Тези пилешки кюфтета бият по вкус онези с кайма
Забравете всичко, което знаете за кюфтетата. Тази лесна рецепта с нарязано пилешко месо ще стане любима на цялото семейство. Готови са за 30 минути
Ароматни, крехки и изключително лесни за приготвяне – сочните пилешки кюфтета са идеалното предложение за всяка трапеза.
Те съчетават нежния вкус на пилешкото месо с подправки, които ги правят неустоимо вкусни.
Подходящи са както за бърз обяд и вечеря у дома, така и за сервиране пред гости.
Необходими продукти:
3 пилешки гърди
1 ч.л. сол
щипка смес от черен и бял пипер
2 скилидки чесън
3 с.л. заквасена сметана
1 яйце
2 с.л. брашно
50–70 г настърган кашкавал (по желание)
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Подгответе месото, като нарежете пилешките гърди на възможно най-малки и ситни кубчета. Този метод, за разлика от меленето, запазва сочността на месото.
В голяма купа смесете нарязаното пилешко със солта, сместа от пипери, суровото яйце и заквасената сметана.
Настържете чесъна на фино ренде (или го пресовайте) и го добавете към сместа.
Прибавете брашното и по желание – настъргания кашкавал, който ще направи кюфтетата още по-богати на вкус. Разбъркайте всичко много добре, докато се получи гъста и хомогенна смес.
Загрейте олио в тиган на умерена температура. С помощта на супена лъжица оформяйте кюфтета директно в тигана.
Ключов момент за сочността е пърженето. Първо запържете кюфтетата под капак до златиста коричка от едната страна, след което ги обърнете и допържете и от другата страна, отново под капак. Така те стават хрупкави отвън, но остават невероятно крехки отвътре.
Готовите пилешки кюфтета се комбинират отлично със свежа салата, картофено пюре, ориз или задушени зеленчуци. Те са перфектният избор за основно ястие, което се приготвя за около половин час и е далеч по-здравословно и вкусно от всяка бърза храна.


















