×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общинските терени в Бургас са най-дълбоката тайна на кмета


Общинските терени в Бургас са най-дълбоката тайна на кмета
Валентин Касабов
Тема в развитие
виж още
скрий
12 Октомври 2012, Петък, 12:49 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА Снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Ще продължим да настояваме за мъжка среща с Николов, докато не озапти питомеца си Костадинов

- Г-н Касабов, екзотичната идея да направите писателя Чарлз Дикенс почетен гражданин на Бургас обходи цяла България и с нея се занимават даже националните медии. Що за приумица?

 - Това е находка на НФСБ. Чарлз Дикенс е живял в Бургас през 1853-55 г., пребивавал е тук като военен кореспондент. Тези факти ги откри краеведът Стоян Райчевски. Писал е кореспонденции, свързани с града ни. Описва го като място с лош климат, трудно за живеене поради маларията, разнасяна от комарите, с около 2-3 хиляди жители и бурно развиващо се пристанище, в което имало много вносни стоки, предимно хранителни продукти, но никакъв износ. Имало е доста арменци и турци. 

- Но с какво Чарлз Дикенс е допринесъл за развитието на нашия град? Като контрапункт би трябвало почетен гражданин да е и писателят Димитър Димов,        който е живял в таванска стая в днешната дирекция на агенцията за контрол на храните на ул.“Хан Аспарух“?

- Доколкото ми е известно Димитър Димов отдавна е почетен граждани. А Чарлз Дикенс е световен класик, от ранга на Лев Толстой. Нали Бургас претендира да става европейска столица на културата?! Каква култура в мнозинството на ГЕРБ, след като се подиграват с подобно предложение?! Бих казал, че за простотията и ниската образованост дъно няма. Да ви посоча съседна Гърция – там създават легенди само от един камък, на който уж седял Зевс, докато наблюдавал любимото си дете Атина. Призовавам Общината да се потруди да намери къде точно е живял Дикенс, да пресъздаде биографията му от този период, ако трябва, но да се спре с просташките хихикания. Че, ако аз започна да изреждам колко незначими хора произведоха в почетни граждани, ще ги направя за смях.

- Например?

- Веднага ви превеждам името на някоя си Фон Загсен – самозвана графиня ли беше, принцеса ли беше – една не особено чистоплътна личност, която бе събрала боклуците от Германия и ни ги беше струпала тук с тирове.

- Нека приключим темата с почетните граждани, кажете какви други докладни записки имаше сред 33-е, които входирахте наведнъж онзи ден в канцеларията на ОбС?

- Известно ли ви е на вас, че една героична личност в историята на града ни – кметът Атанас Сиреков все още не е почетен граждани?! Предложихме него, също така и най-големият благодател на Бургас – Александър Г.Коджакафалията.

- Защо се заяждате с бургаския кмет Димитър Николов и не го оставите да си гледа спокойно работата. Днес входирахте отново онова прословуто писмо, с което искате едва ли не да ви се извинява заради думи на заместника му Костадин Марков?

- На първото писмо срокът за отговор изтече вчера. Днес отново му го внасяме. Ние сме втората по големина група в ОбС и Николов е длъжен, като кмет на всички бургазлии да уважава нас, избраните от тези, които са опозиция на неговата власт. Нашата 7-членна група е единствената опозиционна сила. Нека озапти питомеца си Марков.

- Сега с това определение питомец отново разпалвате омразата. Могат и да Ви съдят?

- Питомец не е обидна дума. Костадинов е част от политическия кабинет на Николов и не му отива да се държи така с общинските съветници. Вулгарният му тон е недопустим.

- Как реагира г-жа Снежина Маджарова, шефката на ОбС, когато и струпахте 33 докладни наведнъж?

- Тя не беше в кабинета си, вътре бе сътрудничката й. Вероятно заради огромния им брой сесията се отложи от 29 на 30 октомври. Докладните до една са конструктивни, някои от тях вече сме внасяли, но има и нови.

- Дотук слушам предложения за почетни граждани, дайте нещо по-сериозно, нещо инфраструктурно, полезно за развитието на града и благоденствието на хората му?

- Изграждането на парк в кв.Сарафово, какъвто отдавна трябваше да има. Пасарелки при спирката на Пода и магазин „Джъмбо“, детски център в Морската градина на мястото на старите казарми на 24-и пехотен полк...

- Ама за там ГЕРБ имаше някаква идея?

- Да, да – идеята им беше да реконструират сградите и да настанят в тях техните си НПО-та. Другата докладна е за създаване на карта на общинските имоти.

- Такава би трябвало отдавна да е изработена, за нея се говореше още от края на кметуването на Йоан Костадинов.

- Няма! Няма регистър, защото общинските имоти са най-дълбоко пазената тайна. Терените са известни само на определен кръг от приближени лица, за да се застрояват от тях.  Друга наша докладна е да се възстанови паметникът на 24-и пехотен полк. Той е бил до входа на Летния театър, от него е останал само фундаментът му, близо да малката паметна плоча на загиналите руски войници. Този паметник е представлявал войник на кон, прегърнал плачеща жена, с която се сбогува – майка или любима, не може да се разбере точно. Искаме, за кой ли път, да се премахнат бариерите от паркингите пред съда и прокуратурата, пред частни домове, пред държавни институции и фирми – защото тези площи са публична общинска собственост и не са за богопомазаните. Сложени са без разрешителни.

- Има ли друга група в ОбС, с която си струва да работите заедно за приемането на тези докладни?

- Да, това са двамата общински съветници от СЕК – Георги Манев и Константин Бачийски.

- А БСП?

- Те рядко са в ролята на опозиция, в по-голямата част от времето колаборират с управляващите.

- НФСБ няма да успее сама да прескочи 4-процентната бариера за НС догодина. Търсите ли контакти с други формации за коалиция?

- В момента никой не може да каже това, което Вие твърдите. Аз казвам, че имаме сили да влезем сами. Но разговори на принципна основа сме водили с ВМРО и ГОРД.

- Пришиха ви и към формацията на Алексей Петров.

- Дори не знам как се казва формацията му, нямаме никаква връзка с неговите хора.

- Ексатакистът Стоян Иванов дойде лично да ви подкрепи на протестния митинг в столицата на 22 септември. Това означава ли, че ще вървите заедно с неговата нова партия?

- Дали ще сме заедно трябва да го реши Стоян, той е наш съмишленик, колега, приятел. Нормално е да бъде с нас.


В категории: Опозиция , Политика


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
8
Коментара по темата
8.
Дикенс
15.10.2012 09:59:23
0
1
Този колко е безсмислен сам не може да разбере. Егати шута - хората строят улици, болници, правят фондове за инвитро подпомагане, той с какви глупости занимава общиския съвет!!!
7.
СТАЛИН и ВЪЛЧО ЧЕРВЕНКОВ, СЪЩО СА ПОЧЕТЕНИ от БУРГ
12.10.2012 21:47:34
0
4
ГЕОРГИ ДИМИТРОВ, ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ и ЙОСИФ ВАСИРИОНОВИЧ ДЖУГАШВИЛИ -СТАЛИН, СЪЩО СА ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ на БУРГАСЛ ВЛЕЗНЕТЕ В САЙТА НА ОБЩИНАТА И ПРОЧЕТЕТЕ КОЛКО ГЛАВОРЕЗИ и ЧОВЕКО УБИЙЦИ оТ ТОТАЛИТАРНО ВРЕМЕ, СА ПРОИЗВЕДЕНИ за ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ на БУРГАС !!!
6.
011
12.10.2012 20:22:50
0
5
Вальоо мафията завзема града ...под носа ви и не може да се усетитеее
5.
дет вика един
12.10.2012 18:03:17
1
2
става въпрос за едни 150 000 евро
4.
do nomer 3
12.10.2012 15:26:49
1
8
е как няма да му правят реклама.....нале жена му е главен редактор на сайта
3.
йфн
12.10.2012 15:05:08
2
5
АБЕ БЕСОВЕ КВО САМО МУ ПРАВИТЕ РЕКЛАМА НА ТОЯ КАКТО И НА ПАТРИКОВ ЕГАТИ ЛИЖЕ ДУПЦИТЕ ДЕТО СЕ СКАПАНИ ДЕБЕЛАНИ
2.
Осведомен
12.10.2012 14:36:23
0
6
Специално за г-Касабов поствам линк към електронния регистър на имотите в гр. Бургас, достъпен за ВСИЧКИ през сайта на Община Бургас:

http://84.54.135.71/register/RegisterDefault.aspx?showc=true&layerId=4
1.
Осведомен
12.10.2012 14:36:23
1
2
Специално за г-Касабов поствам линк към електронния регистър на имотите в гр. Бургас, достъпен за ВСИЧКИ през сайта на Община Бургас:

http://84.54.135.71/register/RegisterDefault.aspx?showc=true&layerId=4
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори