Половин тон сьомга за виповете на Атон
Половин тон сьомга са подготвили българските монаси, за да нагостят поклонниците за Гергьовден. “Никой да не си носи храна, тя е грижа на монасите. Да носят само сърдечно желание да станат по-добри християни”, казва отец Висарион. Там няма да има печено агне, защото на Света гора месо не се яде. “Ще набавим най-прясната и най-хубавата риба независимо от цената, защото тя се дава в чест на св. Георги”, поясни той, пред "24 часа".
Заради Великден, който е на 5 май, Зографският манастир “Св. Георги” ще отбележи тази година Гергьовден не на 6, а на 9 май, каза йеромонах Висарион.
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
