×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жълтият в.“Всеки ден“ ни краде все по-нагло и безпардонно


Жълтият в.“Всеки ден“ ни краде все по-нагло и безпардонно
Г-н Радославов, това ли са новите ви етични стандарти в професията? Да преписвате чужди материали и да копирате изображения без разрешение, без да цитирате? И да изтриете водния знак на снимките ни?
06 Март 2012, Вторник, 11:15 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

А главният му редактор Мартин Радославов оглавява новия медиен съюз и говори за морал и журналистическа етика

За пореден път жълтото печатно издание „Всеки ден“ окраде труда на журналистите от Бесове.бг. В броя си в понеделник преписвачите бяха дръпнали цели две новини от сайта ни, без да ни цитират – тук-там текстът е попроменен, за да звучи подходящо уродливо за читателите им и за да прикрият, че дословно мачкат авторските ни права.

Върхът на наглостта и безпардонността на подчинените на главния редактор Мартин Радославов – съпредседател на новия медиен съюз, откъдето твърдят, че въвеждат нови етични стандарти в журналистическата професия, обаче е да изтрият водния знак за собственост на снимките ни, да ги копират за отрицателно време  и да си ги пуснат за печат като свои!

Особено груба бе постъпката на „Всеки ден“ с публикацията ни за гостуването на Джеймс Уорлик в руското посолство, откъдето единствени ние публикувахме кадри и текст, посочили сме име на автора на текста, както и на снимките. Виж тук!


В."Всеки ден", понеделник, 5-и март - с чело и снимки, окрадени от Бесове.бг
 Другата кражба в броя им от понеделник е на собственото ни разкритие от петък, че Свидетели на Йехова влизат в социалните мрежи, там са крадени цели пасажи.

В категории: Бизнес


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
15
Коментара по темата
15.
това е то
07.03.2012 22:58:16
0
1
Ясно е, че не ви броят за медия, как ще ви цитират тогава. Пък и едно име имате, то за цитиране ли е?
14.
гюро михайлов
07.03.2012 20:08:42
0
1
КРАДЕЦА ВИКА.............ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА
13.
кметът
07.03.2012 14:46:48
2
0
а в някой друг сайт бургаски да сте чели нещо по добро от написаното в бесове?
12.
!!!!
07.03.2012 08:32:02
0
3
Авие какви сте-тъмножълти !!!
11.
Доньо
07.03.2012 08:28:58
0
3
И аз мисля, че "Бесове" е жълт сайт. Защо се обиждате? Аз един сериозен репортаж не съм видял. При наличието на толкова далавери около нас, вие нито една не сте писали и не сте разкрили. Според мен това е сериозната журналистика. А не кой с какъв бански бил, кой колко водки пил на някакъв си коктейл и т.н. А колкото до снимките с водния знак , аз такъв във вестника не видях. Не се дръжте като кокони, върнете парите и вземете да изобличавате крадците и лъжците, които крадат от нашите данъци.
10.
besno
07.03.2012 07:30:17
0
2
Касабова, защо квалифицираш вестника като " жълт"...за твоето сайтче какво да кажем...кое е по-лошо от "жълто"?!

две жълтички издания си разменяли снимки...много важно...и спри да претендираш, че правите новини..жълтото не е новина
9.
?
06.03.2012 19:30:30
0
2
Вие имате ли нещо общо с БЛИЦ, защото материалите ви са едни и същи
8.
БТА
06.03.2012 14:43:15
3
8
снимките си имат воден знак указващ че са собственост на Бесове.бг,защо като са толкова отворени подопечните на Делян Пеевски не вземат да си купят снимките от Бесове,ами ще крадат.Нали някой е платил на репортера,който е ходил дотам, снимал е, друг е писал.А ти хоп- без да цитираш си плавиш цял материал,не материал, ами половина страница. Извинявай Теди,ама това е нахалство.И за какъв медиен съюз ви говори тука Касабова,всичко е мафия.
7.
до Теди
06.03.2012 14:38:14
0
2
Теди, но те се позовават на източника,от който вземат,цитират коректно автор и издание.Ако ти си фоторепортер как ще се чувстваш в тая ситуация?Ами те са му откраднали на човека снимките направо от бесове.бг
6.
tedi
06.03.2012 14:22:52
3
4
"Окрадено"????По-скоро "откраднато"!!!!!
И наистина 99% от статиите Ви са копирани от други сайтове,за какво претендирате??
5.
общинар
06.03.2012 14:05:17
3
7
е тогава Община Бургас е най-окрадена. Нали всички бургаски сайтчета копирате новините си от нейния сайт.
4.
AZ
06.03.2012 13:59:04
3
7
НА ВАС 99% ОТ СТАТИИТЕ СА КОПИРАНИ ОТ ДРУГИ САЙТОВЕ
3.
Репортер на Бесове.бг
06.03.2012 13:49:53
2
1
Да, гледаме всички телевизии и следим, вадим новини от най-гледаните им предавания, позоваваме се честно на самата медия, на водещия на съответното предаване, както и на името на предаването. За нос това е отговорност и уважение към колегите. А "Всеки ден" ни краде собствените разследвания, разкрития и репортажи, които са наш собствен продукт. Колеги, надяваме се да разбирате колко огромна разлика има.
2.
изследовател
06.03.2012 13:32:11
1
3
Според международните стандарти, приети и от ББС, новините не се явяват авторски текст. Новината е новина, тя е създадена от само себе си. Виж ако става дума за разследване или коментар, тогава ще сте прави.
1.
Един
06.03.2012 13:28:51
1
3
какви сте нагли , та вие не спирате да крадете новини, гледате телевизия и даже снимате екрана и помествате фотоси . А сега първата работа е да ми изтриете коментара. Елементарно е .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори