Азис прави най-вкусните пълнени чушки, открихме тайната му рецепта!
Ако не вярвате, пригответе ги по неговата рецепта и ще си оближете пръстите
Костинбродският славей, кралят на поп-фолка – това са все прозвища на едно от явленията в родния поп фолк, Азис. Но се оказва, че той спокойно може да се окичи и с друга титла – „Кралят на пълнените чушки“.
Ако не вярвате, пригответе ги по неговата рецепта и ще си оближете пръстите! Той я сподели с почитателите си в Инстаграм и от тогава насам комплиментите и суперлативите не секват! За последно Азис показа как ги приготвя за рождения ден на дъщеря си, Рая, която навърши 18, а с крайния резултат почерпи не кого да е, а своята капризна колежка Емануела.
Ето какви продукти са ви необходими за Уникалните пълнени чушки на Азис:
Уникалните пълнени чушки на Азис
Продукти:
чушки за пълнене – червени или зелени, около 10-тина броя
1 кг кайма
2 шепи ориз
1 глава лук
връзка зелен лук
1 консерва домати (половината за сместа за пълнене, останалото – за соса)
черен пипер
червен лют пипер
сол
чубрица
За соса:
3 жълтъка
150 гр. прясно мляко
3 с.л. брашно
1 с.л. разтопено масло
Приготвяне:
Отрежете крайчето на чушките и ги наупчите с виличка на няколко места.
Смесете продуктите за плънката: към каймата добавете нарязаните ситно стар и пресен лук, измития ориз, подправките и половин консерва домати.
Напълнете чушките и ги подредете в подходяща тенджера. Налейте вода, колкото да ги покрие. Изсипете вътре другата половина от доматената консерва.
Оставете чушките да врат 30- 40 мин. Изключете котлона.
Отделете 1 водна чаша от бульона и оставете да изстине.
Добавете в изстиналия бульон брашното и бъркайте с вилица или бъркалка, докато стане на гладка кашичка.
Смесете жълтъците и прясното мляко, след това ги съберате с кашичката от бульона, добавяйки и маслото.
Върнете сместа в тенджерата за 1 минутка, да кипне само.

















