Central Park Бургас откри сладкарница Flamenco с гигантски бял мечок и… торти, които не се забравят

Двама са основните партньори, които създават най-голямата и най-сладката локация в града - шеф Гогов и "Торти Нико"
Огромен бял мечок, стотици усмивки и аромат на прясно изпечени сладкиши отбелязаха откриването на сладкарница Flamenco – новото гурме бижу в Central Park Бургас. Десетки деца посрещнаха пухкавия гост с прегръдки, докато родителите им дегустираха селекция от торти, създадени от двама еталони в българското сладкарство – шеф Данаил Гогов, който допринася с автентични вкусовем, и Торти Нико.
Сладкарница Flamenco е най-големият такъв обект в Бургас със своите 90 седящи места и ръчно приготвени десерти – включително блатовете за голяма част от тортите. Менюто е сезонно и ще се обновява редовно, като съчетава класика и иновации – от Рафаело до Дубайска торта, по оригинална рецепта без захар и глутен.

„Истинският вкус няма нужда от украса – той се помни“, казва шеф Данаил Гогов – потомствен сладкар с над 25 години опит в модерната и молекулярна кухня. Създал е над 100 уникални рецепти и вярва, че сладкарството е наука, но и чиста емоция.

Партньорството с Торти Нико дава още по-голяма стойност на Flamenco – една от най-успешните сладкарски марки в България, чиято история започва в Асеновград с няколко торти на ден, а днес разполага с най-модерната база в страната. Технологиите им са от водещите световни производители, но душата на тортите си остава българска – с внимание, традиция и страст.
Менюто във Flamenco включва и три специални серии – без захар и глутен, за диабетици, и т.нар. „фитнес торти“, които не правят компромис с вкуса, но са съобразени с модерния начин на живот.
Сладкарница Flamenco не е просто място за торта и кафе. Това е новото пространство за срещи, спомени и малки празници в ежедневието. Central Park Бургас я приюти неслучайно – защото вкусът също има нужда от своята сцена.





















