×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вяра Петрова, съпругът й Димитър и майка й Нели – невинни, според държавната комисия за конфликт на интереси


Вяра Петрова, съпругът й Димитър и майка й Нели – невинни, според държавната комисия за конфликт на интереси
Това е Вяра Петрова, заснета от Флагман.бг на 19 юли т.г. като продавач в полулегален магазин на Слънчев бряг, всеки месец тя взема по 1 200 лв. от НОИ като безработна
Тема в развитие
виж още
скрий
29 Юли 2013, Понеделник, 14:47 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Иван КОЛЕВ

Днес ексдепутатката получава по 1200 лв. като безработна всеки месец и върти бизнес в Слънчев бряг

Ексдепутатът от ГЕРБ Вяра Петрова не е в конфликт на интереси със съпруга й Димитър и майка й Нели. Това е решила Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), която разследва Петрова от ноември миналата година. Становището е от 18 юли т.г. Заседавали са трима членове на комисията, след отстраняването на шефа им Филип Златанов.

Наскоро след като лъсна в тефтерчето на Златанов като подадена да се удари“, Петрова твърдеше в медиите, че е жертва на своите от ГЕРБ, но днес нещата не стоят по този начин.

След половин година разследване КПУКИ излезе с решение, че Вяра Петрова не е в конфликт на интереси, липсват данни за какъвто и да било частен интерес – нито Петрова, нито съпругът ѝ или майка ѝ, са облагодетелствани от това, че тя е била депутат.  Виж пълния текст в края на публикацията.

За съпруга на Петрова е установено, че фирмата, в която той е съдружник, не е подавала заявление в Агенцията по заетостта за доставчик на услуги. По този начин дружеството не е извършвало обучения с ваучери и съответно не са му изплащани средства по оперативните програми. Дружеството на майката на Нели Симова е имало споразумение с агенцията, като е извършвало обучение срещу ваучери по схемите „Адаптивност“, „Развитие“ и „Първа работа“ по Приоритетни оси 1 и 2 на ОП „Развитие на човешките ресурси“. Като доставчик на обучение, сдружението обаче е получило едва 99 200 лева. На Нели Симова не са изплатени възнаграждения или хонорари. Именно това се приема от Комисията като достатъчно основание да се смята, че липсва частен интерес по смисъла на Закона за конфликт на интереси. 

Прокуратурата има право да протестира решението на Комисията, което е взето от трима от членовете ѝ – Катя Станева, Паскал Бояджийски и Николай Николов.

Междувременно Вяра Петрова е подала заявление за напускане на ГЕРБ. В края на ноември 2012 година тя подаде оставка като депутат и лидер на ПП ГЕРБ-Карнобат пред партията си, но не напусна парламента и остана до последния му ден.

Първите разкрития за Петрова и роднините й бяха публикувани във Флагман.бг, откъдето тръгна и разплитането на схема за източване на еврофондове за безработни. Сигналът до въпросната държавна комисия бе подаден от тогавашния лидер на БСП Атанас Зафиров, след нашата публикация.

През март т.г. Петрова даде на съд за обида и клевета главния редактор на Флагман.бг Катя Касабова за направените от нея разкрития и квалификации по отношение на качествата й като личност и политик. Петрова съди Касабова за 100 хиляди лева в наказателен процес.

Онзи ден екип на Флагман.бг хвана на място как регистрираната като безработна бивша депутатка получава всеки месец 1 200 лв. от НОИ и в същото време върти бизнес със съпруга си в Слънчев бряг. Съпругът е купил и експлоатира надуваема пързалка на плажа, а тя продава в магазин срещу хотел „Планета“. Вижте нашата тема в развитие.

Вижте решението на Комисията за конфликт на интереси - тук




В категории: Политика


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
Карнобатлия
02.08.2013 09:00:07
1
2
Браво,Верче...!!!! и ти отново прослави Карнобат!!!!...и ГЕРБ...показа им как се прави...Браво!!!...хем гушна парички,хем си на борсата с голямо обезщетение хем си имаш бизнесче и то не къде да е...!!!
Аашколсун!!!...де да можехме всичките като тебе.....т.е. дде да ви хващаха всичките като тебе!!!....
3.
aitos
29.07.2013 16:09:01
1
9
do gospoga kasabova takiva raboti znam za verka potursete bai4o ciganina, ot aitos zoia tehni4kata ot aitos i tukulito ot karnobat tova sa se negovi hora nakoito davashe poru4ki ..i doko ot burgas na kakvi procenti raboteshe verka s ciganite, e pitaite za curkvite v karnobatsko na koi firmi da vashe rabota i za slu4aya katastrofata svidetel e edin ciganin ot aitos sreshtu 2000lv. da di pokazania no toi vuobshte ne beshe tam ...
2.
ха-ха-ха
29.07.2013 16:05:35
0
11
И,КВА СТАНА ТЯ? КАСАБОВА-НЕЩО ДА КАЖЕШ ПО ВЪПРОСА? ЗАЩО ТОГАВА ИЗГОНИХА ОТ РАБОТА ДИРЕКТОРИТЕ НА ДРСЗ БУРГАС И ДБТ БУРГАС ,А ЕДНА СЛУЖИТЕЛКА САМА НАПУСНА-НЕ ИЗДЪРЖА НА ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧИ ОКОЛО ВЛПЕТРОВА И СЕМЕЙСТВОТО И ! ДА ГИ ВЪЗСТАНОВЯТ НА РАБОТА ХОРАТА СЛЕД КАТО ВСИЧКО БИЛО-ЧЕСТНО,ПОЧТЕНО И ЯВНО!АЙ,СТИГА ВЕЧЕ! ЦЯЛ КАРНОБАТ ГИ ПОЗНАВА И ЗНАЕ ПРЕДИ 4 ГОДИНИ КАКВИ БЯХА-А,СЕГА КАК Е!АМИ ПРОКУРАТУРАТА ДА ПОРАЗПИТА ПЪК МАЙКА И-КАКВИ ДОКУМЕНТИ ПОДПИСВА,КАКВИ СА ТЕЗИ ПРОГРАМИ, КАК СТАВА САМИЯ ПРОЦЕС-АКО МОЖЕ ДА КАЖЕ ДВЕ СМИСЛЕНИ ПРИКАЗКИ....МЪЖА И ПЪК-ЗЕМЕДЕЛЕЦ БЕЗ ЗЕМЯ-АМА СЪС СУБСИДИИ!АБЕ-ЗАТОВА Е ТАЗИ ДЪРЖАВА НА ТОЗИ ХАЛ-НИЩО НЕ СЕ ДОВЕЖДА ДО КРАЯ!ЧЕ,ТАКА,КАСАБОВА- МНОГО ШУМ ЗА НИЩО!ТОЗИ ПЪТ-ВЯРЯ ТЕ ПРЕЧАКА!
1.
до комисията
29.07.2013 15:40:09
0
12
тя тази комисия какво иска да ми каже- че майка и не и е майка,а мъжа и не и е мъж??!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори