×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пускат Лара, ако Брендо мълчи утре в съда в Милано?


Пускат Лара, ако Брендо мълчи утре в съда в Милано?
Брендо ще се яви в съда в Милано утре
07 Март 2013, Четвъртък, 08:23 ч.
Източник: 24 часа

Мълчанието на Брендо пред италианските магистрати е една от водещите версии на антимафиоти за мотива на поръчителите на отвличането

Ако утре в съда в Милано соченият за международен кокаинов крал Евелин Банев-Брендо се държи така, както очакват "бизнес-партньорите му" от Европа и Латинска Америка, още на другия ден отвлечената му дъщеря може да бъде освободена, смятат запознати с разследването. Мълчанието на Брендо пред италианските магистрати е една от водещите версии на антимафиоти за мотива на поръчителите на отвличането, пише "24 часа".

10-годишната Лара бе похитена пред дома си в "Бояна" в 7,30 ч във вторник. Трима маскирани и въоръжени с автомати бандити с BMW Х5 спряха след рязка маневра на столичната ул. "Пушкин" 90 и простреляха шофьора Борислав Ценов. После грабнаха детето и офейкаха с мръсна газ към околовръстното. До вчера нямаше информация от семейството на Лара да е искан откуп или да са поставяни други искания за освобождаването й.

Брендо е подсъдим в Италия за организиране на трафик на тонове кокаин от Латинска Америка за различни страни на Стария континент. Той има обвинения и за пране на десетки милиони евро, спечелени от дрога и прехвърлени в швейцарски банки.

Според данните от съвместната операция на България и Италия "Кокаинови крале" всяка година наркоорганизацията на Брендо е изпращала 40 т кокаин на Ботуша и в други европейски страни. По време на акцията антимафиотите от България и Италия арестуваха 30 участници в канала за кока, сред тях 15 нашенци, 12 италианци, румънец, словенец и грузинец. Според службите Брендо е един от босовете на канал за дрога, който действа от години в Европа.

Заседания по делото срещу Банев в Италия бяха насрочени за 1, 8 и 29 март . Според спецполицаи има вероятност миналия петък - на 1 март, докато е бил в миланската съдебна палата, Брендо да е решил да предаде колумбийските си партньори, от които е купувал кокаин, или пък да даде показания срещу наркобосове от Румъния, Италия и Испания, с които е бил в тесни връзки.

За да му затворят устата, колумбийци или други от наркобароните наели най-вероятно българи, които да пленят дъщерята на Брендо. Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че не е осъществена комуникация от страна на похитителите. Според експерти този факт също говори за отвличане не заради класически откуп, а най-веротно с мотив сплашване. Все още втората основна версия за отвличането обаче остава класическото искане на откуп.

Полицията разпитва всички близки и служители на семейство Баневи, които може да са издали неволно или срещу заплащане информация на похитителите за това кой се грижи за детето, как минава денят му, какви са маршрутите.

Простреляният шофьор и гард на Лара, който лежи във ВМА, бил бесен на маскираните похитители. "Аз лично ще ги намеря и ще се разправя с тях", заканил се 36-годишният Ценов. Не можел да си намери място от гняв и тревога, че Лара е похитена.

"В началото беше притеснен, но сега е във фазата на агресията и ненавижда и псува тези, които са му го причинили", каза шефът на ВМА ген. Стоян Тонев. Раненият е в стабилно състояние и вече 2 пъти е разпитван от разследващите. Гардът е улучен от два куршума при атаката на похитителите и лекарите имат опасения, че може да получи пневмония.

"Зависи колко тежка ще бъде. Ако е стандартната, до края на седмицата ще го пуснем", обясниха лекарите. Разпитани са и десетина свидетели, като преките очевидци на отвличането са трима-четирима. Описанията на външния вид на похитителите са различни, но всички са единодушни, че бандитите били маскирани и с пистолети. Те наредили на охраната на къщата на залегне. Един се подчинил, но Ценов оказал съпротива.

МВР изследва записите от камерите на къщата на жената на Брендо - Моника, която второ денонощие трепери за живота на детето си. Имотът отдавна има денонощна охрана. Будката на пазачите е в двора на къщата, но според запознати камерите не са свързани с центъра за видеонаблюдение на СОТ 161, а са локални. Били монтирани от друга фирма.

Вчера охранителят на дома стриктно записваше номерата на автомобилите, които спират около къщата. В списъка със съмнителни коли попадна и тази на екипа на вестника. Служителят на 161 изскочи от специалната постройка в двора, в който се намира центърът за видеонаблюдение, за да огледа репортерската кола и запише номерата.

После се прибра обратно при мониторите, на които следи в реално време какво се случва в радиус на 50-100 м. Малко по-късно бабата и дядото на Лара отидоха при отчаяната майка Моника.

Прокурорите, ангажирани с делото, вчера отказаха коментар. Според тях трябва да се действа внимателно и всички изявления да са прецизирани, защото най-важен е животът на детето. МВР вчера призова всички, които знаят нещо за похитителите и жертвата им, да се обадят в полицията при гарантирана анонимност. (Виж карето долу)

Чудовищно е да се прави политика на гърба на едно отвлечено 10-годишно дете, каза вчера адвокатката на Брендо Ина Лулчева. "Защо не са в Италия да го питат той какво смята за похищението", попита тя, но отказа да съобщи дали Брендо вече знае за отвличането и кога е научил. Според Лулчева, ако е имало оперативни данни, че колумбийската мафия се е готвила да отвлича член на семейството на Брендо, те не са били от вчера. "Тогава защо не са ги пазили", попита адвокатката.

Престъпници са празнували, когато подадохме оставка 

Нямаме никакви контакти с похитителите на Лара Банева. Обръщам се към всички, които имат някаква информация, да я споделят в специализираните звена на МВР, каза вчера вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов в ефира на bTV. Той увери, че полицията полага всички усилия детето да бъде върнато живо и здраво.
“В момента се наблюдава съживяване на някои престъпни групи. Само в последните дни има ръст с 20% на домовите кражби. Имаме информация, че определени представители на организираната престъпност са празнували в деня на подаването на оставка на правителството на ГЕРБ", посочи Цветанов.
Той уточни, че по негово време периодично са нанасяни тежки удари върху организираната престъпност и твърденията, че кабинетът "Борисов" не се е справил с едно от основните си обещания си да осигури ред и сигурност в страната, са несъстоятелни. (24 часа)

Алексей Петров: Ще стане страшно, ако Брендо проговори

“Ако Евелин Банев-Брендо проговори за премиера в оставка Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов и шефа на ГДБОП Станимир Флоров, ще стане страшно, каза вчера соченият за лидер на Октопода Алексей Петров преди началото на поредното заседание по делото срещу него и още петима, обвинени за рекет.

"Все пак съм бил в затвора и съм се срещал с този човек и той ми е казвал, че ако проговори, ще бъде страшно. Точно за онова, което те правят, а приписват на него", добави бившата барета.

Според Петров са започнали отвличания на деца, а министърът на вътрешните работи не се интересувал.

"Започва да проявява разумен цинизъм, като обяснява какъв е бил бащата детето. Баща му е такъв, какъвто е, или такъв, какъвто ти си го представил пред България. Въпросът е къде е момичето", каза Петров в съда.

"Не може с цената на едно отвлечено дете да се стараеш да останеш на власт", добави той.

Бившият съветник в ДАНС припомни, че е бил в службите и до 2009 г. е нямало данни Брендо да е бил кокаинов крал, за какъвто го сочи сега МВР. Според него най-важното било, че Цветанов в интервюто си пред Би Ти Ви вчера се е издал, че "шантажира президента кой да бъде бъдещият вътрешен министър".
Един адвокат и трима частни съдебни изпълнители бяха разпитани вчера по делото срещу Петров за Октопода. То продължава следващия четвъртък.


В категории: Крими


Флагман.БГ На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт 13/05/2024, Понеделник 17:20 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Пострадалият дължал пари на извършителя Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Заповедта на министър Георги Гвоздейков е подадена за вписване в Търговския регистър днес  На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт Национален план за борба с болестта все още липсва Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Тестът за употреба на алкохол на водача бил отрицателен Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Водачът е летял с много висока скорост по правия булевард, а след удар в дърво автомобилът буквално е разполовен Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Площад "Тройката" е епицентър на просветата, днес бургаските училища ви представят уникални специалности Основната идея на форума е кандидат-гимназистите да направят своя правилен кариерен избор Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Обещано: Самолетите F-16 ще се поддържат изцяло в България Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Дават субсидии за предаване на скрап на дизелови коли Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА) Пред съда днес Красимира Трифонова твърдеше, че давала показания под диктовка, докато в другата стая дъщеря й се раздирала от ужасни викове и крясъци Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Пълна лудост! Цената на тази монета стигна тавана Не е за вярване какво може да си купите с нея
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори