×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Уволниха шефа на Бургаския затвор, повдигнаха му обвинение


Уволниха шефа на Бургаския затвор, повдигнаха му обвинение
Деян Костов днес е бил извикан в Главна дирекция на местата за лишаване от свобода, където получил заповедта за уволнение, той отказа коментар
16 Юли 2012, Понеделник, 14:36 ч.
Автор: Бесове.бг

Деян Костов не е арестуван, но го грози до 5 г. затвор
Директорът на Бургаския затвор Деян Костов е обвиняем по чл. 282 от НК за длъжностно престъпление, узна Бесове.бг току-що. Днес Костов е бил извикан в Главна дирекция на местата за лишаване от свобода, където му прочели резултатите от приключила продължителна проверка на Инспектората в бургаския затвор.

Той е бил предложен за уволнение. През последните 20 дни, докато траеше разследването в затвора, Костов бе отстранен от работа, за да не пречи. Той силно се надяваше, че няма да бъдат установени груби нарушения в работата му и, че министър Диана Ковачева ще бъде убедена в лоялността и професионализма му.

След като напуснал Главна дирекция, Костов е бил изивкан в Следствието, където е дал обяснения, а после му е било повдигнато и обвинение по чл. 282 от НК.
Той не е арестуван, тъй като няма опасност да се укрие.

Бесове.бг единствен описа случващото се в кухнята на Бургаския затвор през последните 2 месеца - вижте нашата Тема в развитие.

В категории: Крими


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
14
Коментара по темата
14.
KORUPCIA V BDZ
18.07.2012 18:42:08
0
0
Уважаема госпожи и господа, моля да проверите сигнала, подаден чрез сайта www.news359.bg , а именно:

http://www.news359.bg/2012/07/12/saobshtenie-otnosno-koruptsiyata-v-bdzh/

Съобщение относно корупцията в БДЖ

12.07.2012 23:19 0

Автор: Бисер Иванов

Уважаеми дами и господа, обръщаме се към Вас като стожери на гласността и законността. Искаме да Ви уведомим за безцеремонните корупционни действия и конфликт на интереси от страна на управителите на БДЖ товарни превози Пламен Джуров и Ивайло Иванов. Молим Ви час по-скоро да уведомите министър-председателя /но не министъра на транспорта, защото той прекрасно знае всичко/ за безобразията на двамата управители.

1. Попитайте го защо българската общественост не е информирана, че от няколко месеца тече разследване на ДАНС и криминална полиция срещу двамата управители за корупция, за източване на ДДС и за източване на държавния резерв от гориво?

2. Защо управителите не са отстранени докато тече разследването, а същевременно те трескаво заличават и унищожават уличаващи ги документи и уволняват служители, притежаващи уличаваща ги информация.

3. Какво наложи това, че двамата управители прогониха двата най-големи клиента-Лукойл и Порт Бургас и по този начин драстично свалиха цената на предприятието за предстоящата приватизация? В момента управителите правят всичко възможно да прогонят и друг голям клиент – ОМВ. Така те саботират продажбата на БДЖ товарни превози.

4. Защо управителите доведоха до над 7 милиона загуби за предприятието за първите 6 месеца на годината?

5. Защо управителите съзнателно не предприемат действия за събиране на вземанията от клиенти, които от началото на годината вече са за над 2 милиона? Като най-големите длъжници са Каолин и мините на Христо Ковачки.

6. Защо управителите масово правят процедури за доставки и услуги до 10 хил. лева с 3 оферти, 2 от които са фиктивни? Да се направят насрещни проверки на всяка от тези 2 фиктивни оферти от фирми. Лесно е да се установи, че само от тези малки обществени поръчки, Джуров и Иванов си докарват по около 20 000 лева на месец. Във фирмата двамата управители са известни с прякора „КОРУМПЕТАТА“.

7. Защо монтираните на локомотивите джипиеси за над няколкостони хиляди лева са напълно безполезни и защо не се провери тази сделка? Големите кражби на гориво продължават.

8. Защо управителите се изживяват като наказателна бригада и вместо да управляват, те ходят лично да правят показни и напълно безполезни акции за лов на крадци? По този начин се опитват да отклонят общественото внимание от истинските проблеми на БДЖ.

9. Знае ли министър-председателя колко случаи на самоубийства, смъртни случаи от инфаркти, инсулти и страхови неврози вече има в БДЖ? Не си ли дава сметка, че БДЖ става българския аналог на Франс Телеком поради царящия страх и ужас в момента? Джуров и Иванов ежедневно уволняват неудобни на тях хора и назначават нови, верни на тях служители. Психологическият тормоз от страна на управителите над служителите в централата е ежедневен. Вече има заведени няколко съдебни иска за психологически тормоз на работното място срещу Пламен Джуров.

10. Защо след като разбиха и разделиха стотици семейства управителите назначават цели семейни кланове, приближени на тях? Не е ло това страшен конфликт на интереси? Най-фрапиращия случай е назначаването на баща, син и дъщеря, които са лични бодигард, шофьор и преводач на корумпето Джуров.

11. Изпълнителния директор Йордан Недев отдавна иска да уволни двамата управители поради некадърност и данни за корупция, но над тях има чадър. Управителят Пламен Джуров е психически неуравновесен и почти ежедневно крещи по коридорите и заплашва служителите с физическа саморазправа. Стигна се дори сбиване между Джуров и Недев – това е позорно.

12. Защо министър-председателят не изпрати независим международен одитор,
който да направи независим одит на законосъобразността и целесъобразността на действията на управителите, които трябва да защитават интересите на държавата и този одит да установи дали са на лице конфликт на интереси, безстопанственост и корупционни действия. Или поне да изпрати Сметна палата или БОРКОР – далаверите в товарни превози са много по-големи от тези в пътнически превози. /news359
13.
Бръмбарче
17.07.2012 12:28:26
0
8
Ахаха ти май с доста неща не си наясно.
Някой ти промива мозъка с простотии.
Примерно кои лица имат право да предлагат промяна на режима или УПО на л.св..А щом си толкова компетентен по-въпроса за тарифите,значи си давал (а може и да си получавал,знае ли човек).
12.
злобаря
17.07.2012 12:20:31
0
4
с какво ще ви стане по-добре ако осъдят Костов? той е съсипал живота си н този затвор за толкова години с толкова мръсници - служители-доносници, които го топят сега и с другите мръсници
11.
ДО БРЪМБАРЧЕ
17.07.2012 11:41:20
8
2
Мисля, че ти много добре знаеш какво значи ВИП условия в бургаският затвор. Сигурно и ти си предлагал дадена особа за промяна на режима му, предсрочното му освобождаване, даване на мобилни апарати, храна, наркотици. Ти много добре знаеш тарифите и кое колко звезди е не се прави на лизач, а ми си мълчи и седи на ******** си и корумпиран задник.
10.
прокурора
17.07.2012 11:25:18
1
1
На Костов да се повдигне обвинение и по чл.313 от НК за невярно попълнена декларация до община Бургас с която се представя като крайно нуждаещ се от жилище. Нещо което не е вярно. До колкото знам има изискване за годишен доход, а този на семейството му е доста над изискуемия, а в същото време има и закупено жилище в сградата на Карфур маркет в което е налял около 150 000 евро. Освен това при промяна на финансовото положение ползвалия жилището е длъжен да отбележи настъпилите промени.
9.
Бръмбарче
17.07.2012 10:43:57
2
9
"Дявол на Доброто" обясни ако обичаш на простолюдието какво значи ВИП условия в бургаският затвор.Това хотел с 3,4 или 5 звезди е ?!!!
Струва ми се че никога не си бил вътре,и само си чувал приказки от втори-трети лица ,за това което става зад стените.
8.
злобаря
17.07.2012 10:28:55
1
6
ще съсипят добрия човек! мръсници! и ще напълнят затворите с гербери, никому ненужни.това е част от мръсното политика на това правителство.с тях нищо добро не ни чака-.
7.
дявол на доброто
17.07.2012 10:19:22
9
1
аман от корумпирани висши служители. Не е тайна че шефовете на затвора се радват когато зад стените му се озове някой по - известен престъпник с по- големи финансови възможности. Само ако погледнете за последните пет години какви субекти са били в затвора може да си направите сметка и колко са се облажили въпросните служители, естествено че няма да е някой надзирател. Tа тоя Костов направо се подиграва на труда на полицията, с това което прави само и само портфейла му да стане по-дебел. Не е тайна че мастититте пандизчии се котират като ВИП затворници и при първа възможност им се променя режима или се предлагат за предсрочно освобождаване, а кажете аджиба за какво са се блъскали полицаите като се губи смисъла от превенцията в НК. Та тези пандизчии си живеят живота заради някакъв корумпиран началник, дето само се интересува колко може да ги издои за да им предостави някакви екстри и привилегии.
6.
Бръснаря
17.07.2012 09:42:28
1
4
Споко момчета. Този който ще го наследи ще е още по-зле.
5.
знаещ
16.07.2012 19:37:59
0
0
На приблизително десет години се сменят началниците на този затвор след разкрития за корупция. Така беше с Димитър Любенов, след това Валентин Енчев, Стоян Проданов и накрая този. Преди всички беше Петър Арнаудов - много свестен човек/ мир на праха му/.
4.
nadziratel
16.07.2012 17:15:14
2
5
ganchev stiagai si bagajaaaaaaaaaaa
3.
някой си
16.07.2012 16:51:22
6
3
PEDERUGATA MU GO SLOJIHA NAI NAKRAQ<SEGA E RED NA MANOLOV -ORANGUTANAI DEMIREV-QLOVIQ.I KAKTO SE KAZVA<VSEKI RANO ILI KASNO<GO ZASTIGA TOVA KOETO ZASLUJQVA
2.
Rasist
16.07.2012 15:45:39
7
6
Най-накрая! Всеки си получава заслуженото рано или късно. И тая свиня противна Костов ще яде бахура.
1.
nadziratel
16.07.2012 15:19:55
10
5
bravo na ministarkata
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори