Бургаски журналист предлага лого на София като евростолица на културата
Проектът е чернобял, изключително добре стилизиран и напълно отговаря на истината за българската столица
02 Октомври 2012, Вторник, 14:28 ч.
Автор: Бесове.бг Илюстрация Стефан БОБОЙЧЕВИзключително стилизираният проект напълно пасва на настоящото й състояние
Бургаският журналист и режисьор Стефан Бобойчев е готов с логото на София като Европейска столица на културата 2019 г. Проектът е уникален – черно-бял, представляващ удължен силуиет на хомосапиенс в компанията на стилизирани псета.
Току-що логото се появи във фейсбукпрофила на колегата Бобойчев. Той е известен с това, че режисираше най-добрите продукции на някогашната РЕНТ тв, а след това години наред бе сред организаторите на журналистическите награди „Златен мамул“, измислени в средата на 90-е години на миналия век като хумористичен конкурс за гафове, но още с първото си издание през 1996 г. се правърна в мерило за местен професионализъм в колегията.
Макар и силно манипулирани, резултатите през годините вълнуваха бургаската гилдия. Понастоящем Бобойчев снима репортажи за „Господари на ефира“ от Бургаския регион.
В категории:
Просвета
Министър Георгиев за починалия в САЩ българин: Имам увереност в действията на американските власти
Шаби Алонсо защити Винисиус след освиркванията: Знаем, че можем по-добре
Подценяваният виновник за лошия сън: защо възглавницата е по-важна, отколкото мислим
Отиде си създателят на Ретро музей Варна - Цветан Атанасов
Почина легендата на "Локомотив" Горна Оряховица Иван Василев
Нови правила за вторите пенсии: повече избор, различни прагове и промени в изчисленията
Седмицата от 22 декември носи много енергия за Козирог и Водолей - емоции, фокус и ново начало
Защо швейцарците хвърлят сладолед на земята в новогодишната нощ
Числото 21 отваря Божествен портал: четири зодии ще усетят началото на щастлив нов цикъл
Неделни ритуали за рестарт на ума и тялото преди новата седмица
Коледни чудеса ще озарят съдбата на три зодии - промяната вече е започнала
Защо яденето на една и съща закуска всеки ден може да е по-добро, отколкото си мислите
