Лека лятна манджа от леля Плумка от село Стоилово
Бон апети
- Тиквички – 1 брой
- Патладжани – 1 брой
- Чесън – няколко скилидки, на вкус
- Чушки – 6 големи печени червени
- Домати – 4 - 5 броя
- Олио – на око
- Захар – 1 ч.л.
- Черен пипер
- Сол
- Магданоз – 1/2 връзка
Начин на приготвяне
Патладжаните нарежете на филии, посолете, изчакайте да се отцеди горчивия сок, измийте и подсушете. Нарежете патладжаните и всички останали зеленчуци на дребно.
Загрейте около 100 мл олио и първо запържете чушките.
Добавете чесъна, патладжана и тиквичката, а след като поомекнат, добавете нарязаните на дребно или настъргани домати.
Хубаво объркайте манджата и овкусете с подправките. Оставете на котлона да се готви, като разбърквате редовно.
Лятната манджа трябва да остане на мазнина. Щом е готова, добавете скълцания магданоз. По желание поднесете с натрошено сирене и люта чушка.
Пускат VI блок на АЕЦ "Козлодуй" отново
Възрастен мъж загина при пожар в Благоевград
Предстои бяла Коледа! Обявиха жълт код за обилен снеговалеж в почти цяла България
24/12/2025, Сряда 11:38
0
Интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Турция, а за леки коли на границата със Сърбия
Украински дронове атакуваха Москва
Пускат VI блок на АЕЦ "Козлодуй" отново
24/12/2025, Сряда 10:58
0
Трагедия в спорта: 27-годишният Сиверт Гуторм Бакен е открит мъртъв в хотел в Италия
Зимата настъпва: В Северозападна България дъждът преминава в сняг, очаква се влошаване на времето
Българите пият по-малко домашна ракия, от Gen Z почти не посягат към нея
Взрив в Москва отне живота на двама полицаи и заподозрян при опит за задържане
Легендарният Елин Топузаков удари рамо на бургазлия
Януари 2026: Ново начало за Рак, Скорпион, Стрелец и Риби
Опасно време в страната по празниците
24/12/2025, Сряда 08:48
0
