Производители слагат канцерогенни соли в колбасите, за да изглеждат свежи
25 Ноември 2012, Неделя, 10:47 ч.
Оправданието било, че в много страни се правело така
Кокали с невидими почти останки от весо по тях, свинска кожа, соя, колагенов протеин алгинатна смес, вместо сланина, която е извлек от кафеви водорасли и нитрати са основните съставки на колбасите, които ядем м момента.
Това призна Кирил Вътев, шеф на Асоциацията на месопроиздодителите. Той увери, че в много страни се прави така, че съставките не са вредни, а калориите в саламите се намалят с 15 процента по този метод. Всички вещества били хранителни и полезни за организма. Никой не можел да хване рак от евтин салам, допълни Вътев. Това заболяване се хващало от стрес. Специалисти обаче са категорични, че нитратната сол е силно канцерогенна.
Тя се използва като стабилизатор и придава на изделията апетитен розов цвят, но ако се сложат по-големи количества е много опасна за здравето.
В категории:
Здраве
Антъни Джошуа прати на пода влогъра Джейк Пол
Повечето притежатели на iPhone дори не подозират за тези функции
Експерт по киберсигурност: Камерите в 138-о училище 100% са злонамерени, има ясен умисъл
4 зодии ще получат всичко, за което мечатят през 2026 г.
Всяка година на Бъдни вечер правя мачкан боб с подправки по тази рецепта
Гъвкаво работно време за родители: Какво ще се промени в бизнеса и в живота на хората с деца
Антония Петрова обяви най-радостната вест
Всички, тръгнали на път, трябва да прочетат това - актуална пътна обстановка за 20.12
Постна шоколадова торта – пухкав, сочен блат, целият пропит с много крем!
Рим въвежда платен достъп за туристи до фонтана "Треви"
В тази страна не се плаща кеш
Еврото и Португалия: Ефектите от единната валута 25 години по-късно

Salki sastestwa!A wie i wasite deca hapwate li ot tesi kolbasi?A slu4aino ne si li sadawate waprosa,4e towa grani4i s kanibalisam?As mnogo otdawna ne wi jam boklucite,mnoooooooooooogo sam dale4e ot tasi miserija,no nai-tragi4noto e ,4e wie naprawihte taka,4e da se sramuwame,4e idwame ot BALGARIA!