За тази баница на розички се носят легенди сред родата. Бърза, лесна и чудно пухкава
Ако досега не сте приготвяли такава, ще ви изненадаме приятно – прави се лесно и бързо, а няма човек, който да остане недоволен, щом я опита
Днес на трапезата ни шества баница – но не каква да е, а на розички. Ако досега не сте приготвяли такава, ще ви изненадаме приятно – прави се лесно и бързо, а няма човек, който да остане недоволен, щом я опита.
Ето как се прави най-пухкавата баница на розички:
Баница на розички
Необходими Продукти:
500 гр.фини кори за баница
500 гр.натрошено сирене
3-5 яйца
1 чаша кисело мляко
1 чаша газирана вода (обикновена вода с две супени лъжици бакпулвер)
1/2 чаша олио
1 чаена лъжичка сол
Начин на Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе тава за печене, като я покриете с хартия за печене.
Пригответе заливката: разбийте яйцата, киселото мляко, газираната вода, олиото и солта до еднородна смес. Първо разбийте яйцата, след което добавете останалите продукти.
Навийте корите на руло и го разделете на десет равни части, като маркирате с остър нож. В нашия случай разрезите са през 2 пръста разстояние. Нарежете рулото с остър нож по оформените прорези и поставяйте парчетата едно до друго в приготвената тава с разреза надолу.
Внимателно залейте розичките със заливката, така че всяко парче да се напои еднакво.
Печете около 40 минути или докато баницата хубаво се зачерви.
Шерцингер гледа българско предаване
Какво се случва с Крисия и Никола Цолов?
