Това е най-доброто ягодово мляко с ориз
за 4 порции, готово само за 45 мин
Начинът му на приготвяне е супер бърз и лесен.
Продукти
1 лимон
400 мл прясно мляко
100 г ориз
1 щипка сол
500 г ягоди
3 с.л. кленов сироп или мед
1 с.л. шамфъстък или други ядки
Приготвяне
Настъргва се 1 ч.л. лимонова кора и се изцежда 1 с.л. лимонов сок. Шамфъстъкът се нарязва.
Кипва се прясното мляко с ориза, лимоновата кора и щипката сол. Вари се под капак на слаб огън 25-30 мин., като се разбърква от време на време.
Измитите ягоди се подсушават, почистват се от листенцата и се нарязват на половинки или четвъртинки.
1/3 от ягодите се пасират с 1 с.л. кленов сироп. Смесва се с парченцата ягоди и лимоновия сок.
Останалият кленов сироп се разбърква в млякото с ориз. Оставя се да изстине и се гарнира с ягодите. Поръсва се с шамфъстъка.
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
Взимаме повече пари заради новите ваучери за храна
Даниел Бачорски побесня, изрече гневни думи
Царевичното брашно крие тайна? Здравен ефект, за който малцина подозират
