×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдът оправда бургазлийка, нарекла прокурорите "мишки"


Съдът оправда бургазлийка, нарекла прокурорите "мишки"
Бургаският районен съд оправда Румяна Петрова по обвинението за дребно хулиганство. Тя отиде на подсъдимата скамейка, заради това, че се опита да потърси сметка на прокуратурата
12 Декември 2013, Четвъртък, 19:45 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Румяна Петрова потърсила сметка от бургаското държавно обвинение за забавено разследване за купуване на гласове

Регионалният координатор на Българско сдружение за честни избори и граждански права в Бургас Румяна Петрова бе оправдава по обвинението за дребно хулиганство от Бургаския районен съд, заради по адрес на обвинителите от тукашната Районна прокуратура. Прелюбопитното решение е на съдия Стоян Мутафчиев, показа справка на Флагман.бг.

Интересната случка се развива в края на лятото – на 30 август. В този ден, около 12:30 часа, Румяна Петрова в качеството си на представител на неправителствената организация решава да провери какво се случва с разследване на изборни манипулации. Според нея по подадения сигнал се работи изключително бавно.

Румяна Петрова се качва на третия етаж на Съдебната палата, където се помещава Районната прокуратура и първоначално иска да се срещне с тогавашния ръководител на обвинението Андрей Червеняков. Той отказва и насочва към наблюдаващия прокурор Иван Кирков, който преди седмица бе избран за негов наследник в РП Бургас.

От протокола на съдебното заседание става ясно, че Кирков също не желае да се вижда с Петрова. Всъщност от негово име деловодителят Скарлева казва, че „прокурорът не се среща с граждани“. Все пак тя предоставя телефонния му номер на Румяна Петрова, която според възприятията на свидетелите провежда разговор на висок тон с Иван Кирков. Петрова му се кара, търси му сметка за забавеното разследване и отказа да се срещне с нея. „Прокурорите се крият като мишки“, казва тя след като афектирано тръшнала слушалката на бъдещия районен прокурор на Бургас.

Секунди по-късно сякаш тя е ръководител на прокуратурата упоритата дама разпорежда на деловодителя Скарлева да попита Андрей Червеняков, кога в крайна сметка ще я приеме. Той и посочва ден и час, но очевидно Румяна Петрова не е доволна и в това време отваря малкото прозорче на прокуратурата, собственоръчно взема бланки от бюрото за оплакания от бюрото и започва същински екшън пред вратите на РП Бургас, след което вече на място пристига съдебната охрана, които я извеждат извън сградата.

Близо три месеца по-късно прокуратурата се чуди какво да прави с Румяна Петрова. В крайна сметка й повдига обвинение по Указа за борба с дребното хулиганство. Учудващо е, че прави това толкова късно. Стандартната процедура е няколко дни след инкриминираното деяние да се повдигне обвинение и бързо да се стигне до осъдителна присъда. В този случай обаче и аргументите на държавното обвинение издишат. „Разпоредбата на чл.39, ал.1 от Конституцията на Република България въвежда правото на всеки да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. Единственото ограничение в осъществяването на това право е, че то не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления. Като заявява, че „прокурорите се крият като мишки и не искат да говорят с гражданите”, че полицията и прокуратурата не работят и служителите в прокуратурата са некомпетентни, тя упражнява конституционно признатото й право да изразява мнение. Употребените от нея думи нито са обидни, нито целият израз смислово и обективно е „неприличен” с оглед установения морал в обществото. Че поведението на Петрова е емоционално в по-голяма от необходимата степен, се установи по делото. Тя обаче упражнява своите права да сезира прокуратурата, да поиска информация за движение на свързаната с нея преписка и да иска лична среща с прокурор. С тези си действия тя не засяга обществения ред и спокойствие, нито скандализира граждани. Настойчивостта и припряността, с която тя упражнява своите права, не може да се отъждестви с непристойна проява.“, пише в решението си Бургаският районен съд.

В категории: Темида


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
i sotirova
13.12.2013 12:49:13
0
4
i as byh podsadima saradi korympiran prokyror i brat my i byh opravdana ot sadiy stoyn mytafchiev edin chesten i pocheten i spasva4t sakona sa4toto se otnasy i sa sadiy monika yhandgiyn
7.
ОНЯ
13.12.2013 09:28:50
1
7
БРАВО НА ЖЕНАТА ,САМАТА ИСТИНА Е КАЗАЛА.АЗ СЪМ ПОТЪРПЕВШ ОТ ОТ ПРОКУРОР -МИШКА ОТ РАЙОННА ПРОКУРАТУРА,КОЙТО ИЗПЪЛНЯВА ПОРЪЧКИ НА КМЕТ И БИЗНЕСМЕНИ ОТ ВЛАС .ДО ЕДИН ТРЯБВА ДА БЪДАТ СМЕНЕНИ И СЪДЕНИ
6.
запозната
13.12.2013 05:11:05
2
4
Определено флагман се оказва жълта медия. Измисля си статийките
както е удобно, без дори да направи проверка. Не е вярно, че госпожата се е интересувала по дело за изборите, а за преписка по нейна жалба, по която ден по- рано е възложена проврка, след среща с прокурора. Като подробност може да се допълни, че срещу въпросната госпожа има не един жалващ се гражданин. Не пишете нестини!
5.
НВВЙКВ
13.12.2013 01:52:58
1
10
ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ , ПЛАТЕНИ ЛИ СТЕ. ЖЕНАТА Е ПРАВА. ДА Я ПРИЕМАТ, ЗАЩО , ДА НЕ СА БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП . КАК ТАКА ЩЕ БАВЯТ РАЗСЛЕДВАНИЯ. СЪД ЗА ТАКИВА ПРОКУРОРИ.
4.
БАСТА
13.12.2013 00:34:15
1
6
В ЕВРОПЕЙСКИТЕ БЕЛИ ДЪРЖАВИ, куките са и прокурори, САМО У НАС СА РАЗДЕЛЕНИ !???
Хайде да закриват Прокуратурата и всички ЦВЕТАНОВчета да стават разследващи полицай , след като свалиха безбожно нивото и ценза на прокурорите.
3.
trapera
13.12.2013 00:20:32
0
6
Че какво грешно и лошо е казала жената ?! Излиза че тези , които казват истината - трябва да са подсъдими ли ?! Ееее б... ахти и ,,държавата" ! Няма такава на този свят !
2.
trapera
13.12.2013 00:20:32
0
6
Че какво грешно и лошо е казала жената ?! Излиза че тези , които казват истината - трябва да са подсъдими ли ?! Ееее б... ахти и ,,държавата" ! Няма такава на този свят !
1.
ЧЕРВЕН НЯКОЙ
13.12.2013 00:17:41
1
8
БРАВО НА СЪДА.
ВИСОКОМЕРНИТЕ И САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ПРОКУРОРИ ТРЯВБА ДА БЪДАТ ОЗАПТЯВАНИ ОВРЕМЕ.
ЧЕ КАКТО СА Я ПОДКАРАЛИ, ВЗЕХА ДА ПРОИЗНАСЯТ И ПРИСЪДИ В РАЗНИ РАЗПОРЕЖДАНИЯ ПО СКАЛЪПЕНИ ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА.
КАТО НЕКОЙ СИ КАМЪН ГЪЗПУДИНОВ, ДЕТ ЗАРАД ЕДНА ФУСТА СЕ Е БАРНАЛ ХЕМ ПРОКУРОР, ХЕМ РАЗСЛЕДВАЩ ПОЛИЦАЙ, ХЕМ СЪДИЯ, ХЕМ ЕКЗЕКУТОР АКО ИМА ЧАЛЪМ ..... ДОКАТО МАЙ ГО ПРИВИКА ГЛАВНИЯТ И МУ ВРЪЧИ ПЕШКИРА САМ ДА СИ ГО ИЗПЕРЕ Ш ХОДИ ДА СИ ЛОВИ РИБОЦИТЕ НА ГЬОЛА- ГЪРЛАТА.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори