×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И кметът на Царево Георги Лапчев "не знае" кой строи на "Арапя", това можело и да не е гора според него


И кметът на Царево Георги Лапчев "не знае" кой строи на "Арапя", това можело и да не е гора според него
Този имот не е гора, там ще има къщички, парцелът е частен и падналите дървета няма да бъдат повече от пет, твърди кметът Георги Лапчев
09 Ноември 2013, Събота, 12:35 ч.
Автор: Флагман.бг

Строят се къщички в съседство от нея, до пет дървета могат да бъдат отстранени, каза градоначалникът

Няма компетентен орган, който ясно и точно да каже точно кой отсече борове край къмпинг "Арапя". Нито зам. кметът по строителството на Царево Станислав Добрев, нито дори кметът Георги Лапчев назоваха конкретно фирмата, която строи там. Градоначалникът каза само, че няма да бъдат повалени повече от пет дървета в района на боровата гора край къмпинг „Арапя”, която била частна, а можело да се окаже, че дори не е гора. На Лапчев даже му било обидно, че трябва да отговаря на въпроси за строежа, за който ни сигнализираха възмутени наши читатели, видели как падат дървета докато се копаят поредните основи край брега. Темата е гореща, заради масовото окупиране на крайбрежието от частни имения. Царево и Приморско до сега са опазени от безпощадното строителство в сравнение с другите морски общини – Несебър и Созопол. В южните градчета все още може да се намери място, където човек успява да стигне до морето, без да му се налага да се сблъсква с частни охрани и високи огради, затова и струпаната строителна техника предизвика бурни реакции. След снимките, които Флагман.бг публикува вчера, градоначалникът Лапчев се оплака, че при него пристигнала армия от журналисти заради строежа. Въпреки това обаче, той не успя да каже кой точно е инвеститора, разбунил духовете, макар че наш източник съобщи, че това са двама общински съветници от ГЕРБ, близки – Георги Атанасов и Ангел Цигуларов. Двамата са съпартийци на градоначалника и негови близки съмишленици.

„Боровата гора никога никой не я пипал и няма да я пипне, предполагам. Но тя е частен имот. Ако направим проверка дори ще се окаже, че не е гора. Всичките тези местенца, които представляват териториите край „Арапя”,  са частни имоти. Има в сила ПУП-ове. В съседство с боровата гора има инвестиционно намерение, строителни книжа, проект, който ще представлява няколко малки къщички. Смятате ли, че знам в цялата община имената на инвеститорите?”, каза кметът Лапчев. От негова гледна точка трябвало всички документи да са коректни и по закон, а от там нататък хората да си работели.


В категории: Царево


26
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
26
Коментара по темата
26.
Налбантов - директор на СОУ Приморско
02.02.2014 17:43:29
0
3
На времето покрай секса, който правех с Прокопова я карах и да ми лиже гъза. Чувствах угризения на съвестта, че тя толкова много се раздава за мене и изразих съчувствието си по този повод... Но тя най-нагло ми отговори, че го правела от съжаление към мен и за да ми повдигнела самочувствието, щото ме виждала какъв заспал хуй съм... Направо ме уби с тоз отговор и ме свали на земята, така разбрах, че нищо не струвам!
После споделих това с Красимира Петкова (учителка по англ. език) и други колеги и те направо умряха от смях... Между другото Петкова беше много по-опитна в тая насока - лизане на задника ми!
(Забележка: Донка Прокопова, за която става въпрос е от Царево, живее на ул. "Рене Шарон" и преподава български език.)
25.
do 20
13.11.2013 11:51:59
1
12
" Боровата гора не била гора" . А какво е, стадо слонове? Явно всичко , което в общината е предвидено за унищожение е обявено , че НЕ Е ТОВА , КОЕТО Е. Затриха липите и кестените, а сега дойде редът на боровете. Какво да очакваме от кмет със странни разбирания и още по-странни теории и убеждения.
24.
..............
13.11.2013 11:49:17
0
6
" Боровата гора не била гора" . А какво е, стадо слонове? Явно всичко , което в общината е предвидено за унищожение е обявено , че НЕ Е ТОВА , КОЕТО Е. Затриха липите и кестените, а сега дойде редът на боровете. Какво да очакваме от кмет със странни разбирания и още по-странни теории и убеждения.
23.
заместникът
12.11.2013 09:58:18
7
3
Статията е абсолютно несъстоятелна....срам и позор...излагате се....Ами то да кажеш на комуняга да говори истината е все едно да кажеш на лъвчетата да рупат тревичка, а на сърничките да лапат мръвки,всеки който малко се помисли за успял почва да дава акъл по всички въпроси!
22.
predlojenie
12.11.2013 09:14:49
10
3
Тъй като само приказват и плюят, предлагам следното
На старите кадри на Арнаудов, веднага да им се намери работа с екстри.
На Балабанов - да се даде бизнес, спешно, голям бизнес, момчето е родено за милионер, но гербаджиите му пречат.
На Гоча да се даде куфарче с пари, да инвестира, той е роден за инвеститор, но гребаджиите му пречат.
На кинтажа да се даде гората - той е роден за дървосекач, обаче гербаджиите му пречат.
Дайте им бе, г-н Орешарски, назначете ги за милионери, че не могат да спят по цели нощи.
А, моля и един пост за другарката Арнаудова - направете я шеф на музея в София, тя има качества да бъде там, в София.
21.
BACA
12.11.2013 08:43:39
2
6
Пълен произвол и беззаконие!
20.
zapoznat
12.11.2013 00:39:04
0
9
Тоя смахнат манекен какви ги дрънкал - гората не била гора. Както дърветата на главната не бяха дървета , затова и тях изсече. Естествено , че така ще каже , че не е гора , за да си сече колкото ще, нали само в това го бива. Разпродават си парчетата земя, малкото хубави местенца за царевци, кво им пука! Ние нека да мрем, нищо че за нас това си е гора и си я обичаме, те трябва да си построят хотела и затова ще кажат, че не е гора. И да не се прави на луд, че не знае имената на инвеститорите, защото всичко минава през него. Кой ги издава тези разрешения?
19.
Аз до 18
12.11.2013 00:26:27
0
4
Прав си . Свестните българи намаляват като дърветата / не само в боровата гора / . Затова пък въпросният кмет до края ще се обявява за невинен до доказване на противното.
18.
Агент Димитър 2-ро управление
11.11.2013 11:01:24
1
4
Да, в България свестните не са много, затова пък на останалите им е сладка свинската копаня. Средностатистически млад българин: прост като г.з, неук и зъл, дебелак с бръсната глава, псуващ грубиян, речник на професионален хамалин, преобладават псувните, тъп и хитър, готов на всякакво предателство за пари, интересите му са свързани в тесния кръг само и единствено на семейното благополучие, все му е тая кой управлява, на всеки е подлога. Средностатистическата българка: недоволна, но търпелива, проста та проста, лъже за щяло и за нещяло, клюкари злобно за всеки, с нокти и зъби брани децата си, но само когато са нападнати, иначе пет пари не дава за тях,у изневерява на мъжа си без да ? мигне окото и то главно за пари. нагоре съвсем зле. Свободолюбието и усещането за нечистоплътност в отношенията на тия български типове им е напълно чуждо. Затова България е една мръсна кочина от грухтящи свине и шепа хора, които ще изчезнат и ще останат само двукраките вълци .А най гнусното е че са една шепа народ а ебават майката на 7 милиона.Това само българите можеме да го допуснем.
17.
wqe4
11.11.2013 10:40:29
1
2
Долавям принципа на разводняването: всички са маскари - няма достойни.Българинът не се научи, че промяната трябва да стане отдолу нагоре, от смяната на местната власт и далавераджиите по места - кметове, общински съветници, полиция, съдии.
16.
Гошлето
10.11.2013 21:57:43
1
17
Мамина душичка златна, той Гошлето не знае на кой свят се намира, та ще знае кой строи на Арапя, пък на мястото на р-т Нептун съвсем. Ха ха, единствено в затвора народната любов на загорелите затворници ще го върне на земята при нас простосмъртните.
15.
ot kmeta
10.11.2013 21:28:34
1
13
Ама кои е този Георги Лапчев , я попитайте кмета на ЦАРЕВО Ангел цигуларя той знае всичко ....пък такива като Станислав...Лапчев и ред други просто имаха късмета герб да ги назначи по същия начин както всеки избран от улицата .....
14.
до 13
10.11.2013 19:20:38
8
1
Много добре знаем отговора на върпса, за това и не гласувахме за него на изборите. Беше се маскирал като независим, беше се обградил с нови лица. Но беше рутинен и сгреши - довери се на куци коне, на хора без лица, на хора, които го подведоха.
От старите муцуни всеки дърпаше към себе си. Обединиха се едва когато паднаха от власт, защото им се иска да са си в канцеларийките и да си разиграват номерата.
Знаем много добре какво напакости той за Царево и повече няма да гласуваме за него.
По негово време инфраструктура се строеше само с пари на общината, с които я заробиха с кредити и неразплатени пари.
13.
koi koi
10.11.2013 13:41:25
9
5
Кой назначи жена си за директор на музей - кой, кой, кой !?
Кой знае имената на тъмните субентки, участвали в неморалните сделки и действия в Царево - кой, кой, кой ?
Кой те назначи за шеф на горското ? Кой, кой, кой !?

Кой си мислиш че си ?
Времето тик-така.
12.
do znaehstite
10.11.2013 13:25:08
9
4
Арнаудов, ти като си много наперен, и знаеш всичко, имаш ли сила и чест, да излезеш и да кажеш знаеш ли кой стои зад сделките с плажа Корал, кой стои зад фирмата Транстрой, един от големите кредитори на общината от твое време, имаш ли сила да кажеш кой стои зад това част от плажа на оазис да изчезне от картата? Ти си много силен човек на приказки, кажи КОЙ седи зад всички мътни и неморални решения и сделки по твое време ?

Не казваш, а искаш отговори за някакъв си строеж, на който всичко му е изрядно, който се строи сега. Строеж който по никакъв начин не засяга и не ощетява обществения интерес !?

На какво прилича това?
Странно е, защо всички асоциираме този сайт с твоето име. Може и да грешим, но сякаш ти прозираш от всички тези статии. Ако не е така, хората, които ги пишат и посвещават 4 статии на атака срещу частен инвеститор, не ти правят голяма услуга да знаеш.
11.
11
10.11.2013 12:17:51
9
3
И спрете да навирате пробитите си кадри в лицата ни. На всички ни е ясно, че не гласувахме за теб Арнаудов, заради тях. Защитавай ги колкото си искаш. Те ти скроиха шапката, а младите таланти покрай теб, ще ти ушият и костюма, т.е. обричат те и на следващия ти провал. Засилил си се да скачаш за кметския стол, сънуваш просо. Няма да стане. Мина ти времето, не защото си стар, а защото пътят ти е грешен - с компромати, лъжиливи статиики и приятелски медии. Учиш се от Бойко Борисов, а забравяш, че той стана жертва на самия себе си.
10.
4
10.11.2013 12:14:53
11
3
Четвърта статия по един и същи въпрос, представен лъжливо - сече се гора. Бесове името си мени, обаче нрава и любовта си към Арнаудови - НЕ.
Какъв им е проблема на всички конкретно с този обект ? Първо за гората - тя не е гора, а частен парцел на бизнесмен много добре познат на старата власт, заради инвестициите му в район Мечата дупка.
Второ, проблемът на старата власт с този казус е прост. Двама, трима или петима бизнесмени са закупили ЧАСТЕН имот и си строят с ЧАСТНИ пари сгради по закон допустими.
Обаче старата власт беше свикнала всичко да става с общински имоти и общински пари. Май за това квичат така гнусно.
Не можете да изкарате дивидент от тази случка, само се загробвате мили червени злодеи.
Мосинов на БСП София шеф да стане, няма да може да ви оправи промините мозъци. Излагате се.
9.
бастунa
10.11.2013 11:21:43
1
3
Лошото,когато си прост,е че е завинаги.Мале колко сте умни всички тука в тия коментариq направо спирам да пиша../бизниса си е бизнис-на секви нива../..Но,хайде пък едhttp://www.youtube.com/watch?v=FmYeG7kfQbkно поздравче;
8.
кмета
10.11.2013 10:56:03
1
4
Трудни години,спор няма.Кой ще ви дава пари после ???Всеки българин има три мечти-Да изгони всички ,който не са българи от България , не са съгласни с него и да иде да живее в чужбина.В името на тишината и спокойствието в държавата-не и аз.Айде да Ви е весело и не се косете!
7.
iiii
10.11.2013 10:08:21
3
7
Ama toi izobhto znae li kakvo se sluchva v tazi obshtina.l kakva e taq apatiq.Neka si stroqt xorata nqma losho.Ama kmetat da ne znae...znachi se straxuva za neshto.Lapchev ' vreme e da pokajesh pred nas izbiratelite che si otgovoren chovek.
6.
?????
10.11.2013 08:18:28
1
17
Този малоумен кмет за пореден път показва, че не иска да знае нищо, което е свързано с алчните му съпартийци и, че Общината не е място за плужеци като него. Дано поне му светне лампата, че ще бере големи ядове като падне от кметския стол.....
5.
писмо до дедо коледа
10.11.2013 07:07:29
1
4
Мили Дядо Коледа!
25 години нашето Отечество България се управлява от луди, педерасти,еко минетчии, простаци - направо казано, боклуци. Надеждата ни беше в царя, но той е толкова обратен (по наследство), че водел в домовете за шармути и големия си син - престолонаследника. Вероятно затова, последният му внук е с арабско име.
Преди него ни управляваше евреин-педераст, Фил Кенеди и циганина Иван Костов. След царя дойдоха пак евреин-педал и мулти-продажна мутра.
Спасение няма.Сега ни управлямат рязан сюнет трансексуален,украйно-еврейски утвърден педерунгел и луд стажант -гей.Червените убийци и бандити, които Сталин постави на власт, станаха капиталисти и продължават да ни дерат безнаказано.
Моля те, мили Дядо, отърви ни от тях.
4.
тц
09.11.2013 23:39:02
0
7
То като въпроса кой назначи Делян Пеевски, сега в Царево - кой строи на Арапя. Ми пък вземете си кажете
3.
минувач
09.11.2013 19:41:40
0
11
и все пак не разбирам защо се притесняват да кажат кой строи там. А и дори и да е законно не значи, че е прекрасно да става всичко строителна площадка. В Созопол като наблъскахме хотелите, че какво - сега се чудим какъв камък да предложим на туристите като археологическа атракция, че да не гледат разбитите ни улици
2.
аз
09.11.2013 19:01:59
1
11
не говори глупости,това са си възстановени земи там и престанете за всичко да ви е виновен Арнаудов.Няма лошо да се строи стига да е по закон.
1.
gt
09.11.2013 13:13:39
12
3
този имот е регулиран и продаден по времето на арнаудов.направете справка да видите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли
Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори