Производители слагат канцерогенни соли в колбасите, за да изглеждат свежи
25 Ноември 2012, Неделя, 10:47 ч.
Оправданието било, че в много страни се правело така
Кокали с невидими почти останки от весо по тях, свинска кожа, соя, колагенов протеин алгинатна смес, вместо сланина, която е извлек от кафеви водорасли и нитрати са основните съставки на колбасите, които ядем м момента.
Това призна Кирил Вътев, шеф на Асоциацията на месопроиздодителите. Той увери, че в много страни се прави така, че съставките не са вредни, а калориите в саламите се намалят с 15 процента по този метод. Всички вещества били хранителни и полезни за организма. Никой не можел да хване рак от евтин салам, допълни Вътев. Това заболяване се хващало от стрес. Специалисти обаче са категорични, че нитратната сол е силно канцерогенна.
Тя се използва като стабилизатор и придава на изделията апетитен розов цвят, но ако се сложат по-големи количества е много опасна за здравето.
В категории:
Здраве






Каза дали ще смени България
19/06/2025, Четвъртък 22:00
0

Мощен ураган край бреговете на...
19/06/2025, Четвъртък 21:48
0

Направи интересно изказване
19/06/2025, Четвъртък 21:21
0



"Моряците" ще имат затруднения...
19/06/2025, Четвъртък 20:48
0

Земетресение в съседна страна
19/06/2025, Четвъртък 20:24
0

Сериозен инцидент в Пловдив
19/06/2025, Четвъртък 20:00
0

Приеха го в болница
19/06/2025, Четвъртък 19:40
2

Голям екшън край Варна
19/06/2025, Четвъртък 19:24
0



Футболна легенда се бори за живота си
19/06/2025, Четвъртък 18:40
0


Salki sastestwa!A wie i wasite deca hapwate li ot tesi kolbasi?A slu4aino ne si li sadawate waprosa,4e towa grani4i s kanibalisam?As mnogo otdawna ne wi jam boklucite,mnoooooooooooogo sam dale4e ot tasi miserija,no nai-tragi4noto e ,4e wie naprawihte taka,4e da se sramuwame,4e idwame ot BALGARIA!