10% по-скъпи козунаци за Великден в Бургас
07 Април 2012, Събота, 12:59 ч.
Евтините продукти не били с яйца, а с яйчен меланж
С 10% е увеличена цената на козунаците в Бургас в навечерието на Великден, съобщи Радио „Фокус” Бургас. Според Димитър Людиев, член на УС съюза на хлебопроизводителите, всички останали производители и търговци, които не са коригирали цените си, всъщност не използват яйца, а яйчен меланж. Търсенето на козунаци тепърва започва, но според Людиев е важно всеки бургазлия да намери производител, на който да се довери, че наистина използва яйца за направата на козунак. Що се отнася до изказването на земеделския министър хората сами да си правят козунак, Людиев каза, че когато се произвеждат големи количества вкуса и ферментацията на продукта са по-различни, а и самото производство на козунак в къщи излиза минимум 2 пъти по скъпо.
Тъй като в последните години в търговската мрежа се продават видове козунаци, които не са много характерни за българската традиция, Людиев обясни, че от тях все пак се продават единични бройки и за направата им се използват предимно готови миксове и подобрители.
В категории:
Бизнес






Туристи се стреснаха от акули в...
17/06/2025, Вторник 22:00
0



Тръмп: Контролираме небето над Иран
17/06/2025, Вторник 21:33
3



Парите не са всичко
17/06/2025, Вторник 20:48
0

Владимир Путин ще посрещне...
17/06/2025, Вторник 20:21
3

Жестока трагедия в Китай
17/06/2025, Вторник 20:00
0

"Левски" ще играе с израелци
17/06/2025, Вторник 19:40
1

6 години затвор за Адриан от катастрофата с Ани и Явор
17/06/2025, Вторник 19:24
2

От Русия считат, че са нанесли голям удар
17/06/2025, Вторник 19:00
6



Приятелката ми призна, че често мие косата си с веро, шашнах се, когато разбрах за ефекта
17/06/2025, Вторник 18:19
2