Нов удар за ресторантите – след цигарите забраняват и оливерниците
Хората трябва да са сигурни какво слагат в салатите си, казва говорителят на ЕК Оливър Байли
Европейската комисия възнамерява да забрани употребата на шишета за зехтин за многократна употреба. Мярката трябва да влезе в сила от следващата година, предаде Би Би Си.
От 1 януари 2014 г. ресторантите ще могат да сервират зехтин само в шишенца за еднократна употреба, маркирани по стандартите на Европейския съюз. От Еврокомисията обясняват, че по този начин ще се повиши защитата на потребителите и ще се подобри хигиената.
Обвиненията от бранша обаче са, че Комисията измисля неоправдани регулации по време на икономическа криза и че ограничава правото на избор. Говорителят на ЕК Оливър Байли репликира, че регулацията е в защита на потребителите.
„Просто искаме да гарантираме, че когато поискате качествено олио или зехтин в ресторант, ще получите точно това, за което плащате", обясни Байли.
Би Би Си коментира, че зехтинът често е обект на измами, тъй като широката му гама позволява на ресторантьорите да сипват евтини марки в оливерниците. Медията припомня, че най-големите производители на зехтин – Италия, Испания и Гърция, са най-силно засегнати от кризата.
Изкуственият интелект замърсява колкото Ню Йорк за година
Пеевски посрещна посетители в „Музея на сглобката“ в Народното събрание (СНИМКИ)
Скритите капани на „безплатната“ доставка
Експерти: Запасете се с пари в брой за 4 дни заради еврото
Ритуали за зимното слънцестоене
Моника Валериева на косъм със смъртта, още се лекува
Направете това, за да избегнете качването на килограми през зимата
Продължава засаждането на нови дръвчета по новоремонтираните улици и парковите зони на Бургас
Как формата и размерът на килима влияят на интериора?
17-годишен открадна Мерцедес от паркинг, оставили го с ключ в контакта
„Ислямска държава“ призова за атентати в западни страни
Защо изборът на часовник или бижу трябва да е съобразен със стила и визията ни?
