×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пеевски внесе в НС предложение за закриване на Антикорупционната комисия
  • Пристигнаха двата самолета за борба с пожарите от Швеция
  • Държавата отпуска 900 хиляди лв. помощи за пострадалите при пожарите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Етиен Леви и Марги Хранова с рецепти за краставички и чушки


30 Ноември 2024, Събота, 13:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Докато ги опитваме, можем да стоплим сърцето си с техните хитове

Бурканите в мазето са част от носталгията по миналото, когато добрата и домашно приготвена храна се ценеше повече от сега, когато по магазините може да се намери всичко. Но вкусът не е като онзи от едно време.

Нека се пренесем в едни по-хубави времена от гледна точка на това, че не бяхме толкова ангажирани да кибичим във Фейсбук, а имахме възможност да строим бурканите като войници. Ще го направим още по-хубаво, защото рецептите, които подбрахме специално за читателите на „Златно време“, са като старите хитове – никога не омръзват и могат да се консумират в неограничени количества.

Краставичките на Етиен Леви

Продукти:

5 килограма пресни корнишони

15 супени лъжици оцет

15 супени лъжици сол

черен пипер на зърна

чесън

копър

1-2 люти чушки (по желание)

Приготвяне:

Трябва ви празна 10-литрова туба от минерална вода. Изчистете 5 килограма корнишони от дръжките, измийте ги добре и ги поставете в тубата. Добавете по 15 супени лъжици оцет и сол, черен пипер, чесън, копър и люта чушка. Налейте вода до гърлото, затворете тубата и я разтръскайте. Претакайте по този начин всеки ден.

Чушките на Марги Хранова
Продукти:

2 кг червени чушки

2 кг зелени чушки

2 кг патладжани

300 грама олио

300 грама оцет

3 лъжици сол

Приготвяне:

Първо е необходимо да измием хубаво и да изтърбушим чушките. След това ги изпичаме заедно с измитите патладжани. Слагаме ги в една дълбока тенджера с капак, за да се задушат, а после ги почистваме. Обеленият зеленчук се дърпа, а не се реже, на ленти – широки, колкото един пръст. После кипваме оцета със солта и докато е още топъл, го изливаме върху зеленчуците. Върху тях изливаме и загрятото олио. Разбъркваме ги много хубаво и ги оставяме да престоят така за около 30 минутки. После пълним буркани с тази смес от зеленчуци, затваряме с капачки и стерилизираме за около десетина минутки.

Лютеница с моркови от Марги
Продукти:

5 кг печени и обелени чушки

2,50 кг сварени моркови

500 мл олио

1/2 буркан доматено пюре

сол на вкус

Приготвяне:

Чушките и морковите се мелят задължително на едро. Маргарита Хранова използва машина за мелене на месо. Към получената смес се добавят олиото и доматеното пюре. След това се слага на огън, докато кипне. Трябва леко да клокне и след това се посолява на вкус. След това лютеницата се разпределя в бурканчета.

Туршийката на Николина Чакърдъкова
Продукти:

камби

карфиол

моркови

зелени доматчета

люти чушки

глава целина с листата

скилидки чесън, звезден анасон

Приготвяне:

Тайната на вкусната туршия е в маринатата. Можем да я приготвим, като смесим вода, сол, оцет, захар, мед и добавим чер пипер на зърна, бахар, дафинов лист, звезден анасон. Пропорциите са според индивидуалните желания на всеки.

След като сме подредили измитите и нарязани зеленчуци в бурканите, ги заливаме с горещата марината. Обръщаме веднага буркана с капачката надолу, за да се вакуумира. Другият вариант е маринатата да е студена, а след като затворим добре бурканите и ги обърнем с капачките надолу, ги потапяме за 6-7 минути в плитък съд в с вряща вода.

Потапяме само 4-5 сантиметра от буркана – така капачките се вакуумират, без да се вари целият буркан, и зеленчуците остават хрупкави.

Чушлетата на Катето Евро
Продукти:

люти чушлета тип „рибка“ – количество по желание

1 л оцет

1 кг захар

1 л вода

сол – на вкус

чесън – почистени скилидки на вкус

копър – на око

Приготвяне:

Опукайте лютите чушлета. В голяма тенджера сложете да заврят равни количества вода, захар, оцет, като солта се добавя по ваш вкус. Преценете дали маринатата ще ви стигне за количеството чушки, което искате да направите.

Ако не ви стигне, просто сварете още с тези пропорции. Чушлетата може да се приготвят без вода, но така стават твърде наситени. След като маринатата кипне, пуснете вътре чушлетата заедно с нарязания чесън и копър. Объркайте и оставете да се охлади. Насипете в буркани, като е добре да не ги тъпчете много и да има повечко марината.

Източник: Телеграф


В категории: Вкусно


5
Коментара по темата
5.
*********
30.11.2024 16:48:24
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
*********
30.11.2024 15:18:36
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Хахаххаха
30.11.2024 14:48:51
2
6
Сутиен Леви,Марги Осранова,,Чакърдък Първанова,Катето Левро .
Класика калцунен хайлайф
2.
Големият Бай К@R
30.11.2024 14:25:38
2
6
Чифут и брантия...добри зеленчуци!
1.
*********
30.11.2024 13:53:07
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жандармерия пази къщите на евакуираните от Плоски, хората говорят за чудо след пожара Жандармерия пази къщите на евакуираните от Плоски, хората говорят за чудо след пожара Над 300 души са били принудени да напуснат домовете си и още не могат да се върнат в селото Латински, биология и олимпийски амбиции – новата гимназия в Бургас, за която си струва да знаеш Латински, биология и олимпийски амбиции – новата гимназия в Бургас, за която си струва да знаеш Новата частна езикова гимназия „Едмънд Бърк“ в Бургас приема само 26 ученици за новата учебна година Легендата DJ Mascota идва в Бургас! DockTales се готви за гореща вечер под звездите Легендата DJ Mascota идва в Бургас! DockTales се готви за гореща вечер под звездите Очаквайте селекция от качествен хаус, клубни ремикси и заряд, който се усеща още от първия бийт, споделят организаторите Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? Олио или свинска мас: Коя мазнина да изберем за пържене? За готвене при високи температури експертите препоръчват да се използват мазнини с висока точка на димене Сексуално насилие над деца в интернат, карат ги и да чистят дворове на съседите Сексуално насилие над деца в интернат, карат ги и да чистят дворове на съседите Почти 40 градуса е температурата в стаите в дома на ужасите, матраците са изтърбушени, а тоалетната чиния - счупена Гетото в бургаския кв. "Горно Езерово" започна да се превръща в джунгла Гетото в бургаския кв. "Горно Езерово" започна да се превръща в джунгла Местните винят кметския наместник в бездействие - виждал бетоновозите, но не предприемал никакви мерки Започват проверки в болници след като дете падна от втория етаж на МБАЛ-Карнобат Започват проверки в болници след като дете падна от втория етаж на МБАЛ-Карнобат ИА ,,Медицински надзор” се самосезира, министърът на здравеопазването доц. д-р Силви Кирилов ще бъде запознат с резултатите Гейминг оборудване за лятото: Как да пътуваш и да не изоставаш от играта Гейминг оборудване за лятото: Как да пътуваш и да не изоставаш от играта Почитателите на електронните спортове - т.нар. eSports, имат верен помощник в залозите Ивелин Михайлов за пожарите: Ситуацията е катастрофална и ще става по-зле Ивелин Михайлов за пожарите: Ситуацията е катастрофална и ще става по-зле Той засегна темата за обезлюдяването на много родни села Загиналият рибар Стоян бил майстор занаятчия на мидените мрежи, утре щял да празнува рожден ден Загиналият рибар Стоян бил майстор занаятчия на мидените мрежи, утре щял да празнува рожден ден Помориецът подготвял за пакетиране черноморски култивирани миди, докато хванал щепсела на машината и ел.ток го убил на място
Камчатка е като филм на ужасите, още се тресе и от събудения вулкан тече лава Камчатка е като филм на ужасите, още се тресе и от събудения вулкан тече лава Пет мощни вторични труса са фиксирани само за 10 минути Отиде си голямата германска спортистка Далмайер Отиде си голямата германска спортистка Далмайер Тя бе едва на 31 години Японската "Баба Ванга" предрекла днешното цунами и коронавируса Японската "Баба Ванга" предрекла днешното цунами и коронавируса Ето подробности Куп комплименти полетяха към Лиз Хърли - фенове не могат да повярват, че е на 60 Куп комплименти полетяха към Лиз Хърли - фенове не могат да повярват, че е на 60 Известната дама се показа по леопардов бански костюм Масово нашествие от скакалци в Украйна Масово нашествие от скакалци в Украйна Ситуацията се усложнява от много фактори Чужденец държа 10 години скелета на майка си в тоалетната Чужденец държа 10 години скелета на майка си в тоалетната Стряскащ случай в Япония Най-силните земетресения, регистрирани някога в света Най-силните земетресения, регистрирани някога в света АП представя справка за някои от най-мощните земетресения Кола летя с 202 км/ч средна скорост по "Тракия", на шофьора ще му се доплаче от глобата Кола летя с 202 км/ч средна скорост по "Тракия", на шофьора ще му се доплаче от глобата Когато те засекат камерите и кантарите на тола, измъкване няма, категоричен е депутат Лекари не прекъснаха операция по време на земетресението в Камчатка Лекари не прекъснаха операция по време на земетресението в Камчатка Видео с лекарския екип в операционна, който запазва хладнокръвие въпреки люлеещата се земя, обиколи света Конкурс за свирки предизвика чутовен скандал Конкурс за свирки предизвика чутовен скандал Клипче от състезанието в нощен клуб на гръцкия остров Закинтос стана вайръл в мрежата
Томислав Дончев Томислав Дончев Президентът се е самоопределил като ярка опозиция Виц на деня Виц на деня - Докторе, помогни да сваля килограми, всички диети пробвах!
- Домати, краставици, зеле, лук.
- Да ги варя, или да ги пека?
- Копай!
Виц на деня Виц на деня Лекар към пациент:
- Как е главоболието, от което се оплаквахте?
- Замина за няколко дни у майка й.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ан*лен с*кс - единственият случай в който я убеждаваш, че не ти е никак голям...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори