10% по-скъпи козунаци за Великден в Бургас
07 Април 2012, Събота, 12:59 ч.
Евтините продукти не били с яйца, а с яйчен меланж
С 10% е увеличена цената на козунаците в Бургас в навечерието на Великден, съобщи Радио „Фокус” Бургас. Според Димитър Людиев, член на УС съюза на хлебопроизводителите, всички останали производители и търговци, които не са коригирали цените си, всъщност не използват яйца, а яйчен меланж. Търсенето на козунаци тепърва започва, но според Людиев е важно всеки бургазлия да намери производител, на който да се довери, че наистина използва яйца за направата на козунак. Що се отнася до изказването на земеделския министър хората сами да си правят козунак, Людиев каза, че когато се произвеждат големи количества вкуса и ферментацията на продукта са по-различни, а и самото производство на козунак в къщи излиза минимум 2 пъти по скъпо.
Тъй като в последните години в търговската мрежа се продават видове козунаци, които не са много характерни за българската традиция, Людиев обясни, че от тях все пак се продават единични бройки и за направата им се използват предимно готови миксове и подобрители.
В категории:
Бизнес
Трите най-добри рецепти за содена питка за Бъдни вечер
Идва сибирски студ
Слави Трифонов: Ако реша да уволня някого, а на ПП-ДБ не им хареса, те ще направят протест под офиса ми, така ли?
Хонорарът на Азис за празниците удари 25 бона
Джан-Микеле пребил Габриела и я напуснал
Виктория Петрова се е омъжила тайно?
Стотинка или евроцент – каква да бъде паричката в празничната питка
Киселова: Ще подкрепим кабинет, ако Борисов не е премиер и „ДПС-Ново начало” не участва в коалицията
Това е най-вкусната разядка за Бъдни вечер
20/12/2025, Събота 11:50
0
Трагедия край Варна: 18-годишна шофьорка загина, след като се вряза в тир
Александра Фейгин стана за девети път шампионка на България по фигурно пързаляне
Зелен билет за 1 лев заради мръсния въздух в София
