

15 охранителя х 450 лв. = 81 000 лв.

Сложете още 20 К административни разходи - счетоводство, лиценз, честота (кола не слагам, защото седят само по входовете)

Общо 100 хил. лв.

В момента фирмата прибира 207 К годишно или 100 000 лева или 50%чиста печалба :) Айде честито на данъкоплатеца!
7.
ДДД
11.02.2014 08:59:26
1
9
Една проста сметка.

Разходи на година:

15 охранителя х 450 лв. = 81 000 лв.

Сложете още 20 К административни разходи - счетоводство, лиценз, честота (кола не слагам, защото седят само по входовете)

Общо 100 хил. лв.

В момента фирмата прибира 207 К годишно или 100 000 лева или 50%чиста печалба :) Айде честито на данъкоплатеца!
6.
me4o
11.02.2014 08:53:36
1
4
Ако Колев беше познал, че сина на шефа на полицейския СОД работи в 3Ес и дърпа обекти щях да го призная за топжурналист.
5.
петя кичукова
11.02.2014 01:13:09
0
8
комисионерките с елките там ли са още
4.
цецо
11.02.2014 00:38:41
0
10
кви са тия пари за портиери , АЛОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО
3.
22 kalibyr za tezi
10.02.2014 21:16:55
4
10
БРАВО, РАЗКРИХТЕ най-накрая симбиозата! МУТРА с ЧЕНГЕ в съвместен бизнес - ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА !!!!
Пазели МБАЛ и Гробищата, ами нали там е НАЙ-СЛАДКОТО ПЕРО от ОСНОВНИЯТ ИМ БИЗНЕС - ОРГАНИ от ТРУПНИ ДОНОРИ ......Да пазят "клиентите си" от конкурентните си МУТРО-ЧЕНГЕСАРСКИ фирми и погребалните им агенции.......
2.
tatara
10.02.2014 20:12:24
1
7
еми той и здравко богданов е кадровик в аркус ...
1.
запознат
10.02.2014 18:37:34
0
9
А истината ,че борбата е между милюционери.И Н.Димов до 2009 бе такъв,а Владимиров му бе началник.Между впрочем Димов държи и охраната на гробищния парк,все апетитни хапки.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори