С тази рецепта пържените ви картофи са като от ресторант - винаги ще са хрупкави и добре изпечени
Вижте тънкостите
Кой не обича пържени картофи? Има обаче тънкости при приготвянето им в домашни условия. Ето и рецептата.
Необходими продукти
картофи – 4 бр., големи
зехтин – 3 с.л.
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на тънки ленти. Поставят се върху чиста повърхност и внимателно се изстискват.
Колкото са по-сухи, толкова по-хрупкави стават. Загрява се 1/2 от зехтина в средно голям тиган и се слага 1/4 от картофите.
Натискат се метална шпатула, докато се пържат и станат златистокафяви.
Картофките се поръсват със солта и черния пипер.
7 кандидати подадоха документи за европрокурор от България
Лавров: САЩ искат да поставят Европа на мястото ѝ
МИРГ Приморско-Царево получи европейско финансиране
Пловдивският „Капан“ се превръща в убежище за просещи - няма кой да реагира
Наталия Симеонова с нов проект „От сърце“ – платформа за любов, прошка и признание
България №1 в ЕС по пушачи сред деца - момичетата пушат повече от момчетата
Доналд Тръмп-младши се сгоди за модел с впечатляващо минало
ВКС потвърди 7-годишната присъда на Стойко Чепенлиев за смърт след побой и грабеж
Като две капки вода започва през пролетта – новини, промени и всичко, което трябва да знаем
Тези грешки унищожават телефона ви
ЕЦБ обяви, когато България влиза в еврозоната и какъв ще е точният курс лев-евро
