×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За Царево и Приморско Трети март просто е ... събота


За Царево и Приморско Трети март просто е ... събота
Това е главната улица в Приморско, тя е наречена "Трети март". Жителите на града обаче вместо да празнуват утре националния празник, може лежерно да се отправят към плажа, защото тържества няма да има
02 Март 2012, Петък, 14:06 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Дано сред кушии и протести на природозащитници не забравим, че празнуваме Освобождението на България

Община Царево подходи новаторски при отбелязването на Освобождението от турско робство като го отпразнува на 2- ри вместо на 3- ти март. Скромните тържествени мероприятия, предвидени от общинската администрация по повод най-големия български празник са насрочени за тази вечер. Местни жители коментират, че струпването на проявите в петък вечерта вероятно се дължи на факта, че тази година празникът се пада в събота и местната управа е решила да не нарушава спокойствието на служителите си в почивния ден и да не ги задължава да се включват в официални събития. Шествието по повод Трети март ще започне от 17 часа тази вечер - на 2 март. То ще тръгне от сградата на общината и ще стигне до паметната плоча в чест на падналите за свобода преображенци, където с поднасяне на венец и едноминутно мълчание ще им бъде отдадена почит. В шествието ще се включат и учениците от СОУ „Н. Й. Вапцаров”. От 18 часа ще има тържествен концерт с участието на самодейни състави,  в читалище „Георги Кондолов”. Той слага край на тържествените прояви.

По нищо няма да разберат, че утре е национален празник и хората в Приморско, макар че в морския град дори главната улица е кръстена „Трети март”. Там също няма да има официални мероприятия като вдигане на националното знаме, възпоменателни молитви, поднасяне на венци и цветя и други. Кметът Димитър Германов каза, че празничните прояви ще са тази вечер и ще има концерт на ученици от местното училище „Н. Й. Вапцаров”.

 И докато за двете южни морски общини утрешния ден е просто събота, в останалите общини от Бургаска област тече трескава подготовка за проявите по повод националния празник. В Малко Търново началото на мероприятията по повод Трети март е в 11 часа пред паметника в града, който изобразява разкъсана верига, символ на свобода. По –късно в читалището ще има концерт на народната певица Златка Ставрева и женски певчески състав от Царево. „Ще отбележим празника колкото се може по-тържествено, за да повдигнем самочувствието си на българи”, каза кметът Илиян Янчев.

Кметът на Поморие Иван Алексиев отправи покана към всички свои съграждани за организираното честване на Националния празник на Република България – 3 март. Празненствата ще започнат от 11.00 часа в храм „Рождество на Пресвета Богородица“, където ще се бъде отслужен благодарствен молебен за загиналите за Освобождението на България. От 11.30часа ще се състои тържествен ритуал за издигане на националното знаме и поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на участниците в борбата за национално Освобождение. Празникът ще завърши с празничен концерт на сцената на централния площад от 12.00 часа.

По подобен начин ще празнуват и в Айтос. Там знамето ще бъде вдигнато в 11 часа, а в Несебър – в 10,30 пред портите на Стария град.

В Средец след церемонията по вдигането на трибагреника е предвидено отслужването на заупокойна молитва в църквата „Всех светих”. В Сунгурларе паметта на загиналите за Освобождението ще бъде почетена пред паметника в село Везенково.

Припомняме, че в Бургас за първи път от 20 години насам за Трети март ще бъде извършена тържествена заря – проверка, която ще бъде финал на богатия календар от планирани събития. В програмата на общината е отделено и сериозно внимание на другия празник утре - Тодоровден. Ще се проведе традиционната кушия на плажа, ще има парад на коне, както и атрактивно прескачане на препятствия.

В същото време пък в центъра на Бургас ще има още едно организирано мероприятие - протест на природозащитници. Те са предвидили шествие по бул. "Богориди", но повода за него не е Трети март, а несъгласието им с промените в Закона за горите.
Очертава се наситен със събития ден утре. Дано лежерното съботно настроение, кушиите и протестите не приспят патриотизма ни. И да празнуваме на Трети март Освобождението на България, нищо, че е събота.


В категории: Царево , Приморско


20
Коментара по темата
20.
местен
05.03.2012 12:52:54
0
1
В Царево от 20 год културния живот е умрял,ако се пита защо отговора е един,няма го чуството на отговорност.Като се започне от читалищния секретар,председателя на читалищното настоятелство та да стигнеш до опиянчените самонадейци,а къде е експерта по култура от общинска администрлация!!!Къде са неговите творчески проекти,къде е приетата годишна самодейна програма.Това са само малка част от празните дълбоки черни дупки в културния живот на Царево.Жалко но факт,да си сред море от кадърни самодейци а да те мързи да работиш.Срам и Позор !!!!!
19.
местен
05.03.2012 12:52:51
1
3
В Царево от 20 год културния живот е умрял,ако се пита защо отговора е един,няма го чуството на отговорност.Като се започне от читалищния секретар,председателя на читалищното настоятелство та да стигнеш до опиянчените самонадейци,а къде е експерта по култура от общинска администрлация!!!Къде са неговите творчески проекти,къде е приетата годишна самодейна програма.Това са само малка част от празните дълбоки черни дупки в културния живот на Царево.Жалко но факт,да си сред море от кадърни самодейци а да те мързи да работиш.Срам и Позор !!!!!
18.
скат
04.03.2012 18:40:54
0
0
да не се окажат нашите момченца и момиченца клюкари за местна употреба
17.
Нов службогонец
04.03.2012 18:21:12
0
0
Аз лобирах преди изборите,ходех от къща на къща да агитирам хората за промяната.Добре,че никой не ми зададе въпроса---каква ще бъде тази промяна.Сега си почивам,назначавам мои хора,нека са прости,но са електорат.Чакам парче от баницата.
16.
a3
03.03.2012 16:29:50
3
7
Хаха още ли не разбрахте, че гербаджиите нищо не могат да направят. Още 4 години пропилени за Царево.
15.
oooo
03.03.2012 10:14:50
6
4
nemoje praznika da se beleje na 2 mart, zvu4i kato da sloji6 konia pred karuzata
14.
мрън-мрън
03.03.2012 08:13:41
0
10
..да не ги задължава да присъстват на празника." Този израз ме срази тотално. Ей така са всички общини и институции- задължават служителите си и това ми било празник. Общините трябва да организират празника, а хората сами да отиват на него, ако се чувстват българи. Пък и ходенето по организирани мероприятия едва ли прави хората патриоти,само политиците си правят реклама.
13.
lcfldfjldsf
03.03.2012 03:09:20
0
4
Това за празнуването на националният празник на България на 2 март не знам как да го коментирам.... чета и не вярвам на ушите си! ТО БИВА НАГЛОСТ ама.... това е ГАВРА с паметта на загиналите за освобождението!!! Че ще им се върне лично, ще се, но дано да е по-скоро...
12.
хубаво казано
03.03.2012 00:39:34
0
6
Поколението ГЕРБ Поредният пример за това е скандалът с бонусите - за медиите обществено значимият факт се изчерпва с това кой колко е получил и дали ще го върне. А как се стигна до тук? Откъде дойде този самонадеян ешелон от нахъсани началници, които като хищни животни от един и същи вид кръстосват апетитните парчета от територията, наречена България, и поглъщат лакомо бонуси, компенсации, възнаграждения и премии? При това не става дума само за тези с бонусите. А за цялата глутница млади, алчни и амбициозни хора, които не се интересуват нито от онези преди тях, нито от онези след тях. Поколението “ГЕРБ” възприема живота в сегашно несвършено. Прилики с лица и хора е случайна
11.
Иван Сухиванов
03.03.2012 00:30:14
0
7
Е, как да коментираш нещо, което смърди така противно?! Някакви висши чиновници се нагушили с държавни пари, самонаграждавайки се за постигнати резултати в работата?! При положение, че населението изнемогва от безпаричие и се чуди кой път да хване, всичко това изглежда цинично, меко казано, но кой ли ни пита...

Храбри народни пирати, както казваше дедо Вазов в Службогонци. Разбира се, Златната палма за гьонсуратлък, засега, отива при шефката на Агенцията по вписванията, как й беше името... Нели Нешева, също рече да се направи на герой на нашето безвремие, но кой знае защо дари сребърниците от гьонусите, които сама си присъдила, на някаква институция. Не се знае обаче каква ще им бъде съдбата по- нататък на тези пари, но у нас куче влачи, диря няма... Впрочем забележете - даряват се държавни пари пак, не нейни лични! Но моралната тъпотия в ГЕРБ се предава по въздушно-капков път, така че типично.

Зам.министири /разбира се без знанието на своите началства!/ и те откъснали по някой друг залък от държавната трапеза. Защото много работели и отговоряли за милионите на държавата, които били в технните сигурни ръце. Пък и какво толкова като си облизали пръстите?! С такива разсъждения пък се вписа в създалата се ситуация новият държавен глава. Сигурно е прав, все пак е мажоритарно избран, сума народ му е гласувал доверие, така че кои сме ние да му търсим сметка. Също така е прав като защити и банките преди време, понеже икономиката била в криза и съвсем логично било банките да играят с процентите, нали и те са в кризата. Но кои сме ние, че да правим забележки?/ Впрочем ние сме от ония, празните плевници, дето керемиди им падат по главите, когато рекат да критикуват висшестоящите./

Но въпросът е откъде дойде всичко това? И защо е толкова изненадан Б.Б. Не е ли това плод на неговата кадрова политика? Помним Калинка Дипломатъ. Помним Лъча Мозъкъ. Помним и танцуващата с вълци Румяна Желева. Все кадри на ГЕРБ. А и онова момче от финансовото министерство, зам.-министър Горанов, дето се пънеше преди изборите, на, то взело. Лобистът на частните училища и специалист по фараоните, Сергей Игнатов, и той сгазил лука, но сега се прави на ни лук крал, ни лук мирисал...

Какъв е изводът. Ми ясно е, че ГЕРБ са поредната групировка, която ограбва България. При това дойдоха на власт с обещенията за възмездие и промяна на статуквото. А то какво стана?

Знам, че е безсмилено да се упреква демагагог за демагогията му. Но писна ни! Поредното правителство, което вече ни открадна един четиргодишен мандат от живота ни. Следва още.

Но ето, че на сцената се спуска богът от машината Б.Б., който ще накаже лошите. И ще награди добрите /ченгета/. За отлично свършената работа и изпълнение на служебните си задължения. Хвала, дет се казва!
10.
до председателя скулиев
02.03.2012 23:48:30
0
5
скулиев вместо да отчиташ 0лв командировъчни и 0лв за представителни, взимай едната кола и тръгвай да лобираш, да се вреш, да се бориш, като си седиш в офиса в царево никаква няма да я свършим, един съвет господин лапчев - да не тръгнете сега да защитавате витоша и да коментирате закона за горите, оставете ги софиянци сами да се оправят, някое заслонче да ни отпуснат на нас ни стига
9.
вярно бе
02.03.2012 23:36:13
0
1
такива закони измислят, че после тяхната гербаджийска администрация се чуди как да ги изпълнява, ама то от парвенюта какво да се очаква, но за пътя трябва да се дерзае, да се атакуват поморийци, щото само за пътя поморие - слънчев бряг мислят
8.
до депутата иван вълков
02.03.2012 23:29:09
0
4
да не измислите пак някоя глупост, както със закона за земята и 6г срок, че много руснаци купиха земи, как ще обясняваме, че сме европейци,те направо идват и колят, нали са азиатци, вместо да ни обяснявате закона и да си пишете измислени активи, лобирай в пътната агенция за пътя Царево - Ахтопол, ако милееш за бургаския регион, да не ходим да молиме поморийския кмет, че само за там мислите
7.
гларус
02.03.2012 22:10:36
0
1
а аз в чест на кпсс обещах да сваля 15 рускини лятото на мемецето
6.
до историк
02.03.2012 22:04:53
1
1
прав си човече - ами те в азия какво да видят, в 1861г. им отменят крепостното право
5.
начетен
02.03.2012 22:01:43
0
3
наскоро прочетох, че 1910г. българия е била на първо място по раждаемост в европа, сега е на последно - много трябва да са се трудили комунистите, после пионерите, а сега и комсомолците, нали се сещате, тия работи не стават без да са щастливи хората, старите българи бая морал трябва да са имали
4.
историк
02.03.2012 21:55:50
2
1
Идват руските войски и какво да видят - къщички, деца много, цветя, животни,пълни хамбари, идилия, никой не ги посреща, няма радост - и те се запитват, защо идваме да мреме за тия българи... Идват съветските войски и какво да видят - къщички, деца много, цветя, животни,пълни хамари, идилия, и те ни питат за какво ви е комунизъм, вие всичко си имате - и като почва сеч, сеч, лагери, глад, мизерия, строителство на морета и канали в софия по съветски модел, та така с историята мили деца, време е да се връщаме в османската империя, там има ред, икономика, здравеопазване, бъдеще - там ще се възстановим като нация и ще започнем ново истинско българско възраждане - та така е деца, когато историята е пишат съветските танкове - навремето в чест на 11конгрес на бкп аз обещах да събера 20 кг вторични суровини
3.
Ах, ах...
02.03.2012 17:32:01
0
3
Кушиите са по-важни.....за тези управници - българи?
2.
ooo
02.03.2012 16:45:27
0
0
golemi fakli,bat toni e goliam vmro se vazrodi
1.
хххх
02.03.2012 14:42:07
0
29
как не ви е срам господа управляващи от царево- така ли трябва да отпразнувате нашия най български празник - шествие от 20 чиновници, които отиват от немай-къде да поставят венец.Акъде са гражданите на Царево.Нали от вас се очаква и малко патриотизъм - но като гледам какви хора отговарят за културата и образованието в общината- никак не е за чудене6f
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори