×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пробвах пиян шофьор за санитар в бургаската морга. Не издържа


22 Февруари 2012, Сряда, 21:11 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА Снимка Бесове.бг

Призовавам съдебната система, МВР и НС да се разберат за убийците на пътя. Препълнените затвори не са извинение

- Г-жо Милева,  много български деца загинаха докато пресичат улицата. Два от тези инцидента са в Бургас и оттук тръгна инициативен комитет за по-строги наказания за убийците на пътя. Вие застанахте до майките по време на кръглата маса в парламента. Какво точно ще настоявате да се измени  в Закона за движение по пътищата?

- Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред е организирала редица срещи с родителите на загиналите деца на пътя, които направиха инициативен комитет. През седмицата се състоя и кръгла маса, която беше организирана и от Министерството на вътрешните работи, в частност от министър Цветан Цветанов. Родителите отправиха към нас редица предложения за промени на Закона за движение по пътищата. Някои от тях вече са входирани в парламента. Други предстоят да бъдат обсъдени на работна група. Искат категорично да отпадне споразумението между прокуратурата и нарушителите. Показателен пример за подобни споразумения досега е този със загиналата Лора от Варна. Майка й също присъства на срещата.

Подкрепям родителите безрезервно по отношение на извънсъдебните споразумения. Въпросът е дали те ще отпаднат. При всеки случай обаче близките на пострадалите и загиналите ще участват в подобни споразумения, а не както досега да получават по пощата известия, че се е стигнало да такива.

- Кои други предложения очаквате да бъдат подкрепени от парламента и предложени за гласуване?

- Предложенията са много. Някои от тях са повлияни изцяло от емоциите родителите, загубили най-свидното и са несъвместими с българското и европейско законодателство.

- Ако можете, дайте пример за подобно предложение от инициативния комитет.

- Едно от исканията на родителите е, извършителите да не могат да напускат страната след катастрофата. Юристите са категорични, че подобно искане не може да се приеме.

-  Какви реални промени да очакваме в Закона за движение по пътищата?

- Следим духа на дебатите. Работим с хората, с тях определяме посоката, в която ще бъдат измененията.  Очаквайте промени по отношение на наказанията на водачите, употребили алкохол, упойващи вещества, превишили скоростта с над 50 км в час от разрешената. Такива водачи дори и да не са извършили ПТП ще  бъдат задържани в арестите на МВР от 5 до 15 дни.

Друга промяна е велосипедистите задължително да носят светлоотразителни жилетки. В Поморие предвижването с колело е патент за града, затова и най-много катастрофи се случват там, особено през лятото. В много от случаите велосипедистите не са били забелязани от водачите на леки автомобили. Глобата при липса на светлоотразителна жилетка вече ще е 10 лева.

- Вие, като съдебен лекар, сте била свидетел на много случаи  с пияни или дрогирани водачи, които са почернили семейства. Вие, като експерт, какво превантивно действие за тези шофьори ще искате?

- Винаги съм твърдяла, че възпитателен подход е тези хора да поработят при нас, съдебните лекари - като санитари. Тогава  ще видят своите жертви и близките им от другата страна. И без това са дефицитни кадрите в моргите. Имала съм случай с пиян водач, който сам избра като пробация да работи в отделението по Съдебна медицина в Бургас. Още  след първата седмица нервната система на този човек не издържа и се чувстваше отвратително. Разбрах, че ако настоявам да стои край мене като санитар, ще му нанеса тежки психически увреждания. Познавам го. Той разбра каква е цената на човешкия живот. И съм сигурна, че никога повече не се качи зад волана пиян.

- Не смятате ли, че тези промени биха разразили  нова война между съдебната система, парламента и МВР. Според прокуратурата и по-специално според Валери Първанов затворите са препълнени и няма как да се реализират по-строги присъди.

- Не мисля като него. Утре може и неговото дете или внуче дете да пресича улица. Жалкото беше, че на работната среща нямаше други представители на съдебната система. Господин Първанов – зам.главният прокурор, изрази единствено и само мнението на Прокуратурата. Призовавам в най-скоро време да се намери консенсусно решение между съд, прокуратура, близки на загинали и парламента.

-  Бургаският окръжен съд произнесе присъда срещу Надя Иванова, която уби на пешеходна пътека 12 –годишната Валя Димитрова. Самата Надя има син на 12 години. Намирате ли за справедлива присъдата от 14 месеца в затворническо общежитие от открит тип за подобно деяние?

- Това е една от малкото ефективни присъди у нас за подобно престъпление, в много от случаите съдът дава условни присъди. Но и аз като майка, не мисля че е справедлива...


В категории: Власт , Политика


13
Коментара по темата
13.
iywhybfri
15.03.2012 14:48:11
0
0
hsYkp5 , [url=http://dlvymwwxnypf.com/]dlvymwwxnypf[/url], [link=http://lrblhopkboqo.com/]lrblhopkboqo[/link], http://kviwbtvpmlqp.com/
12.
iycrufkul
15.03.2012 01:53:37
0
0
9Dw4MK , [url=http://aqcyzjzwzaez.com/]aqcyzjzwzaez[/url], [link=http://qvmqqrskffyf.com/]qvmqqrskffyf[/link], http://kmeakbggdqcv.com/
11.
jaodrfbucpk
11.03.2012 16:13:13
0
0
r4DIwR <a href="http://qoamqarlothu.com/">qoamqarlothu</a>
10.
nyiksc
10.03.2012 06:47:32
0
0
wT7oFw , [url=http://sqvchfoxuibo.com/]sqvchfoxuibo[/url], [link=http://evcbqbtzfoms.com/]evcbqbtzfoms[/link], http://zqmpvcnayzug.com/
9.
zsbwwvj
09.03.2012 08:39:58
0
0
GLJzsc <a href="http://dwouruefvufs.com/">dwouruefvufs</a>
8.
npvcpiuubs
09.03.2012 02:51:22
0
0
2owz2E <a href="http://zffdsdbxyxlh.com/">zffdsdbxyxlh</a>
7.
Nodirbek
05.03.2012 10:39:44
0
0
In the complicated world we live in, it's good to find simple suoiltons.
6.
Eder
03.03.2012 04:42:32
0
0
I'll try to put this to good use immediaetly.
5.
h
23.02.2012 12:05:06
3
8
Единственият бургаски депутат който върши това за което е изпратен от хората в парламента.
4.
AZ
23.02.2012 09:10:26
2
5
пълна забрана на алкохола ,
3.
гш
23.02.2012 06:50:29
1
5
ами да забранят и употребата на алкохол както забраняват и цигарите и да има по-строги мерки и закони ,всички виждаме колко катастрофи и престъпления има след употребата му
2.
gb
22.02.2012 23:27:51
0
2
Ей там трябваше да пратите Надя, а не в затворническо общежитие. От затвор файда няма ...така или иначе са претъпкани с всякаква измет.
1.
...
22.02.2012 22:40:54
0
3
Може и като наказание да присъстват на погребение на дете, убито на пътя!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби един страхотен лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби един страхотен лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност  Фондация „Стилян Петров“ дари апаратура на КОЦ-Бургас Фондация „Стилян Петров“ дари апаратура на КОЦ-Бургас От здравното заведение изразяват огромна благодарност и респект към екипа на фондация „Стилян Петров“ за щедростта, съпричастието и моралната подкрепа Младите таланти на Бургас рисуваха за Деня на Европа Младите таланти на Бургас рисуваха за Деня на Европа Учениците бяха на възраст 9-12 клас от училищата Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14-ти май на пл."Тройката" Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14-ти май на пл."Тройката" Водещ ще е Драго Симеонов Представяте ли си да пусна ГЕРБ да слагат по билбордове пудели и пачки, каза Бойко Борисов Представяте ли си да пусна ГЕРБ да слагат по билбордове пудели и пачки, каза Бойко Борисов Дали си държа банкнота в чекмедже, която не е произведена никога? Даже ги слагаха на билбордове, избухна лидерът на ГЕРБ Бургас хареса Летния Никулден, на площад "Тройката" ври и кипи Бургас хареса Летния Никулден, на площад "Тройката" ври и кипи Денят бе изпъстрен с различни събития Отличиха Бургас за принос за развитието на бизнеса Отличиха Бургас за принос за развитието на бизнеса Наградата е оценка за усилията на Община Бургас да обедини различни по вид дигитални услуги Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Димитър Бербатов ще открие фотоизложба в Електрото в Бургас Събитието ще се състои утре, 10 май от 13.30 часа в двора на гимназията
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори