×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Убиецът на Женя бил гадже на братовчедка й, наръгал я над 50 пъти, счупил ножа


29 Септември 2012, Събота, 09:14 ч.
Източник: 24 часа

Не душевни терзания, а ламтеж за имот прати в гроба 21-годишната Женя


Не любов или душевни терзания, а ламтеж за имот прати в гроба 21-годишната Женя Тодорова от Варна. Момичето беше открито заклано, с множество рани и в локва кръв от баща си в четвъртък сутринта в семейния дом на ул. "Лоза" 6А.

Полицията задържа физическия убиец - Петър А., на 21 г. Той бил гадже на Даниела - първа братовчедка на Женя, и живеел заедно с нея в къщата. В следствения арест е и подбудителят на престъплението - лелята на убитото момиче Светла Тодорова.

"Мъжът е направил пълни самопризнания пред разследващите - какви са били начинът, подбудата и мотивът за извършване на тежкото престъпление. Посочил е кой е подбудителят и е признал, че е убил с користни намерения", съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Разследващите са категорични, че мотивът за кървавата разправа са неуредени имотни отношения, а ябълката на раздора - фамилната къща на ул. "Лоза". 38-годишната леля на Женя Светла Тодорова обещала на Петър 2000 лв., за да ликвидира племенницата.

Тя му дала капаро - 500 лв. от обещаното.

Светла е сестра на Венцеслав - баща на убитото момиче. След смъртта на родителите си преди година и половина двамата продължили да живеят със семействата си в двуетажната къща с приземен етаж. Светла има 3 деца, а Женя била единствена на майка си Ренета и баща си Венцеслав.

Те имали и друга дъщеря - също кръстена Женя, но тя починала при мистериозни обстоятелства преди повече от 20 г.

 
Момичето беше открито заклано, с множество рани и в локва кръв от баща си в четвъртък сутринта

Женя била посочена като единствен наследник на имота, разположен в тиха и кокетна част сред новите блокове на кв. "Левски".

В последните часове от живота си тя пожелала "лека нощ" на родителите си и слязла в приземната стая, където живеела. Малко след полунощ лелята звъннала на Петър, който пиел кафе в кварталното барче. Барманът ясно си спомня, че младежът така бързо се изстрелял от заведението след едно позвъняване, че оставил до чашата и телефона, и портмонето си. Петър дотичал в къщата и нападнал Женя с нож.

"Нанесъл е десетки удари с хладно оръжие. Женя се е защитавала и това обяснява множеството прорезни рани по ръцете . Вените също са били прерязани. Този факт ни насочи към първоначалната версия, че може да се е самоубила", обясни прокурорът Владимир Чавдаров.

Оръжието, с което е девойката е намушкана над 50 пъти, е открито на 2 части. Острието на ножа останало забито в корема на младото момиче. Той се е счупил при борбата. А дръжката е открита в купчина запалени вещи.

Петър сам е завел призори вчера разследващите на мястото, където изхвърлил и запалил кървавите дрехи от онази нощ и дръжката на ножа. Зам.-директорът на полицията във Варна Димитър Димитров потвърди, че майката на Женя е извадила острието от корема, когато я намерила сутринта.

Това също е подвело в началото съдебните медици и те са изказали хипотеза за самоубийство.

Женя с родителите си Венцислав и Ренета преди две години като абитуриентка.

Полицаи, криминалисти и прокурори все още търсят обяснение как никой не е чул викове, шум от борба и падащи предмети в гъстонаселената с две семейства къща.

Родителите на Женя са спели на горния етаж. Разпитите на близките продължават, събирането на доказателство - също.

Тепърва ще се изяснява дали Петър е бил дрогиран и с какво в нощта на убийството. Психиатри пък ще търсят причината на тази изключителна жестокост, с която е клал жертвата.

Много е вероятно той да е изпаднал в особено състояние под влияние на упойващи вещества. Изяснено е, че той не пие алкохол, но съседки от махалата разказват, че с гаджето си са пушели марихуана и това не било тайна за роднините му.

 

Петър не е криминално проявен, но като непълнолетен има регистрации за противообществени прояви в Детската педагогическа стая.

Назначени са редица експертизи - на стъпки и пръстови отпечатъци. От местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства.

Разпитани са всички жители на къщата, съседи, приятели, близки. През целия ден продължиха следствените действия и разпитите на задържаните пред съдия.

"Водим досъдебното производство по чл. 116 - умишлено убийство с користна цел по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост", обясни прокурор Чавдаров. И извършителят, и подбудителят може да бъдат наказани за престъплението с 15-20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Мнозина виждат в този случай прилики със смъртта на Радостина Евтимова през 2009 г. Студентката от Икономическия университет издъхна в същия квартал в жилище съвсем близо до къщата на ул. "Лоза". Тя също беше клана с особена жестокост и имаше по ръцете си десетки прорези в опит да се защити.

Окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров (вдясно) и зам.-шефът на полицията Димитър Димитров

По ирония на съдбата нейният приятел се казва Петър, но той е бил в Лондон по време на убийството. То буквално взриви Варна и студентите излязоха на многохилядни протести с искане за справедлива присъда. Заради големия обществен интерес полиция и прокуратура действаха много бързо и присъдата беше произнесена за по-малко от година. Георги Цветанов беше признат за виновен за убийството и беше осъден на 19 г. затвор.

"Мотивите и подбудите са съвсем различни. Може да се прави сравнение единствено в начина на извършване - с особена жестокост и с нож. И двете момичета са починали в големи мъки, борейки се за живота си", коментира Владимир Чавдаров.

Арестуваният признал на майка си, че ще я убие за пари, тя не повярвала.

Петър Ангелов бил скаран с майка си. Тя от 20 г. работи в Полша и Италия и момчето е отгледано от баба си.

Двете били категорично против връзката му с 15-годишната Даниела, разказват хора от квартала. Предупреждавали го, че един ден може да лежи в затвора, защото върти любов с непълнолетна.

Той обаче бил луд по Даниела и не искал и да чуе за раздяла.

На 3 септември майка му Албена се върнала за погребението на баба му. Тя дошла и за да изповяда сделка за продажба на земи.

Петър бил задоволено дете, но искал от майка си пари я за лаптоп, я за кола.

Ден преди убийството той пак се скарал с нея и я заплашил, че ако не му даде пари, ще убие Женя за 2000 лв. Тя не повярвала и мислела, че той блъфира.

"Познавам го от малък. Той е страхлив и има много фобии - не ще да се качва в асансьор или да влиза в морето. Не може той да е убил. Подтикнали са го или просто са го натопили", казва съседка от ул. "Лоза".

Вчера целият квартал говореше с ужас за убийството срещу 2000 лв. Младежи си спомниха, че видели Петър за последно в 23 ч.

Работел в строителството и в същия ден тъкмо бил спечелил 35 лв.


В категории: Крими


Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Изпълнителката на "Нотариално заверен" е взела страха на култовата участничка от риалити формата Киара, която проговори в подкаста "Не съм такъв човек" през какъв ужас е преминала при запознанството си с певицата Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им
С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори