Ако имате малко тиква, непременно опитайте тази рецепта
Бърза, лесна и есенна
Есента е време за уют и топлина, а нищо не придава толкова уют на дома като ароматът на печена тиква. Тази рецепта за печена тиква с карамелизирани орехи и мед е идеална за студените дни на есента.
Продукти:
- 1 средно голяма тиква
- 1/2 чаша орехи
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. канела
- 2 с.л. карамел
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса.
2. Измийте и изчистете тиквата от семената и кората.
3. Нарежете тиквата на кубчета и ги поставете в голяма тава за печене.
4. В голяма тиган разтопете меда и добавете орехите. Задушете ги за няколко минути, докато орехите станат карамелизирани.
5. Поръсете тиквата с канела и сол и добавете карамелизираните орехи.
6. Печете в предварително загрята фурна за около 30-40 минути, докато тиквата стане мека и златиста.
7. Сервирайте печената тиква с карамелизирани орехи и мед топла и насладете се на аромата и вкуса на есента.
Тази рецепта е идеална за поднасяне на гости или за семейна вечеря в уютната обстановка на дома. Опитайте я и се насладете на вкусната комбинация от печена тиква, карамелизирани орехи и мед - идеална за есенните дни.
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
