×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Работа, по-високи доходи, пътища и чисто море са включени в програмата на ГЕРБ за Бургас, вижте я


Работа, по-високи доходи, пътища и чисто море са включени в програмата на ГЕРБ за Бургас, вижте я
Програмата на кандидатите за депуати от ГЕРБ е отворена и може да бъде дописвана
12 Април 2013, Петък, 15:21 ч.

Безопасна инфраструктура, развитие на туризма, модерно здравеопазване и достъпен спорт са част от акцентите

ГЕРБ в Бургас обяви днес, че излиза със собствена регионална програма за следващия мандат на Народното събрание.
Тя е отворена и може да бъде дописвана по време на предизборната кампания. От партията уточняват, че програмата е свързана с откриването на нови работни места, увеличение на доходите на местните хора, по-чиста природа, по-добър начин на живот  и нова визия за населените места. Ето акцентите в нея:

ЗА ОЩЕ ПО-МОДЕРНА И БЕЗОПАСНА ИНФРАСТРУКТУРА

- Изграждане на пътен възел „Запад” (Товарна гара - Крайезерна). Проектът е за над 20 милиона лв. и е от изключителна важност за града, защото ще изведе тежкия трафик от него. 

- Доизграждане на четирилентов път „Бургас – Слънчев бряг” – в момента се извършват довършителните дейности по отсечката „кв. Сарафово – Поморие”.

- Заключителен етап от изграждането на обходния път „Малко Търново – ГКПП – Малко Търново”. С този проект цялостно ще се завърши пътят Бургас – ГКПП Малко Търново; ще отбие трафикът на МПС-та, който сега преминава през града и създава неудобства на гражданите, ще допринесе за инфраструктурното, икономическото и туристическо развитие на Община Малко Търново.

- Изграждане на пътна връзка с автомагистрала ,,Тракия'' до гр. Българово. Така ще се осигури връзка между пътуващите по основната пътна артерия и градовете, които останаха в страни от нея.

- След като реконструирахме основните пътни артерии в областта продължаваме с останалите републикански пътища в региона, които не са в добро състояние.

- Реконструкция и изграждане на нови автогари и ж.п. гара с европейски облик на територията на община Бургас.

- Реализиране на шумоизолираща стена между Летище Бургас и кв. Сарафово. Вече е постигнато тристранно споразумение за изграждане на съоръжението, за което жителите на кв. Сарафово настояват от години.

- Доизграждане на ж.п. линията сръбска граница – София – Пловдив – Бургас и Свиленград.

- Свързване на Черноморските общини с велоалеи и подкрепа за прилагане на велополитики на местно равнище.

ПАЗИМ БУРГАСКА ОБЛАСТ ЧИСТА И КРАСИВА

ПО-ЧИСТИ ВОДИ ЗА ЧЕРНО МОРЕ

- Доизграждане на канализация в населените места – гр. Българово, кв. Банево, кв. Ветрен, кв. Крайморие, Горно Езерово, к-с „Меден рудник” и кв. Сарафово. Изграждане на канализация в населените места – с. Рудник, мин. Селище Черно море. Така всички населени места на територията на община Бургас, с население над 2000 е.ж., ще бъдат оборудвани със съоръжения за отвеждане и пречистване на отпадните води.

- Реализиране на най-мащабния проект на територията на община Несебър на стойност над 90 млн.лв. за пълен воден цикъл на Несебър, Слънчев бряг и близките населени места, разширяване на ПСОВ Равда и осигуряване на дълбоководно заустване на пречистените води.

- Изграждане на ВиК и пречиствателна станция в Созопол. С осигурените 75 млн. лв. вече започна строителството и ще бъде решен най-големия проблем с давност от над 20 години на Созопол и Черноморец с израждане на ПСОВ с капацитет 64000 е.ж. и дълбоководно заустване за опазване водите на Черно Море.

- Реализиране на най-мащабния проект на територията на община Поморие на стойност над 90 млн.лв. за пълен воден цикъл на града, разширяване на ПСОВ и осигуряване на дълбоководно заустване на пречистените води.

- Изграждане ПСОВ и разширение и модернизация на ВиК мрежата на град Айтос.

- Изграждане на ПСОВ Ахтопол и доизграждане на ВиК мрежата на Царево

- Реконструкция и модернизация на ПСОВ Китен – Приморско и доизграждане на ВиК мрежата.

- Разширение и модернизация на ВиК мрежата в Средец

- Изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води и улична канализационна мрежа в град Карнобат.

- Изграждане на нов водоем и захранване с вода на новия квартал „Юг” на Обзор.

- Доизграждане на регионалната система за управление на отпадъците, обслужваща 9 общини на стойност над 40 млн. лв., с което на 100% област Бургас ще постигне съответствие с екологичните изисквания за модерно и ефективно третиране на твърдите битови отпадъци.

– Доизграждане на претоварна станция в Община Несебър като част от регионалната система за управление на отпадъците.

- Доизграждане на претоварна станция за твърди битови отпадъци в Карнобат като част от цялостната регионална система за управление на отпадъците

- Доизграждане на модерно депо за отпадъци и съоръжения за отвеждане и пречистване на отпадните води в община Малко Търново, с което ще се осигури модерна базисна инфраструктура, услуги за населението за минимум 30 години напред и опазване на уникалните природни дадености на Странджа.

- Предоставяне на безвъзмездни средства за саниране, с цел намаляване на битовите сметки до 60% чрез мащабна програма за енергийна ефективност на жилищните сгради.

ТУРИЗМЪТ –  ОТРАСЪЛ № 1 ЗА РЕГИОНА

- Отправяне на официално искане към министър-председателя на Р България за обособяване на самостоятелно Министерство на туризма.

- Търсене на нови алтернативи за допълнително облекчение на визовия режим за туристи от Русия, Украйна и Беларус.

- Изграждане на Морска гара и Зона за обществен достъп на Пристанище Бургас. Реалната работа започна, а през октомври 2013 г. се очаква да акостира първия круизен кораб с 2000 пасажери на борда.

- Грижа за културното наследство и продължение на политиката за инвестиция в археологията.

- Запазване на преференциална ставка на ДДС за туризма

РИБАРИТЕ – ГРИЖА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОСНОВНИЯ ПОМИНЪК

- Изграждане на рибарски пристанища с европейска визия в кв. Сарафово, Поморие, Приморско и Царево. Това става възможно, след като народните представители от 41-вото НС промениха Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата.

- Изграждане на мостик за нуждите на всички рибари и местно население и за опазване на бреговата пясъчна ивица в Обзор.

- Входиране на предложение за категорична отмяна на опцията за въвеждане на касови апарати за рибарските лодки.

ОЩЕ ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА В ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ И УЧИЛИЩЕ

- Изграждане на нови детски градини и ясли за градовете и комплексите, където населението се увеличава (по примера на ОДЗ „Надежда” в ж.к. „Меден рудник”).

- Продължаване на мерките за енергийна ефективност за училищата и детските градини на територията на областта. Вече са спечелени средства от Международен Фонд Козлодуй за саниране и рехабилитация на бургаските училища: ОУ “Найден Геров”, СОУ “Петко Росен”, ПГТ “Проф. Д-р Асен Златаров”, СОУ “Добри Чинтулов”, ГЧЕ “Васил Левски”, OУ “П.К. Яворов”, ОУ “Иван Вазов”, СОУ “Димчо Дебелянов”, СОУ “Константин Петканов”, както и за детските заведения ДМСГД “Вяра, Надежда, Любов” и ОДЗ № 8 “Брезичка”.

МОДЕРНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ГРИЖА ЗА ХОРАТА

- Допълнително осигуряване на високотехнологично оборудване за здравните заведения в областта. В Бургас ще бъде изграден Комплексен онкологичен център с линеен ускорител.

- Създаване на нормативна база за разкриване на Центрове за здравни грижи и индивидуални практики. Осигуряване на дългосрочни грижи за възрастни хора. Развитие на система от заведения за долекуване, продължително лечение и възстановяване.

- Увеличение на финансовата подкрепа на майките и семействата с деца.

- Над 15 нови социални услуги на територията на областта.

СПОРТЪТ – ДОСТЪПЕН ЗА ВСЕКИ И КАТО ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ОБЛАСТТА

- Изграждане на спортна зала на мястото на бившите казарми в к-с „Изгрев”. През мандата на ПП ГЕРБ теренът е безвъзмездно прехвърлен от държавата на Община Бургас. Вече има проект за изграждане на зала „Арена” с 8000 места. Всяко едно международно състезание ще привлече хиляди хора, които ще отседнат в нашата област.

- Изграждане на ново спортно училище, със съвременни съоръжения за тренировки, на територията на ж.к. „Меден рудник”.

- Цялостна рехабилитация на спортните зали в Бургас – „Младост”, “Бойчо Брънзов” и “Черноморец” в кв. Ветрен. Ремонтни дейности и изграждане на нови зали на територията в региона.

- Изграждане на нови спортни игрища на територията на областта със свободен достъп.

ПОДАВАМЕ РЪКА НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС

- Стимули за млади хора за създаване на собствен бизнес  с европейско и държавно финансиране.

- Подкрепа на младите фермери и подпомагане на традиционните български производства.

- Запазване на 10 % плосък данък.

- Възстановяване на ДДС в срок от 7 дни за изрядните фирми.

- Законодателни промени на база предложения от Регионалната занаятчийска камара. 

 Регионалната програма на ПП ГЕРБ е отворена за предложения от страна на гражданите.




41
Коментара по темата
41.
до 38
16.04.2013 07:51:23
0
0
Относно селското стопанство!
Казвам че към момента се чертаят много площи които не се обработват а се взимат субсидии.Ако това се пресече ще има повече пари за вирмите и стопаните които реално обработват земя!Това не го направихте през последните 4 години!

Има взети пасища от фирми и физически лица които нямат животни!
Това трябва да се отрегулира със субсидирането на килограм продукция!как да го обесня по ясно?

Навремето имам в претвид тогава когато изнасяхме продукция за арабския свят, турция,русия,германия франция а вие си направете извода кога е било това!

Има много глупости изписани в коментарите но и над 70 % истина !
Хората се страхуват от уволнения,от подслушвания от привикване в полицията за да дават обеснения без да има за какво ! Трябва да разберете че каквото и да стане ние ще си останем Българи ,ще се разхождаме в нашия град и ще се опитваме да свързваме двата края , ако продължи вашата анти фирмена политика и преклонническото ви поведение към чужди и наши монополи!Ще стане така че няма да има кой да купува от моловете ви в Бургас и страната!

Свалете си очилата и с тига с вашите заучени бла-бла фрази и лозунги!!!!
40.
до 39
15.04.2013 21:08:26
0
0
"Ако имаш нещо за казване, но нищо не казваш, ти в действителност лъжеш." Ашли Брилиант
39.
ГЕРБ
15.04.2013 18:26:20
0
0
Не им обръщайте внимание !
Ние плащаме по 80 лева на глас почнахме от Малко Търново!
Пак ще си купим гласове!И тогава ще видите декари и други работи!
№ 38 ти си Истински ГЕРБЕР размажи ги с прикаски!И не забравяй кой ти плаща
38.
до 36
15.04.2013 14:42:58
1
1
1) Това "навремето" кога е било? - за кои времена бленувате с такива ограничения и квоти? Такива действия са в остър разрез с принципите на свободния пазар!

2) промените в търговския закон постановяващи максималните срокове за разплащане са приети и обнардвани ДВ на 26.02.2013 http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=73663 - предложението за връщане на ДДС в 7 дневен срок и то за изрядните платци е в тукищите предложения

3) При добър контрол по Европрограмите опасенията ви са безпочвени, а всички знаем че това е стриктно следено от Европа по простата причина че говорим за европари по европрограми. Ако по тяхните изисквания е заложена субсидия на единица площ то най-вероятно нямаме правото да я променяме към единица продукция. В крайна сметка обработката на почвата е в пряка зависимост от площа а не от обема на получената продукция. Все пак не съм специалист по тези въпроси и изразявам лична позиция, което означава, че може и да има резон в предложението ви. Ако подадете предложевнието си към релевантните органи ще получите най-правилния отговор.

4) За да се има изискване от Европа за точно такива марки определено има защо да е така. В крайна сметка не сме първите животновъди в Европа получаващи помощи по европрограми. Освен това не мисля че цена от 3.90 лв. на цяло агне или крава е разковничето на оправията в МЗХ. Също както за горния въпрос, пак ви казвам че това е личната ми позиция на неспециалист и твърдя, че има органи до които да отнесете предложението си.
37.
Паскалев
15.04.2013 14:28:12
0
0
Комунистите или ГЕРБ – каква тъпа дилема!


Не се идентифицирам с нито един политически субект в момента. Но според мен е грешка да се прокламира, че хората не се нуждаят от лидер. Нуждаят се. Аз си го представям така: да не е чужденец, да не е прост, да не е беден, да е женен с деца, да е над 40, да притежава вкус, възпитание, вродена енергичност и добронамереност. И най-важното – да не го убият:)) На тези избори нищо хубаво няма да се случи. Сидеров ще помогне на Бойко да си направи второто правителство и това ще е всичко след цялата дандания. Ако не им достигнат депутати – или ще си купят или ще се провалят, което ще е много неочаквано левашко от тяхна гледна точка. Тогава ни очаква тройна коалиция. Можем само да гадаем кое от тези две правителства от отбор юнаци ще върне хората по-бързичко на улицата. Ако не се върнат там, остава “гостоприемната” Великобритания! И още нещо, как е възможно някой да се хваща на излъчваната от всякакви провокатори дилема: пред вероятността да се върнат комунистите – по-добре ГЕРБ! Цялото първоначално натрупване, приватизиране и присвояване на капитала в България е свързано с кадри на БКП и ДС. Това го знаят и децата от детската градина. В българската политика няма случайни мушмороци. Единствената ос е ДС-пари-политика. Ще взаимствам от друг автор някои от следните полезни бележки: 1. Бойко Борисов – комунист, син на полковник от МВР. Разправят разни хора, че на времето напуснал работа, за да не се деполитизира. Неуспял в семейството. Неуспял в четенето на достатъчно книги. Неуспял в СИК. Опазил Тодор Живков. Опазил Царя. Опазил десетки знайни и незнайни българи от огъня. Опазил България като Главен секретар на МВР! Бил Кмет, дарил в София живота на всички улични кучета. Построил единствената зала в Европа, която събира 6 пъти повече хора, отколкото могат да паркират на паркинга й. Пропуснал да построи завод за боклука, че нямало време и трябвало да поема премиерски мандат. В тази си роля 3 месеца ревал какво скапано наследство му оставили (все едно е очаквал, че оглавява Англия), после влязъл в кондиция, елегантно забравил обещанията си и се заел да прибира, покрива и инвестира комисионните – най-вече от строителство и контрабанда, че е най-лесно и доходно. 2. Цветан Цветанов – син на шофьора на началника на ДС Григор Шопов. Нямам идея защо му викат физкултурник. Той си знае. Собственик на 5-6 апартамента в София. Нямам представа с какво ги е купил. Той си знае. 3. Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Обиколила света с нашите пари. Чака за втори мандат, че била пропуснала некои забележителности. 4. Николай Младенов – син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5. Сергей Игнатов – син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6. Росен Плевнелиев – платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова. 8. Нона Караджова – дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9. Лиляна Павлова – внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, 10. Вежди Рашидов – удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ. 11. Ивайло Московски – първа щатна работа в Мултигруп. 12. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП. 13. Поне 5 човека от гореспоменатите и от Служебното правителство са тясно свързани със Сорос. Някои неща пропускам. Някъде може да не съм точен, но това не променя Главното: Плашилото „комунист” е отживелица от средата на 20-ти век! Няма никакво значение откъде е цъфнала вече легитимираната ни олигархия. Тя е факт, тя е нагла, защото се държахме и се държим като овце на заколение. Имам една молба: отделете поне 3 дни за четене и обмисляне преди 12. май. Не правете неосъзнат в дълбочина политически избор. Нуждаем се от нов съвременен елит. Да вкараме всички в затвора е пресилено говорене. Да започнем на чисто е невъзможно. Нека на първо време просто внесем образованост и независими от геополитиката наши, български идеи за усвояване на собствените ни ресурси.
Направих някои математически разигравания на всичките обсъждани изборни варианти: 1. Дайте да не гласуваме! 2. Дайте да гласуваме с невалидни бюлетини, едва ли не с кървавото писмо на Левски (според историци – такова май не съществува)! 3. Дайте да гласуваме за някоя нова партия! 4. Дайте да настояваме до дупка за изчистване на мъртвите души (т.е. обичайната фрапантна разлика между данните на ГРАО и НСИ) и пр. и пр. хрумвания, извиращи от душите на образовани и необразовани патриоти (и в двете няма нищо лошо, важното е че намеренията са добри). Обърнете внимание на думата пропорционална (система). Тя не е случайна. Избирателната активност, невалидните бюлетини, бюлетините за партии под 4% и мъртвите души на практика нямат почти никакво значение. Ако не ми се доверявате просто проучете как се образува квотата на Хеър и как се смята по-нататък, разгледайте методиката на ЦИК. На практика се оказва, че в България около 1 600 000 не гласуват изобщо, а 1 300 000 други, които са гласували, губят значимост поради невалидни бюлетини или вот за партия под 4%. (Останалите 3 200 000 се готвят да набутат обратно в Парламента Бойко, Станишев, Местан, Волен и Кунева.) Хипотетично, ако се намери нов лидер, който да убеди две трети от тези хора да гласуват за него – при сегашната конюнктура – би могъл да изпревари ГЕРБ…..За подобен лидер говорих в началото – такъв няма за момента, а причини за това – колкото искате. Една от тях е, че някой внуши на протестиращите, че лидер е омразна дума, освиркваха всеки, който се осмеляваше да прояви по-ярка инициатива, дори водачите скромно се нарекоха – организатори. Системите на демокрацията и изборите са мислени с векове и в тях управление на тълпата не е имало и не се предвижда. Трудно е неподготвени патриоти да противодействат на теорията и историята. Трябва много учене, след това още повече мислене! И това е само предпоставка. Въпреки че, след всичко написано дотук, стигнах по трудния начин до велика мисъл, изречена от изявено прост българин: “Койту играи пичели, койту ни играй – не пичели!” До това се свеждат нещата на изборите. Трябва рейтинг, трябват средства, трябва харизма, трябва време, трябва и удобен исторически момент…….. така се правят нещата и така ще бъде, вашите и моите емоции в случая не помагат:)))
36.
до 35
15.04.2013 08:57:44
0
0
"Абсолютно невъзможно, нереално и неосъществимо в тези измерения - за сетен път ви казвам че нямаме достатъчно силна икономика и вътрешен пазар на национално ниво, камо ли на местно за да искаме такива ограничения и квоти - да не говорим че смърди на популизъм"
НАВРЕМЕТО КАК ИМАХМЕ?

'настрана от приетите промени в търговския закон, за който писах по-рано "- Възстановяване на ДДС в срок от 7 дни за изрядните фирми." - това е цитат от идеите на ГЕРБ изложени в статията тук'

ДО СЕГА ЗАЩО НЕ СТАВАШЕ?

"настрана от приетите промени в търговския закон, за който писах по-рано "- Възстановяване на ДДС в срок от 7 дни за изрядните фирми." - това е цитат от идеите на ГЕРБ изложени в статията тук"

ТОГАВА ЩЕ ИМА РАВНОПОСТАВЕНОСТ И КОНКУРЕНЦИЯ С ПРОДУКЦИЯТА ,КОЙТО ПРОИЗВЕДЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИ ПОВЕЧЕ.мЯМА ДА ЧЕРТАЕ ПЛОЩИ БЕА ДА ГИ ОБРАБОТВА И ДА ВЗИМА СУБСИДИИ!

"не знам какво точно визирате но звучи маловажно на фона на цялостна визия за развитие на селското" стопанство на пръв поглед"

КАК ДА ЗНАЕТЕ КАТО СТЕ С ОЧИЛА!
ЕДНА МАРКА Е 3,90 ПРОДАВАТ ГИ САМО 2 ФИРМИ КИЛО АГНЕШКО Е 4,50
ТАКА ЧЕ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НАЛИВА НА ТЕЗИ ФИРМИ ПО 700 ГРАМА МЕСО !
НА ДРЕБНИЯ СТОПАНИН ДАЛИ МУ Е ДОБРЕ?
35.
до 34
14.04.2013 19:23:44
0
0
Защо пишете на аба отново? Въобще направихте ли си труда да прочетете конкретните предложения на ГЕРБ? Не съм пълномощник на ПП ГЕРБ за да ви отговоря коректно на подадените от вас предложения, но бих ви изразил личната си позиция по посочените от вас проблеми:
по 1) Абсолютно невъзможно, нереално и неосъществимо в тези измерения - за сетен път ви казвам че нямаме достатъчно силна икономика и вътрешен пазар на национално ниво, камо ли на местно за да искаме такива ограничения и квоти - да не говорим че смърди на популизъм
по 2) настрана от приетите промени в търговския закон, за който писах по-рано "- Възстановяване на ДДС в срок от 7 дни за изрядните фирми." - това е цитат от идеите на ГЕРБ изложени в статията тук
по 3) не съм специалист в тази област, но изкажете доводите си за такова субсидиране - все пак средствата необходими за обработка е на декар, а не на единица произведена продукция.
по 4) не знам какво точно визирате но звучи маловажно на фона на цялостна визия за развитие на селското стопанство на пръв поглед

Като цяло що се отнася до Европрограмите и субсидиите по фонд Земеделие застъпвам тезата за ограничаване на субсидията на едрите земеделци с цел да се подпомогнат малките.
ГЕРБ за разлика от други партии НЕ контролира новините в публичното пространство, няма собствена телевизия или медия от която да води отявлена пропаганда. Показно е, че се цени свободата на словото оставяйки възможност на всеки да изказва позицията си независимо от възгледите си. Тези 25 от 32 общи приказки които даже са ясно отразени като литературни/художествени критики нали се сещате че няма как да се приемат на сериозно. Останалото което пишете отново и отново е доказателство за неаргументираността ви показвайки вместо доводи и факти празнословие, лозунги и наклонени догадки.
34.
до 33
14.04.2013 18:46:02
0
0
Не ми се бълва нищо срещу никого но Фактите са такива!
Ето предложение: Всички големи търговски вериги да закупуват 50% от продукция в радиус на 60 км и от областа в която са построени!
Същите да продават в всичките си обекти по света от 5-10% българска продукция!
ДДС да се връща веднага след подаване на даначната декларация и да се плащат лихви от страна на държавата ако се забави плащане, както и обратно!
Сектор животновъдство да се субсидира на произведена продукция а не на глава добитък!
Земеделие да се субсидира на произведена продукция а не на декар
Да се разреши поставянето на ушни марки на животни за клане които не са електронни и още и още

Но явно вас и ВАШАТА партия слабо ви интересуват тези неща понеже излизат в публичното пространство!
Нахвърлях от 25 до 32 неща които в смисъла са си вярни!Наистина има възход и падение но управлението последните 4 години Няма да спомена
партията ви ГЕРБ е пълно падение на бизнеса! Колкото и да се опитвате и да акцентирате на едно и също АЗ не мога да се съглася повярвах един път ,но повече не вярвам . Някъде прочетох чдин коментар "РЪКАТА ЩЕ СИ ОТРЕЖА НО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ" и аз така дори ще си отрежа и двете!Явно и при вас както и при БСП самовлюбването в идеите ви е приоритет.И как може да се каже на черното бяло!Много неща могат да се кажат, но защо се сещате сега ? Къде бяхте през тези $ години ? Бяхте самовлюбени и много знаещи и надмени !Аз съм от Бургас В града модела ни криво ляво бива! Но това не значи че в страната е така!Как е във Варна ,Пловдив,Плевен,Сливен и дригите градове за провинцията София не коментирам понеже там са се сабрали само измъчени трудови хора !Точно без дебат се решаваха нещата при вас и така и ще си остане !Сега имате 30 дена да се правите на заинтересовани и после пак старата песен! А колко трябваше малко да се отпусне примката от врата на фирмите!Но не и няма и да е !И ако вие сте най малкото зло, то аз съм от планетата сатурн! Повтарям ДЕБЕЛО :
ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ И СЕ РАЗОЧАРОВАХ !!
Така че дерзайте !
33.
до 25-32
14.04.2013 17:45:51
0
0
Нали не мислите че за всяка една полу или абсолютно наклонена "истина" излязла в публичното пространство ще ви обърна внимание?
Например като да сравняаме баланс за внос износ за определен месец и да правим на тази база годишно заключение (особено ще се отнася до резултатите в сектора на МЗХ)? Съгласете се че не може във всеки един показател да има само възход или само падение ... Само ще ви нахвърла отгоре-отгоре коментари към публикуваните от вас материали поради простата причина, че като цяло това нито са ваши разсъждения нито са някакъв структуриран анализ или коментар, а оборка на някакви материали излезли в публичното пространство засягащи всякакви разнопосочни теми или отново общарство:
за 25 - искате да кажете че икономиката ни е в динамика ли? какво ли? или че бъркате общо външнотърговско салдо с външнотъргосвско салдо по сектори (това което ви цитирах в поста си (24) бе по темата със земеделието)?
за 26 - да в ГЕРБ не се решава както в предни управления с единодушни партийни решения и без дебат, но за сметка на това абсолютно натъмно и далеч от оччите и ушите на обществото - това че в момента са на показ части от този дебат е похвално
за 27 - Това изглежда в личната ви позиция. Не мислете че не я уважавам, но не мислете и че съм съгласен с нея. Никой не твърди че сме свидетели на перфектно управление, нито че живеем в един перфектен строй. Напротив, още от античността в критиките между Аристотел и Платон ни е ясно що е демокрация и какви са проблемите произтичащи от нея. Мислите по този повод са поддържани и цитирани от множество политици в последствие (включително съвременници) - Основния извод е че е "лош строй, но по-добър не е известен". Та така, колкото и да е неприятно още от тогава е ясно че този строй се базира на избора на "най-малкото зло"!
за 28 - Да сектор здравеопазване трябва да се реформира и икономическицелесъобразно, това се прави постепенно и всяка допусната грешка се наказва - затова сме свидетели и на уволненията на висши постове там. Въпреки всичко - да, това е един сектор за който трябват много повече грижи и внимание (трябват истински реформи, а не инжекциите като нови сгради и оборудване на които сме предимно свидетели последните години). Ако сведем нещата до местната листа на ГЕРБ, мисля че Семир Абумелих е човек който може да допринесе много за тази цел в едно бъдещо управление на ГЕРБ!
за 29 и 30 - това са части от един анализ взет от сайта аргументи-бг, който макар и пълен с доста цифри и проценти, в карайна сметка объркващ е прекалено спорен и некоректен (според мен) поради причината че се вадят изводи непочиващи на цифрите, а на недоказаните предположения за това защо са такива.
за 31 - цитирате "коментар" под горната статия като факт?!? Пак ей така - на ангро без да проверите за достоверност.
за 32 - Общарска типична плюнка част от нечия антиГЕРБпропаганда - "лекичко" сте задали наклон като пропускате да опоменете истинското заглавие: "Кратък “ЛИТЕРАТУРЕН” анализ на управлението на ГЕРБ" - това май говори предостатъчно за достоверността му?
...................
Разбирам усърдието ви да бълвате срещу ГЕРБ, но не виждам да предлагате някакви реални решения освен общи приказки и популизъм! "Регионалната програма на ПП ГЕРБ е отворена за предложения от страна на гражданите." - ако имате такива и са добри предложете ги, моля!
32.
И оше един Кратък анализ на управлението на ГЕРБ
14.04.2013 16:16:13
0
0
1. Борисов си отиде от властта след масови гладни бунтове.
2. За 42 месеца управление ГЕРБ успя да натрупа 8 млрд. дълг
3. За 42 месеца управление ГЕРБ остави над 800 000 безработни, от които над 100 000 безработни младежи.
4. ГЕРБ обявиха няколко пъти края на кризата, а се оказа, че с политиката си ГЕРБ реално задълбочи кризата.
5. Бойко Борисов е единственият премиер на България, който не само не увеличи заплатите и пенсиите, ами ги и замрази.
6. При управлението на ГЕРБ лекарствата се увеличиха с над 500 %, а храните с близо 50 %.
7. При управлението на ГЕРБ средният и малък бизнес бе унищожен.
8. При управлението на ГЕРБ за първи път в българската история млад мъж се замозапали в знак на протест срещу безобразията на властта, олигархията и мафията. Самозапалванията в страната продължават, самоубийствата също.
9. Всички безпристрастни икономисти твърдят, че след управлението на ГЕРБ България трудно ще се възстанови през следващите 4 години.
10. В почти всички сектори в страната положението е катастрофално.
11. Според експерти, България няма свободни фискални резерви, темпото на нарастване на правителствения дълг е притеснително, доверието в бизнес климата е разрушено, а стопанските перспективи изглеждат напълно обезсърчителни.
12. България е изправена пред спасителните пакети на МВФ и на Европейската комисия.
13. Лекарското съсловие беше унижавано, включително и от парламентарната трибуна от Цветан Цветанов.
14. Симеон Дянков открадна 1.2 млрд. лева от здравните осигуровки на българите.
15. Докато болниците в страната задлъжняват с милиони, НЗОК определя и планира колко инфаркта да се случат…
16. При управлението на ГЕРБ управителят на НЗОК Пламен Цеков влезе в историята на 41-то НС като прокарал лобистка наркопоправка в Държавен вестник.
17. Предшестващата Пламен Цеков д-р Неда Нешева раздаде на себе и приближените си чиновници от НЗОК колосални бонуси на фона на криза, замразени заплати и пенсии
18. ГЕРБ назначи на поста външен министър Румяна Желева, която впоследствие се провали и като кандидат за еврокомисар от България.
19. Министър Николай Младенов организира и лично участва в скандални срещи с външни министри от балканските страни, за да обсъжда трета страна – Македония. Това доведе до блокиране на двустранните отношения между София и Скопие и до паническата визита на Борисов в Македония дни преди да подаде оставка.
20. Министър Николай Младенов започна “реформа в самото ведомство”, целяща изгонването на дипломати с агентурно минало.
21. През есента на 2010 г. министър Николай Младенов проспа един важен факт – отказът на страната ни да бъде приета в Шенген. Така приоритетът, според изказванията на Бойко Борисов през 2010 и 2011 г. (влизането на България в Шенген) вече не е приоритет.
22. Министър Николай Младенов си позволи поредица от лобистки срещи с ционистки организации.
23. ГЕРБ смени мнението си по отношение на АЕЦ “Белене” няколко пъти и в края на краищата за дълго зачерта България като надежден партньор.
24. НЕК натрупа няколко милиарди задължения, които ще се плащат от потребителите.
25. През 2009 г. фотоволтаичните паркове в страната възлизат на обща мощност 7.9 МВт. В края на 2012 г. те са вече 864 МВТ – над 100 пъти повече.
26. Бюджетът на БАН беше значително намален. Същото се отнася и до Фонд “Научни изследвания”. Последната конкурсна сесия на фонда предизвика поредица от протести и доведе до оставката на Сергей Игнатов.
27. Състоянието на Съдебната система по време на управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено като серия от скандали, съмнения за ключови назначения по високите етажи и намеса на изпълнителната власт.
28. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подложи на коментар конкретни съдии, а пред ВСС се проведе безпрецедентен протест на магистрати
29. Главният прокурор бе избран по процедурни правила, които предизвикаха много спорове.
30. Катастрофален избор на членове в Конституционния съд – скандалът с Венета Марковска и Гугушева.
31. Вежди Рашидов уволни директорката на гимназията по изящни изкуства Мария Ландова, известният режисьор Станимир Трифонов като директор на Студия “Време” (последното е пред фалит и вероятно ще бъде продадено), директорът на Националния институт за недвижимото културно наследство
32. Чувствително бе намалена допълващата субсидия през общинските бюджети за издръжка на читалищата, а през 2012 г. такава въобще не е давана. До 2009 г. тя е 6 000 000 лева.
33. Не се дават средства за набавяне на нова българска литература и периодика.
34. филмовата индустрия не получава държавното подпомагане, както е по закон.
35. Сценичните изкуства – музика и драма – вегетират в областните градове.
36. Мнозинството в НС прие редица вредни за обикновените граждани и обслужващи олигархията лобистки закони.
37. Депутатите от ГЕРБ винаги присъстваха и гласуваха мълчаливо в НС.
38. По време на управлението на ГЕРБ медиите се превърнаха в техни слуги.
39. Българите смятат, че нямат бъдеще в България.
31.
и още до N24
14.04.2013 16:03:16
0
0
Реалната задлъжнялост на държавата към фирмите , реалната безработица е двойно по- висока , фискалния резерв е – 600 млн, а има и облигации коитовъобще не влизат в тазгодишния бюджет като задължение ,какъв растеж търсим като потребленето е с 34 % по- ниско , оборотните средства са трансформирани в банкови депозити със 6 милиарда ръст надолу от 2009 , герб са изхарчили 16.7 милиарда повече от предното правителство , а бюджета дължи и по еврофинансиране над 300 милиона които са неразплатени като съфинасиране , а са дадени държавни гаранции , нямаме един домат, един картоф , един кг месо износ , производството ни е с 22 % по скъпо от конкурентите ни в региона , няма износ , няма държава, един гол туризъм по. 14-15 евро пансион обрича страната на бедност за дълъг период.

Ако това е ГЕРБ мале мила
30.
и още
14.04.2013 15:55:41
0
0
Няколко неща правят силно впечатление. На първо място, относителния дял на разходите за данъци на средностатистическия българин нараства драстично през 2011 г. Тогава, 26.09% от средната работна заплата у нас са отивали за данъци. Това само доказва, че икономическата политика у нас през последните няколко години е силно левичарска. Проблемът обаче е в това, че докато относителният дял на разходите за данъци расте, в национален мащаб данъчните приходи в бюджета (% от БВП) спадат до 27% и едва отлепят от тези стойности. Два извода (генерализирани) биха могли да се направят. Първо, повишаването на данъчното бреме е имало негативен ефект върху покупателната способност и второ – сивата икономика значително е нараснала през 2011 г.
29.
и още
14.04.2013 15:53:57
0
0
За последните три години държавният дълг (като % от БВП) е нараснал с около 3.4 процентни пункта. Това означава, че държавата е изхарчила повече за сметка на бъдещите поколения (които ще могат да потребяват по-малко). Това не би било съвсем нередно, ако емитираният дълг е насочен към рентабилни проекти с възвращаемост и приоритет за обществото ни. Трудно е да се каже дали това е така. Според експертни оценки, така известното строителство на магистрали се оказва по-скоро митологичен памфлет, отколкото реален фактор за икономическия растеж.
28.
Здравеопазване Марка ГЕРБ
14.04.2013 15:50:13
0
0
За три години и половина по време на управлението на ГЕРБ са закрити 17 лечебни заведения, сочи справката на Министерство на здравеопазването, предаде БГНЕС.

Закритите болници са на територията на цялата страна.

Преди няколко дни здравният министър от служебния кабинет проф. Николай Петров заяви: "Не мога да си отговоря на въпроса как е възможно с 1 млрд. преди 1989 г. да се покрива цялото здравеопазване, а сега с 3 млрд. не може да се покрива. Някъде се бърка в разпределението на парите, някъде се бърка в управлението на парите. Ние ще се опитаме да заложим каквото можем като предпоставки, така че следващите след нас да се справят с проблема", подчерта здравният министър.

По време на управлението на ГЕРБ бе постигнат и друг рекорд - за по-малко от четири години се смениха трима министри на здравеопазването, а четвъртият Десислава Атанасова, нарече себе си "тежката артилерия" на ГЕРБ.

Първият - д-р Божидар Нанев, подаде оставка след съмнения за ощетяване на държавата за закупуване на ваксини. Следващият проф. Анна-Мария Борисова премиерът срещна на кръстовище до бензиностанция, за да й предложи поста, но остана за кратко в Министерство на здравеопазването. Третият д-р Стефан Константинов, гинеколог от Кюстендил също се задържа няколко месеца в сградата на пл. "Света Неделя". Десислава Атанасова пък заяви при подаването на оставката на кабинета, че оставя системата в "добро състояние".
27.
И
14.04.2013 15:43:11
0
0
Не ми хвалете политиката си, а ако вземете власта се вземете в ръце и работете за народа си!!!
Като казах бизнес естествено имам предвид селско стопанство , туризъм,индустрия ,търговия и всички дейности които допринасят за развитието на страната!
Салдото го виждаме всички какво е ,благодарение на Герб !
И още един път свалете си очилата и вижте реалноста!! Бургас е 50 на 50 добре и зле!Много добре го знаета!
Явно не можем да се разберем!
И по добреда спра до тук за да не ви обедя в друго току виж сте взели да се откажете от ГЕРБ!!!

Успех
26.
? до N 24
14.04.2013 15:35:45
0
0
Мавродиев към Дянков: Долу ръцете от Сребърния фонд
09:09
13.03.2012
от Стандарт Нюз
София.
Поредното предупреждение към финансовия министър Симеон Дянков дойде този път от представител на ГЕРБ. Шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мевродиев предупреди чрез ТВ7, че ако се вземат средства от Сребърния фонд, кредитният рейтинг на страната ще бъде намален.

Това ще повиши индекса CDS или т. нар. рискова премия ще се повиши. Това означава, че кредитите за българските граждани ще бъдат повишени. Общо 33 млрд. евро са дълговете на граждани и фирми към чужди кредитори, посочи Мавродиев. Рискът е огромен и това означава срив на доверието. Уведомих за тази оценка ръководството на ГЕРБ. Това не е моя позиция, а на Комисията по финансов надзор, каза Мавродиев.

Финансовият резерв покрива всички дефицити на страната и това го стопява. Намаляването му има пряка връзка с риска за оценка на България като рискова държава. Кредитните агенции знаят, че през 2013 г. предстоят големи плащания по дълга, припомни шефът на КФН. Около 300 млн. лв. предстоят да бъдат платени още тази година и така общият размер на задълженията достига 3,7 млрд. лв. Единствените целеви резерви са Сребърният фонд и фондът за АЕЦ „Козлодуй“, посочи Мавродиев.

Стоян Мавродиев е един от най-приближените до Бойко Борисов преди ГЕРБ да спечели парламентарните избори. Той отговаряше за финансовата програма на партията и беше сочен като бъдещ финансов министър. След като ГЕРБ спечели изборите Мавродиев прекара в парламента като депутат няколко месеца и беше избран с гласовете на партията за председател на Комисията по финансов надзор.
25.
? до N 24
14.04.2013 15:30:21
0
0
През първите седем месеца на 2012 г. от България общо са изнесени стоки на стойност 23.0 млрд. лв. и спрямо съответния период на предходната година износът се увеличава с 1.7%, показват предварителните данни на Националния статистически институт.

През юли 2012 г. общият износ е в размер на 3.6 млрд. лв. и се увеличава с 0.8% спрямо същия месец на предходната година.

През периода януари - юли 2012 г. в страната общо са внесени стоки на стойност 29.0 млрд. лв. (по цени CIF), или с 12.5% повече спрямо същия период на предходната година

През юли 2012 г. общият внос нараства с 5.7% спрямо юли 2011 г. и е в размер на 4.3 млрд. лева.


Общото външнотърговско салдо (износ FOB - внос CIF) е отрицателно през периода януари - юли 2012 г. и възлиза на 5 962.9 млн. лв., което е с 2 832.3 млн. лв. повече от салдото за първите седем месеца на 2011 година. По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) салдото за периода
януари - юли 2012 г. също е отрицателно и е в размер на 4 727.3 млн. лева.

През юли 2012 г. общото външнотърговско салдо (износ FOB - внос CIF) е отрицателно и възлиза на 651.8 млн. лева. По цени FOB/FOB салдото също е отрицателно и е на стойност 447.0 млн. лева.

Търговия на България с ЕС


През периода януари - юни 2012 г. износът на България за ЕС намалява с 0.8% спрямо същия период на предходната година и е в размер на 11.5 млрд. лева, показват предварителните данни на НСИ.

Основните търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Франция и Белгия, които формират 71.6% от износа за страните - членки на ЕС (табл. 3 от приложението). Най-значително нарастване се наблюдава в износа за Португалия и Словения, докато най-голям спад е регистриран при стоките, изнесени за Люксембург и Малта.


Вносът на България от ЕС за периода януари - юни 2012 г. се увеличава с 14.2% спрямо същия период на предходната година и е на стойност 14.5 млрд. лв. по цени CIF. Най-голям ръст е отчетен при вноса от Кипър и Португалия, а най-голямо намаление - при вноса от Малта.

Търговия на България с трети страни

През периода януари - юли 2012 г. износът на България за трети страни се увеличава с 5.3% спрямо съответния период на предходната година и е в размер на 9.2 млрд. лева, сочат предварителните данни на НСИ.

Основните търговски партньори на България са Турция, Китай, Русия, Сърбия и БЮР Македония, които формират 46.8% от износа за трети страни. Значително нараства износът за Обединените арабски емирства, Израел, Сирия, Китай и Канада, докато най-голям спад е отчетен при износа за Сингапур, Иран, Индия и Хърватия.

Вносът на България от трети страни за първите седем месеца на 2012 г. се увеличава с 12.9% спрямо съответния период на предходната година и е на стойност 11.9 млрд. лева (по цени CIF). Най-голям ръст бележи вносът от Босна и Херцеговина, Перу и Бразилия, а най-голямо намаление се наблюдава при вноса от Израел и Казахстан.

Външна търговия на България за 2011 г.

През 2011 г. са изнесени стоки за 39.6 млрд. лв. и спрямо 2010 г. износът се увеличава с 30.2%, показват окончателните данни на НСИ.

Внесени са стоки (по цени CIF) за 45.8 млрд. лв., или с 21.6% повече от 2010 година. През всички месеци на 2011 г. се наблюдава увеличение на вноса в сравнение със съответния месец на 2010 г., като най-голям ръст се наблюдава през януари - с 47.7 %, а най-малък през декември - със 7.3%. Тенденцията вносът да е по-голям от износа се запазва и през 2011 година.

Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) е отрицателно през 2011 г. и е в размер на 6.1 млрд. лв., което е с 1.1 млрд. лв. по-малко от салдото за 2010 година (табл. 1 и 2 от приложението). По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) отрицателното салдо за 2011 г. е на стойност 4.2 млрд. лева.


През 2011 г. износът на България за страните от ЕС се увеличава с 33.1% спрямо предходната година и е в размер на 24.7 млрд. лева. Основните търговски партньори на България са Германия, Румъния, Италия, Гърция, Белгия и Франция, които формират 74.0% от износа за ЕС.


Вносът на България от страните от ЕС за 2011 г. се увеличава с 23.5% спрямо предходната година и е на стойност 27.2 млрд. лева. Най-голям ръст бележи вносът от Испания (241.5%) и Кипър (187.5%). Най-голям спад се наблюдава при вноса от Малта и Финландия.

Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България със страните от ЕС е отрицателно и е в размер на 2.5 млрд. лв. за 2011 година.

През 2011 г. износът на България за трети страни се увеличава с 25.7% спрямо предходната година и е на стойност 15.0 млрд. лева. Основните търговски партньори на България са Турция, Русия, Сърбия и БЮР Македония, които формират 42.0% от износа за трети страни, като изнесените стоки за Турция са се увеличили с 31.6%, а тези за Русия - с 22.8%. Най-голям ръст се наблюдава при износа за ЮАР - със 767.8%, и за Канада - с 215.2%. Най-голям спад се наблюдава при износа за Сингапур, Сирия и Перу.
24.
до 23
14.04.2013 14:08:09
0
0
Хех - имах си аз да не споменете "Живково време" - като ви харесва и ви влече "хвалете" се вие с него. В днешно време сме членки на ЕС, а не на СИВ и нямаме безвъзмедни суровинни помощи от братушките. Предпочитам да пиша малко по-сериозно, насочено към днешното време и реалните проблеми, а не да се задълбавам в Живковото време което така ви кара да се усмихвате като го споменавате.
Изискванията към продуктите се синхронизират с Евродирективите и са еднакви за територията на държавата в която се предлагат. Ако полските яйца не отговарят на критериите по TUV в Гемания (според вашите думи) то те също ще бъдат "подпечатани" и няма да бъдат допускане до пазара в Германия за 10 години. Ако отговарят на стандарта то те биват допускани на пазара и там вече правилата са на пазарен принцип (цена срещу качество според преценката на клента-консуматор). Принципа в България е същия! Проблема с реализацията на Българската продукция на Българския пазар в този сектор го виждам формиран от други показатели - от гледна точка на производителя микс от желанието за хубави печалби с малки количества, с възможно най-малки инвестиции на базата на евентуално по-добро качество; а от страна на консуматора микс от желание/търсене на по-ниски цени, примирявайки се и правейки компромис с по-ниското качество на закупуваната стока. Точно за това нашата продукция успешно намира реализация, не на родния пазар, а на чуждия - очевадното покачване на външнотърговското ни салдо в сектора (износ-внос на продукция) категорично говори за този факт. "През 2009 г. външнотърговското салдо вече е положително - 385 млн. щатски долара, през 2010 г. – то достига 941 млн. щатски долари, а през 2011 г. нараства до 1 423 млн. щатски долара."
Що се отнася до Институциите - те не те "налазват", а осъществяват контрол - ако спазваш правилата няма от какво да се притесняваш че те проверяват!
Що се отнася до кризата - е, няма как да ме убедите че България и в частност точно ГЕРБ са виновните за Световната криза!
Що се отнася до Безработицата - да, това е сериозен проблем, по който трябва да се работи усърдно - ние като страна с малка и зависима от чуждите икономика, при липса на достатъчно голям вътрешен пазар до голяма степен се влияем от световния тренд, а той именно е покачване на безработицата и като наистина малки в мощностите си (такова е наследството ни) покачването е по-голямо спрямо среднооевропейското. Като критика може да се приеме и успешната борба за финансова стабилност която също резонира в т.нар. "затягане на коланите" през изминалите няколко години. Тази финансова стабилност обаче е мярка в среднсрочен план - поддържайки добра финансова стабилност, нашия инвестиционен климат е по-добър и атрактивен. Ситуацията не може да се опише с две изречения и има доста "за" и "против".
Не мисля, че мярка като тази "фирми с до един милион оборот с 50 % отстъпки от всички налози" е далновидна, но не съм и икономист и не разполагам с нужните данни за да преценя, както и не мисля че и вие разполагате с калкулации за това, а просто разговаряте на едро с една известна доза популизъм! Все пак не забравяйте че бюджет се гради на баланса между приходна (активи) и разходна част (пасиви).
За укриването - кое и какво е доказано? пак ли общарски неща ще си пишем? Може би имате предвид че последните 4-ри години тепърва взеха да лъщят досегашните далверки на всякакви етажи? Под управлението на ГЕРБ за първи път се вижда "някаква" прозрачност - да, в кавички е някаква защото може и трябват още много усилия в тази насока, но факт е че в момента има доста повече светлина спрямо това което беше там преди 4 години!
Приватизация на бизнеса от страна на ГЕРБ? Що за глупост! ... или просто лозунг на който сте решили да отдадете значение?
Предприятията са важен фактор в една икономика, но не са единствен. Имаме туризъм, търговия имаме услуги, имаме земеделие ... много са определящите икономиката ни - по всички пера трябва да се работи, а приоритетите за района ни както и държавните са видни и надявам се пропити с думата реални в програмата на ГЕРБ.
23.
До 21 и 19
14.04.2013 12:29:24
0
0
Именно защото съм реалист аз така виждам нещата.Примера с бабите исках да обърна внимание че малките са затормозени в изнасяне и продажба на продукцията си.Нямаме защитен механизъм към момента който да спре вноса на хранителни стоки които ние традиционно произвеждахме .Не може яйцата да са от полша а нашиете да са с безброй изисквания.Да вземем Германия имат TUV ,aко някой внесе стока която заплашва собствено производство му поставят печат не отговаря и 10 години не може да си внесе стоката! А при нас обратно щом е Българско трябват такси ,комисионни,и други знайни и незнайни документи !!! Отиваш в голяма верига и започват с изискванията плащаш за щанд после за реклама,за ток, вода , и така на татък докато се окаже че твоята стока като цена не стига и трябва да си платиш за да тия продадът!И от тук на татък какво да прави този производител?
Резултата е баба ПЕНА!
Европейските норми с тях всеки си измива ръцете но никой не казва ,че страната членка има право да въведе норми в неин интерес на собствената си територия.Хубаво е да излезе търговския процес на светло това е напълно нормално ,но като излезеш на чисто започват да те налазват разни институции които ти искат какво ли не самои само да вкараш лев в хазната Понеже е опоскана с грешната политика на другаря Дянков!!!Впрочем той ви беше баш героя нали беше оправил ГРУЗИЯ!!Оправи и нас !
А то цялата криза тръгна от банката в която той работеше преди да съсипе Българската икономика!Няма как да ме обедите че герб няма вина за тази криза!Ако бяха инжектирали пари в бизнеса щяха да се запазят работни места.Не може да повтарят постояно че не се дига осигурителната вноска а в същото време се качва осигурителния праг И ако не се лъжа 20% от 500 лева е по малко от 20% от 700 лева !Но ако 500 лева са получавали 10 човека то сега 700 лева получават 5 човека ! Това е защитния механизъм на малкия бизнес!Пак се повтарям аз не съм спициалист в областа но реалноста е такава
Трябва да се оставят в криза фирми с до един милион оборот с 50 % отстъпки от всички налози!
В цялото ваше писане и ГЕРБ говорене на мен ми прозира целта за пълнене на държавната хазна която същите тези ГЕРБ опропастиха !Говоря към последните 4 години! предните и те си имат трески за дялане но не може да се връщаме 20 години назад и да се оправдаваме .Укриването най много процъвтя при герб!!! Доказано от всички митнически,данъчни ,бюджетни и други независими специалисти!!!
ГЕРБ се мъчи да приватизира бизнеса-няма как да стане!! За мен бизнеса трябва да определя политиката на партиите ,а не обратно!
И така радвам се че ще има многоцветен парламент и дано разума надделее за да може да се работи в тази наша страна!Пак повтарям без работещи предприятия,няма нито образование нито здравеопазване нито молове нито държава!!!!!!!!!!!!!!
За обектите които открихте се хвалете това не е лошо не си преписвайте цялата заслуга ! Заслугата за да има магистрали е от Живково време а сега като се замислих то и лидера май беше от Тогава !Оставам изцяло ваш за допълнителни дискусии :):):)
22.
до 19
14.04.2013 11:47:54
0
0
Що се отнася за "Електронното правителство" - да и аз бих желал вече да е факт, но още не е ... и да с него нещата са се забавили ... приказки непотвърдени и недоказани по никакъв начин от рода на "най-вероятно това или онова" хич не мисля че е нужно да се коментират защото не че само са в графа общи приказки ами и влиза и в графа слухове и конспирации.
За откритите обекти - само този който строи, гради и ги довършва може да се "хвали" с такива. Може от време на време да ви идва в повечко показността, но всеки си има маниер на представяне. Според мен е по-добре нещата да се виждат наяве, а не да се крият.
21.
до 19
14.04.2013 11:31:10
0
0
за 1) - това не са общи приказки, а частен и единичен случай явно - не става ясно какво точно визирате, но изглежда в зоната на догадките, абсолютно недоказано и така представено в никакъв случай не прилича на практика наложена в данъчна служба - освен това ако има проблем в този частен случай то си има механизми за пртиводействие
за 2) Абсолютна обща приказка в стил да популизъм на ангро - ако определенеа служба е взискателна към определен бизнес (призводство и/или услуга) нека да не забравяме че това може да се дължи и на нуждата да се прилага контрол върху упражняването му за да се получава качествен и отговарящ на стандартите резултат
за 3) примера с бабите - толкова е изтъркано от общарство, че се чудя дали да го коментирам - "Пена" няма място на пазара ако не може да гарантира за продуктите и услугите си по наддлежния ред, както и Българската продукция няма място на Европейския пазар ако не е съобразена с Европейските норми и изисквания! Разбира се има и доводи като нерантабилността/невъзможността за инвестиция в касов апарат при нисък оборот и за това се правят постъпки за облекчения и изключения именно там. Ако питате мен обаче мнението ми е следното: трабва целия търговски процес да излезе на светло и то с документи тръгвайки отдолу нагоре (например ако един ресторант има фактура за зеленчуците си то той ще има на база на какво да осчетоводи направените салати реално плащайки данък само върху печалбата калкулирана от труда по направянето на салата, услугата на сервирането й и допълнителните разходи - като режийни, наеми на обекти /за които също масово не се издават нужните документи с цел криене на данъци/)
за 4) Разбира се че не може да се продължава с укриването им и разбира се че има икономическа стратегия на България, която е насочена предимно към Европейския пазар ако не се лъжа. Укриването обаче не е нещо което тепъврва процъфтява при управлението на ГЕРБ, даже напротив - тепърва се предприеха мерки за изкарването наяве, насочени отдолу-нагоре, което обаче грешно го интерпретирате като задушаване на малкия и среден бизнес (защо ли?)
Та така - има още много какво да се прави, но както призовавате за смяна на очилата, така и аз ще се вклюва към апела ви за повечко реализъм - гледайте обективно и градивно, а не едностранно да обвинявате ГЕРБ за всички недъзи на системата ни (и направените грешки и наследените и наложените ни от външни фактори проблеми)
20.
СПИРАТ БОРИСОВ ОТ ПУБЛИЧНИ ПРОЯВИ
14.04.2013 10:41:01
1
0
Със скандално изказване на вожда Борисов започна предизборната кампания на ГЕРБ от Античния театър в Пловдив. Пред 3 хиляди, чинно подредени членове и симпатизанти на партията, предимно служители в общинската и областна администрация, той обвини българските пенсионери, че са „изяли фискалния резерв”. В 40-минутна реч сваленият от народа премиер повтори близо 100 пъти името на най-големия си враг Сергей Станишев. Лидерът на социалисти беше оплют, обруган и заклеймен от Бойко с вулкан от яростни нападки. Очакванията на анализатори и журналисти да видят едно по-позитивно начало, каквото ГЕРБ обеща за цялата кампания, не се случиха. Агресивната ретроспекция на политическите събития от устата на Бойко генерира такава концентрация на негативна енергия, че и древните каменни колони, видели какво ли не, потрепериха. Ситуацията на вибриращото във въздуха цинично напрежението беше по вкуса само на гербаджийските герои от първа линия воглаве с физкултурника ченге Цветанов. Грейнал и озарен от бруталната реч на гръмовержеца Буда, той режисираше аплаузите за постиженията на ГЕРБ и дюдюканията срещу опозицията. Разбира се Бойковата тирада на пловдивския античен стадион не изненада с нищо ново, освен с още един, пък макар и колективен виновник за провала на неговото правителство – пенсионерите. Всяка година му изяждали по един милиард и така общо 3 милиарда смъкнали от резерва, пресметна цинично бившият министър-председател. После насочи гнева си към кукленото шоу, с което левицата иронизира кабинета и депутатите на ГЕРБ, мина като таран през експерта Орешарски, нарочен за следващ премиер, спря се на атрактивната Станишева половинка Моника със същите банални обвинения, гордо изреди магистралните постижения и като се позова на свършеното, настоятелно поиска властта отново. Различното беше, че я поиска в абсолютно измерение, за да управлява самостоятелно и безкомпромисно с министрите от първия ред, които макар „грешни, поне оставили финансово стабилна държава”. Апропо, макроикономическата стабилност доскоро беше лична заслуга на Симеон Дянков в качеството му на финансов министър, но и той стана жертва на герберската политическа интрига.

Речта на Борисов след едномесечно отсъствие в публичния медиен свят скандализира будни граждани – няколко политически лидери и пенсионерски съюзи, които реагираха както преди четири години, когато възрастните хора бяха наречени „лош материал”. Тогава протестните им гласове не бяха чути и лидерът на ГЕРБ стана министър-председател. Днес обществото е по-чувствително към обидите и по-малко търпеливо към снизходителното отношение на устремените към държавното управление. Със сигурност стотината американски пиар специалисти, впрегнати да правят кампанията на ГЕРБ, отчитат този факт. Вероятно ще наложат мораториум върху изказванията на Борисов и ще пуснат в обращение митологемата за разклатеното му здраве. Така ще го скрият от хората, от неудобните въпроси, от неуместните му словоизлияния и от поредните гафове, които ще трябва да замазват. Прогнозираме, че следващата публична проява на Бойко ще се състои на закриването на кампанията, защото цял месец ще наизустява речта, която му замислят копирайтърите от САЩ. Колко е паметлив, ще стане ясно на 12 май.
19.
Отговор на 18
14.04.2013 10:38:48
0
1
Общи прикаски ли са :
1 Даначна служба Бургас бави плащанията по връщане на ДДС след минала провеврка по заповед от горе!
2 Всяка държавна институция гледа бизнеса като престъпник!
"Програмният продукт за електронното правителството би трябвало да е готов още през 2012 година. Въвеждането му обаче все още не е факт. Най-вероятно защото парите за електронно правителство се източват в момента, а електронното правителство е онова, което се очаква да намали един от големите консуматори на средства у нас - държавната администрация!"и това ли са общи приказки?
И какво се хвали Герб с открити обекти които са започнали още от преди 10 години!Свалете си розовите очила! Което е хубаво спор няма ,но не може да говорите за бизнеса ( МАЛКИЯ И СРЕДЕН ) след като ЛЮБИМАТА ВИ ПАРТИЯ ГО УНОЩОЖИ!
Фискалните устройства никой не ги оспорва, но какво направихте за баба Пена която произвежда ябълки и иска да ги продасде : 300 лева касов апарат,100 лева разрешение от общината , 200 лева глоба на органите които проверяват , 50 лева билетче за да ползва сергия , 150 лева да се регисрира за нещо си и какво стана баба Пена взе че се СПОМИНА !В цял свят малкия и среден бизнес ползва облекчения !И за какви реални обороти говорите като те в момента се укриват колкото могат .ето за това трябва да има 10-20 годишна бизнес програма в България. И не може 2 министерства да си тълкуват закона както на тях им отърва!Според мен законите ни са добри но трябва да се спазват и да се премахне това двойно тълкуване .
Много ми е приятно да спорим но очилата които ползвате не ви дават реална представа за ситуацията !

БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО
18.
Отговор на 17
14.04.2013 09:30:10
1
0
Защо говорите общи приказки? Именно ГЕРБ поде постъпки към бързото и навременно разплащане на държавните и общински задължения към бизнеса, гласувайки промени в търговския закон! http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=73663
Защо приписвате проблемите трупани с годините на целия преход към негативите на ГЕРБ? Неразумен ли ви се струва например проекта за електронно правителство що се отнася до облекчение на документооборота за малкия и среден бизнес? Ако приемате за затягане на примката излизането на светло на фискалните устройства и от там реалните обороти, то проблема е изцяло във "вашия телевизор"! Разбира се има още много да се прави, както и по множество мерки ще видим успешните резултати не веднага, а в средносрочен план поне, но посоката е поета. Ако мислите че някой притежава магическата пръчка с която с един размах всичко ще стане розово и благодатно, игнорирайки завещанието и на предния строй и н досегашния преход, както и реалната световна икономическа обстановка, то жестоко се лъжете!
17.
Отговор на 16 0т 15
14.04.2013 08:51:33
1
1
Валутния борд трябва да остане ,но всички знаем че цената на еврото не е 1,95583 от поне 4 години!Смятам това е лично мое мнение ,ако се преоцени в нормални граници ще бъде добре за българската продукция.В момента тя е скъпа.Няма конкуренция , няма работещи малки и средни фирми,превърнали сме се в вносители и поклонници на чужди фирми.Ако овеличат някой както говорят средната заплата ,тогава ще има фирми които ще уволнят персонал за да си запазят цената на осигуровките които плащат и да преразпределят от съкратените заплатите на останалите!
Смятам че има доста кадърни български експерти които могат да предложат разумни мерки.
Но най важното е държавата да си изплаща навреме задълженията към фирмите! Бизнеса трябва да функционира! Добре е да има контрол но той трябва да е насочен към тези които изнасят капитал , а тези които внасят и харчат в България да имат облекчения!
И най важното партиите трябва да имат единен поглед върху бизнеса и да не се стремят те да го преватизират!Това не направиха управляващите до сега според мен!За това не вярвам, че Герб имат знание и опит да предложат нещо разумно за бизнеса! Трябва да е ясно на всеки Колкото повече затягат примката около бизнеса , толкова повече той се изплъзва. Може да не съм прав на 100% но 90% е така!Успех на изборите на всички ! Аз знам кой ще подкрепя и това няма да е ГЕРБ !
16.
от 14 до 15
13.04.2013 20:49:49
0
0
Нещо против валутния борд ли показвате? Искаме евро на на 3,2-3,9 или с други думи 200% инфлация? При отмяна на валутния борд тези 200% ще ни се струват толкова малко че ще ги сравняваме с блян, както и задържаната финансова стабилност в момента. Да, ще се вдигнат заплати, доходи и пенсии в лв. но за сметка на това темпа на инфлацията определено ще ни фалира за пореден път - не забравяйте че в новата история на България (след 1989) сме фалирали три пъти и то все под червено управление!
Децантреализацията е утопия за България - хубаво решение за областните центрове в които има силно местно управление, но има приложение единствено при силна вътрешна икономика ... с други думи силен и независим вътрешен пазар. Ние го нямаме за рамката на България, камо ли за рамките на областите в нея.
15.
ДО 14
13.04.2013 14:11:04
0
0
Децентрализация!!!
Всяка община да си управлява бюджета!
Всички предприятия на територията на дадена област да си плащат данъците в съответната област!!!!Да предоговор предоговорят договорите с търговските вериги, за да има български стоки по щандовете!! И еврото трябва да струва 3,20 - 3,90 към момента с тази инфлация!!!
14.
ето малка част, за което ГЕРБ помогна на Бургас
13.04.2013 07:33:03
4
2
Естествено че ще се развива Бургас с кмет като Д. Николов, но с държавно управление на ГЕРБ, което да не го спъва, а напротив, както и трябва да бъде - да му помага ще се развива много по-бързо и качествено! Всички виждат че това е самата истина от 2009-та насам, докато за преди това има множество примери като проблема с морската и умишлените действия на Станишев като премиер с цел да забави и унищожи прогреса на Бургас. Да си спомним ли също колко бе отлагано кръговото и моста на кръстопътя за Созопол и Меден Рудник? .... или колко време бе зейнала онази дупка на моста преди Сарафово, отлагани предимно заради отказа на държавата да поеме чатта от ремонта им? .... Да показваме ли че по пътя по който са поели ГЕРБ ни води към скорошно завършване на магистралата Бургас-София, както и довършване на дългогодишно тънещия в забвение път за Слънчев Бряг?
13.
ЕТО КАКВО СЪТВОРИ ГЕРБ!!!!!!!
13.04.2013 06:17:20
1
3
Странни аномалии в българската икономика открива анализ за периода 2007 – 2012 година, направен от Българската стопанска камара и изпратен до премиера Марин Райков. При ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) постъпленията в държавния бюджет намаляват, а най-големите предприятия в страната учудващо отчитат значително увеличение на приходите си, а в същото време печалбите им се сриват.

През тези години БВП е нараснал от 60.1846 млрд. лв. на 77.5821 млрд. лв., а приходите в бюджета са намалели съществено. Спадът като процент от БВП е с 4.6 пункта, т.е. с 3.5496 млрд. лева. Като се отчете, че помощите от ЕС като елемент от приходната част на бюджета са нараснали с 1.163 млрд. лв., това означава, че приходната част на бюджета е ощетена за 2012 г. в сравнение с 2007 г. с 4.712 млрд. лв., сочат данните на БСК

Организацията отбелязва, че макар данъкът върху добавената стойност (ДДС) да е същият от 2007 г. насам, а БВП да расте, приходите от ДДС за 2012 г. са спаднали драстично с 1.354 млрд. лв. спрямо пет години по-рано.

Аномалиите в приходната част на бюджета се очертават и при акцизите, посочва камарата. Независимо от повишените акцизни ставки между 12 и 30 % за горивата и до 3.5 пъти за някои акцизни стоки, приходите от това перо намаляват с 226 млн. лв. за 2012 г.

Картината се усложнява и при приходите от социално и здравноосигурителните вноски. При увеличение на ставките с 1.8 пункта за социалните осигуровки и 2 пункта за здравните осигуровки, събираемостта спада значително - с 0.9 пункта (като дял от БВП) за 2012 г. спрямо 2007 г. или с над 714 млн. лв., обръща още внимание бизнесът.

Събираемостта на данъка върху доходите на физическите лица също намалява въпреки ръста на минималната работна заплата от 180 лв. през 2007 г. на 290 лв. през 2012 г. и на средната работна заплата от 431 лв. на 766 лв. Вместо увеличение на постъпленията от това перо БСК отново регистрира спад от 49 млн. лв. за 2012 г.


И ако това е къдърно управление си е е..а...о майката!
Бургас се развива защото има политическа воля между всички партии в общинския съвет.Герб нямат особено голяма заслуга като партия !!!!Благодарение на Д.Николов и неговото име Бургас се развива добре!!
Така ,че ако герб не управляват Бургас пак ще се развива!!1
12.
F...O
13.04.2013 05:19:27
1
5
SINI ZONI , " PAIACI " , " TROTOARNI PRAVA " , NAI VISOKI MESNI TAXI I DANACI ,... UDARNO KRADENE OT INFRASTRUKTORNI " PROEKTI " .... OCHTEEEE ????
11.
Долу ГЕРБ
12.04.2013 18:24:57
5
3
Прочетох много внимателно чата между Радостина Прокопова и Атанас Андреев и нищо нередно не открих. Верно, че доста интимни неща има там: как някакъв тип от Пловдив се обяснява в любов на Радостина Прокопова от Приморско - зам. директор на училището. И двамата, вече хора на "порядъчна" възраст, явно ги е хванал късният пубертет, нещо се лигавят и се мъчат да си припомнят какъв секс са правили преди 100 или 200 години... ОК! Само не можах да разбера какъв е бил смисълът гербаджиите да подслушват и следят една обикновена даскалица! Щом до нея са опрели значи много са я закъсали! И не чувстват ли, че се излагат по този начин? И сега същите тия хора на всичкото отгоре имат и претенции да ни управляват!... Ужас някакъв!!!
Така не се печели власт г-да гербаджии - с подслушване и следене на обикновените граждани! Не го ли разбрахте?
–––––––––––––––––––
[1/29/2013 7:16:27 PM]
АТАНАС АНДРЕЕВ:
(wave)
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
здравей
АТАНАС АНДРЕЕВ:
здравей и на теб как си как се чувстваш вече на 21 и няколко дни
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
същото като и на 21 без няколко дни
АТАНАС АНДРЕЕВ:
е това е похвално значи времето не влияе на настроението и усмивката ти/:D/имате ли сняг/
как е времето при вас
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
извинявай пращах нещо/снега е малко, почти се стопи
АТАНАС АНДРЕЕВ:
вече си мислех че те засегнах с нещо/то и тук вече почти изчезна но вчера и днес беше доста хладничко
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
тук валеше от събота с прекъсвания/ти отвори ли си фейсбука
АТАНАС АНДРЕЕВ:
чакай да видя
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
остави сега/цветето вече увяхна
АТАНАС АНДРЕЕВ:
жалко аз с такъв мерак ти го подарих/надявам се че ако му дадеш шанс и догодина пак ще те зарадва дори и за малко
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
сигурно/ами на топло толкова издържа/не посмях да го изнеса навън, като толкова си го топлил/какви са тия подмятания за нещо несподелено
АТАНАС АНДРЕЕВ:
извинявам се че насичам ама малко съм бавен а и кат ме видят на линия и се изпонаакват да ми пишат
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
защото сигурно рядко си на линия/свърши си разговорите ако искаш
АТАНАС АНДРЕЕВ:
а китката наистина я пазих с много любов и старание/ами аз няма да говоря с никой поне не и в близките 2 часа/просто приятели от острова ме поднасят че щели да ми идват на гости
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
ами стягай се за гости тогава
АТАНАС АНДРЕЕВ:
аз им казах че са винаги добре дошли/похвали се нещо как я караш/има ли нещо ново при тебе/аз вчера сефте взех заплата е не е като в англия ама като за в село бива няма да умрем от глад (facepalm)
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
при мен нищо ново – от къщи на работа, от работа в къщи
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ами май тя на всякъде е една и съща за съжаление/проверих си феиса да това което си ми писала много ме ласкае но май още съм си детски гъз в някой отношения а и май и не бързам да порасвам ако въобше успея не че много искам де/наистина не те познавам макар че не ми пречи кой знае колко просто ме беше страх да не те засегна
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
виж, говориш с недомлъвки, ако искаш и те притеснява да сменим темата/а за порасването – не порасвай
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не е въпроса в писането така е лесно не те гледам в очите и мога да ти пиша каквото си поискам
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
явно те притеснява щом пишеш и триеш/докъде докарахте цифрофизацията
АТАНАС АНДРЕЕВ:
бих желал да те гледам в очите докато ти кажа че си първата ми илюбов и че тя не се забравя макар и сигурно да не ти пука което си е напълно в реда на нещата но на мен ми беше много даже и не мога да намеря точните думи да се изразя хем странно хем радостно че те видях виждаш ли вече съм голям човек и мога да кажа всичко не искам да те обидя с нищо но ако все пак успея ще те разбера и се извинявам за което/малко съм по особен в някой отношения и на някой хора не им прави добро впечетление а може би и на теб след това но пък изплюх камъчето/нямам задни мисли и никога не съм имал/просто ако много съм дрънкал било е от вълнение
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
вече имам ли думата
АТАНАС АНДРЕЕВ:
да
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
да започна по ред/не знаех за това, мисля, че дори и тогава не си го казвал, може би от неудобство/не си прав, че не ми пука, колкото и сурова да изглеждам съм си романтична натура и си прав за това, че първата любов не се забравя, въпреки, че и всички други след нея също не се забравят/не разбирам, кое е по-особеното в теб/и не разбирам какви задни мисли си решил, че ти вменявам/ти си
АТАНАС АНДРЕЕВ:
е сега какво трябва да кажа
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
особен си защото се притесняваш ли
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ами по принцип в много малко моменти може някой да ме хване неподготвен да кажа нещо не съм и от притеснителните/просто явно при теб се случи така не съм го очаквал мислех че ще мога да кажа всичко особенно след толкова години но явно не е било така/а съм особен или поне аз така си мисля защото все още си обичам всяко едно гадже което съм имал не се хваля и не искам да прозвучи просташко или като изхвърляне но съм такъв дори и бившата си жена въпреки че ми причини толкова болка и не знам си още какво/поддържам връзка почти с всички с едно изключение приятно ми е да знам че са добре и щастливи поне доколкото им се отдава/каква беше фразата с цифрите аааааааа
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
коя фраза
АТАНАС АНДРЕЕВ:
хаиде да сменим темата че май ти дойде в повечко/цифрофизация или нещо такова/шегувам се
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
дай ми думата
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ок
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
наистина ме изненада и шокира, добре, че не го сподели онази вечер/не ме обижда, напротив би трябвало да ме ласкае/сега и аз не зная как да реагирам
АТАНАС АНДРЕЕВ:
мога да си представя или поне мога да се опитам как щеше да ме изгледаш ако ти бях казал здравей обичам те и през всичките тези години през които не съм те виждал не съм преставал
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
отивам да пуша и да си събера мислите
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не се тормози не искам да те разстройвам/ПРОЩАВАЙ НЯМАХ ЗА ЦЕЛ ДА ГО ПРАВЯ НАИСТИНА НЕ СЪМ ГИО ИСКАЛ/мислех че ще ти стане весело или поне ще те развесели
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
развесели ме, но и ме накара да се замисля…а аз си помислих, че си се разочаровал и за това не се обади няколко дни
АТАНАС АНДРЕЕВ:
от какво да се разочаровам
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
очевидно си порастнал повече отколкото си мислиш
АТАНАС АНДРЕЕВ:
това го преживях преди доста годинки :D
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
благодаря/извинявай!!!!!
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ще ми се да ти кажа всичко което ми се е насъбрало наведнъж но тогава ще прозвучи наистина грубо а аз не искам такива работи/а и ти нямаш никаква вина за да те товаря с мойте даже и не знам как да ги определя
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
сигурно съм си го заслужила
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не си/аз обаче останах без цигари и сега ще видя как се справям в екстремни ситуации без тютюн :D
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
запали електронна цигара
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не си го слагай на сърце това което съм искал да ти кажа през всичкото това време ти го написах
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
боже, заприличахме на латино сапунка
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ефекта не е такъв и не ми правят кеф/мани мани/сега ако бяхме на по 17 щеше пеша да тръгнеш насам :D/шегувам се разбира се
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
аз натам
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не бе аз натам
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
да ама не сме на 17 и май почти не се познаваме
АТАНАС АНДРЕЕВ:
поне ти дадох повод да си весела поне още един час най малко надявам се
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
може да ми държи влага около 20 години
АТАНАС АНДРЕЕВ:
то за тия работи много наука не се изисква това става в движение/това пък защо
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
развеселяването и едно на ум/чакай малко науката какво общо има
АТАНАС АНДРЕЕВ:
е ти пък ся много сложно го направи аз с висшата математика съм скаран
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
изтървах мисълта ти
АТАНАС АНДРЕЕВ:
това едно на ум имах в предвид
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
преди това
АТАНАС АНДРЕЕВ:
виж не си правя майтап с теб макар попрекалих с откровенията и ми се иска малко да разсеям мъглата но явно не се получава
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
[Tuesday, January 29, 2013 8:27 PM] АТАНАС АНДРЕЕВ:
<<< то за тия работи много наука не се изисква това става в движение
АТАНАС АНДРЕЕВ:
къде по точно се загуби ще ти помогна/нещо натиснах не знам кво и това излезе
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
ха-ха
АТАНАС АНДРЕЕВ:
май наистина те обидих отивам до гаража за цигари
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
върви
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ще ми отнеме 2 минутки
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
върна ли се
АТАНАС АНДРЕЕВ:
не не съм тръгнал да не съм извънземно аааааааа/тук съм
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
бърз си
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ами до колкото мога макар че имам доста сериозна травма в дясното коляно/излъгах несъзнателно лявото е/и доста честичко ми напомня за себе си
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
за какво друго ме излъга
АТАНАС АНДРЕЕВ:
абсолютно за нищо дясния крак ми е чупен но левия е по зле защото така и не отидох на лекар да ме прегледа и дано един ден да не си платя за неразумието което проявих по въпроса/ще ти се да съм те излъгал
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
за какво
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ако ще те накара да се почувстваш по добре всичко казано от мен до сега ще обявя за лъжа
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
не знам/щеше да е по-лесно
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ами да ти помогна какво по точно не знаеш
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
не знам дали ще се почувствам по-добре
АТАНАС АНДРЕЕВ:
виж притеснявам ли те ако е така просто ми затвори никога не съм имал за цел да те обременявам с нещо или пък да те засегна ако го направиш няма да ти се разсърдя
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
престани с тези извинения, не ме притесняваш, не ме обременяваш, нито ме обижда/в момента от една страна ми е забавно, а от друга се чувствам отговорна и мисля, че аз трябва да се извинявам и да искам да ми простиш, но са минали страшно много години и не можем са върнем назад/а и не знам как да трябва да се държа от тук нататък
АТАНАС АНДРЕЕВ:
точно за това исках да се въздържа от окровения но по добре че го сторих иначе щеше да ме е яд на мене си докъто съм жив/нищо не е станало как трябва да се държиш по нататък както и до сега като с един стар познат/не търся извинения не ми трябват няма за какво пък ти да се извиняваш аз съм си такъв груб съм в изразите но пък честичко се извинявам/ще се питаме как е времето как са децата има ли нещо ново и так нататък не смятам че е нещо невъзможно/бих желал сега да те погледна в очите ама си ми далечко
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
защо
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ами не знам винаги ми е харесвало/просто слабост
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
благодаря на господ за разстоянията
АТАНАС АНДРЕЕВ:
е това вече прозвуча грубо
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
аз също съм груба на моменти
АТАНАС АНДРЕЕВ:
усетих вече
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
не ти трябва да ме гледаш сега
АТАНАС АНДРЕЕВ:
аз не съм бил груб с теб или поне не съм забелязал/може ли утре аааа/да те гледам де :D
шегичка/кой знае кога ще е това утре ако го има въобще/имаш ли време
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
защо когато стане въпрос за утре си толкова черноглед
АТАНАС АНДРЕЕВ:
защото сина ми се прибра и ще ни трябват няколко минутки да сменим рутерите за да мога да се вържа с лаптопа към нета че той играе някакви странни игри
РАДОСТИНА ПРОКОПОВА:
върви, аз ще пуша
АТАНАС АНДРЕЕВ:
ок
[1/29/2013 9:02:30 PM]
10.
умен
12.04.2013 17:35:25
5
10
До всички заблудени ГЕРБератори ! До преди време ви съжалявах, защото сте толкова заблудени, неграмотни и незнаещи, че предизвиквахте моето умиление, защото все ви давах шанс да се осъзнаете и помъдреете, но уви. Гласувах за вас с една голяма надежда - това беше една от най-грешните ми постъпки в живота. Половината от етзи които са в листата познавам, за 3 години толкова се измениха, станаха изпечени мошенници, лицемери и безхаберници. Щели да влизат в парламента, АЛООО къде сте тръгнали, та нали преди месец и половина ви изхвърлиха с камъни от там. Каква наглост - да ти кажат - ИЗЧЕЗВАЙ, НЕ СТАВАШ, а ти да се върнеш и с мазна усмивка и обущета на Гчи и Прада да обясняваш на окрадения народ, как си се променил и имаш воля. Имаш воля да крадеш и мачкащ, за друго нямаш. Така, че заблудени, неграмотни и дрогирани - трябва да ви е ясно, че, ако сега не купувате гласове и не манипулирате - ще бъдете след Яне. Ако не вярвате пробвайте и ме опровергайте!!!
9.
Yana
12.04.2013 17:15:14
4
5
Половината от това да се изпълни пак ще е много добре! :)
8.
Hristo Georgiev
12.04.2013 17:11:29
10
7
Поне един път искам да видя един смислен анти-герберски коментар, но явно това е невъзможно. Повтаряте едни и същи обиди и пак с тези протести, всеки здраво мислещ човек знае защо бяха тези протести, не извъртайте нещата! Градът ни коренно се промени и ако искаме да става все по-добър за живеене трябва пак да изберем ГЕРБ!
7.
1
12.04.2013 17:07:04
7
4
Пълни глупости
6.
ХРИСТО ПЕТКОВ
12.04.2013 17:00:22
7
2
Партиите ЛИДЕР и НИЕ предлагат в следващото десетилетиенационален приоритет да бъде развитието на българската икономика. Само по този начин можем да съживим България – това е категоричното ни мнение от двете формации. Всяка държава има своите национални приоритети. Тяхното реализиране се постига чрез национален консенсус между всички политически партии и гражданското общество с оглед на националния интерес. След приемането на България в ЕС, страната ни няма национален приоритет. Няма общи цели и каузи, които да насочат обществената енергия в позитивна посока и да върнат доверието на гражданите в държавата. В последните месеци много ясно пролича, че
„общественият договор“ в България е разрушен. Ние смятаме, че основният приоритет в новия обществен договор между политиците и гражданите трябва да бъде българската икономика. България трябва да се превърне в икономика, която произвежда, а не територия – пазар за чужди икономики.
През последните 23 години се осъществиха много псевдо-икономически експерименти за кратки периоди от време. Всяко правителство започваше нови икономически реформи, появяваха се нови експерти в преследване на лични амбиции за сметка на обществения и държавен интерес. Вместо държавническо управление с ясна стратегия и
национален приоритет, отговарящ на дневния ред на българите, ние станахме свидетели на политически боричкания с кратък времеви хоризонт и съмнителни мотиви.
Това нанесе сериозни удари и поражения в развитието на българската икономика и българското стопанство.
Неспособността на партийните кабинети да предложат решения за сериозните негативни ефекти върху българската икономика от глобалната икономическа и финансова криза е очевидна. Един управленски мандат е обективно недостатъчен за разработването и реализирането на цялостен цикъл от икономически реформи и последователни политики, които да донесат желания дългосрочен стабилен икономически растеж и национален просперитет. За жалост
се оказва гаранция за обратното – ставаме все по-бедни и икономически неефективни.
Необходим е добре обмислен, стабилно аргументиран и дългосрочен икономически проект, базиран на националния интерес и разбирането за икономически патриотизъм, който да бъде последователно и прецизно
практически внедрен и изпълняван от държавата, предприемачите и гражданите на България.
ЛИДЕР-НИЕ предлага следното политическо решение: консенсус между всички национално отговорни партии на база националния приоритет за създаване на национална икономическа доктрина. За да се гарантира, че тя ще бъде истински национална, без партиен цвят и общос-поделена, ЛИДЕР-НИЕ предлага в нейното разработване да се включат:
- целият икономически потенциал, независимо от партийни пристрастия и ангажименти – икономически експерти, научни среди, бизнес организации, браншови организации, синдикати;
- граждански организации и сдружения;
- външна експертна помощ.
За да не се губи време, на първо място с действията си служебното
правителство трябва да докаже, че ще решава икономически проблеми, а няма да ги отлага.
На второ място, фокусът на предстоящата предизборна кампания трябва да бъде обединяването около дългосрочен надпартиен консенсусен икономически план за развитие на българската икономика. Това е единственият начин партиите да отговорят на нивото на очакванията на българските граждани.
На трето място, основната задача на предстоящия парламент трябва да бъде приемането и изпълнението на национална доктрина за икономическо съживяване на България. Политическата цел на ЛИДЕР-НИЕ ще бъде тази икономическа доктрина да не се превърне в поредната „кабинетна разработка“, която да се отчита по мероприятия и коктейли и да „събира прах“ в стаите на държавните експерти. Ние ще работим съвместно с българското предприемачество това да бъде практически проект, с ясни и изпълними цели за дългосрочно подобряване, стимулиране на националната икономика и увеличаване на доходите на българските граждани.
5.
georgi
12.04.2013 16:58:10
2
2
Оставете хората които се палят намира те сами са стигнали до този извод, не знам до колко е добре да се коментира, но колко от вас , ако решат да сложат край на живота си ще го направят палейки се , а не по друг начин. Тези хора безспорно са в безизходица, но все пак са хора , а хората имат инстинкт за самосъхранение
4.
случаен
12.04.2013 16:46:42
5
11
като е толкова хубаво всичко хората що се палят бе,що излизат на протести, ама вас какво ви интересува вие сте си добре типигьози големи сте.
3.
zapoznat
12.04.2013 16:43:05
7
9
ядосан
12.04.2013 11:53:45
Рейтинг:
4
ката ви гледам на тази сцена как сте се изправили си мисля ,че трябва да си голям гьон сурат за да се изправиш пред хоратаи на фона на нищетата,безработицата ,липсата на здравеопазване мизерията и унищожен среден бизнес по време на управлението на партия гроб ти да ме уверяваш колко много си направил за народа ,абсолютно безочие.
2.
doker
12.04.2013 15:56:10
7
9
Podarihte pristanishteto na Zlatev i Domuschiev. Sasipahte morskia business nekadarnici i seliani.
1.
by the way
12.04.2013 15:48:33
6
10
Kасовите апарати в лодките ги предложихте вие тъпите герберасти,а сега само предизборно обещавате да го отмените за да подлъжете някой балък да гласува за вас,но мисля си балъците измряха!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Ще бъдат изградени закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“,  подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“, нови улици в с. Равда и др.  И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори