×
Здраве Политика Общини Общество Лайфстайл Войната в Украйна Спорт Разследване Бизнес ЮГ

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Леля ми прави най-вкусния сладкиш на света, а вече имам и рецептата


10 Декември 2024, Вторник, 12:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Приготвя се много бързо, лесно и просто, а трябва да призная, че се изяжда още по-бързо

Това е най-вкусният сладкиш на света! Приготвя се много бързо, лесно и просто, а трябва да призная, че се изяжда още по-бързо, свършва за 10 минути. Щом я опитат, всички веднага искат рецептата! Ще я напиша тук, за да го приготвите и вие.

Необходими продукти:
3 яйца
8 г ванилова захар (1 пакетче)
6 – 7 супени лъжици захар
100 мл олио
100 мл прясно мляко
12 супени лъжици брашно (200 г)
12 г бакпулвер (1 пак.)
100 г смлени орехи
За напояване на корите ще са ви необходими още 100 мл мляко
Необходими продукти за крема:

500 мл прясно мляко
4 супени лъжици захар
2 супени лъжици какао
2 супени лъжици брашно
50 г маргарин или масло
6 супени лъжици смлени бисквити
За глазурата:

200 мл сладкарска сметана
180 г шоколад за готвене
50 г орехи
Начин на Приготвяне:
В дълбока купа се слагат 3 яйца и се добавят 8-10 г ванилова захар (едно пакетче) и 7 супени лъжици захар (може да намалите количеството захар, ако желаете, на вкус). След това ги разбийте на пяна с електрически миксер за 5 минути.

Захарта в яйцата трябва да се разтопи с разбиването и да се получи плътна кремообразна смес с леко увеличен обем. Добавете 100 мл олио и 100 мл мляко към разбитите яйца, след което продължете да разбивате още 1-2 минути, докато съставките се смесят добре.

След това към сместа се добавят 12 супени лъжици брашно (200 г) и 12 г бакпулвер (една пакетче), най-добре пресят през цедка, а накрая се добавят 100 г смлени орехи. Разбъркайте сместа с лъжица или бъркалка, докато стане гладка и хомогенна.

Застелете тънката тава на фурната с размери 30х40 см с хартия, след което изсипете в нея готовата смес и я разпределете равномерно по цялата повърхност. Може да ви се стори твърде малко тесто, но въпреки че кората е тънка, тя ще се надигне при печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути. Изпечената кора извадете от фурната и оставете да изстине. През това време пригответе крема: В тенджера сложете 500 мл мляко, след което добавете 2 супени лъжици какао на прах.

Към прясното мляко се добавят 2 с. л. брашно и накрая 4 с. л. захар. Разбийте добре сместа с телена бъркалка, докато съставките се разтворят и няма бучки. Тенджерата се поставя на котлона и се загрява на умерен огън, като се разбърква непрекъснато.

Когато сместа се свари, трябва да се сгъсти като крем. Докато е гореща, добавете парченце (50 г) масло и бъркайте още малко, докато се разтопи и поеме в крема. Правете това на много слаб котлон и бъркайте непрекъснато, внимавайте да не загори.

Свареният крем се оставя настрана и се оставя да се охлади за около 10 минути, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка. През това време извадете охладената кора от тавата, отстранете хартията, след което я разрежете на две равни части.

Така ще получите две кори. Вземете една от корите и я наредете върху чиния за сервиране, сложете ринг с големината на кората, след което я напоете с малко мляко, за да стане сочна. За двете кори ще са ви необходими около 100 мл мляко.

Към топлия крем постепенно се добавят 6 супени лъжици натрошени бисквити, разбърква се добре, за да се изравни сместа, след което се разпределя равномерно по цялата повърхност на напоената кора и се заравнява. Върху крема внимателно се поставя втората кора.

И тази кора се напоява равномерно с лъжица с малко мляко, за да стане сочна. След това пригответе глазурата. Сложете 200 мл сладкарска сметана в тенджера и я загрейте на много слаб огън. Внимавайте да не заври. Когато се загрее достатъчно, добавете 180 г шоколад за готвене, начупен на кубчета.

Разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи и смеси със сладкарската сметана. Оставете шоколадовата глазура да се охлади за 20 минути, като разбърквате от време на време. През това време отстранете ринга от тортата, след което я обърнете цялата върху покрита с хартия дъска.

Тази процедура не е необходима, но тъй като цялата торта трябва да се залее с течната глазура, това е най-добрият начин да го направите. След 20 минути добавете към глазурата 50 г ситно смлени орехи и разбъркайте, за да поемат течността. Започнете с постепенно нанасяне.

Поставете няколко лъжици върху тортата и разпределете равномерно. Глазурата е все още течна и топла, така че ще се стича отстрани. Може би е най-добре глазурата да се нанася на няколко пъти, тоест след като единият слой изстине и стегне, върху него се нанася втори слой.

Покрийте цялата торта с глазурата и отстрани, след което я оставете в хладилника да се охлади за около час, за да стегне добре. След изминалото време може да я нарежете и сервирате.


В категории: Вкусно


Коментари
Флагман.БГ Голям екшън с 4 деца в София Голям екшън с 4 деца в София 16/11/2025, Неделя 17:50 0
Флагман.БГ Почина Царя на баничките Почина Царя на баничките 16/11/2025, Неделя 16:40 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ето с какво да заменим месото по време на Коледните пости Ето с какво да заменим месото по време на Коледните пости Соята е богата на протеини храна, която може да замести месото по време на Великите пости Кои са най-честите причини за плача на бебето Кои са най-честите причини за плача на бебето Ревът на пеленачетата може да обърка и най-спокойната майка – какво стои зад честите тревоги през първите месеци Гърция и Украйна договориха транзит на американски газ през България Гърция и Украйна договориха транзит на американски газ през България Доставките на газ ще бъдат финансирани с помощта на европейските ни партньори, подчерта Зеленски Алена защитаваше идеята, че съдбата и характерът могат да се разберат чрез звездната карта Алена защитаваше идеята, че съдбата и характерът могат да се разберат чрез звездната карта Алена почина днес на 70-годишна възраст, съобщи съпругът ѝ Андрей Ето как да организираме най-оптимално отпуските си по празниците Ето как да организираме най-оптимално отпуските си по празниците Подробен ГРАФИК на почивните дни през декември, какви са вариантите за дълга почивка срещу малък отпуск   След алармата на Флагман.бг: вендинг машините с бира в Бургас осъмнаха празни След алармата на Флагман.бг: вендинг машините с бира в Бургас осъмнаха празни След серия сигнали и проверки автоматите вече не предлагат алкохол, достъпен за малолетни и непълнолетни 4 зодии ще получат знак, който ще промени живота им 4 зодии ще получат знак, който ще промени живота им Енергиите ще изпращат силни знаци към онези, които са готови да ги чуят Почина астроложката Светлана Тилкова-Алена Почина астроложката Светлана Тилкова-Алена Тъжната вест съобщи съпругът ѝ Андрей От болницата с извънредна информация за жестоко нападнатата Инна Илиева От болницата с извънредна информация за жестоко нападнатата Инна Илиева Състоянието й се подобрява драстично За какво ни алармира здравето, ако сякаш "обръч ви стяга в корема" За какво ни алармира здравето, ако сякаш "обръч ви стяга в корема" Отбелязваме международния ден за борба с рака на панкреаса
„Милка“ наказа потребители с концерт на Кейти Пери „Милка“ наказа потребители с концерт на Кейти Пери Богатата компания ги задължи да обиколят Европа общо три пъти, за да летят до Унгария, и да си платят нощувките Гърция и Украйна договориха транзит на американски газ през България Гърция и Украйна договориха транзит на американски газ през България Доставките на газ ще бъдат финансирани с помощта на европейските ни партньори, подчерта Зеленски Ето и новата звездна двойка в Холивуд Ето и новата звездна двойка в Холивуд Двамата са неразделни по време на снимките на филма „Cash Out“   Ужас: "Клаудия" взе три жертви в Португалия Ужас: "Клаудия" взе три жертви в Португалия Хора изгубиха живота си след природно бедствие в иберийска държава Бурята „Клаудия” удари Португалия и наводни части от Великобритания Бурята „Клаудия” удари Португалия и наводни части от Великобритания Стихията отне живота на трима души, а ранените са десетки в Португалия Зеленски на посещения в Атина ще дискутира военната помощ и доставките на газ Зеленски на посещения в Атина ще дискутира военната помощ и доставките на газ  Гърция разполага с пет мобилни системи "Пейтриът" и Киев се надява да получи поне две от тях По време на автомобилно състезание в Австралия кола се вряза в тълпата По време на автомобилно състезание в Австралия кола се вряза в тълпата Девет ранени и един в критично състояние след инцидент с прелетялата кола  В коя държава коледния бонус стана задължителен  В коя държава коледния бонус стана задължителен  Той е фиксиран на половин минимална работна заплата - 639 евро Толерантността е хармония в многообразието Толерантността е хармония в многообразието В основата ѝ стои умението да се поставим на мястото на другия, да признаем равенството между хората и да се откажем от желанието да доминираме над тях Карлос Алкарас срещу Яник Синер на финал в Торино Карлос Алкарас срещу Яник Синер на финал в Торино Испанецът за първи път ще играе за титлата във финалите на АТП
Бойко Борисов Бойко Борисов Ще имаме дерогация за Лукойл от САЩ, чичо ми зад Океана каза Виц на деня Виц на деня - Четирима в една стая, но само един работи. Що е то?
- Трима държавни служители и климатик.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Хич не ме интересува кой колко пари има! Важното е колко ми дава.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Някои индиански племена вярват, че ако ядеш мечка ще бъдеш силен и смел. Ако ядеш пума ще бъдеш хитър и бърз. Мисля си, ние дали не ядем прекалено много овче и свинско?
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори