×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП: Спечелим ли изборите, почваме АМ „Черно море“ и вадим МВР от бизнеса


БСП: Спечелим ли изборите, почваме АМ „Черно море“ и вадим МВР от бизнеса
"БСП Коалиция за България" представи днес националната си и регионална програма. Сред приоритетите са разкриването на 12 хил. нови работни места в Бургаска област
14 Април 2013, Неделя, 13:35 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Иван КОЛЕВ

Левицата се ангажира да осигури над 12 хил.нови работни места в Бургаска област
Изграждането на автомагистрала „Черно море“ ще бъде един от приоритетите на „БСП Коалиция за България“, ако спечели изборите, зарече се водачът на бургаската листа на левицата Димчо Михалевски. С мотото „Да върнем България на хората“, социалистите днес откриха предизборната си кампания във Втори многомандатен избирателен район. /виж видео материала/

"Трябва да реиндустриализимаре държавата, за да стане тя планиращ фактор - да направи ясен план, как да стимулира предприемаческия дух, за да можем да направим нова индустрия, нови пакети от услуги, нови логистични центрове, които имат висока добавена стойност." - заяви пред множеството Михалевски и допълни: "Нужна е една предвидима бизнес среда, без натиск и рекет върху малките и средни фирми. Ще изкараме МВР от бизнеса. Няма да ги допуснем повече да подслушват и рекетират. Задачите на МВР са други – да се грижи за сигурността в страната, а не да притиска бизнеса и разчиства лични сметки."

 „Държавата трябва да плаща навреме, да създава условия да има свобода в бизнеса, за да може оборотите да се въртят и да се получава доход, който да се преразпределя.“ - обобщи бившият зам.-регионален министър и отбеляза, че изключително показателна в момента е политиката на банките. „Преди пет години нямаше никакъв проблем държавно вземане да се предложи като обезпечение по овърдрафт. Сега това е невъзможно.“-допълни той. Това ще бъде и друг от основните приоритети на БСП, ако спечели парламентарните избори – бързо разплащане с фирмите.

По време на управлението на ГЕРБ са загубени 400 хил.работни места, други 120 хил., които са се самоосигурявали, са спрели да го правят., отчете още водачът на листата на левицата „Удари се тежко по предприемаческия дух на българина. Закриха се над 110 хил.фирми. През този период имахме съвместяване на политическия и административен рекет, което още повече влоши икономиката. Не може да очакваме в условия на криза, контролните органи да мачкат бизнеса с непрекъснати глоби и проверки и той да се развива.“ - заяви Михалевски. По думите му с правилна и последователна политика е напълно възможно да се възстановят поне половината от загубените работни места.


 Водачът на листата на "БСП Коалиция за България" за Втори многомандатен избирателен район
Димчо Михалевски смята, че икономиката на страната може да бъде вдигната на крака


Основен акцент в социалната програма на партията е повишаване на минималната работна заплата до 450 лв. , помощ за намиране на първо работно място на студентите, гъвкави условия за пенсиониране и по-справедливи плащания на майчинството. Борбата с изкуствените и естествени монополи, също е сред приоритетите на левицата. Ясни регулации ще има при gsm операторите, продажбата на горива, лекарства, при топлофикации, ЕРП-ата , ВиК дружествата, както и в банковия сектор, където през последните години се позволи едностранна промяна на лихвите. Последното ще бъде категорично забранено, обеща Михалевски и подчерта, че се предвижда и приемането на закон за личния фалит, гарантиращ неприкосновеност на жилището, когато то е единствена собственост на лицето. Идея на левицата е да допусне граждански комитет и неправителствени организации на експертно ниво до комисиите в парламента. С тях ще се иска съгласуване на всеки един приеман закон, поясни Димчо Михалевски.

Редица мерки са залегнали и в регионалната програма на „Коалиция за България“. Основен приоритет е стартирането на проекта за автомагистрала „Черно море“. „ Това е единствената магистрала, след „Хемус“, която трябва да прехвърли Стара планина. Изключително тежка инженерна и финансова задача, но в рамките на година и половина ние ще може да заковем параметрите и ще имаме модел за финансиране.“, подчерта водачът на листата на социалистите за Бургаска област. Той маркира още няколко значими проекта - на два нови пътни възела към айтоския проход и при Българово и Камено, рехабилитацията на 1/3 от републиканската пътна мрежа в областта, както и задължително финансиране от държавния бюджет за ремонт на общински пътища. Левицата си поставя задачата да изгради Интермодален център в Бургас и възстановяване на корабоплаването в градовете на Черноморското крайбрежие.

„Всички проекти, които са стартирани на територията на Бургаска област, без значение дали са национално или европейско финансиране – ще бъдат продължени. Мой личен ангажимент е и трикратно увеличаване на националните инвестиции за капиталови разходи в Бургаска област.“ - каза още Димчо Михалевски.

БСП се ангажира да съдейства и за откриването на 12 хил. нови работни места в Област Бургас. Сред другите приоритети са премахването на касовите апарати за рибарите, възстановяване на акциза за горива на рибарските лодки, облекчения за малките хотелиери, възстановяване на всички територии в курорти, които са собственост на държавата да бъдат възстановени на общините, създаване на съоръжения за опазването ня пясъчните ивици и инвестиции в образователния сектор и здравеопазването. От левицата бяха категорични и по темата за ТЕЦ край Инеада - за да има туризъм по Черноморието, държавата трябва да направи всичко възможно, за да не позволи изпълнението на подобен проект, заяви Михалевски.





16
Коментара по темата
16.
ОДМВР ООД
15.04.2013 18:25:42
0
1
най-големият рекетьор, началник на ОДМВР Комисар Подлога -Милен Димитров яко му полицейско дупе
15.
жалко
15.04.2013 10:46:50
1
1
Пак софийски парашутисти - тарикати!!! Никой няма да гласува!
14.
до Чикобойко Тапирев
15.04.2013 09:53:03
0
0
Шопов порасни излагаш се.
13.
Иван
15.04.2013 09:42:21
1
4
Бях вчера и останах впечетлен от изказването на Димчо Михалевски. Направи го еродирано и убедително. Той знае какво прави.
12.
до 9
15.04.2013 08:07:25
0
1
Да не си мислите, че заменките са спрели! Все по нови и нови заменки и при това и с промяна на предназначението! Ако си направите труда, не се знае при кое правителство са повече!
11.
ЧИКИБОЙКО ТАПИРЕВ
14.04.2013 21:38:15
6
0
ХУБАВОТО Е ,ЧЕ ЧРЕЗ ПУФИ МАРИНОФФФ И ГРОЗНИНКА ЗАГЛАВАНСКА ЩЕ ПРИВЛЕКАТ ГЕЙ ОБЩНОСТА.
10.
КОМЕНТАТОР РАДИО ЦАРЕВО
14.04.2013 20:09:08
2
2
тоз арнаудов кадето казвате старчок на тоз кадето пише коментари ако хване жена му и него ще остави а ако хване маика му баща му ще баде изгонен. Арнаудов няма да умре докато не ве погребе първо ваз. до 12 маи галасувите с номер 5
9.
доказано
14.04.2013 18:18:21
5
5
Защо ли не споменават основното - спечелят ли изборите връщат проекта АЕЦ-Белене на дневен ред? Да не говорим че си точат зъбите и за възраждане на заменките.
8.
Yana
14.04.2013 18:08:17
5
9
Колкото построихте "Тракия" , толкова и "Черно море". Признавам ви обаче, че ме развеселявате :)))))))
7.
факт
14.04.2013 16:44:15
9
7
С тая листа и 1 депутат няма да вкарат. Вече и червените бабички не могат да излъжат...
6.
???
14.04.2013 16:31:17
7
5
Защо ли ми изглежда все едно чета доводи на А-та-ка, а не на БееСиПее?
5.
ПЪТНИЦИ
14.04.2013 16:09:05
6
4
ПЪТНИЦИ СТЕ ВСИЧКИ ,УСПОКОЙТЕ СЕ .ИЗБОРИ ЩЕ ИМА ЕСЕНТА НАНОВО,ДОКАТО НЕ СИ СЕДНЕТЕ НА КРАДЛИВИТЕ ГЪЗОВЕ ..КОЙ КАКВОТО ВЗЕ ВЗЕ,,ВЯРВАЙТЕ ПРЕЧИСТВАНЕ ЩЕ ИМА.
4.
бургазлия
14.04.2013 15:49:30
13
9
Тия от БСП сао големи папагали. Като чета тяхната програма, май копира изцяло тая на ГЕРБ от преди няколко дни.И само празни приказки за работни места и какво ли не. надут розов балон. вече сме ги виждали и помним.
3.
Плитко Гочев
14.04.2013 15:34:25
9
5
О, господина кандидат-депутат гледа девствено. Естествено, гласът му не струва евтино.
Гочев, гилотинира се. Арнаудов пак те пробута. Щото много приказвахте, обаче старчока го натириха от листата в гъза и и почетното 9-то място е за тебе. Това е върха в политическата ти кариера. Абе ти какво работиш ?
2.
bravo
14.04.2013 15:32:21
5
8
Bravo
1.
гербер
14.04.2013 15:22:57
11
4
УРААААААААААА,ПОБЕДА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той  Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Трима от тях са от Малкотърновската духовна околия и двама - от Бургаска духовна околия Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав За инцидента е съобщено късно снощи, след като на пътя, 55 километра северно от Будапеща, е открит мъж с рана на главата Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и  62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Трафикът поетапно ще е само в изпреварващата лента за частични ремонти на настилката Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява на над 100 000 лева, се е озовал в ръцете на неопитния младеж, който притежавал свидетелство за управление на МПС едва от 3 години Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Свидетелствайте, ако станете очевидец на подобна сцена, зоват те Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Още, когато приела да стане водещ на „Вечерното шоу”, младата дама била наясно, това не е нейното предаване
Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден  
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори