×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Бургас: НФСБ се бори за власт, саботира развитието на града


Кметът на Бургас: НФСБ се бори за власт, саботира развитието на града
Кметът на Бургас Димитър Николов счита, че представителите на НФСБ, които днес му поискаха оставката, си служат с манипулации
25 Март 2013, Понеделник, 13:22 ч.
Автор: Флагман.бг

Няма доклад на АФКОС за нарушения в Младежкия дом, нито пък СОУ „Св. СВ. Кирил и Методий” е пред срутване

Няма доклад на АФКОС за нарушения в проекта за ремонта на Младежки културен център, нито има опасност за училище „Кирил и Методий“, обявиха от Община Бургас в отговор на днешната пресконференция на опозиционната партия НФСБ, която поиска оставката на кмета Димитър Николов. От администрацията на градоначалника категорично възразяват срещу твърденията на партия НФСБ и телевизия СКАТ, чийто собственик е съпредседателят на партията Валери Симеонов. Според Община Бургас данните, изнесени от националистите са част от борбата им за власт чрез опит да саботират развитието на Бургас с манипулации.

 

 По повод оповестената проверка на ремонта на Младежкия дом от администрацията на кмета Николов заявяват:

 „АФКОС“ извършва проверка по сигнал на телевизия СКАТ до ОЛАФ и това е нормална практика, тъй като агенцията е длъжна да реагира на всеки подаден сигнал. Подаването на сигнал не означава виновност за проверяваната институция. Община Бургас категорично съдейства на органите при извършването на проверките, уважавайки принципа на прозрачност при изразходването на публични средства.

Поради липса на идеи за предизборната си програма телевизия СКАТ от месеци подава сигнали срещу Община Бургас до всички възможни институции и превръща това в свои новини с обиди и квалификации. Както всяка една институция, която работи с публични и европейски средства, Община Бургас е проверявана нееднократно от съответните контролиращи органи, но това не ни прави „злоупотребяващи“. Проверката на АФКОС в Младежки културен център по сигнал на СКАТ не е приключила- в Община Бургас няма постъпил нито предварителен, нито окончателен доклад на агенцията за констатирани нарушения.  Дори да има констатации за нередности след приключването на проверката, Община Бургас има право да ги оспорва и оспорванията да бъдат уважени или отхвърлени. Дори в бъдеще да има констатирани технически нарушения, всеки служител на администрацията, участник в проекта носи персонална отговорност в качеството си на служебно лице”.

 

По отношение на училище СОУ „Кирил и Методий“ от Общината казаха, че няма подаден сигнал от директора на училището, учители или от родители за промени в конструкцията на сградата. Обвиненията на НФСБ бяха, че по сградата са се появили огромни пукнатини заради строежа на подземния паркинг на площада отпред.

Била е сформирана 8 членна комисия от строителни експерти, която е извършила проверка на училището. Сградата се наблюдава от началото на 2012 година. Поставени са гипсови марки на определени участъци със стари пукнатини. В периода са извършвани огледи на марки поставени отвън по цокъла на училището от страна на изкопа, вътре по стълбището на централния вход, отвън на площадката и цокъла пред централните стълби, в сутерена по стените и в котелното /втори сутерен/ стени и таван. Някои от тези марки са поставени още при първия оглед преди започване на изкопа на подземния паркинг, преди повече от 18 месеца. При контролните проверки и огледи до момента не са наблюдавани отваряне на пукнатините. Марките, поставени на 10.10.12 година не дават отклонение от последният оглед до сега.  

Решението на комисията е, че пукнатините са в границите на допустимото и не нарушават носещата конструкция на сградите. Наблюдението ще продължи, като след 30 дни комисията ще посети отново обектите, да отчете показанията по марките и при необходимост да даде нови указания.

„Независимо от констатациите на комисията, които категорично показват, че няма опасност за сградата и по никакъв начин не е застрашена сигурността на учениците, телевизия СКАТ по един изключително недостоен начин продължава да всява страх сред родителите и децата им”, е заключението на Община Бургас.


В категории: Политика


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
ot Burgas
26.03.2013 09:13:57
4
0
Kmete sao na pred...!Teiq maumnici i poluidioti ot Skat nikoga ne sum gi gledali nikoga nqma da gi gledam --pulni kriteni....NFSB vidqha,che kmeta na Burgas e edin ot nai-obichanite v Bulgaria i burzat da go zatriqt i razorqt...Eto zaradi takiva parti,kato NFSB i,kato takiva maumni hora ot SKAT Bulgaria se unishtojava burzo i sigorno--za sujalenie na nas mladite,koito ni prinudiha da napusnim Bulgaria...!Kmete davaite na pred i neka poveche hora da vzimat primer ot vas i da realizirat mechtite na mnogo grajdani i v drugite gradove..!!!Nqma da uspeiqt da vi sabotirat vsichki Burgazlii,koito obichame grada ni sme s vas...!Ostanalite ogat samo da ni zavijdat.USPEH KMETE--AZ VI PODKREPQM...!!!
17.
Bum mada facka
26.03.2013 08:48:58
2
2
MOMATA, MOOMAATA, MOOMAAATA .. PEIDERS :)))
16.
v.s v.k
26.03.2013 07:58:25
3
1
gledaite che neshto se pravi v grada i za grada,vsichki kradem kogato imame vazmojnost,neka i kmeta da krade ama da prodaljava da pravi Burgas moderen i evropeiski,zashtoto hora kato Yoan,Bencho,Joro,Vaklin,Valeri,alkoholika Kasabov,l.Panteleev...samo kradaha ot nas i nishto ne ortaviha v grada a Burgas beshe zaprilichal na kraen kvartal na Istanbul-bitaci,garaji mrasotia i cigania....ama nie mai i tova iskame
15.
БУРГАС
26.03.2013 07:55:52
7
3
Продължавай все така , кмете ! Шепата полуидиоти около СКАТ не трябва да те притесняват. Тези хора не обичат Бургас и не искат града да се развива .
14.
by the way
26.03.2013 07:23:52
2
5
На крадливите герберасти все някой им пречи!!!Крайно време е да си ходят!
13.
Ivan Kostov
26.03.2013 00:35:02
3
4
Strah loze pazi gospodin Kmete..Korabat potana ...i mishkite s nego.!
12.
OHO BOHO
25.03.2013 23:47:39
1
6
NIKOLOV DA PRIZNAVA ZA KRAJBA NA 35 MILIONA EVRO OT KORAL I DA VLIZA V ZATVORA PRI MANAFITE.
11.
Запознат
25.03.2013 23:44:04
3
6
Защо лъжеш кмете. По бнт-канал 1 имаше пресконференция на АФКОС където съобщиха за злоупотребите в Бургас.Евтини лъжи кмете.
10.
Been there done that
25.03.2013 18:20:59
7
3
NFSB sa si dobre kato opozicia a GERB da upravliavat. Vijdame che neshtata taka rabotiat. Ne me razbiraite pogreshno GERB sa tolkova uspeshni zashtoto ima dobur korektiv, no v nikakuv sluchai ne mislia che dobrata opozicia shte e i dobra upravliavashta partia. Prosto NFSB niamat kapacitet da gradiat. Te sa si jurnalisti, ne politici-i kato takiva, tursiat intrigata.
9.
do 7
25.03.2013 18:14:34
3
2
nito edna ne e posmqla da kaje zashtoto ne e viarno :(
8.
верни до гроб
25.03.2013 17:31:42
4
5
Брей, грберите, много напушени, бе ...
7.
П.Петров
25.03.2013 16:58:55
7
10
Задвам си въпроса - ако НФСБ се бори за власт, за какво ще се бори кметската партия на изборите? Няма нищо укорително една партия като НФСБ да се бори за власт. А не е ли Бургас най-доброто място за живеене заради зорките очи на СКАТ, която следи за всеки откраднат лев? Не е ли нещо добро за всички нас общинските средства да се изразходват само по предназначение, както следят съветниците на НСФБ, а не както във Варна, само след разрешение на ТИМ? Не мога да разбера все пак защо ли нито една учителка не е посмяла да каже на любимия кмет, че у`илището може да се срути всеки момент върху главите на децата?!
6.
Пепо
25.03.2013 14:47:51
2
12
как все около дупката до църквата се появяват тези цепнатини.няма нищо случайно ама незнам
5.
Голата истина
25.03.2013 14:43:37
11
22
И първолаците да попиташ, ще ти кажат, че Николов е най-успешния кмет, а Бургас си е супер град. Колкото до НФСБ - няма такива "лумпени" както обичат да се изразяват те самите. Нищо де, ще пият по една студена вода на изборите
4.
tati
25.03.2013 14:39:43
9
11
tezi ot nfsb 6tom za6titavat hora kato liceto Georgi Manev zna4i sa porednite malumnici ,a za kmeta na burgas neka prodaljava vse taka
3.
bravo
25.03.2013 14:01:59
16
15
Браво на кмета. За пореден се разбра , че единственото което тези от НФСБ правят е да залагат на лъжи и клевети.
2.
ЦЪРКВАТА КЕ ПАДНЕ .... А С НЕЯ и МОМАТА КМЕТ.
25.03.2013 13:54:31
16
18
МНОГО ЩЕ ВИ СЕ ИЗКЕФЯ ТЪПИ ГЕРБЕРАСКИ ПОДЛОГИ, КАТО СЕ СРУТИ КАТЕДРАЛНИЯТ ХРАМ св.св.КИРИЛ и МЕТОДИЙ..... ТЕ ТОГАВА КМЕТА НЕ ЗАТВОРА ЩЕ ГО СПАСИ, А РАЗГОВОР ТЕТ А ТЕТ СЪС СВЕТИ ПЕТЪР и ПРИ ДЯДО БОЖИ ДА СИ СЪРБА ТАМ ГРЕХОВЕТЕ, ТОЙ И ЦЯЛАТА МУ ТАЙФА.
1.
САМО ГЕРБ
25.03.2013 13:50:09
14
22
БРАВО Г-Н НИКОЛОВ, НАТРИИТЕ ИМ НОСА НА ТЕЗИ ЛУМПЕНИ, КОИТО КАТО ПАПАГАЛИ ПОВТАРЯТ ЕДНО И СЪЩО БЕЗ ДА ПРЕДСТАВЯТ БЕЗПОРНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, НО ТО ИМ Е ПРОСТЕНО ЗМИЯТА КАТО УМИРА ХАПЕ НАЙ-МНОГО!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тежка катастрофа на АМ "Тракия", млад шофьор се заби в мантинелата Тежка катастрофа на АМ "Тракия", млад шофьор се заби в мантинелата Няма информация за пострадали  Инспектори от Общината гонят тийнейджъри, скачащи от моста в Бургас Инспектори от Общината гонят тийнейджъри, скачащи от моста в Бургас Става въпрос за 14-15-годишни, предимно от кв. Кумлука  Завърши международният турнир по плажен хандбал на "Кико бийч" Слънчев бряг Завърши международният турнир по плажен хандбал на "Кико бийч" Слънчев бряг Всички деца, посетители на плажа в Слънчев бряг по време на изданието на турнира, имаха възможността да вземат участие и да се запознаят с атрактивния плажен спорт Нанесоха тежък удар на принц Хари и Меган Нанесоха тежък удар на принц Хари и Меган Кейти Пери и Орландо Блум са отказали поканата за петия рожден ден на Арчи Посрещаме най-ранното слънцестоене от 228 г. насам Посрещаме най-ранното слънцестоене от 228 г. насам  През последния уикенд на юни полумесецът ще попадне в една линия със Сатурн, Марс и Юпитер Грандиозен фолклорен концерт в Айтос! Хиляди българи пленени от магията на „Славееви нощи“ Грандиозен фолклорен концерт в Айтос! Хиляди българи пленени от магията на „Славееви нощи“ Вижте как градът се превърна в столица на изкуството В Созопол дадоха старт на летния сезон, очакват ръст на туристите с 10 % В Созопол дадоха старт на летния сезон, очакват ръст на туристите с 10 % Най-добрата новина за мен ще е ако няма лоши новини за българското Черноморие през лятото, каза кметът Тихомир Янакиев  Заради това предаване Геро изхвърли 20 години в коша Заради това предаване Геро изхвърли 20 години в коша Благодарение на новото предаване на Нова телевизия „Скрита самоличност“ актьорът отнася големи критики даже за собствените си умения на сцената Първите непалски работници вече са тук, запалатата им е 500 евро Първите непалски работници вече са тук, запалатата им е 500 евро За новите служители е осигурено настаняване, транспорт и храна Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид "Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу", откровен е евродепутатът
Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми, каза Шакира за Пике Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми, каза Шакира за Пике Страданието, което изпитах, беше може би най-голямото, което някога съм изпитвала през живота си, споделя колумбийската суперзвезда Сензационни разкрития за Зона 51! Много интелигентни същества живеят във вътрешността на Земята Сензационни разкрития за Зона 51! Много интелигентни същества живеят във вътрешността на Земята Бившият полковник американските ВВС Бейли Удуърд проговори за тайното съоръжение Тя заключи приятеля си в куфар и го остави да умре в мъки Тя заключи приятеля си в куфар и го остави да умре в мъки Разследващите открили видеозапис на мобилния й телефон, показващ какво наистина се е случило Той беше бащата на секс телефона "Бялата лисица", но го разстреляха с 4 куршума Той беше бащата на секс телефона "Бялата лисица", но го разстреляха с 4 куршума Дълги години Толев работи в сферата на телекомуникациите – първо в БТК, после в първия частен мобилен оператор „Цитрон” Зеленски е най-великият търговец сред политиците, живели някога, обяви Тръмп Зеленски е най-великият търговец сред политиците, живели някога, обяви Тръмп Всеки път, когато идва в страната ни, той я напуска с 60 милиарда долара, а връщайки се иска още толкова, отсече бившият US президент "Ислямска държава" взе заложници руски полицаи "Ислямска държава" взе заложници руски полицаи Обвиняемите, които са взели заложници, са обвинени в тероризъм Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Издирват стрелец в германската столица Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция Бой по улиците на Париж след протест срещу крайната десница във Франция 21 000 полицаи мобилизирани, за да спрат размириците Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Замразяването на конфликта в Украйна е рецепта за нова война, обяви Фон дер Лайен Трябва да подкрепим всеобхватен, справедлив и устойчив мир, каза председателката на Европейската комисия  Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ  Омиротворителите в Швейцария настояват и за достъп до пристанищата на Азовско море, но в Москва няма кой да ги чуе
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори