×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Слънчев бряг няма спуснати бариери и достъпът е свободен


21 Май 2012, Понеделник, 12:16 ч.

Водещи световни и европейски практики, а не хаос е бъдещето на туризма
В най-големия български туристически курорт Слънчев бряг не стои на дневен ред въпросът с „премахването” на бариерите. След като последното ръководство на дружеството пое управлението, преди близо 3 години, бариери на подходите към Слънчев бряг не са били спускани. Достъпът за всякакъв вид превозни средства е напълно свободен.Намиращите се на определени места бариери са непрекъснато вдигнати и пречки за влизане на МПС няма. Наличието на бариери, като съоръжения, се налага от определени мерки за сигурност и превенция срещу престъпността, когато това е нужно и по преценка на съответните отговорни институции. От тази гледна точка появилите се медийни изявления, че „в Слънчев бряг ще бъдат премахнати бариерите от 1 юни”, са най-малкото абсурдни, просто защото такива няма и не е имало.Интерпретациите нямат нищо общо с действителността и като такива са силно манипулативни и подвеждащи.

Проблемите с автомобилния трафик и с поддържането в добро състояние на голямата по обем инфраструктура в комплекса са основна грижа и отговорност на „Слънчев бряг” АД. Въведените през миналия летен сезон мерки за контролен режим на трафика, регламентирането на безразборното паркиране със „Синя зона”, забраната за хаотично движение на вело-рикши, АТВ-та, мотори и др. опасни средства по пешеходните зони, създаде най-после нужното ниво на комфорт за почивка на туристите. Правилата за ограничаване на нерегламентираните таксита и концентрацията на криминогенен контингент от цялата страна в Слънчев бряг, драстично снижиха броя на оплакванията, предимно от чужди граждани, станали жертва на измами, хулигански прояви, грабежи и изнудвания. Въведеният регламент срещна положителна реакция от страна на МВР, с чиито органи беше съгласуван, с цел улесняване работата на полицията и снижаване на престъпността. Адмирации бяха получени от дипломатическите мисии на държавите, чиито граждани почиват в българския туристически комплекси които са особено загрижени за тяхната сигурност и качество на обслужването. Действията на ръководството на дружеството са категорично съгласувани с принципала в лицето на МИЕТ, както и одобрени лично от Министър-Председателя на Р.България Бойко Борисов още през миналата година. Те са синхронизирани с изискванията на болшинството от частния бизнес, работещ на територията на курортния комплекс. Отклонение от въведената от преди миналото лято практика досега не е имало и няма. Законосъобразността на всички мерки предприети от държавното дружество по управление и стопанисване на инфраструктурата, както и по прилагането на правила за нейната експлоатация беше безусловно потвърдена от Върховна касационна прокуратура.

За съжаление, както в началото на миналия сезон, така и в навечерието на лято 2012 г, определени среди и собственици на хотели изявяват своето несъгласие и дори съпротива срещу нормите за ред и сигурност в курорта. Преди една година бяха предизвикани позорни демонстрации пред лицето на чуждестранните туристи. Необяснима е амбицията на тези структури за запазването на десетилетния хаос, престъпност, проституция, кражби и грабежи по плажа, хотелите и алеите на Слънчев бряг, без възможности да се оказва ефективен контрол от държавата.Само с командироване на голям брой полицаи от страната е доказано, че сериозен резултат за преодоляване на недостатъците, които петнят лицето на България и отблъскват българи и чужденци от почивка в Слънчев бряг, няма как да бъдат постигнати. Мерките трябва да бъдат комплексни и да обединяват услилията на частници, държава и общество.Презастрояването на това крайбрежие създаде за съжаление един отрицателен образ на място за почивка, което е крайно време да бъде преодоляно с воля, въвеждане на утвърдени европейски практики и стриктно спазване на законите на страната.

Слънчев бряг проучва опита на една от най-големите световни компании „Капш”

С цел оптимизиране и по-голямата ефективност в управлението на курорта, ръководството на „Слънчев бряг” АД влезе в контакти с една от най-големите и утвърдени компании в целия свят по управление на движението – „Капш”. KapshGroup е австрийска фирма със седалище във Виена, която е специализирана в усвояването и внедряването на нови технологии от момента на създаването си – 1892 г. насам.Със своите решения, продукти и услуги „Капш” има ценен принос към отговорната и устойчива организация на световната пътна мрежа.Фирмите на KapshGroup имат филиали и представители по целия свят. Заради своите забележителни постижения в областта на технологиите и управлението на трафика на тази компания е поверен мениджмънта на национални пътни структури и инфраструктурни мрежи във водещи държави от всички континенти, като САЩ, Норвегия, Швеция, Дания, Австрия, Нова Зеландия, Австралия, Германия, Чили, Аржентина и т.н. „Капш” е автор и реализатор на най-големите проекти от този род, както и за управлението на градския трафик в целия свят. Заради това, че Слънчев бряг е един от най-големите конгломерати за туризъм в цяла Европа, той определено представлява едно предизвикателство за специалистите на „Капш” и за нейните методически и инвестиционни възможности да допринесе за по-доброто функциониране на комлекса.

Австрийските специалисти предлагат инфраструктурни решения изцяло в интерес на различните групи потребители, като на първо място са поставени гостите и туристите в Слънчев бряг. След това са отчетени интересите на посетителите на плажа и заведенията, таксиметровите автомобили, доставчиците, структурите на МВР – полиция, пожарни екипи, автомобили със специален режим. Не на последно място са предложени перфектни методи за поддръжката на зелените площии цялостната инфраструктура, заедно с прилежащите съоръжения. Акцентът е цялостният контрол в курортния комплекс да се извършва с минимално човешко присъствие, в замяна на интелигентни и високотехнологични средства. Това създава много по-ведра обстановка за почиващите, и води до драстично снижаване на разходите, в замяна на много по-добрия резултат.

Преговорите с „Капш” се водят от близо година.Решение за сключване на договор с тази водеща световна компания е гласувано от Съвета на директорите на „Слънчев бряг” АД, чийто председател е зам.министъра на туризма Иво Маринов. Ако се стигне до финализиране на преговорите и въвеждането на най-авангардните методи и технологииза управление на цялостния трафик в Слънчев бряг, това ще бъде едно огромено достояние не само за комплекса и Черноморието, а изобщо за цялата страна. До сега подобен инфраструктурен инвестиционен проект на такова високо ниво в България не е бил реализиран. Нужно е да се подчертае, че KapshGroup присъства неизменно на картата на Шенгенското пространство, в мениджмънта на трафик, инфраструктура и комуникационни технологии. Това безспорно ще нареди страната ни сред най-напредналите държави и ще бъде като една от българските визитните картички пред лицето на туристи, гости и граждани. Предвидената инвестиция само в Слънчев бряг е в размер на 3 млн.евро още в рамките на първата година. Откриват се трайно 150 нови работни места в условия на криза и 1 млн. лв. годишно за заплати от страна на фирмата-инвеститор.Крайното решение за прилагането на най-добрите европейски практикив Слънчев бряг се очаква да бъде взето от принципала, в лицето на държавата.


В категории: Несебър


Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
8
Коментара по темата
8.
ukhckvbrnf
16.06.2012 03:53:51
0
0
yUhG0F , [url=http://psuophxwbhrh.com/]psuophxwbhrh[/url], [link=http://grrgvygegsgy.com/]grrgvygegsgy[/link], http://qtghomgleroz.com/
7.
tdubvrcyngo
15.06.2012 06:59:00
0
0
P1ty00 <a href="http://hdwfytbyiqmv.com/">hdwfytbyiqmv</a>
6.
wwokvpzudu
14.06.2012 14:29:56
0
0
kmtAbr , [url=http://qdzxcirxkhwe.com/]qdzxcirxkhwe[/url], [link=http://scqrvlomjfbm.com/]scqrvlomjfbm[/link], http://hefybdwvmclv.com/
5.
vfvplolti
13.06.2012 17:59:56
0
0
GqgWYG <a href="http://pwrymrxighsh.com/">pwrymrxighsh</a>
4.
Rohith
13.06.2012 01:20:29
0
0
Time to face the music armed with this great inofrmaiton.
3.
Работещ в Слънчев бряг
27.05.2012 14:33:09
0
2
А за липсата на кошчета за боклук по алеите на комплекса, за уличните измамници-чеинчаджии които си седят и мамят между хотел Алба и коктейл бар Корнер, за грозните сергии които бяха поставени от АД "Слънчев бряг" по централната алея нищо не прочетох в статията ви ??? Или може би не го виждате това с розовите си очила ???
2.
nabliudatel
25.05.2012 16:34:12
0
0
V sashtoto vreme na vsi4ki v Slan4ev briag ni omrazna ot PR saobshtenia ot strana na nekadarnoto mu upravleie. V momenta v koito horata se opitat da im kazat 4e varshat bezumia te zapo4vat da obizdat 4e kompleksa vsi4ki sa kriminalni. Mi ziala zima nikoi nishto ne spomenava nikoi ne se opita da provede raziasnitelna kampania i da obiasni na horata kakvo shte se pravi. Avstriiskata firma ta avstriiskata firma draifa mi se ot maloumnizi kompleksa se prevarna v bunishte ot hora kato poslednite direktori v Slan4ev briag
1.
Turist
21.05.2012 20:40:50
0
3
Дано да се въведе най-после малко чистота, спокойствие и ред в тая клоака С.Б. Австрийците ще могат, стига родните мутри да не провалят и това начинание....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Хороскоп за деня – 6 май 2024, понеделник Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника!
Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г.
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори