×
Култура Здраве Политика Общини Общество Лайфстайл Войната в Украйна Спорт Разследване Бизнес ЮГ

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Леля ми прави най-вкусния сладкиш на света, а вече имам и рецептата


10 Декември 2024, Вторник, 12:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Приготвя се много бързо, лесно и просто, а трябва да призная, че се изяжда още по-бързо

Това е най-вкусният сладкиш на света! Приготвя се много бързо, лесно и просто, а трябва да призная, че се изяжда още по-бързо, свършва за 10 минути. Щом я опитат, всички веднага искат рецептата! Ще я напиша тук, за да го приготвите и вие.

Необходими продукти:
3 яйца
8 г ванилова захар (1 пакетче)
6 – 7 супени лъжици захар
100 мл олио
100 мл прясно мляко
12 супени лъжици брашно (200 г)
12 г бакпулвер (1 пак.)
100 г смлени орехи
За напояване на корите ще са ви необходими още 100 мл мляко
Необходими продукти за крема:

500 мл прясно мляко
4 супени лъжици захар
2 супени лъжици какао
2 супени лъжици брашно
50 г маргарин или масло
6 супени лъжици смлени бисквити
За глазурата:

200 мл сладкарска сметана
180 г шоколад за готвене
50 г орехи
Начин на Приготвяне:
В дълбока купа се слагат 3 яйца и се добавят 8-10 г ванилова захар (едно пакетче) и 7 супени лъжици захар (може да намалите количеството захар, ако желаете, на вкус). След това ги разбийте на пяна с електрически миксер за 5 минути.

Захарта в яйцата трябва да се разтопи с разбиването и да се получи плътна кремообразна смес с леко увеличен обем. Добавете 100 мл олио и 100 мл мляко към разбитите яйца, след което продължете да разбивате още 1-2 минути, докато съставките се смесят добре.

След това към сместа се добавят 12 супени лъжици брашно (200 г) и 12 г бакпулвер (една пакетче), най-добре пресят през цедка, а накрая се добавят 100 г смлени орехи. Разбъркайте сместа с лъжица или бъркалка, докато стане гладка и хомогенна.

Застелете тънката тава на фурната с размери 30х40 см с хартия, след което изсипете в нея готовата смес и я разпределете равномерно по цялата повърхност. Може да ви се стори твърде малко тесто, но въпреки че кората е тънка, тя ще се надигне при печене.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути. Изпечената кора извадете от фурната и оставете да изстине. През това време пригответе крема: В тенджера сложете 500 мл мляко, след което добавете 2 супени лъжици какао на прах.

Към прясното мляко се добавят 2 с. л. брашно и накрая 4 с. л. захар. Разбийте добре сместа с телена бъркалка, докато съставките се разтворят и няма бучки. Тенджерата се поставя на котлона и се загрява на умерен огън, като се разбърква непрекъснато.

Когато сместа се свари, трябва да се сгъсти като крем. Докато е гореща, добавете парченце (50 г) масло и бъркайте още малко, докато се разтопи и поеме в крема. Правете това на много слаб котлон и бъркайте непрекъснато, внимавайте да не загори.

Свареният крем се оставя настрана и се оставя да се охлади за около 10 минути, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка. През това време извадете охладената кора от тавата, отстранете хартията, след което я разрежете на две равни части.

Така ще получите две кори. Вземете една от корите и я наредете върху чиния за сервиране, сложете ринг с големината на кората, след което я напоете с малко мляко, за да стане сочна. За двете кори ще са ви необходими около 100 мл мляко.

Към топлия крем постепенно се добавят 6 супени лъжици натрошени бисквити, разбърква се добре, за да се изравни сместа, след което се разпределя равномерно по цялата повърхност на напоената кора и се заравнява. Върху крема внимателно се поставя втората кора.

И тази кора се напоява равномерно с лъжица с малко мляко, за да стане сочна. След това пригответе глазурата. Сложете 200 мл сладкарска сметана в тенджера и я загрейте на много слаб огън. Внимавайте да не заври. Когато се загрее достатъчно, добавете 180 г шоколад за готвене, начупен на кубчета.

Разбъркайте добре, докато шоколадът се разтопи и смеси със сладкарската сметана. Оставете шоколадовата глазура да се охлади за 20 минути, като разбърквате от време на време. През това време отстранете ринга от тортата, след което я обърнете цялата върху покрита с хартия дъска.

Тази процедура не е необходима, но тъй като цялата торта трябва да се залее с течната глазура, това е най-добрият начин да го направите. След 20 минути добавете към глазурата 50 г ситно смлени орехи и разбъркайте, за да поемат течността. Започнете с постепенно нанасяне.

Поставете няколко лъжици върху тортата и разпределете равномерно. Глазурата е все още течна и топла, така че ще се стича отстрани. Може би е най-добре глазурата да се нанася на няколко пъти, тоест след като единият слой изстине и стегне, върху него се нанася втори слой.

Покрийте цялата торта с глазурата и отстрани, след което я оставете в хладилника да се охлади за около час, за да стегне добре. След изминалото време може да я нарежете и сервирате.


В категории: Вкусно


Коментари
Тервел ИЛИЕВ Реал Мадрид ТВ с остър отговор на Лапорта Реал Мадрид ТВ с остър отговор на Лапорта 21/12/2025, Неделя 19:31 0
Флагман.БГ Биляниш заби футболиста Кристиян Балов Биляниш заби футболиста Кристиян Балов 21/12/2025, Неделя 19:00 3
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търговци от Бургас алармират: Клиентите ще ни използват като чейндж бюра, а ресурсът от евромонети няма да стигне Търговци от Бургас алармират: Клиентите ще ни използват като чейндж бюра, а ресурсът от евромонети няма да стигне Новата валута, която ще навлезе у нас, наближава, а дребният бизнес очаква трудности Биляниш заби футболиста Кристиян Балов Биляниш заби футболиста Кристиян Балов Най-актуалният славист Кристиян Балов е желан от всички водещи тимове у нас Незаконните сметища остават сериозен проблем за тази област у нас Незаконните сметища остават сериозен проблем за тази област у нас Областният управител на Велико Търново Юлия Мутафчиева настоява пред общините и институциите за повишен контрол върху незаконните сметища Храната, от която ухаем добре. И тази, която ни прави отблъскващи Храната, от която ухаем добре. И тази, която ни прави отблъскващи От характера и настроението до здравословното състояние – всичко влияе върху това как миришем Биохимик посочи 3 рецепти за закуска, които... Биохимик посочи 3 рецепти за закуска, които... При всяко хранене в тялото се активира т.нар. диетична термогенеза – процесът, при който по време на храносмилането се отделя топлина Пожарникари и полицаи измъкнаха домашни животни от огнен капан в Бургас Пожарникари и полицаи измъкнаха домашни животни от огнен капан в Бургас Горя къща, собственикът не бе в имота Как се меси обредният хляб за Бъдни вечер? Как се меси обредният хляб за Бъдни вечер? В навечерието на Коледа ви отвеждаме на едно място, където традицията не е спомен, а жива практика Кога мухлясалата храна става смъртоносна и трябва да я изхвърлите Кога мухлясалата храна става смъртоносна и трябва да я изхвърлите Дори малко петънце може да показва, че промените вече са засегнали по-дълбоките слоеве Предстои зрелищен метеоритен дъжд Предстои зрелищен метеоритен дъжд Пикът на последния за годината метеорен поток - Урсиди, може да се наблюдава от България на 22 декември, понеделник, около 12 ч. Ето кои хора не трябва да ядат киви Ето кои хора не трябва да ядат киви То съчетава нискокалорично съдържание с богат хранителен профил
Реал Мадрид ТВ с остър отговор на Лапорта Реал Мадрид ТВ с остър отговор на Лапорта Клубната медия на „белите“ атакува с твърдения за прикриване на истини и подигравка с правосъдието Откриха огромни количества злато в тази азиатска страна Откриха огромни количества злато в тази азиатска страна То се намира в морето край бреговете на град Лайджоу в провинция Шандун Предстои зрелищен метеоритен дъжд Предстои зрелищен метеоритен дъжд Пикът на последния за годината метеорен поток - Урсиди, може да се наблюдава от България на 22 декември, понеделник, около 12 ч. Вода с чесън - неочаквано добра комбинация Вода с чесън - неочаквано добра комбинация В днешно време има толкова рецепти, които обещават, че ако ги изпълним, ще сме здрави и красиви, че не може да ги изброим. Част от тях са свързани с пиенето на вода Японски учени - може да живеем до 250 години, ето как Японски учени - може да живеем до 250 години, ето как Техните изследвания се фокусират върху клетъчното препрограмиране, стареенето и регенеративната медицина След смъртта на българин в САЩ: Конгресмени искат разследване на условията в миграционния център След смъртта на българин в САЩ: Конгресмени искат разследване на условията в миграционния център Според близки на семейството Ганчев е страдал от диабет тип 2 Защо швейцарците хвърлят сладолед на земята в новогодишната нощ Защо швейцарците хвърлят сладолед на земята в новогодишната нощ Вместо фойерверки и шумни тостове, швейцарците изразяват надежда за ново начало със символичен жест, който съчетава древни вярвания и модерна сантименталност Путин иска разговор с Макрон, Русия и Франция се сдобряват? Путин иска разговор с Макрон, Русия и Франция се сдобряват? "Ако има взаимна политическа воля, това може да се разглежда само положително", каза говорителят на руския лидер Какво се случва със сметки, кредити, депозити, лизингови вноски и инвестиции с въвеждане на еврото Какво се случва със сметки, кредити, депозити, лизингови вноски и инвестиции с въвеждане на еврото С въвеждането на еврото от 1 януари 2026 г. всички финансови продукти в левове ще бъдат еднократно и безплатно превалутирани в евро по фиксирания курс 1 евро = 1,95583 лева Установиха до какво води прекомерната консумация на кафе при жените Установиха до какво води прекомерната консумация на кафе при жените Това са откритията на изследователи от университета Флиндърс (Австралия)
Радостин ВАСИЛЕВ, лидер на МЕЧ Радостин ВАСИЛЕВ, лидер на МЕЧ Нямам никакви проблеми с гнева Виц на деня Виц на деня - Съседке, имам да те черпя.
- Защо, комшия?
- Вчера, така вика по твоето дете, че и моето си оправи стаята и се облече по-топло.
Виц на деня Виц на деня - Знаеш ли какво е кактус?
- Не.
- Разочарована от живота краставица.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Странно нещо е съвестта! Измъчва не този, когото трябва, а този, който я има.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори