×
Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общинар №1 в Средец се учи от Созопол, видя как кмет командва опозиция


Общинар №1 в Средец се учи от Созопол, видя как кмет командва опозиция
Обичайна практика за кмета на Созопол Панайот Рейзи е да размахва микрофона и да демонстрира кой командва както изпълнителната, така и законодателната власт
02 Ноември 2012, Петък, 15:42 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

Рейзи не иска да чуе за сняг, а рибарското пристанище в Созопол всъщност ще е яхтено

Шефката на Общинския съвет в Средец д-р Надежда Палова, която е зооинженер по професия и за първи мандат оглавява местния парламент, днес беше засечена от наш екип в ултрамодерната зала за сесии в Созопол. В сравнение с бедната обстановка, в която заседава местният парламент на странджанската община Средец – в помещение, приличащо на хамбар от времето на комунизма в самото кметство, тук Палова се чувстваше в тотално различна обстановка. Разбрахме, че елегантната докторка бе дошла да обмени опит със созополските си колеги. Още повече, че Общинският съвет и самата администрация от години се ръководят от едни и същи лица, имащи богат опит в местната власт. За пример могат да бъдат посочени кметът Панайот Рейзи, настоящата шефка на местния парламент Красимира Германова, както и поне една трета от самите общински съветници.


Надежда Палова в Средец е съпартийка с кмета Иван Жабов, но той взема думата по конкретни въпроси, когато му предоставят микрофона, днес Палова видя как се води сесия, но от кмет


Какво ще научи Палова от вещите созополски управници е друг въпрос, защото редовните сесии там се провеждат под формата на неформална среща-разговор между съветниците и кмета Рейзи. Както винаги така  и днес, Рейзи  държеше микрофона като театрал и от отреденото му място държеше речи, когато и каквито си пожелае. За да се знае кой команда не само изпълнителната, но и законодателната власт в Созопол.

 Опозицията днес се постара подробно да разпита кмета Рейзи – докъде стигна изграждането на прословутата пречиствателна станция в Созопол, какво е бъдещето на игрището в Черноморец, защо един кмет на населено място се е превърнал в работно време в дистрибутор на маркова парфюмерия, ще има ли яхтено пристанище в Черноморец, каква е подготовката за зимата в Созопол, като се има предвид ледниковият период, в който беше изпаднал миналата година градът, докато градоначалникът беше на презокеанска почивка.

От отговорите на Рейзи стана ясно, че всъщност рибарското пристанище в Черноморец, което трябва да е готово до края на другата година ще е яхтено, както и че не иска и да чуе за сняг през зимата. „Дано да не вали сняг”, каза градоначалникът и бързо-бързо се опита да се поправи, че поне се надява валежът да не го изненада. За пречиствателната станция пък стана ясно, че до 15 януари трябва да бъде направена първата копка на колектора и входната канално-помпена станция, а в края на месец май да започне евентуално работата по дълбоководното заустване.

В отговорите Рейзи влагаше повече ирония, отколкото конкретни факти и срокове. С което демонстрираше, че изобщо не му пука от някаква си опозиция.

„Ще организирам специална среща с общинските съветници, за да си поговорим”, каза той накрая. Даже се удиви, че съветникът Росен Деспов от БСП е прочел Общинския план за развитие на Созопол и че има въпроси по него. На заключението на Деспов, че туристите търсят българското село повече в община като Поморие отколкото самия Созопол, градоначалникът каза, че иска името на Созопол да се върти в публичното пространство - в какъв контекст не е важно. Така и не стана ясно какво смята да направи за населените места и дали няма вниманието му да е насочено единствено към общинския център.


В категории: Созопол , Средец


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Градоначалников
05.11.2012 14:37:57
0
2
Това кюфте Рейзи сума ти още поразии ще направи, ама не е виновен той !
11.
Шинов
03.11.2012 15:44:48
0
10
Колко удачна снимка сте избрали!!!Кръгът"Мисъл"!
От ляво на дясно:жената,която благодарение на"демокрацията"(и още нещо)стана висшистка,че и аспирантка,а когато трябва да каже две думи й държат листче зад камера,за да чете,щото не може да върже два лафа.До нея:интелектуалецът,който видя голям зор дори в Ямболското училище за автоинструктори и най-накрая:Митето,с дипломка за средно-електротехниче с маниер на професор доктор.На тези,ако им пуснеш тест не за интелигентност,а за правопис и се захванеш да го проверяваш,ще получиш мозъчен кръвоизлив.
10.
Ботева
03.11.2012 14:06:34
0
9
Възрастна жена съм-родена и живееща в Средец.Истинско посрамище за града и общината е настоящото ръководство!Хора- от глупави по-глупави и на всичкото отгоре с нисък морал!Много ми е болно!И ако имах възможност,бих отишла да живея в друг град,защото всичко,което става тук наистина не ми е безразлично,но не мога нищо да направя,а да гледам-вече не ми понася!
9.
уточнител 1
03.11.2012 13:58:06
0
6
Ааа,Касабова,виждам,че си коригирала"известна ветеринарна докторка"със "зооинженер".Обаче,не си обърнала внимание на втория абзац,където пак става докторка.
МОЛЯ ТЕ,внимавай със свободните съчинения и с елементите на разсъждение!Ние тук си се познаваме и сме много наясно коя е Нада Палова.Няма ти да ни казваш кой кой е,след като даже не знаеш професиите на обектите,които описваш.Че и известна я направи!!!
Не ни карай да ти уточняваме как стана гл.ас.,че доскоро беше работничка в пласмасите!
8.
2-ро уточнение
03.11.2012 11:29:04
0
11
Надежда Палова е толкова ветеринарен лекар, колкото нейния бивш съпруг, чието фамилно име ,незнайно защо, все още гордо носи е ядрен физик. Титлите й " Д-Р " и " ГЛ. АС. ", ако имат някаква стойност, важат единствено в комплексната опитна станция - КОС, а не в община Средец!
7.
образован
03.11.2012 09:19:10
2
5
Толкова са образовани нашите съветници, че един от образованост го разследваха за кражба в банката, в която работеше и после го разкараха. Сега образова други в следващата банка.
6.
ех
02.11.2012 21:35:07
1
9
Не знам какъв е състава на Общинския съвет в Созопол,но за нашите общински съветници в Средец нямам думи. Там да те назначат на пост правилото е :"Не да си тъп , трябва много да си тъп!"Не само,че не сме мръднали нагоре,ами потънахме още надолу.Всички управляващи са на принципа"Ние управляваме и ще правим каквото си искаме,законите да ги спазва ,който си иска"
5.
мислещ
02.11.2012 18:03:51
0
4
те си правят взаимна реклама, но куция вампир е много важен
4.
чукча
02.11.2012 17:46:11
2
6
Борянче, иронията беше към теб, сладурано и сайтчето ви.През цялото време ти се подиграваше и ти избяга.Ама журналистка.
3.
уточнение
02.11.2012 17:16:17
0
16
Надежда Палова не е никаква ветеринарна лекарка,а зооинжинер.И още по-малко е уважавана.Под прожекторите я вкара братовчед й-Ненчо Ненчев,който тя безкрупулно предаде.
Всъщност,"елегантната дама"е известна,но на друг фронт.
Второ,залата в Средец си е напълно наред.Студиото на мъжа ти в СКАТ много повече мяса на хамбар!!!
Касабова,много падна!МНОГО!И много си тъпа!
Спри да слугуваш,че евтенееш...
2.
профана от ъгъла
02.11.2012 16:28:25
4
12
Абе тъп съм,много, щото не разбрах как тоя Рейзи яхтеното пристанище на Черноморец го тапоса като рибарско. Тъп съм и щото не разбрах дали е законно първо да изхарчиш пари от общинския бюджет, които е трябвало да харчиш само с решение на общинския съвет, а после да имаш наглостта да караш общинските съветници да ти ги гласуват "пост-фактум".Тъп и щото не разбрах защо Рейзи написал план за развитие на общината ни пък самия той не го прочел.Тъп съм и защото не мога да схвана защо в нашата община най-много хора работят в Общината-няма фирма с толкова персонал. Много съм тъп защото Петя Чапевова каза, че от тях са почнали европроектите, а предните нищо не са направили пък си спомням, че имаше един път за 4 милиона лева/по европроект/, една ел.подстанция за над 1 милион, подготвена до край документация за депото за битови отпадъци, стартирал проект за пречиствателната станция, обновен амфитеатър в Созопол и площад по проект, и още неща има, ама съм тъп и сега не ми идват на акъла. Тъп съм и щото не разбирам как Рейзи,който управлява Созопол от близо 12 г. като зам.кмет на червения Златко Николов, после като председател на общинския съвет, а сега и втори мандат кмет днес реши да се оправдае с "предишните, които нищо не правели". Много взех да затъпявам и за това спирам...
1.
ами да
02.11.2012 16:27:28
4
6
Разбира се,че ще е учуден. Едва ли някой от неговите необразовани съветници четат изобщо докладните, по които гласуват, та да "губят" време за някакви планове.Сам кметът го каза, но Германова усети капана за тяхната група и се опита да спре говоренето по темата. Не че и на г-н Деспов, пък и на нас зрителите ни стана ясно, защо се прие този отчет при несвършена работа, ама кой ни пита. Поне разбрахме,че едно рибарско е равносилно на яхтена пристанище, че един дом за деца е развосилно на дом за възрастни и още други. Все се надяваме някои институции да се позаинтересуват как стават тези неща в родната ни община. Дано доживеем.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Най-популярните митове от филмите за възрастни Най-популярните митове от филмите за възрастни Звездите на порно филмите преминават през щателни прегледи за предавани по полов път болести. Това е причината в тези филми рядко да се появяват презервативи Ченгета атакува жилище в Бургас, откриха пикото на Диянка Ченгета атакува жилище в Бургас, откриха пикото на Диянка Тя е задържана за срок до 24 часа 5 изпитани начина, с които ще подобрите настроението си веднага 5 изпитани начина, с които ще подобрите настроението си веднага Не позволявайте деградивните емоции да ви владеят прекалено дълго Кои са полиглотите на зодиака Кои са полиглотите на зодиака Стрелецът обича да изследва нови места и култури - а какъв по-добър начин да го направи от това да говори друг език Скрита камера: Високопоставен служител на Pfizer с потресаващи разкрития пред Project Veritas Скрита камера: Високопоставен служител на Pfizer с потресаващи разкрития пред Project Veritas Това е поредно разкритие на независимия екип от журналисти по отношение на имунизациите Най-добрите свински уши на скара Най-добрите свински уши на скара Пекат се и се сервират вкусни свински уши на скара със студена бира.Толкоз! Приятен апетит Сергей Станишев: Ключовият фактор за правителство след изборите е ГЕРБ - връщат доверие и влияние Сергей Станишев: Ключовият фактор за правителство след изборите е ГЕРБ - връщат доверие и влияние Когато ПП се появиха на политическата сцена, те имаха всичко – обществена, политическа и международна подкрепа, но пропиляха всичко, категоричен е експремиерът „Мета“ попари „умно-красивите“, доволни са от модерацията на Фейсбук и няма да сменя „Телус“ „Мета“ попари „умно-красивите“, доволни са от модерацията на Фейсбук и няма да сменя „Телус“ Няма основание за прекратяване на договора с „Телус“, стана ясно на парламентарната комисия за е-управление Героите Станислав и Димитър, които спасиха давеща се жена, печелят онлайн вота за "Личност на годината 2022" Героите Станислав и Димитър, които спасиха давеща се жена, печелят онлайн вота за "Личност на годината 2022" 8 са номинациите в тазгодишното издание на престижния конкурс, вижте как ги подредиха близо 10 хиляди читатели, които гласуваха Избран е проектант на кръгово на „пътя на смъртта“ в Айтос - има срок до края на февруари Избран е проектант на кръгово на „пътя на смъртта“ в Айтос - има срок до края на февруари 60 календарни дни е времето за изпълнение
САЩ са вдигнали мерника на TikTok - ще се стигне ли до пълна забрана САЩ са вдигнали мерника на TikTok - ще се стигне ли до пълна забрана Позициите във Вашингтон спрямо китайското приложение се изострят Великобритания призова пенсионерите да се върнат на работа Великобритания призова пенсионерите да се върнат на работа В момента в страната се наблюдавали ниски нива на производителност Русия блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР Русия блокира достъпа до сайтовете на ЦРУ и ФБР Причината за блокирането на ресурсите не се съобщава, а сайтовете не работят от 26 януари Меган Маркъл в криза, дистанцира се от Хари Меган Маркъл в криза, дистанцира се от Хари Херцогинята на Съсекс потъна вдън земя, покри се след излизането на книгата и казват, че е в криза Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа Тръмп щял да сложи край на войната в Украйна за 24 часа Бившият президент се обяви против изпращането на танкове Филип Киркоров с пластични корекции за 3 млн.лева Филип Киркоров с пластични корекции за 3 млн.лева Певецът легна под ножа за кардинална промяна,корекциите ще преминат на три етапа Голямата любов на Ламбо живее втори живот Голямата любов на Ламбо живее втори живот Полската актриса Барбара Брилска проходи след година на легло със счупен гръбнак Володимир Зеленски: Само оръжията спират терористите Володимир Зеленски: Само оръжията спират терористите  Благодаря на всички наши части, които показват устойчивост, заяви украинският президент Украинците подновиха контранастъплението? Руснаците ги разярили с надуваеми танкове Украинците подновиха контранастъплението? Руснаците ги разярили с надуваеми танкове Старите самоходни оръдия "Богдан" ще прикриват западните танкове на фронта Ето го най-красивия мъж според златното сечение Ето го най-красивия мъж според златното сечение Списъкът е съставен с помощта на най-новите техники за компютърно картографиране от лицевия козметичен хирург от Харли Стрийт д-р Джулиан Де Силва
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Румен Радев дава мандатите на себе си Виц на деня Виц на деня Старшина пред строя:
- Женените наляво, ергените надясно.
Въпрос от строя:
- А обратните къде?
Старшината:
- Непосредствено зад мен да застанат!
Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се завръща късно в къщи.Отваря вратата а пред него жена му с тиган в ръка.
Мъжът:
- Ходи си лягай,не съм гладен.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Юникса вземи са себе си, дос-а раздели с приятел, а уиндоуса дай на врага.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори