Когато нямам време, правя за закуска тези мързливи кашкавалки
Приготвят се лесно, а резултатът е удивителен
Ако се чудите какво да направите за закуска, какво по-лесно от мързеливи кашкавалки. Приготвят се лесно, а резултатът е удивителен.
Необходими продукти:
– кисело мляко – 200 г
– сода бикарбонат – 1/2 ч.л.
– яйца – 2 бр.
– олио – 2 с.л.
– брашно – 420 г
– бакпулвер – около 5 г (половин пакетче)
– кашкавал – 180 г
– масло – 40 г
Начин на приготвяне:
Предварително трябва да извадите продуктите на стайна температура, за да не са студени. Угасете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне. Прибавете към него двете яйца (без 1 жълтък, който е за намазване). Сипете олиото и разбъркайте.
Прибавете брашното заедно с бакпулвера и постепенно замесете меко тесто. Набрашнете си плота и разточете тестото във форма на правоъгълник.
Поръсете разточеното тесто с настърган кашкавал и малки парчета масло. От маслото и кашкавала трябва да отделите малко количество и за поръсване на кашкавалките. Навийте правоъгълника на руло, след което нарежете на дебели филийки.
Наредете резените в тава с хартия за печене. Разбийте жълтъка, който остана, заедно с малко кисело мляко и намажете охлювчетата.
Поръсете с маслото и кашкавала и печете в предварително загрята на 200 градуса до готовност – около 20 минути. Мързеливите Кашкавалки с кисело мляко са готови, пише Gotvach.bg
















