×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Златко Баретата: Знам кой поръча смъртта ми. Простих му!


Златко Баретата: Знам кой поръча смъртта ми. Простих му!
Точно преди година Баретата едва не умря от кръвозагуба пред Съдебната палата
30 Януари 2014, Четвъртък, 18:07 ч.

Мафиотът се заклел пред Бог, че ако оживее, няма да си отмъщава

Eдин от най-големите наркобосове в България Златомир Иванов - Баретата няма да търси отмъщение за стрелбата срещу него, станала преди 1 година, въпреки че прекрасно знае кой поръча смъртта му и кой дръпна спусъка на автомата Калашников. Това разкриха пред журналисти лица от най-близкото обкръжение на боса. Той дал обет пред Бог, че ако запази живота му, няма да търси отмъщение.

Оцеляването на Златан е истинско медицинско чудо, така че Иванов е категоричен ще спази клетвата си пред Всевишния. Най-важното е, че съм жив. Този, който ме поръча, да не се притеснява, че ще му отмъстя. Аз не съм Бог да решавам кой да живее и кой не. Извадих страхотен късмет, че съм жив и не искам да предизвиквам сам съдбата си, казал преди дни Баретата на хората си. Златко ги бил събрал в дома си, за да почерпи за здраве.

На 29 януари 2013 г. Златомир Иванов беше прострелян пред входа на Съдебната палата в столицата. Днес мафиотът вече е простил на хората, които пожелаха смъртта му. Златомир Иванов бил видимо променен много по-спокоен от преди инцидента и с 20 килограма отгоре. Вече точно година МВР и прокуратурата нямат никакъв официален напредък в разследването на стрелбата срещу Златомир Иванов и престъплението се води в графата неразкрити, пише скандално. нет. Припомняме, че

Баретата беше надупчен в краката и корема с олово пред главния вход на Съдебната палата в центъра на София на 29 януари миналата година, явявайки се на заседание по водено срещу него дело. Покушението наподобяваше сцена от сериала "Под прикритие" в един от по-ранните епизоди именно в храма на Темида бе ликвидирана приятелката на страховития Джаро. При стрелбата срещу Златко Баретата бе ранен и един от гардовете му Атанас Станков, който единствен успя да отвърне на огъня. Килърът се бе скрил в таванско помещение на съседна на съда сграда на ул. "Витоша" в столицата.

Цяла седмица Баретата беше в кома и шоково състояние в "Пирогов", а шансовете му да оцелее се окачествяваха като минимални. Изстрелите увредиха тънкото и дебелото черво, пикочния мехур, тазобедрена и колянна става. Босът остана жив, но не много здрав. Към днешна дата Златомир Иванов е подал документи да бъде освидетелстван като инвалид и да получи решение на ТЕЛК. Което, ако се случи, дори ще му даде право да получава инвалидна пенсия и да се води безплатно в градския транспорт. Софийският апелативен съд пък прие преди дни заключение от съдебномедицинска експертиза, според която здравословното състояние на Иванов вече позволява той да се явява пред съда, но с помощта на патерици или инвалидна количка. Независимо, че МВР разполага с 9-секундно видео, на което се вижда стрелецът на Баретата, разпознаването му бе невъзможно. Камера на търговски обект срещу Съдебната палата бе заснела как килърът се оттегля от местопрестъплението. Той обаче е с шапка на главата и лицето му не се вижда.

Смята се, че Росен Драгнев - Капитана е поръчителят на стрелбата. Той дори бе задържан от МВР, но впоследствие освободен поради липса на доказателства. Смята се, че Росен Драгнев - Капитана е поръчителят на стрелбата. Той дори бе задържан от МВР, но впоследствие освободен поради липса на доказателства. Килърът бе избрал безпрепятствен маршрут за оттегляне, по който умишлено нямаше други записващи устройства. На единствените кадри, на които е запечатан, се вижда мъж на около 30 години, висок между 175 и 182 см, с шапка с малка козирка, облечен в черно яке, черни панталони и черни ръкавици. По част от иззетите доказателства от обгарялото помещение срещу Съдебната палата беше намерен и биологичен материал част от косъм. ДНК експертизата обаче не даде отговор на кого е косъмът. Оръжието на стрелеца - автомат Калашников със заличени номера, също бе намерено по-късно.

Въпреки че следствието и МВР нямат преки доказателства нито за поръчителя на стрелбата, нито за извършителите, 3 са оперативните версии които дават отговор на въпросите кой и защо. И при трите предположения ставало въпрос за пари, а в един от случаите и за чест. Ченгетата установили, че лично Златко Барета и престъпната му организация дължат на различни хора, фирми, а и на държавата суми от порядъка на над 20 млн. лева. Дълговете са натрупани през последните 4 години, в които срещу Иванов се водеше дело, по което получи и осъдителна присъда от 8 години пандиз.

Списъкът на кредиторите на мафиота е дълъг и разнороден. Златан дължи пари на НАП, наркодилъри, босове на дрогата от чужбина основно от Грузия, на личната си охрана, дори и на собственици на кръчми. Сумите варират от 500 лв. до 5,5 милиона лева. Последната цифра бе съобщена миналата година от Специализираната прокуратура, която повдигна обвинения на Баретата, че е ръководил престъпна група с цел извършване на престъпления срещу данъчната система. Към тази група като обвиняем бе привлечен и Росен Драгнев - Капитана. Драгнев беше партньор на Баретата в петролния бизнес. През 2011 и 2012 г. Капитана натрупва дългове към софийският си авер, като към края на 2012 г. сумата вече е била набъбнала на 3 млн. лева.

Според източници от службите е установено, че през декември 2012 г. е имало тягостна среща между Златомир Иванов и Росен Капитана. Тя се е провела в дома на мафиота в столичния квартал "Драгалевци". Очевидци твърдят пред ченгетата, че на нея Баретата лично е ударил 2 звучни шамара на Капитана, след като последният не могъл да даде адекватен отговор на въпросите къде са парите и кога ще бъдат върнати. Унижението се е случило пред очите на охраната на мафиота и пазвантите на казанлъчанина. Смята се, че именно заради тези два шамара Драгнев впоследствие е поръчал опита за убийство на партньора си. Седмица след стрелбата срещу Баретата Капитана бе арестуван от антимафиоти, разпитан, но малко след това освободен, тъй като не бяха намерени необходимите доказателства.

Третата версия гласи, че Златомир Иванов е стрелян по поръчка на друг мафиот, който към този момент се е ползвал от протекциите на бившия шеф на ГДБОП Станимир флоров. Категорично установено е, че Баретата не е платил хероин за около 100 000 лв., за който се говори, че е бил собственост на известния ромски бос Стефан Бонев - Сако.

В категории: Крими


1
Коментара по темата
1.
Mitio ochite
30.01.2014 21:19:00
1
15
Za malko da poviarvame
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори