×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парадокс: В най-хубавото бургаско село Маринка недоволни от ГЕРБ


Парадокс: В най-хубавото бургаско село Маринка недоволни от ГЕРБ
Веселин Василев, Атанаска Николова, Димитър Людиев и Лъчезар Колев от ГЕРБ обясняват какво ще се прави за Маринка през 2013 г., но хората не им вярват и реагираха остро
16 Януари 2013, Сряда, 18:36 ч.
Автор: Бесове.бг Снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

Заради историческия водопровод и канал заръбаха кмета Димитър Николов

Жителите на бургаското село Маринка показаха на делегацията, изпратена от големия кмет Димитър Николов, че няма да се задоволят с поредните обещания от новия общински бюджет за 2013 г.

Зам.кметът Атанаска Николова, директорът на дирекция „УКОРС“ Васко Василев и лидерът на групата общински съветници от ГЕРБ Димитър Людиев седнаха на деловия президиум снощи в новото  кметство на Маринка, за да се похвалят какво е предвидено за селото за идната година. В залата бяха още петима съветници от ГЕРБ, сред които  и омбудсманът на Бургас Таню Атанасов, избран преди два мандата по времето на червения кмет Йоан Костадинов. Маринка, в продължение на няколко мандата преди 2011 г., бе управлявана все от червен кмет, затова и привържениците на левицата там все още са достатъчно като брой и подготовка, за да покажат на днешните управници, че само с обещания няма да мине. Независимо, че това е най-богатото и чисто село, в което живеят предимно новобогаташи от града.

 

В залата бяха петима общински съветници от ГЕРБ, както и омбудсманът на Бургас Таню Атанасов


Първа заговори г-жа Николова, която в резюме разказа как общинският център Бургас ще се превърне в един от водещите европейски градове по благоустрояване, тъй като за 4-5 години в него са вложени над 350 млн.лв. по европроекти. Тя заговори  за обновяването на пл.Тройката  с историческата клоака „ГУМ“ и превръщането му в римския площад Испания, за подземната улица, която ще свързва улиците „Цар Борис“ и „Гурко“, интегрирания градски транспорт и прочее благини, в които ще се налеят парите от капиталовата програма на тлъстата рамка от 159 млн.лв. След това кметът на Маринка Лъчезар Колев от ГЕРБ запозна своите с това каква част от тези пари ще бъдат инвестирани в модерното тузарско село, което, в интерес на истината, през последните две години изглежда доста благоустроено с новата си главна улица като част от главния път Бургас-Малко Търново, както и с новото си комфортно кметство с хубава голяма зала за събрания. Младият и ентусиазиран кмет Колев каза, че през април започва строежът на пречиствателната станция – с общински средства, като след това от ПУДОС щели да помогнат за доизграждането на канализацията и финализирането на мегапроекта. Той обеща  ремонт на спортната площадка до църквата, за да имат хората къде да организират традиционния си панаир, прочут със свободните борби. Обеща още да продължи благоустрояването с пари от МОСВ, както и стабилизирането на ул.“Ст.Караджа“.

Още първият взел думата от седящите в залата обаче захапа пратениците на Димитър Николов с думите: „Миналата година бяхте тука и по това време обещахте 1,75 милиона лева за нас, с които да приключим втория етап на канализацията. Ще ви цитирам точно – 325 хил.лв. обещахте за ПСОВ и 856 хил.лв. за водопровода, който ще дойде от яз.Ясна поляна. И миналата година обещахте да оправите спортната площадка и да укрепите ул.“Ст.Караджа“, но така си и останаха нещата. Питам ви къде са обещаните пари от капиталовата програма за нас – и ние сме хора, и ние плащаме данъци на тая община?“, заяви  компетентно човекът, очевидно добре подготвен и следящ обществения живот в Маринка. Атанасова се оправда, че парите м.г. били ограничени, те били ползвани по процедурите, за които питат, но процедурите били тромави. Тази година парите ще бъдат дадени от самата община и няма да се чакат донори. Такава дума дал самият Димитър Николов.

След това „захапване“ будна мирянка повдигна въпроса за течащия покрив на църквата, която се рушала и било грехота да бъде в такова състояние. Тя насочи вниманието на своя кмет към улиците и тротоарите, които били направени наскоро. „До пролетта вижте какво ще стане  с ремонта – качеството е много лошо“. Колев даде дума да търси отговорност от изпълнителя, нямало проблем, защото обектите били в гаранция. Събранието продължи повече от два часа. Съветниците от ГЕРБ бяха довели и шефовете на общинските фирми, които да отговарят на място при възникнали въпроси.

Тази вечер подобно събрание имаше и в планинското село Твърдица. То започна доста преди обявения час и приключи за 20-ина минути.

Кога пристигнаха и с какво пътуваха пратениците на Димитър Николов, какво казаха на местните жители – очаквайте утре


В категории: Бургас


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 4
6
Коментара по темата
6.
Скриптор Инцертус
17.01.2013 09:28:20
0
2
E, нещата са очевидни. НФСБ и БСП ще се борят за всеки селски глас. Само не знам как ще си ги поделят. И двете партии си имат структури в съставните селища, това е факт, и никак не е трудно да изпращат на всяко обществено обсъждане по двама-трима да критикуват на поразия. Но тези хора не са представителна извадка. И няма как да се отрече фактът, че във всяко бургаско село през последните няколко години се направи по нещо ново и хубаво.
Затова села от съседните общини искат да се отделят и да дойдат в бургаската.
5.
Скриптор Инцертус
17.01.2013 09:28:20
0
1
E, нещата са очевидни. НФСБ и БСП ще се борят за всеки селски глас. Само не знам как ще си ги поделят. И двете партии си имат структури в съставните селища, това е факт, и никак не е трудно да изпращат на всяко обществено обсъждане по двама-трима да критикуват на поразия. Но тези хора не са представителна извадка. И няма как да се отрече фактът, че във всяко бургаско село през последните няколко години се направи по нещо ново и хубаво.
Затова села от съседните общини искат да се отделят и да дойдат в бургаската.
4.
Нема такава държава, начело с ГЕРБ
16.01.2013 22:02:59
1
8
От всичко 15 човека в залата - ДЕСЕТ от ГЕРБ, КЕФ ТИ ОБЩИНАРИ, КЕФ ТИ СЪВЕТНИЦИ ...... А , грешка - ДЕВЕТ СА герберасите, като броим и Омбудсмана бивш Йоанист-комунист.
3.
Селянин
16.01.2013 19:26:59
2
6
Кмете молим те довършете канализацията Друго не искаме Знаем че нама много пари
2.
Gan4o
16.01.2013 19:22:04
3
12
Gerberite rabotiat zdravo, no za tiax
1.
Истински
16.01.2013 19:00:20
3
13
Обещания,обещания... Чакай от мъртвец писмо. Този лъжлив Митко, сега ГЕРБАДЖИЙСКИ си го слушкайте, но му вервайте,както и на "царя" вервахте. Нищо не става от тях, никакъв х'й.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас Те ще искат вашата подкрепа, вижте всички кандидат-депутати от 2 МИР Бургас 29 партии и коалиции се регистрираха с листи за участие във вота Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория Пандизчия превърна мазето си жк. "Изгрев" в нарколаборатория 38-годишният бургазлия бил с влязла в сила присъда от февруари, но защо все още е бил на свобода, е загадка  Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори