Преди малко изпекох бързи кашкавалки за закуска, всички съседи се наредиха на вратата заради аромата
Стават за нула време, веднага ги пробвайте
Ако се чудите какво да направите за закуска, какво по-лесно от мързеливи кашкавалки. Приготвят се лесно, а резултатът е удивителен.
Необходими продукти:
– кисело мляко – 200 г
– сода бикарбонат – 1/2 ч.л.
– яйца – 2 бр.
– олио – 2 с.л.
– брашно – 420 г
– бакпулвер – около 5 г (половин пакетче)
– кашкавал – 180 г
– масло – 40 г
Начин на приготвяне:
Предварително трябва да извадите продуктите на стайна температура, за да не са студени. Угасете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне. Прибавете към него двете яйца (без 1 жълтък, който е за намазване). Сипете олиото и разбъркайте.
Прибавете брашното заедно с бакпулвера и постепенно замесете меко тесто. Набрашнете си плота и разточете тестото във форма на правоъгълник.
Поръсете разточеното тесто с настърган кашкавал и малки парчета масло. От маслото и кашкавала трябва да отделите малко количество и за поръсване на кашкавалките. Навийте правоъгълника на руло, след което нарежете на дебели филийки.
Наредете резените в тава с хартия за печене. Разбийте жълтъка, който остана, заедно с малко кисело мляко и намажете охлювчетата.
Поръсете с маслото и кашкавала и печете в предварително загрята на 200 градуса до готовност – около 20 минути. Мързеливите Кашкавалки с кисело мляко са готови, пише Gotvach.bg


















малко масло на филията,две три ивички кашкавал,две минути в парти-грила ...и...готови принцеси....точка