×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Царево отбелязва 100-годишнината на горското стопанство


Царево отбелязва 100-годишнината на горското стопанство
Изложбата посветена на юбилея е изключително атрактивна
12 Ноември 2013, Вторник, 09:57 ч.

Програмата за празника е изключително богата
Българската горска колегия и обществеността в Община Царево, ще отбележат подобаващо 100 годишнината на първата служба по горите в Странджа. Централна проява е изложбата „100 години ДГС – Царево”, която ще бъде открита на 15 ноември т.г. в читалище „Георги Кондолов – 1914”. Стогодишната история на ДГС – Царево е показана в 20 пана - текстове, архивни и съвременни снимки, фоксимилета на документи и карти. По-голямата част от представената информация се прави обществено достяние за първи път.

Изложбата е дело на колектив от научни работници от Музея на Лесотехническия университет – София, Катедрата по етнология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и изследователския център – ЕКОПАН.

Ръководството на ДГС – Царево постави почти неизпълнимо условия за нейното осъществяване – да се открие кой е първия лесничей на службата по горите в Странджа. Три месеца бяха необходими за издирването в архивите на лесовъда Георги Кънчев, заел длъжността през м.октомври 1913 г.
В чест на своя юбилей горското стопанство в Царево успя да издири своите 25 ръководители, заемали поста в последните 100 години.

За тържествата в Царево, от Истанбул ще отпътува делегация, ръководена от инж. ЗЕКЕРИЯ МЕРЕ - директор на Регионалното управление на горите в Европейската част на Турция. Той е придружен от инж. НЮФЕР ЯВУЗ - директор на Горското стопанство в Лозенград, което си поделя грижата за странджанските гори с българските лесовъди в Царево и Малко Търново.


В категории: Царево


20
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
20
Коментара по темата
20.
Налбантов - директор на СОУ Приморско
02.02.2014 17:42:17
0
0
На времето покрай секса, който правех с Прокопова я карах и да ми лиже гъза. Чувствах угризения на съвестта, че тя толкова много се раздава за мене и изразих съчувствието си по този повод... Но тя най-нагло ми отговори, че го правела от съжаление към мен и за да ми повдигнела самочувствието, щото ме виждала какъв заспал хуй съм... Направо ме уби с тоз отговор и ме свали на земята, така разбрах, че нищо не струвам!
После споделих това с Красимира Петкова (учителка по англ. език) и други колеги и те направо умряха от смях... Между другото Петкова беше много по-опитна в тая насока - лизане на задника ми!
(Забележка: Донка Прокопова, за която става въпрос е от Царево, живее на ул. "Рене Шарон" и преподава български език.)
19.
oreshaka
15.11.2013 12:47:05
3
4
Така, по повод протеста, организиран от БСП.
- Стриптизъора от Царево, да организира гола трупа + пастора;
- Лелята, да подготви сбирка със снимки, нейна специалност;
- Директорът, да излъже служителите, че ги води на горско мероприятие и да ги заведе на протест;
- Гоча, да проектира 2-3 бараки, да спи електората в София;
Няма да продължавам с шегите..защото е тъжно.
18.
некой си
15.11.2013 11:18:57
1
0
СПИРТНИ, още сте снощни май??? И вие го обърнахте на политика!? Тук е спортен форум, бе айляци!Нещо объркахте форума май.
17.
Другарят Христо Бисеров
15.11.2013 10:54:09
1
2
Защо не пускате коментарите. И без това няма анонимностПросто няма коментари. Никого не го интересува вътрешно-партийно мероприятие на българските комунисти, които ще изведат няколко човека под строй.Честито, тъпанари!Няма нищо по-долно, по-лъжливо, по-нахално, по-двулично, по-вероломно и достойно за унищожение от "демократизиралият" се комунист.
16.
немски център
15.11.2013 09:53:22
3
1
Сега ще направят и един немски център за професионално развитие към горското, ще си спретнат и няколко други дейности, за да има място за кадърните хора на партията.
Между другото кой твърдеше, че Петко Пастора трябва да поеме БСП? И аз така мисля, само той ще ги Оправи.
Арнаудов, кога ще започнеш да назначаваш хора от циганския етност на работа в горското, ама като горски, а не като общи работници ? В общината ги използваше самоз а мръсна работа? Няма ли да им глсуваш доверие за по-сериозни ангажименти ?
Виж Лапчев, по-добре се справя от теб в този аспект. Нали си го мериш по него, заеми се...
15.
100 години сеч
14.11.2013 21:17:31
5
4
100 години Горското стопанство сече гора, изнася дърва, грижи се за животни, за да се изтребват животни. Колко хубав повод да си направите изложба със снимки в стил бившата директорка на градския музей. Тя много ги обичаше тия изложби със картинки.
Хубав повод и да се напиете - 100 години търговско дружесество за сече, и най-сетне Царят на Царево Петко Арнаудов, се възкачи на трона. Хайде сега правете политика. Сега ви е паднало да се опитвате да се върнете на власт. На гърба на горското и горските, на гърба на града. Желая ви неуспех.
14.
Аз до 13
14.11.2013 11:34:40
1
2
Реалността такава, каквато е.
13.
Любомир Димитров
14.11.2013 10:00:31
0
4
Това бъзикилийкс ли е?Браво A-------в, бравоП---- о! Най накрая и ти да минеш в сферата на виртуалната доброта и човечност. Щот в рИалната никкЪв тА няма, да знайш чоджум!
Ама сериозно – кой казва че държавата е декор? Е, няма такова нещо. Държавата е навсякъде около нас – тя ни се усмихва намръщено през стъклата на хилядите бюра и ни кара да и се покланяме , предвидливо поставяйки отвора в стъклото ниско долу, така, че да сме принудени да го направим. Тя ни пази грижливо и видимо по улиците, невидимо по телефоните и Джи-Ес-Емите и очевадно по границите – защото за нея правилния път е е описан в стотиците хиляди нормативни документи и правилници, създадени от нея и за нея. За нас пътят по който е позволено да вървим може да ни се вижда един, но за нея това са десетки и стотици хиляди пътечки, вадички и ручейчета, по които се стичат паричките ни и пълнят бездънния и търбух…
Нямало било държава! Има, ама ние сме в нея като планктон в корема на кит и всичко което виждаме е тъмнината, т.е. нищо не виждаме. Ама на кита му е сито и благо – всичките проблеми са събрани там, където им е мястото, а решението им е въпрос на производство на фекалии…
12.
Психотичния до баба торбалана
13.11.2013 11:10:44
0
5
Прекрасна страна и грозна комунистическа държава....
Ааааа, ти ли беше с голямата фирма за крадено желязо - халуминий, чогуний и всякакво друго цветно метал?
11.
не горския
13.11.2013 09:09:52
3
2
защо нямаше гости от малко търново от горското и от любимците на цялата община еколози от парк странджа.много интересно.
10.
Писмо от един нелегален бг емигрант
13.11.2013 09:05:00
1
3
Мила мамо,Много съм щастлив. Остават само два месеца до първи януари, когато най-сетне ще мога да работя официално във Великобритания. Друго си е да кормиш риба и миеш легално чинии в Лондон, а не както досега - да кормиш риба и миеш чинии нелегално в Лондон.

Намерих си и квартира - в южната част. Деля я с още няколко момчета от България - от Ахтопол, Чирпан, Сливен, София, Бургас, Варна, Поморие, Търново, Малко Търново-той ми се пада 1-ви братовчед, Елин Пелин, Лясковци, Монтана, Китен, Карнобат, Шумен, Горна Оряховица... за другите трима не се сещам откъде бяха. Излиза ни на сметка, всеки плаща по една седмична надница за стаята. Няма собствена баня, но айде сега, и лукс да търсим.. даваме по 5 паунда за душ при съседа.

Малко ни пречи, че отсреща има летище и първоначално като излиташе някой самолет, от шума се чупеше прозорецът, но му намерихме цаката. След като платихме първите три стъкла (че ние с какво сме виновни???), накрая решихме въобще да не слагаме ново, та е малко студено нощем, но пак бива. Леко е зор и с гаджетата, разбрали сме с момчетата за един график и като дойде приятелката на някой, другите нощуваме навън, да не пречим, та затова тоя месец се чудя къде да спя, за следващия вече - лесно.
Сега съм навън, удрям си една хубава нощна разходка край Темза. Вятърът ме гали нежно при минус 15, а отгоре ми се сипе прохладен дъждец, някъде около 256-тия литър за това денонощие. Е нищо де, то и без това ми беше дошло до гуша от тая жега в България, пече ли, пече това слънце, край няма.

После ще си взема метрото от Северен Лондон, за да се преоблека със сухи дрехи в квартирата в южната част. До другия ден на обяд ще съм стигнал, колко му е. Ей, ама то така ще съм закъснял за работа. Ами наобратно - няма как, и без това дрехите вече ще са изсъхнали. До вдругиден ден на обяд ще съм стигнал, колко му е. Само дето може да ми удържат една пета от седмичната надница за закъснението. Е нищо де, ще ми остане колкото да ида два пъти на чай. Щото тука алкохолът е скъп, не е като алкохолният туризъм в България, дето е далеч по-модерен и евтин. Та затова сега съм на чаен туризъм, тъкмо черният ми дроб да си остане цял.

Иначе още си нямам приятелка, но пък британките много ми харесват. Вярно, Камила на Чарлз е по-секси от тазгодишната "Мис Великобритания", но какво от това? То и Саймън Коуел е по-секси от Камила, ако е въпрос. Важното е, че много се усмихват.. макар то така да изглеждат леко намръщени, ама какво от това. И разбират от футбол, даже повече от нашите мъже. Че го и играят по-добре. Въобще, жени от класа. Все ми викат: Дай пет! Аааа, забравих да ти се похваля, взех и книжка. Помниш ли като в България ме скъсаха и оня, инструкторът от ДАИ ми вика: ти, момко, книжка ще вземеш, ама кога колите тръгнат наобратно?! Та, тук взех, взех. Айде, ще приключвам, че ще ходя на зъболекар, намерих тук един в южната част, по-евтин. Ще ми прави две коронки отляво, само чакам тате да прати парите, дето продаде апартамента на леля Валя, че да имам пари и за втората. Другите ги събрах, все пак две години вече работя.

А през януари, живот и здраве, ще ходя на доктор, вече легално, да ме види за сърбежа в лявата ръка. Само дано ония от обявата приемат по-бързо бъбрека, че иначе как ще платя таксата, и аз не знам. Това е за момента, но пак да ти кажа, много съм щастлив. От първи януари вече ще работя легално. Друго си е да кормиш риба и миеш легално чинии в Лондон, а не както досега - да кормиш риба и миеш нелегално чинии в Лондон...
9.
do 7
12.11.2013 18:51:34
6
2
Не само Живко, ами и Илия Йовнов и Яни Костадинов, и Диана Дикова не са в политиката, заради кадровите предложения на семейството.
Да не говорим, че най-голямата грешка е да бъде свален Дечо Градев като председател на партията.
Сега вместо да управляват общината, честват годишнини в горското. Да си спретнат и един банкет, да поканят всички бивши от администрацията - все пак заради тях Арнаудов сега е директор, а не кмет. Дето се вика имат заслуга.
8.
maximus
12.11.2013 18:47:30
4
4
Добре бе другарки, а от купката с дърва ще се появи ли гол мъж политик от бсп, ей така да разведри обстановката или само снимки и пана на горското ще има ?
7.
koi koi
12.11.2013 18:46:06
4
4
Кой набутда стриптизъор в политката ?
Чрез него кой се опита да запуши устата на съвестни хора и политици като Живко Жеков ?
Кой избута лидера на младежкото БСП в града от поста му ?
Кой, кой, кой !?
6.
radostna novina
12.11.2013 18:41:40
4
5
Щастлива съм, че в горското няма музей, пречиствателна станция, финансов директор и гл.архитект, защото се сещам веднага кои са хората, които щяха да бъдат назначени в горското...за архитекти и директори.
5.
gorski
12.11.2013 18:39:36
3
3
Тия хора са безскрупулни - и горското омаскариха с политика.
г-н директор, спрете се. става грозно.
4.
Tanq Ivanova
12.11.2013 11:07:53
1
2
Мдааа, прочетох коментарите и наистина не знам какво може да се добави.а бе да! А дали уважаемите отчитат, че цените на дървата и другата дървесина отново са се увеличили? Те, ако с увеличение на цените си мислят, че потреблението се увеличава..........ШЪ мЪ прощават.
3.
Маруся Първанова
12.11.2013 10:44:23
1
1
Мълчи-и-и народе възроде-е-ени!Мила моя майно ле - бандит до бандита! Каква разлика кои е - важно е какви са!За пореден път Българската журналистика е под всякаква критика. важното е да напишем нещо но какво и дали е истина ....
2.
баба торбалана
12.11.2013 10:31:00
1
2
Много известения западен политолог Кристиян Вебер наскоро описа политическия и икономически живот в България така : " България по времето на Тодор Живков управдаваше името си НРБ. Живков еднакво силно държеше прозападните, но и просъветските настроения в България. Официална София беше сателит на СССР, реална България обаче търгуваше повече със Западна Германия, Италия и арабските страни, отколкото със СИВ. Живков изпадна в немилост пред Горбачов, защото СССР нямаше как тогава да признае, че България стои само на крачка от западноевропейското социално пазарно стопанство. Руснаците създават в България различни групировки, всяка от които смята себе си за единствен представител на официалните интереси на България. Така започна вътрешна напредвара кой повече ще унищожи. Много по-късно Ед.Шевернадзе казва за България - "Там сбъркахме напълно. " Повечето бизнесмени нямат дори елементарно понятие от правене на бизнес. За пазарна икономика в България започна да се смята, че всичко за което биха ти заплатили пари е продукт. Това доведе до сегашното положение в тази страна, където политиката е печеливш бизнес, а не израз на интересите на бизнеса и държавата. "--- КОЛКО ЯСНО НИ ВИЖДАТ !
1.
100 по 100
12.11.2013 10:19:38
4
6
Така, така, дойде П.А. на власт в гората и дойде време за празници, изложби с фотографии и прочие запазени марки на неговата госпожа.
Заглавието е пресилено - По-коректно е да се каже, че Горското стопанство празнува юбилей, а не Царево като град. Защото хората едва ли се вълнуват от този личен празник на директора.
Смешно е, че за първи път в 100-годишната история на Горското, то е използвано активно за политически амбиции.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори