×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас без здравен спортен център, футболистите ни ще се лекуват във Варна


Бургас без здравен спортен център, футболистите ни ще се лекуват във Варна
Точката за здравния център беше единствената, по която НФСБ и ГЕРБ гласуваха заедно
Тема в развитие
виж още
скрий
29 Март 2012, Четвъртък, 14:20 ч.
Автор: Бесове.Бг

Общинският съвет отхвърли предложението да закупи и съживи квалифицираното медицинско звено на стадион „Лазур”

Бургас остава без висококвалифициран здравен спортен център, в който да получават помощ при контузии активните състезатели. Оказва се, че футболистите ни ще ходят до Варна и Сливен, за да получават необходимите професионални здравни консултации. Това стана факт, след като днес Общинският съвет отхвърли предложението на съветника от БСП Евгений Мосинов да се проведат преговори между Общината и „Черноморец” АД за спасяването на Центъра за спортна медицина и рехабилитация. В докладната записка се предлагаше след провеждане на дискусия Общината да стане едноличен собственик, защото и без това тя е съдружник с „Петрол холдинг“ в ПСФК “Черноморец“ и държи половината от дяловете. Това беше спасителен вариант за центъра, който в момента е затворил врати заради тежко финансово състояние.

От ГЕРБ обаче изказаха позиция, че дружеството не е плащало нито лев за наем на сградата,  където се помещава центъра, нито пък се е издължило за използваната техника и е потънало в дългове за ток и вода. „Задълженията само за персонал към момента са 120 хил. лева. Ако се закупи това дружество, отсега сме на минус, просто това не е икономическо обосновано.”, каза Стоян Евтимов от управляващата партия.  Изненадващо, този път и  съветниците от НФСБ също се присъединиха към позицията на вечните си опоненти.

 
Въпреки добрите намерения Мосинов остана неразбран от колегите си в Общинския съвет
„Становището ми съвпада с това на Стоян Евтимов, подкрепям изложените от него факти. Ние трябва да управляваме средствата и имуществото , което бургазлии са ни поверили. Ако  тези хора, които са работели в центъра, наистина са професионалисти, вярвам, че ще намерят своето място, не не нужно да съживяваме икономически мъртвец. А това, че съвпадат позициите ни с ГЕРБ сега е проява на отговорност от тяхна страна и апелирам винаги да се действа по този начин.”, каза ентусиазирано Георги Дражев от НФСБ.

Мосинов обаче поясни, че той просто предлага да се възложи на кмета да се водят преговори за да се обмислят вариантите за съществуването на центъра, а не още сега да се закупува. „Финансовият отчет за 2009 г. Показва, че дружеството е имало 290 хил. лева приход, т.е то е печелившо, ако бъде управлявано добре.

Центърът технически не работи, отива към юридическа ликвидация, имаме съкратени служители със специфични професионални умения. Защо Община Бургас, която е с дял 50% е допуснала дъщерно дружество на „Черноморец” да стигне до това положение? Имаме пари. Средствата ще ги намери администрацията, от преизпълнение на бюджета.”, мотивира се Мосинов.

Зам.шефът на Общинския съвет от ГЕРБ Константин Луков обаче го заподозря, че всъщност юристът от групата на социалистите повдигал темата, защото защитавал две от засегнатите служителки на центъра. 
 
„Да, представлявам две от съкратените жени от този център, но считам, че въпросът е принципен и докладната трябва да се подкрепи. Това, че ги представлявам, не трябва да ви смущава, защото те вероятно ще започнат работа на друго място още преди ние да сме приключили евентуалните преговори. Аз няма да гласувам, ако това ще успокои колегата.”, с готовност заяви Мосинов.

В спортния медицински център от 15 години са работили едни от най-добрите рехабилитатори в България. Намира на стадион „Лазур“ и е бил гордост на спортната медицина в региона. Сега футболистите и представителите на другите спортове ползват други бази за възстановяване.


 Кинезитерапевтът Анна Колева пламенно защитаваше бъдещето на здравния център
Общинските съветници дадоха думата на Анна Колева, която от 15 години е кинезитерапевт в Медицинския център „В Бургас няма друго здравно заведение за процедури за активни спортисти. Ако в момента вие имате дете и искате да го изследвате за функционалното му състояние - няма къде това да се случи в Бургас. Тук не става въпрос за 8 служители без работа, тъй като това са професионалисти, доказали се във времето и те ще си намерят работа. Няма футболист, спортист в този град, който да не ни е благодарен, защото благодарение на нашия труд те играят отново. Възстановили сме спортисти като  Велян Парушев, Станимир Димитров,  Милен Георгиев, Тошко Кисиличков.

Искам да попитам къде тази година ще си правят изследванията хора, които се занимават с подводен риболов, с екстремни професии, кой тази година ще завери картотеката на детско-юношеската школа?”, каза емоционално тя.

В категории: Опозиция , Политика


Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
8
Коментара по темата
8.
bavr
30.03.2012 01:30:03
0
0
Плачът на нефесебейците - Останахме без АЕЦ "Белене"...пригласят им с вопли от братските партии- Атака, ДПС и БСП! Милите те...
7.
zsa
30.03.2012 01:26:04
0
0
Тримата от масата на първия ред, вместо да вдигат ръцете, защо не си "вдигнат чукалата" от Общинския съвет? Касабян- вечния общ.съветник- от Гергьовден, Атака и сега НФСБ кво се кипри като вода ненапита?
6.
Жалко
29.03.2012 23:49:32
0
0
Жалко за Бургас, жалко за децата му, жалко за спорта - мутрафони!
5.
Жалко
29.03.2012 23:49:30
0
0
Жалко за Бургас, жалко за децата му, жалко за спорта - мутрафони!
4.
лаптоп ХЮЛЕТ ПАКАР
29.03.2012 18:05:32
1
3
ИНТЕРНЕТА ЛИ СЕ ЕБАВА ИЛИ ИМА ЦЕНЗУРА,изчезват коментари
3.
Доктор Дре
29.03.2012 16:27:17
0
6
има ли още неразбрали - всички действия на ГРОБ са насочени ПРОТИВ ХОРАТА и ИНТЕРЕСИТЕ НА ХОРАТА ???
2.
Таня
29.03.2012 15:38:41
0
3
да ви е честит ГЕРБ сега, да сте мислили на време
1.
Футболист
29.03.2012 15:08:15
0
4
такова решение могат да вземат само паразити, които не са се сабличали по физическо! аз лично претърпях тежка операция на коляното и имах нужда от възстановяване! ако искат с патериците да тръгна за Варна или Сливен?!?!
Ако бях единствения, майната му! лошото е, че сме десетки спортисти (а и не само спортисти) с травми и не можем да намерим адекватно възстановяване откакто е затворен центъра!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си
Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори