Производители слагат канцерогенни соли в колбасите, за да изглеждат свежи
25 Ноември 2012, Неделя, 10:47 ч.
Оправданието било, че в много страни се правело така
Кокали с невидими почти останки от весо по тях, свинска кожа, соя, колагенов протеин алгинатна смес, вместо сланина, която е извлек от кафеви водорасли и нитрати са основните съставки на колбасите, които ядем м момента.
Това призна Кирил Вътев, шеф на Асоциацията на месопроиздодителите. Той увери, че в много страни се прави така, че съставките не са вредни, а калориите в саламите се намалят с 15 процента по този метод. Всички вещества били хранителни и полезни за организма. Никой не можел да хване рак от евтин салам, допълни Вътев. Това заболяване се хващало от стрес. Специалисти обаче са категорични, че нитратната сол е силно канцерогенна.
Тя се използва като стабилизатор и придава на изделията апетитен розов цвят, но ако се сложат по-големи количества е много опасна за здравето.
В категории:
Здраве






Сбогом, Skype
05/05/2025, Понеделник 11:40
0

Почитаме паметта на светица, променила хиляди животи! Празнуват прекрасни имена, но и спазват строги забрани
05/05/2025, Понеделник 11:20
0







Мъж с 1,72 промила алкохол заловен зад волана в Средец
05/05/2025, Понеделник 10:41
1

Дрога зад волана: Млад мъж от Руенско арестуван след положителен тест за метамфетамин
05/05/2025, Понеделник 10:39
1

59-годишна от Приморско спипана мъртво пияна
05/05/2025, Понеделник 10:35
2

Катастрофа в Стоилово: Пиян водач изостави колата и се скри у дома
05/05/2025, Понеделник 10:32
0

Пиян шофьор заловен в ж.к. "Меден рудник", колата му – иззета
05/05/2025, Понеделник 10:28
0




Salki sastestwa!A wie i wasite deca hapwate li ot tesi kolbasi?A slu4aino ne si li sadawate waprosa,4e towa grani4i s kanibalisam?As mnogo otdawna ne wi jam boklucite,mnoooooooooooogo sam dale4e ot tasi miserija,no nai-tragi4noto e ,4e wie naprawihte taka,4e da se sramuwame,4e idwame ot BALGARIA!