Толкова яйца се слагат в палачинките, за да станат тънки и вкусни
Вижте тънкостите
Всяка домакиня иска да приготви ефирни и тънки палачинки. За да се постигне това, е необходимо да се вземе предвид количеството и качеството на определени компоненти в сместа. На първо място е важно да се използва правилното количество яйца.
Колко яйца се слагат в сместа за палачинки?
Начинаещите готвачи считат, че за да придадат желаната ефирност на палачинките, количеството на яйцата в сместа трябва да бъде значително.
Всъщност изобилието от яйца ще доведе единствено до така наречените „гумени“ палачинки, които са жилави и безвкусни. Количеството от 3-4 яйца за половин литър мляко е твърде много. Но ако добавите само едно яйце, палачинките ще станат прекалено тънки и ще се скъсат още в тигана.
Идеалното количество е две яйца на всеки 500 грама мляко. Именно това съотношение гарантира приготвянето на най-ефирните палачинки.
Други тънкости при приготвянето на палачинки
В случая е важно и количеството брашно. Ако сте използвали две яйца и половин литър мляко, тогава към яйчено-млечната смес трябва да се добавят 300 грама брашно.
Важно е брашното да се пресее предварително. Също така е желателно да направите това няколко пъти.
Дядо Коледа донесе подаръци и усмивки на най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас и държа бебе за първи път в живота си
Празничен концерт ви очаква днес в Етно кафене и музей в Бургас
Липсва опростена процедура за поставяне на фотоволтаик на балкона
Защо мъжете харесват ниски жени
Не давайте пари назаем днес и в не изхвърляйте храна
По тези признаци разберете дали сте урочасани
Алекс Сърчаджиева: Богаташ поиска да му стана любовница, предложи ми къща
Знаете ли, че вашият умен телевизор има вградена камера и може би ви наблюдават
Revolut премахна лева
Радев: Работната атмосфера в парламента се влошава с всеки изминал ден
Даниела Рупецова разкри: В живота ми има мъж - и не е беден
Терзиев даде заден за боклука и прие две скъпи оферти
