×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кандидат-депутатите от ГЕРБ излизат пред бургазлии със специална програма за региона


Кандидат-депутатите от ГЕРБ излизат пред бургазлии със специална програма за региона
В регионалната програма кандидат-депутатите от ГЕРБ записват конкретни инфраструктури обекти, както и законодателните инициативи, които всеки от тях персонално ще поеме
12 Април 2013, Петък, 12:12 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки автора

Целта ни е Бургас да се утвърди като регион в постоянен възход, каза на старта на кампанията водачът Ивелина Василева

ГЕРБ излиза на предстоящите парламентарни избори с две писмени програми – национална за управлението на страната и регионална, която е специално разработена за Бургаски регион. Във втората партията ще запише конкретните си цели в две направления – инфраструктурни проекти и законодателни инициативи, които ще поеме всеки един от кандидат-депутатите (вижте програмата тук). ГЕРБ-Бургас стартира днес кампанията си с официално представяне на листата в зала „Компас” на интерхотел „България”. Всичките 28 кандидати за парламента застанаха пред медиите, областният лидер Димитър Бойчев представи всеки един от тях, а водачът Ивелина Василева начерта основните цели на партията (виж листата тук).

„Нашата кампания не започва сега, ние сме я водили през всичките тези 3,5 години. Ангажиментите, които сме поели пред нашите избиратели, на 100 % са изпълнени”, каза Димитър Бойчев. Като един от най-големите плюсове за настоящата листа той подчерта, че тя е съставена изцяло от местни хора.


Кандидат-депутати от ГЕРБ са местни хора, които ще се връщат всяка седмица и няма да късат връзката с региона, каза областният лидер Димитър Бойчев, който е и на второ място в листата
„Това са личности, които познават проблемите на региона и ще се връщат всяка седмица. Техните семейства живеят тук. Най-важното е да не се скъса връзката с реалността, т.е. с хората”, добави Бойчев.

Сред кандидатите за депутати има представители на различни общини от областта – Руен, Средец, Приморско и др., има баланс и по отношение на присъствието на мъже и жени в редиците им. 

„За нас няма разделение между общини и кметове, независимо от коя политическа сила са.

Ангажиментите, които ще поемем към гражданите, ще бъдат написани и ще хвърлим всички усилия да бъдат изпълнени.”, заяви още Бойчев. Той с удоволствие заяви, че местните структури на ГЕРБ са извоювали водач тук да е Ивелина Василева.

„Бургас е нашата кауза и ще продължи да бъде такава. ГЕРБ преведе страната през тежка криза и постигна много, отчели сме си грешките. Имаме воля да продължим, да надграждаме постигнатото, защото смятаме, че това е правилния път. Няма да разчитаме на популистки обещания, ще бъдем ясни, конкретни, прагматични и реални. В регионалната програма ще видите реалистични платформи”, каза Василева. Специално място е отделено и на възможностите за развитие на малкия и среден бизнес, което да доведе до повишаване на доходите на хората.

Сред инфраструктурните проекти, включени в регионалната програма са изграждането на Пътен възел – запад, който ще отведе основния трафик извън Бургас, четирилентовият път Бургас-Слънчев бряг, довършването на пътя от Малко Търново до ГКПП-Малко Търново, довършване на пътната връзка с АМ Тракия край Българово. ГЕРБ залага на развитие и на железопътната инфраструктура, на строителството на автогари.


От ГЕРБ подчертаха, че е постигнат баланс в листата между бивши депутати
и нови лица, както и между участието на мъже и жени в нея

В областта на екологията ще бъдат продължени проектите, за които е осигурено финансиране на територията на Бургаска област. Кандидат-депутатите поемат ангажимент към канализацията на Българово, кварталите Банево, Ветрен, Крайморие и Горно Езерово.

„Ще работим всички населени места в региона да бъдат обезпечени с качествено водоснабдяване”, каза Ивелина Василева, която е в свои води в областта на екологията като бивш зам. министър на околната среда и човек, с чиято подкрепа в областта са реализирани много проекти.

Кандидат-депутатите от ГЕРБ ще работят и за обособяване на отделно министерство, което да се занимава с проблемите на туризма и да работи за неговото развитие, както и за облекчаване на визовия режим за туристите от Русия, Беларус, Украйна.

ГЕРБ начертаха и конкретни ангажименти, които поемат към рибарите, към грижата за децата и развитието на спорта. Акцентите в програмата им тепърва ще бъдат разяснявани.

„Целта ни е Бургас да се утвърди като регион с непрекъснат възход, ще подкрепяме всички общини да реализират своите проекти.”, каза Василева.

Тя каза категорично, че партията ще води цивилизована и културна кампания, свързана с обсъждането на конкретни платформи, а не с удари под кръста.




От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
49
Коментара по темата
49.
Преписано но вярно това направиха ГЕРБ
14.04.2013 16:40:41
1
1
1. Борисов си отиде от властта след масови гладни бунтове.
2. За 42 месеца управление ГЕРБ успя да натрупа 8 млрд. дълг
3. За 42 месеца управление ГЕРБ остави над 800 000 безработни, от които над 100 000 безработни младежи.
4. ГЕРБ обявиха няколко пъти края на кризата, а се оказа, че с политиката си ГЕРБ реално задълбочи кризата.
5. Бойко Борисов е единственият премиер на България, който не само не увеличи заплатите и пенсиите, ами ги и замрази.
6. При управлението на ГЕРБ лекарствата се увеличиха с над 500 %, а храните с близо 50 %.
7. При управлението на ГЕРБ средният и малък бизнес бе унищожен.
8. При управлението на ГЕРБ за първи път в българската история млад мъж се замозапали в знак на протест срещу безобразията на властта, олигархията и мафията. Самозапалванията в страната продължават, самоубийствата също.
9. Всички безпристрастни икономисти твърдят, че след управлението на ГЕРБ България трудно ще се възстанови през следващите 4 години.
10. В почти всички сектори в страната положението е катастрофално.
11. Според експерти, България няма свободни фискални резерви, темпото на нарастване на правителствения дълг е притеснително, доверието в бизнес климата е разрушено, а стопанските перспективи изглеждат напълно обезсърчителни.
12. България е изправена пред спасителните пакети на МВФ и на Европейската комисия.
13. Лекарското съсловие беше унижавано, включително и от парламентарната трибуна от Цветан Цветанов.
14. Симеон Дянков открадна 1.2 млрд. лева от здравните осигуровки на българите.
15. Докато болниците в страната задлъжняват с милиони, НЗОК определя и планира колко инфаркта да се случат…
16. При управлението на ГЕРБ управителят на НЗОК Пламен Цеков влезе в историята на 41-то НС като прокарал лобистка наркопоправка в Държавен вестник.
17. Предшестващата Пламен Цеков д-р Неда Нешева раздаде на себе и приближените си чиновници от НЗОК колосални бонуси на фона на криза, замразени заплати и пенсии
18. ГЕРБ назначи на поста външен министър Румяна Желева, която впоследствие се провали и като кандидат за еврокомисар от България.
19. Министър Николай Младенов организира и лично участва в скандални срещи с външни министри от балканските страни, за да обсъжда трета страна – Македония. Това доведе до блокиране на двустранните отношения между София и Скопие и до паническата визита на Борисов в Македония дни преди да подаде оставка.
20. Министър Николай Младенов започна “реформа в самото ведомство”, целяща изгонването на дипломати с агентурно минало.
21. През есента на 2010 г. министър Николай Младенов проспа един важен факт – отказът на страната ни да бъде приета в Шенген. Така приоритетът, според изказванията на Бойко Борисов през 2010 и 2011 г. (влизането на България в Шенген) вече не е приоритет.
22. Министър Николай Младенов си позволи поредица от лобистки срещи с ционистки организации.
23. ГЕРБ смени мнението си по отношение на АЕЦ “Белене” няколко пъти и в края на краищата за дълго зачерта България като надежден партньор.
24. НЕК натрупа няколко милиарди задължения, които ще се плащат от потребителите.
25. През 2009 г. фотоволтаичните паркове в страната възлизат на обща мощност 7.9 МВт. В края на 2012 г. те са вече 864 МВТ – над 100 пъти повече.
26. Бюджетът на БАН беше значително намален. Същото се отнася и до Фонд “Научни изследвания”. Последната конкурсна сесия на фонда предизвика поредица от протести и доведе до оставката на Сергей Игнатов.
27. Състоянието на Съдебната система по време на управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено като серия от скандали, съмнения за ключови назначения по високите етажи и намеса на изпълнителната власт.
28. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подложи на коментар конкретни съдии, а пред ВСС се проведе безпрецедентен протест на магистрати
29. Главният прокурор бе избран по процедурни правила, които предизвикаха много спорове.
30. Катастрофален избор на членове в Конституционния съд – скандалът с Венета Марковска и Гугушева.
31. Вежди Рашидов уволни директорката на гимназията по изящни изкуства Мария Ландова, известният режисьор Станимир Трифонов като директор на Студия “Време” (последното е пред фалит и вероятно ще бъде продадено), директорът на Националния институт за недвижимото културно наследство
32. Чувствително бе намалена допълващата субсидия през общинските бюджети за издръжка на читалищата, а през 2012 г. такава въобще не е давана. До 2009 г. тя е 6 000 000 лева.
33. Не се дават средства за набавяне на нова българска литература и периодика.
34. филмовата индустрия не получава държавното подпомагане, както е по закон.
35. Сценичните изкуства – музика и драма – вегетират в областните градове.
36. Мнозинството в НС прие редица вредни за обикновените граждани и обслужващи олигархията лобистки закони.
37. Депутатите от ГЕРБ винаги присъстваха и гласуваха мълчаливо в НС.
38. По време на управлението на ГЕРБ медиите се превърнаха в техни слуги.
39. Българите смятат, че нямат бъдеще в България.
48.
АЗ (от 38)
13.04.2013 20:30:44
1
0
Тези проекти които цитирах в коментар 38 са с пряка зависимост от държавата и управлението й ... няма какво да ми доказвате тепърва, че кмета ни е на място - това е ясно и всепризнато - показвам ви, че е време да признаете (ако още не сте) и да осъзнаете че без синхрон с управление на държавно ниво темпа хич няма да е същия! Всеки има право да даде своя глас за своите фаворити, но избора за Бургас е един, ясен и доказано работещ - това е ГЕРБ!!!
47.
ДО N 46
13.04.2013 13:40:02
0
1
Георги злобата на хората не е към направеното в Бургас,а към това че като вървиш по направения център и се огледаш виждаш ,че 90 % са затворилите обекти.!!!! А тези обекти са хранили поне по 2 до 3 гърла!!!!!Вашия Дянков и Бойко И Цецо и разни други знайни и незнайни физкултурници доведоха малкия и среден бизнес до това дередже!!!!
Гласувах за герб но сега аз и още 50 мои познати няма да гласуваме за Герб!!!!! Осъзнах се много късно,че не мислят за бизнеса а само за монополите!!! Ако ти се ядат Полски яйца ,турски домати,холандско мляко и други боклуци гласувай пак за ГЕРБ !Аз избрах ПП "ЛИДЕР" !!! Прочетох програмата им и напълно съвпада с мойто мислене ! Така че успех гербери и без вас нещата ще вървят по на добре!!!!!
46.
georgi
13.04.2013 13:10:07
3
1
Ей много злоба има в хората....Как е възможно на толкова променен град , пак да има недоволни. Колкото и да ги яд хората Бургас се промени именно по време на управлението на ГЕРБ другото са празни приказки. Успех на кандидатите!
45.
ЛИДЕРА БОРИСОВ ПП "ГЕРБ"
13.04.2013 13:00:32
1
1
Казват "ГЕРБ изядоха фискалния резерв", не - изядоха го българските пенсионери. 4 млрд. от фискалния резерв заминаха в увеличенията на пенсиите".

Никога повече няма да гласувам за тая шушуминга!!!!!!!!
44.
Истина
13.04.2013 11:15:57
1
3
Общината е теглила яки заеми, и за това града е в това състояние.Гледате градинки и мостове а забравяте икономиката и производството.Какво направи ГЕРБ?Нищо!Заблуждават народа.Може да не са лоши хора, но политиката им е меко каза неадекватна, не предлагат реални решения на проблемите на хората, само се изшиват с проектите си.Не забравяйте, че зад просперитета на Бургас се крие унищожаването на малките общини в областта.
43.
Истина
13.04.2013 11:15:54
1
2
Общината е теглила яки заеми, и за това града е в това състояние.Гледате градинки и мостове а забравяте икономиката и производството.Какво направи ГЕРБ?Нищо!Заблуждават народа.Може да не са лоши хора, но политиката им е меко каза неадекватна, не предлагат реални решения на проблемите на хората, само се изшиват с проектите си.Не забравяйте, че зад просперитета на Бургас се крие унищожаването на малките общини в областта.
42.
Do no 40
13.04.2013 10:41:52
2
0
Tebe niama koida te spuva. Ti si sispunat po rojdenie
41.
Do no 40
13.04.2013 10:41:52
2
0
Tebe niama koida te spuva. Ti si sispunat po rojdenie
40.
моето мнение е
13.04.2013 09:06:11
3
3
Че много от хората в тази листа не заслужават нашето доверие. Те работят главно за себе си, а за останалите се сещат само по време на избори и по лошото е, че са готови да унищожат по знаещите и по можещите от тях, за да не ги спъват и да не им дишат във врата когато крадат от държавата!!!
39.
Стан
13.04.2013 08:47:32
1
2
Разбира се за бургас доста се направи и с помощ от държавата но все още не сме Барселона. Г-жа Василева доста помогна за инфраструктурата но тя беше пряко отговорна за ОПОС а там резултатите на национално ниво са катастрофални. Все пак ако искаме стабилна държава трябва да избираме депутати а не емисари и кадроваци.
38.
ето малка част, за което ГЕРБ помогна на Бургас
13.04.2013 07:35:18
2
2
Понеже видях същия коментарв друг пост, ще публикувам и моя къмнего тук:
Естествено че ще се развива Бургас с кмет като Д. Николов, но с държавно управление на ГЕРБ, което да не го спъва, а напротив, както и трябва да бъде - да му помага ще се развива много по-бързо и качествено! Всички виждат че това е самата истина от 2009-та насам, докато за преди това има множество примери като проблема с морската и умишлените действия на Станишев като премиер с цел да забави и унищожи прогреса на Бургас. Да си спомним ли също колко бе отлагано кръговото и моста на кръстопътя за Созопол и Меден Рудник? .... или колко време бе зейнала онази дупка на моста преди Сарафово, отлагани предимно заради отказа на държавата да поеме чатта от ремонта им? .... Да показваме ли че по пътя по който са поели ГЕРБ ни води към скорошно завършване на магистралата Бургас-София, както и довършване на дългогодишно тънещия в забвение път за Слънчев Бряг?
37.
до F...O
13.04.2013 06:33:57
1
2
Преди да тръгнеш да правиш света по-добър, първо трябва да направиш себе си по-добър...Не може човек, който дори не пише на родния си език и не използва българската азбука, пише цинизми и има такова отношение към останалите хора, каквито и да са те, да иска по-добър живот или по-добро управление...поработи върху себе си...има какво да се желае:)Защото аз пък се уморих от неграмотни и прости хора...
36.
ЕТО КАКВО СЪТВОРИ ГЕРБ!!!!!!!
13.04.2013 06:26:23
2
3
Странни аномалии в българската икономика открива анализ за периода 2007 – 2012 година, направен от Българската стопанска камара и изпратен до премиера Марин Райков. При ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) постъпленията в държавния бюджет намаляват, а най-големите предприятия в страната учудващо отчитат значително увеличение на приходите си, а в същото време печалбите им се сриват.

През тези години БВП е нараснал от 60.1846 млрд. лв. на 77.5821 млрд. лв., а приходите в бюджета са намалели съществено. Спадът като процент от БВП е с 4.6 пункта, т.е. с 3.5496 млрд. лева. Като се отчете, че помощите от ЕС като елемент от приходната част на бюджета са нараснали с 1.163 млрд. лв., това означава, че приходната част на бюджета е ощетена за 2012 г. в сравнение с 2007 г. с 4.712 млрд. лв., сочат данните на БСК

Организацията отбелязва, че макар данъкът върху добавената стойност (ДДС) да е същият от 2007 г. насам, а БВП да расте, приходите от ДДС за 2012 г. са спаднали драстично с 1.354 млрд. лв. спрямо пет години по-рано.

Аномалиите в приходната част на бюджета се очертават и при акцизите, посочва камарата. Независимо от повишените акцизни ставки между 12 и 30 % за горивата и до 3.5 пъти за някои акцизни стоки, приходите от това перо намаляват с 226 млн. лв. за 2012 г.

Картината се усложнява и при приходите от социално и здравноосигурителните вноски. При увеличение на ставките с 1.8 пункта за социалните осигуровки и 2 пункта за здравните осигуровки, събираемостта спада значително - с 0.9 пункта (като дял от БВП) за 2012 г. спрямо 2007 г. или с над 714 млн. лв., обръща още внимание бизнесът.

Събираемостта на данъка върху доходите на физическите лица също намалява въпреки ръста на минималната работна заплата от 180 лв. през 2007 г. на 290 лв. през 2012 г. и на средната работна заплата от 431 лв. на 766 лв. Вместо увеличение на постъпленията от това перо БСК отново регистрира спад от 49 млн. лв. за 2012 г.


И ако това е къдърно управление си е е..а...о майката!
Бургас се развива защото има политическа воля между всички партии в общинския съвет.Герб нямат особено голяма заслуга като партия !!!!Благодарение на Д.Николов и неговото име Бургас се развива добре!!
Така ,че ако герб не управляват Бургас пак ще се развива!!1
35.
F...O
13.04.2013 04:57:36
2
4
I PAK GERB , BSP , DPS , ATAKA .... VSICHKITE MAZNI PARCALI . TIA KAVALI OT GERB , PAK SA GOTOVI DA " UPRAVLIAVAT " . ALOOOOO , KOGO BE ARKADACHIM . NARODA MASOVO SE IZNASIA OT TAZI POMIINA IAMA V KOIATO NI NAVRIAHTE , VIE I VSICHKI CHERVENI POLITICI ,.. PARDON , BOKLUCI . JALNA MU MAIKA NA NARODA ....
34.
редови бургазлия
12.04.2013 22:03:35
5
4
здравейте, аз ще подкрепя ГЕРБ заради БУргас. Но искам да има опозиция и смятам, че тя е полезна и не трябва да се игнорира. Искрено се надяввам и Варна да избере качествен кмет, за да има истинско състезание и ГЕРБ в Бургас да не заспива. ЗАщото иначе ще хвърчи в небесата и забравя за редовите бургазлии
33.
до разумен и честен
12.04.2013 21:30:48
3
2
Кметът наистина е кадърен, но без подкрепа на Правителство от ГЕРБ ще му е много трудно.Примерът за Морската градина е много показателен. Получихме европейски пари за реконструкция на Морската градина и ако тогава Станишев не беше отказал да прехвърли старото ядро/от алеята на Пушкин до пристанището/ на Общината можеше да бъде заложена в проекта и ремонтирана цялата, но той отказа защото не му дреме за Бургас и бургазлии.Затова сега половината Морска градина е прекрасна, а за другата Общината се чуди от къде да намери пари да я закърпи...Не искам да ме управляват хора, на които не им пука за моя роден град...Половината от БСП Бургас не са от Бургас...те не знаят нищо за нашия град и за нашите проблеми....как ще помагат на кмета, за да продължава да прави Бургас най-добрия в България?
32.
do 29
12.04.2013 19:57:20
2
5
Burgas shte se razviva prav si, no istinata e che po vremeto kogato Stanishev beshe premier, Nikolov go pomoli da prehvurli chastta ot morskata gradina koqto ne be asvaltirana ot durjavna kum obshtinska sobstvennost. Otgovora na Stanishev bil kratuk i qsen "Ne". I taka edna chast ot morskata se asfaltira druga ne blagodarenie na Stanishev. Edva kogato doidoha gerb na vlast tova prehvurlianeto na sobstvennosta se sluchi i sega cialata morska gradina e asfaltirana. Tova e samo edin ot primerite koito moga da dam. Mislia che e naj pokazatelniat kolko drugaria Stanishev i partiata mu misliat za nashiat grad.
31.
Атанас Симеонов
12.04.2013 19:51:39
3
4
Споделям мнението и на дафи и на "разумен и честен" - Бургас очевидно върви нагоре последните години - ако искате го наречете шовинизъм, но искам да гласувам за просперитета на града и държавата ни и на местно и на национално ниво.
30.
дафи
12.04.2013 19:44:01
3
2
честно казано много се колебая за кого да гласувам, но виждам как Бургас дръпна напред и как от град, който вечно тича след Варна и е в сянка, се превърна в пример. Бургазлии придобиха самочувствие, което отдавна трябваше да имат. ГЕРБ обаче направи много грешки, самозабравиха се. Ако наистина са си взели поука - ще ги подкрепя, защото наистина промениха Бургас. Всичко друго е една огромна крачка назад
29.
До от разумен и честен
12.04.2013 19:31:14
4
4
Първо се научи да пишеш грамотно, и тогава изказвай каквото и да е мнение. Бургас, ще се развива, без значение дали герб са на власт или не, мисля че кмета е достатъчно кадърен също и екипа му, и развитието на града няма да спре. Колкото до самата партия и парламентарните избори, герб не може да управлява.
28.
до предния ... от един и разумен и честен
12.04.2013 19:10:29
4
16
А аз виждам че Бургас през последните години коренно се промени и то все под управлението на ГЕРБ, особенно след постигнатия синхрон на местно и държавно ниво! Виждам и как не вървяха никакви Европейски, камо ли други проекти с нужда от държавно кофинансиране на общинско ниво след като дъжавата ги спъваше умишлено по време на ТК! Ще гласувам за града си, за просперитета му, а не за новото заробване в измислени фантазии .... формулата на успешното управление на Бургас в днешното време е показана, доказана и утвърдена - управелние на ГЕРБ и на местно и на държавно ниво - 70% бургазлии показаха че разбират това на местните избори!!! Искам града ни да просперира и ще гласувам за ГЕРБ!
Що се отнася до критикарите - всеки минус който поставяте само говори, че действате против Бургас!!!!
27.
Честния
12.04.2013 17:27:35
14
7
Виждам тука, че от партия Герб, област Бургас, добре са се погрижили техните хора, да ги хвалят. Това е защото не могат да приемат загубата на национално ниво, а толкова им се искаше да бъдат още в управлението на страната, правили или не, всичко беше до тук, тяхното време мина. Самите те се отнесоха толкова некоректно към част от техните членове на герб и на младежкия герб, и защото не са като тях да лижат задници, като този Йосифов. Дано обществото ни да е разумно, и никога да не вече да не избират герб и Борисов, за министър председател, те се провалиха, ред е на хора, различни от предишните.
26.
Ivanoff
12.04.2013 17:04:06
4
10
А какво направиха другите партии преди това за малкия и среден бизнес - НИЩО х2 . За 3-4 години няма да се оправим, разберете го. За криза да сте чували ? ФИнансова криза , която удари света преди няколко години ? Ако не сте , отворете гугъл , потърсете , сравнете , после пишете . Фирми фалирали , ами ще фалират, държавата нищо не правела - радвайте се , че и държавата не фалира , че тогава ще гризнем дръвцето ....
25.
ХРИСТО ПЕТРОВ
12.04.2013 17:03:32
9
2
Партиите ЛИДЕР и НИЕ предлагат в следващото десетилетиенационален приоритет да бъде развитието на българската икономика. Само по този начин можем да съживим България – това е категоричното ни мнение от двете формации. Всяка държава има своите национални приоритети. Тяхното реализиране се постига чрез национален консенсус между всички политически партии и гражданското общество с оглед на националния интерес. След приемането на България в ЕС, страната ни няма национален приоритет. Няма общи цели и каузи, които да насочат обществената енергия в позитивна посока и да върнат доверието на гражданите в държавата. В последните месеци много ясно пролича, че
„общественият договор“ в България е разрушен. Ние смятаме, че основният приоритет в новия обществен договор между политиците и гражданите трябва да бъде българската икономика. България трябва да се превърне в икономика, която произвежда, а не територия – пазар за чужди икономики.
През последните 23 години се осъществиха много псевдо-икономически експерименти за кратки периоди от време. Всяко правителство започваше нови икономически реформи, появяваха се нови експерти в преследване на лични амбиции за сметка на обществения и държавен интерес. Вместо държавническо управление с ясна стратегия и
национален приоритет, отговарящ на дневния ред на българите, ние станахме свидетели на политически боричкания с кратък времеви хоризонт и съмнителни мотиви.
Това нанесе сериозни удари и поражения в развитието на българската икономика и българското стопанство.
Неспособността на партийните кабинети да предложат решения за сериозните негативни ефекти върху българската икономика от глобалната икономическа и финансова криза е очевидна. Един управленски мандат е обективно недостатъчен за разработването и реализирането на цялостен цикъл от икономически реформи и последователни политики, които да донесат желания дългосрочен стабилен икономически растеж и национален просперитет. За жалост
се оказва гаранция за обратното – ставаме все по-бедни и икономически неефективни.
Необходим е добре обмислен, стабилно аргументиран и дългосрочен икономически проект, базиран на националния интерес и разбирането за икономически патриотизъм, който да бъде последователно и прецизно
практически внедрен и изпълняван от държавата, предприемачите и гражданите на България.
ЛИДЕР-НИЕ предлага следното политическо решение: консенсус между всички национално отговорни партии на база националния приоритет за създаване на национална икономическа доктрина. За да се гарантира, че тя ще бъде истински национална, без партиен цвят и общос-поделена, ЛИДЕР-НИЕ предлага в нейното разработване да се включат:
- целият икономически потенциал, независимо от партийни пристрастия и ангажименти – икономически експерти, научни среди, бизнес организации, браншови организации, синдикати;
- граждански организации и сдружения;
- външна експертна помощ.
За да не се губи време, на първо място с действията си служебното
правителство трябва да докаже, че ще решава икономически проблеми, а няма да ги отлага.
На второ място, фокусът на предстоящата предизборна кампания трябва да бъде обединяването около дългосрочен надпартиен консенсусен икономически план за развитие на българската икономика. Това е единственият начин партиите да отговорят на нивото на очакванията на българските граждани.
На трето място, основната задача на предстоящия парламент трябва да бъде приемането и изпълнението на национална доктрина за икономическо съживяване на България. Политическата цел на ЛИДЕР-НИЕ ще бъде тази икономическа доктрина да не се превърне в поредната „кабинетна разработка“, която да се отчита по мероприятия и коктейли и да „събира прах“ в стаите на държавните експерти. Ние ще работим съвместно с българското предприемачество това да бъде практически проект, с ясни и изпълними цели за дългосрочно подобряване, стимулиране на националната икономика и увеличаване на доходите на българските граждани.
24.
Янчо Граматиков
12.04.2013 16:11:29
8
9
До 22 Христо Мартинов

Господин Мартинов какво направи вашата любима партия Герб за бизнеса( малкия и среден )??? Н И Щ О !!!!
Всички листи са достойни Успех на всички!
23.
daniel georgiev
12.04.2013 15:03:19
5
12
Правилното е да се гласува! Всели има правото на избор между това да има Бургас -Александруолис или не, да има ли АЕЦ Белене или не,да бъде ли Бургас най-добрият град за живеене или да се върне времето на Йоан Костадинов. Всеки има правото на избор , но е добре да се гледат фактите , а не личностните претенции.
22.
Христо Мартинов
12.04.2013 15:02:23
13
13
Браво на ГЕРБ затова, че листата е само от местни хора. А към всички БСП-арчета, ЛИДЕР-чета и други подобни, вземете измислете нещо друго освен обиди! Толкова ли ви е яд, че нямате нищо срещу хората от листата, че сипете само псувни?
21.
До Димитър Бойчев - моля проверете този сигнал кой
12.04.2013 15:00:35
6
8
Автор Сигнал
Служител
Бургас Тук при нас в Регионалното управление по горите – Бургас явно има нещо сбъркано.
Как може Румен Желев за който знаете че е нагъл използвач на сегашната си и предишни политически принадлежности ненавиждан от всички в дирекцията заради неговото себелюбие и ненавист към хората да продължава да се перчи из дирекцията по горите? Той използва всичко до последния момент от нея за лични нужди и цели включително автомобили и гориво за уикенда си че даже и за обслужване на жена си и нейната майка. На всичко отгоре докато се тъпчеше на масата на един колега-рожденник заяви с нескрита гордост че докато Министъра Тони Кръстев и партията са зад него не му пука от нищо. Една подробност която не знаете – Румен Желев е първия човек доказал че безплатен обяд има. Нещо повече – всички негови обяви са не само безплатни но понякога му дават и ресто. За него е престъпление да даде и един лев за храна да не говорим да почерпи – той няма такъв случай през живота си.
Министъра обяви пред цяла България че е разделил най-после брадвата от марката с новия закон. Е как тогава въпросния човек който е вече председател на борда на „югоизточно предприятие” се перчи из коридорите на дирекцията в ролята на неин кадровик. Това ли е разделението на марката от брадвата – Румен Желев да определя кой да бъде директор на РУГ и да го представя от името на ИАГ. Нормално ли е същия да заема кабинета на директора на РУГ а новия да си седи в стаичката която заемаше като експерт и да го гледа в очите като кученце на което са му дали кокалче. Да нека всички го знаят – при нас в Бургас Румен Желев определя кой да е директор на РУГ и то поради основното му качество – послушанието. Той бившия агент на ДС предано ще изпълнява всички команди на председателя на борда Желев – това е повече от сигурно. Кукла на конци и кукловод марка прегърната здраво от брадвата. Егати новия закон. Ето така се опорочават нещата новите намерения и реформи на партия ГЕРБ. Имате късмет че не ви знае Бойко Борисов. За всички ни е ясно че при нас се подготвя поредната схема за правене на пари от поредните домогващи се до благинките от гората с поредна доза цинизъм за правене на нещо ново и по-добро. Дано не сме прави. Ще наблюдаваме активно. Дано другаде в България нямат такива управляващи.
20.
двапъти мисли един път режи
12.04.2013 14:55:04
9
8
Правилното е да се гласува! Преди да гласувате уважаеми господа мислете и то добре мислете! Вярно е, че господата са от региона, но това нищо не значи! През изминатите четири години не видях някой да се срещне с нас! Не видях и някой да реши тежките проблеми, които за съжаление се увеличиха! Какво се случи - назначиха роднините си, изгониха честните и можещите, назначиха верните си слуги, макар и без образование и с купени дипломи!
Мили народе не вярвайте на волята, а четете и преценявайте! През последните месеци виждаме как са управлявали 4-те години - закриха болници, подслушваха ни, крадоха по ниските етажи, а от горе нийкой не им потърси сметка! Дори и по времето на Живков не е имало такъв геноцид към балгарските граждани! МИСЛЕТЕ, МИСЛЕТЕ и ГЛАСУВАЙТЕ!
19.
Протоколчика
12.04.2013 14:24:58
4
8
ХАХАХА за този протокол май става дума
Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП

…….
Кирил: Другари, минаваме към четвърта точка. Всичко което говорихме по точки две и три, не важи за активността в социалните интернет мрежи и интернет-медии. Тук средата е съвършено различна. Единственото правило което трябва да съблюдаваме стриктно е да спазваме своята анонимност. Препоръчва се да създадете една легенда за себе си далече от политическата сфера - примерно активността и използваните прякори и картинки на профили трябва да създават впечатление за вас като за спортен фен, запален турист или пък, ако щете, безработна бивша учителка сега домакиня чието основна радост от живота е да гледа сапунени сериали. Втората легенда която трябва има всеки под ръка е на привърженик на трета партия със слабо влияние в обществото, като тук е препоръчително това да са десни партии. И двете самоличности се използват както в защита, така и в атака. За да се избегне разкриване на връзката между двете самоличности, разбира се, доколкото ви е възможно трябва да съблюдавате различен стил на изразяване и да не използвате едни и същи изрази и словосъчетания . От досегашната практика се установи, че често се получава объркване, доброволеца пуска коментар присъщ за едната самоличност, но забравя да превключи потребителките профили. Тук Митко даде едно предложение, как да избегнем тези рискове. Ще го помоля да сподели.
Димитър: - Ами, същността на предложението е различните акаунти да се използват в различни браузъри. Примерно, единия акаунт се използва само с Интернет Експлорър, другия в Мозила. По този начин не се налага непрекъснато превключване на акаунтите, и бързо се добива автоматизъм. В момента в които решиш да пуснеш коментар от някоя самоличност отваряш и съответния браузър. Аз лично ползвам четири самоличности в четири браузъра, освен тези подходящи са също Опера и Сафари. Не ми се е случвало да сбъркам и да пусна коментар под друг акаунт.
Елена: - Аз се опитах да си инсталирам Фаърфокс на лаптопа, които ми е предоставен, но ми иска администраторска парола.
Кирил: Които има такива проблеми - компютрите при Павел - той ще ви инсталира каквото е необходимо. Преминаваме нататък. Както вече споменахме, тъй като в интернет е осигурена анонимност, ограничения като премерено поведение няма. Трябва да удряме безкомпромисно в най-неочакваните точки за нашите противници. Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец, ако някой има добро семейство, обвинете го, че има любовница, ако има титла професор, обвинете го че е некомпетентен, а дисертацията му преписана, ако води скромен начин на живот, внушавайте, че има милиарди в швейцарски сметки, и т.н. Нищо не е неприемливо, нищо не е цинично, използването на нецензурни думи също не е проблем. Дори и коментарите ви да не се приемат от случайно четящите ги, те ще се трупат като негатив към вашата фалшива самоличност, но и към истинската самоличност на атакуваните субекти. Основната цел е да се предизвикат пукнатини в имиджа и да се породят съмнения към тях. В този аспект трябва да сме търпеливи и настойчиви както капката дълбае камъка. Втората насока по която трябва да работите е да се създава всеобщо впечатление за безнадежност и мизерия. Това няма смисъл да го обяснявам, ясно е че всички подобни негативи се трупат на гърба на управляващите. Декларирайте съжаление към трудния живот на пенсионерите, приравнявайте живота в България с този в страни от третия свят, декларирайте склонност към емиграция и т.н. Тези неща и друг път сме ги говорили. Третият аспект по които трябва да работят доброволците е защита от така наречените "лоши" коментари за партията и политици от БСП. Значи, практиката показва, че влизане в спор по същество не е добра тактика. Проучванията показват, че най-добре работещата тактика е бързо да бъде изтикан коментара назад в списъка с коментарите. Времето напредна, за съжаление имам важна среща след 15 минути и ще трябва да ви напускам. Ще ви бъда благодарен да прегледате този документ, които обаче нямате право да изнасяте. Документа съдържа проучвания за поведението на интернет потребителите, кои са най-популярните интернет медии, а на последната страница са синтезирани изводите от проучването, които биха били много полезни в нашата работа.
Довиждане засега и успех.
18.
33333333
12.04.2013 14:20:58
13
15
Хубаво е да се знае , че от 5 години световната икономика е в криза. Гърция фалира Кипър почти , Испания е 50 процентна безработица, а България е финансово стабилна благодарение на политиката на ГЕРБ. Бургас се развива така че хората с право могат да подкрепят кандидатите , който на всичко отгоре са от бургаски регион
17.
До Критикарите
12.04.2013 14:13:53
10
11
Давайте момчета и момичета (другарки и другари), давайте, още можете!
Засега само "коментирате" хората очерняйки - дайте и нещо срещу възгледите и програмата им, но не на общо основание с общи приказки.
Държанието и писаниците ви миришат на един протокол от едно събрание червено де явно сте провеждали по-рано защото го използвате като верую.
16.
?????
12.04.2013 14:03:01
18
17
"Специално място е отделено и на възможностите за развитие на малкия и среден бизнес, което да доведе до повишаване на доходите на хората."


А какво направихте в рамките на тези 4 години от вашето управление!!!
Затворихте над 250 000 фирми които храниха поне по 2 човека!!!
Гласувах за вас но много ме разочаровахте !!!!! Никога не спазвате обещанията си!!! Някой хора от снимката знаят за какво говоря!!!!Сега ще гласуваме за друга партия която реално ще наблегне на малкия и среден бизнес!!!
Въпреки всичко честито на кандидатите и дано вземете 1 мандат от бургас!!!! Защото всичко над 1 мандат ще е катастрофа с вашето управление!!!!!
15.
Todor
12.04.2013 14:02:19
17
20
Бургас се развива и е най-добрия град за живеене именно заради хора като тези в листата. Това са фактите останалото е само лично мнение по въпроса. Успех на кандидатите.
14.
да знаете
12.04.2013 14:00:43
16
17
знаете ли кой им е най големия принос,че назначиха и осигуриха работа на всичките си роднини в община бургас начело с водачката на листата, това е понеже всички пращят от морал.
13.
Аз
12.04.2013 13:55:33
19
17
Имам превилегията да познавам някой от кандидатите.Но нека някой да ми обясни защо са кандидати от крадливата партия на Борисов и гадното ченге Цветанов.Орлите мили хора не летят с гарги.Извода е един и на тях им писна да са от ебаната страна и затова и да ги хулим на тях не им пука.Одавна са продали морала си.Не може достоен човек да е последовател на Буда.Вижте контраста със служебния премиер.Изискан възпитан здържан а не мутрееща се селска физиономия.Веднъж се излъгах и гласувах за тях сега ще си одрежа ръката но няма да пусна вота си за ГЕРБ
12.
ядосан
12.04.2013 13:53:45
17
14
ката ви гледам на тази сцена как сте се изправили си мисля ,че трябва да си голям гьон сурат за да се изправиш пред хоратаи на фона на нищетата,безработицата ,липсата на здравеопазване мизерията и унищожен среден бизнес по време на управлението на партия гроб ти да ме уверяваш колко много си направил за народа ,абсолютно безочие.
11.
===
12.04.2013 13:52:42
15
8
ПЪЛЕН ПАЙТАП СА ТЕ!!!
10.
Тони
12.04.2013 13:40:00
13
16
Първите 10 спокойно могат да бъдат в парламента, като гледам срещу каква конкуренция са се изправили в Бургас. Парашутисти от страна на БСП и Кунева и които не знаят нищо за Бургас .
9.
да, има значение
12.04.2013 13:35:24
12
18
Дано да поумнеем, а не да плюем първосигнално! Успех на всички кандидати за народни представители, независимо от партийните им предпочитания!
8.
има значение
12.04.2013 13:31:11
20
19
Дано ГЕРБ никога не управлява отново тази държава!
7.
мале-леле
12.04.2013 13:30:06
21
18
И тез хорица особено някой нящастни ще ни представят в парламента. и ще ни защитават. пълни нещастници, смотаняци , жадни за власт и пари, особено някой.
6.
няма занчение
12.04.2013 13:28:25
20
13
Ивелина Василева трябва да стане премиер ако ГЕРБ спечели.
Времето на Бойко мился че бе дотук, дано всички предствители в Бургасска област наистина мислят сериозно за проблемите на региона а не за собствено благо. Ивелина Василева показа това и като човек, добре е да заеме заслужение от нея пост премиер
5.
граждаин
12.04.2013 13:19:23
20
19
Браво на Бойчев и останалите от ГЕРБ Бургас , че са успели да се преборят водача на листата да е от нашия регион, а не спуснат от София
4.
георги
12.04.2013 12:50:23
21
24
Балансирана листа от кандидати. Ивелина Василева е истинско откритие за водач.
3.
Elena
12.04.2013 12:41:35
23
23
Успех на кандидатите. Дано Бургас да продължава да се развива все така и занапред
2.
sem. Petrovi
12.04.2013 12:37:12
22
24
Успех ви пожелаваме!
1.
хм
12.04.2013 12:35:56
24
22
тъпаци,рекетьори и простаци
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори