×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предизвикателството днес е да покажеш какво можеш вън от България


24 Октомври 2012, Сряда, 13:59 ч.
Автор: Ивелина ДОНЧЕВА, снимки VIP Property Awards

Нашият френски Замък на коняка ще има най-голямото хранилище в света, след него ще обновим летище Нижни Новгород

На 19 октомври бургаската компания „Perfekt Group” спечели престижната награда на VIP Property Awards 2012 в категорията „Луксозен идеен проект“ с разработката и реализацията на Chateau de Cognac  във Франция. Награждаването се състоя в Кемпински Хотел Зографски в столицата. Наградата за добрата работа на екипа получи г-жа Ружа Стойкова, собственик на фирмата.

- Г-жо Стойкова, тази награда е голямо признание за работата на бургаската компания „Perfekt Group” в условията на тежка икономическа криза, обхванала цяла Европа. Как се преборихте?


- Да, това наистина е голямо признание за нас. Проектът ни  Chateau de Cognac  беше избран от една от иконите на световната архитектура арх. Imad Karabakh. Получихме и специален поздравителен адрес от архитектите на хотела на „Версаче“ в Дубай за доброто представяне, креативността и подхода към самата работа. Тази награда за нас е голяма гордост. Предизвикателство е да работиш извън собствената си страна.

- От колко години сте в бранша?

- Вече 20 години се развиваме и реализираме проекти в България, натрупали сме голям опит, рутина, печелили сме много награди у нас. Дори смея да кажа, че сме сред първите 5 в страната. Когато обаче човек излезе на външния пазар, този вътрешен престиж общо взето няма голяма стойност. Там никой не те сравнява с това, което си в собствената си държава, навън искат да покриваш високото ниво в съответната държава, особено когато иде реч за Франция. Да проектираш там е преди всичко огромна отговорност, защото французите са много взискателни и стриктни.

- А конкуренцията докъде стигна?

- В тази категория се конкурирахме с една варненска фирма. Много добре се почувствах, че  не са се отказали от състезанието. Кризата удари сериозно нашия бизнес, но колегите не са се отказали, продължават и са решили упорито да творят. При това в сегмента за луксозно строителство, който е много специфичен. И за самите организатори е голямо предизвикателство, че в това време правят подобен конкурс. Всички знаем в годините преди кризата какви грандиозни и претенциозни проекти създавахме, после как всичко се срина, колко икономични станаха възложителите, как зле започнаха да изглеждат нещата и когато виждаш ново начало и хора, които напук на времето решават да извървят този път, си казваш „добре“, вдъхва ти сили  да продължиш.

- На какъв етап е реализирането на френския замък в момента?

- Проектът за реализацията на шатото е разделен в три етапа. Първият трябва да приключи до Коледа и предполагам, че ще има голямо парти със специални гости, които ще оценят постигнатото като обстановка, пресъздадена атмосфера. Вторият етап трябва да приключи към края на март 2013 г., с което ще бъде завършен целият замък и веднага след това започва третият етап, който включва друг тип строителство, към самия замък.

- По-подробно какво включва всеки етап?

- Първият етап включва двата представителни етажа на замъка - фоайета, ресторанти, винарни в подземията. Хранилището за коняк ще бъде на втория етаж, то ще е най-голямото в света. Инвеститорите имат смела амбиция и ние им помагаме да я осъществят, да разработят един бранд за „конячен клуб“. В момента има два такива клуба - единият е в Чехия, другият е в САЩ. И сега ще направим най-големия във Франция, в сърцето на коняка, защото след като е патентован конякът, то той ще може да се произвежда само в този район. Клубът ще обедини голяма група от хора със страст към напитката, нейната история, също така ще привлече колекционери. Идеята е освен този конячен клуб, в третия етап на проекта да има и около 30 вили в района на шатото. Тези т.нар.къщи няма стилово да синхронизират с вида и епохата на замъка, а ще бъдат  по-провокативни като визия. В интерес на истината, сега се опитваме да се преборим с френската управа, защото районът е паметник на културата и трудно могат да се прокарват нови идеи.  
Изключително интересно място за работа. Този замък е коренно различен от всичко, което сме правили досега. Ще има и огромен СПА център, който ще бъде в хармония с дизайна на замъка – XVI – XVII век. Инвеститорите са наели професор-историк, който да намери и покаже цялата история на замъка.

Tози проект донесе признанието за бургаската дизайнерска компания
- Бихте ли ни разказали част от тази история?

- Най-пикантното е, че този замък е подарък в знак на любов към една от метресите на крал Луи ХIV. Самата локация е в непосредствена близост до реката, която се влива в океана. Зад замъка има разширение на реката, в което се е образувал остров – нещо като Сите в Париж – между двата ръкава на Сена. Мисля, че този имот ще се развие като инвестиционен, тъй като ще има връзка по вода.

- Върху какви проекти работите в момента? Интересно е да знаем, тъй като преди повече от година напуснахте Бургас и Южното Черноморие.


- Имаме няколко нови интересни проекта върху които работим, но искам да ги запазя в тайна, засега. Когато сме готови ще разкажа. Това, с което мога да оповестя е, че наскоро спечелихме още един международен конкурс и подписахме договор за „Обновяване и реконструкция на летището в Nizhniy Novgorod.  Това е проект, който ще се развива в рамките на следващите 4 години.

- Значи извън залинялата икономически България има възможност за успешно развитие?

- Да, но е изключително трудно, трябва много упорита работа. Не мисля, че в България този процес на застой ще се задълбочава, напротив - ще има   излизане от кризата, с един добър урок за всички нас. Поради тази причина не мисля да напусна родината си и да се установя постоянно в друга държава в Европа, няма да абдикирам, мисля да развивам компанията тук, да плащам данъците си тук. Но в момента пазарът не отговаря на моите търсения  и  основният проблем след започването на кризата бе, че ние трябваше да правим ежедневни компромиси с цени и бюджети, но това винаги е свързано с качеството на изпълнението. Докато в един момент реших, че не мога да правя на подобни компромиси със себе си, с компанията и със специалистите, които работят тук. Това би променило формулата за успех на „Perfekt group” и затова се наложи да търся пазар навън, където да има кой да види работата на колегите, да я оцени, те да се реализират и да им бъде интересно. Всички работим, за да изхранваме семействата си, но екипът, който работи в „Perfekt group” не иска да седи от 8 до 17 часа на работното си място, тънещ в рутина и монотонност. Ние търсим и намираме колеги, които са готови да посрещнат всяко ново предизвикателство и възможност да покажат професионализма си.

В категории: Бизнес


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
14
Коментара по темата
14.
До 13 от хаха
27.10.2012 02:17:56
1
4
Да, мъж съм и не съм го закъсал толкова, че да опра до Ружа, трябва доста да се мразя,за да искам да съм с нея. А съм и в една възраст, в която съм във възхода на силите си и не мога да се оплача, че не ми става, а и не ми липсва внимание. Просто казах, че познавам тази жена и зная как стават нещата при нея. Много е жалко, но всичко около нея е фалшиво и колкото и да се прави, че може по честен път и сама да постига нещата, не може да заблуждава всички.
13.
До Хахо
26.10.2012 11:59:13
5
0
Хахо,явно си го закъсал много,мъж си и сигурно вече не ти става. Пък Ружа не иска да ти пусне,пътувай мека пишка надоло.Тая жена винаги доказва какво може...!!!
12.
Хаха
25.10.2012 23:07:02
2
5
Много ме радва тази "бизнес дама", особено какви глупости говори. Познавам я и защо не си признае как печели разни призове-да си каже дали пак си е платила или отново е откраднала нечий проект, дали пък няма вземане даване с някой от журито. Съжалявам, но нищо добро не мога да кажа за нея, нито е успяла благодарение на себе си, нито е красива- вътрешно и външно. И не казвайте, че й завиждам, защото лично съм постигнал много повече от нея
11.
ааяйяйя
25.10.2012 20:46:44
1
4
ужасно грознааааааааааааааааааааааааа. Отврат маймуна
10.
MANOLOV
25.10.2012 18:19:25
0
3
MNOGO JALKO 4E NAYKOI SI VYARVA .A OGLEDALA IMA NAVSYAKADE.KOE TIE PERFEKTNOTO
9.
MANOLOV
25.10.2012 18:19:19
0
5
MNOGO JALKO 4E NAYKOI SI VYARVA .A OGLEDALA IMA NAVSYAKADE.KOE TIE PERFEKTNOTO
8.
аз
25.10.2012 15:50:53
3
3
Евала за успехите на госпожа Стойкова. Но наистина е много грозна жена. Но какво от това те и грозните могат да вършат чудеса в кревата
7.
към КОКО
25.10.2012 15:47:55
2
5
госпожо/господинe, вие наистина май сте слепи или не искате да признаетие на какво действително е заприличала Ружа.На кукерска маска! Тук никой не говори кой е успял и кой не. Говорим за това как се е подиграла с лицето си. В това чудовище какво секси намирате? Ужас!
6.
Коко
25.10.2012 13:19:01
5
2
По това си личат второстепенните хора - като не могат да се изяват изливат кофите с помия върху успелия. Поздравления Ружа, не им обръщай внимание. Секси си!
5.
Коко
25.10.2012 13:18:51
8
3
По това си личат второстепенните хора - като не могат да се изяват изливат кофите с помия върху успелия. Поздравления Ружа, не им обръщай внимание. Секси си!
4.
ШАНЕЛ
25.10.2012 07:12:08
2
6
Тая си е вапцала зурлата с грим като свиня с помия!
3.
гуру
25.10.2012 06:25:28
0
7
Когато вървиш Напред по пътя, не забравяй, че за да стигнеш Дотам, някой вече е изградил този Път, и е сложил табелата, така че да не тръгнеш в обратна посока.
Не забравяй, не бъди длъжник (не мрази), не създавай длъжници (не бъди мразен).
2.
до аз
24.10.2012 16:48:46
2
6
не знам какво е направила, ама и аз няма да вечерям от ужас!
1.
аз
24.10.2012 14:41:06
2
7
ле-е-е-еле, Ружа изглежда ужасно. Какво е направила с лицето си?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори