×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И Присад бяга от Рейзи, държал хората бедни, но давал 100 хил. лв. за обeди и плакати


И Присад бяга от Рейзи, държал хората бедни, но давал 100 хил. лв. за обeди и плакати
Кметът Рейзи с преданата му съмишленичка Пенка Стоянова на откриването на пътя Присад-Зидарово през 2009 г, тази година обаче тя не посочи големи обекти, които предстои да бъдат реализирани
13 Февруари 2012, Понеделник, 09:47 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Това е второто село, което напуска община Созопол и иска да мине към Бургас

Присад е второто село, което през последните години иска да напусне Община Созопол и да премине към Бургас. Местни жители са сформирали Инициативен комитет и от името на 68 души започнаха процедурата за провеждане на референдум дали селото да се отцепи от Созопол. Това е директен удар към управляващия за втори мандат общината кмет Панайот Рейзи, тъй като в селото властва преданата му Пенка Стоянова, която е назначена от него за кметски наместник и върло защитава политиката на общинския си началник. Тя е влизала в люти битки, за да брани Рейзи и се мъчи да дирижира партийните нагласи на всички местни жители.

Затова искането на местните жители да минат към Бургас буквално бръкна с пръст в раната, както на Стоянова, така и на Рейзи.  Вече има входирано искане в Общинския съвет в Бургас по този въпрос. Сред тях са доста местни жители, които най-вече негодуват срещу местната си кметица, доверено лице на Рейзи.

Всъщност още преди година стана ясно, че в село  Присад ври и кипи и страстите са нажежени до крайност и че хората се боят да кажат проблемите си в присъствието на властната управничка.

Стоянова и сега реагира остро на инициативата на хората да избягат от Созопол. „Никой местен тук не желае да се присъединява към Бургас, нямало е обществено обсъждане, няма никаква подписка при мен. Тези хора, които са сформирали иницативен комитет до един живеят в Бургас и не отразяват настроенията в селото”, каза тя. Оказа се, че в в основата на инициативата обаче са именно местни хора. "На жителите просто им писна да живеят под диктат и да се страхуват да се изкажат дори", коментира един от организаторите.

На въпрос какво е предвидено да се свърши тази година в селото, Стоянова не отговори, само каза, че тепърва предстои общественото обсъждане на проектобюджета на община Созопол, на коя дата обаче ще се състои то- не стана ясно.

Всъщност в този бюджет може да не е знаят парите за Присад, но пък общински съветници широко коментират един друг предвиден разход – 100 хил. лева, заделени за представителни разходи на кмета Панайот Рейзи, който включва обяди и вечери, както и отпечатването на календари за сумата от 7 хил. лева.

Това е поредното разточително перо в бюджета на Община Созопол за тази година, след като миналата седмица общински съветници се възмутиха от новата идея на градоначалника да замени „Мерцедеса” си, който закупи преди 4 години с нов – по-модерен модел, тъй като стария му бил омръзнал, като за целта отдели 120 хил. лева от общинските средства.


В категории: Созопол


22
Коментара по темата
22.
tutu
05.05.2012 18:19:33
1
0
ami 6to sedi kato ne q iskat horata
21.
Созопол
19.02.2012 09:57:21
3
6
Смешен плач! Какво плачете за това село, ако бургаския кмет го иска , нека да го вземе.Да вземе и Габър, че и Вършило. Егати оръфляците в Присад, от 75 човека, 73 - пенсионери. Седят по цел ден и си търсят забавление в клюки и интриги и умират от завист, ако комшийката е затворила пет буркана зимнина повече.
Добре е и нас да питат, защото с нашите данъци се поддържат тези смотани села.
20.
вие
15.02.2012 13:27:12
5
5
Колко ви плащат "добрите и оправни" хора за да ги хвалите?
Ние не сме съгласни с вас!
19.
ние
15.02.2012 11:59:21
7
8
Познавам г-жа Стоянова сегашния кмет -много добър и оправен човек,а с подкрепата и на Рейзи те ще сторят чудеса.
18.
Даниела до 5
14.02.2012 19:48:02
9
12
Очевидно е че робувате на максимата"Който не с нас е против нас......давайте да го нападаме!!!"С цялото ми уважение към вас ,благодаря за отправените съвети,но не смятам ,че са ми нужни.Критичните Ви коментари относно мнението на един съвсем обикновен човек като мен ,неподчинен никому ме карат да си мисля,че:Или обслужвате нечии интереси?Или не търпите чуждо мнение?А относно това дали жителите на село Присад ще се откъснат от Созопол,разбира се ,че ще решат те самите тъй като според мен са най- малкото никому неподчинени!А може би се оптитвате да им внушите ,че това не е така.....?
17.
е,16
14.02.2012 18:59:25
4
4
Кой бяга от хубавото? Да оставиш келепира-пари, имоти, далавери и да избягаш където и да е означава само едно.Смърди и по-добре да си далече.
16.
до "нима"
14.02.2012 17:54:00
3
5
И като са избягали децата на Рейзи да не би да са дошли при теб или при тази ялова стерва Касабова ?
15.
до № 14
14.02.2012 17:14:11
1
1
БРАВО !!!!!
Много точен и компетентен коментар за тези, които имат мозък в главата си, а не миш-маш.
14.
До Свещеника
14.02.2012 13:26:08
5
10
Къде сте Вие свещениците от Созополска община , за да коментирате макар и с половин уста агентурното минало на Сливенския владика Йоаникий ? Мълчите . Къде сте Вие , за да попитате макар и с половин уста за агентурното минало на Созополския свещеник Иван с псевдоним " Сърната ". Мълчите . Както мълчахте когато по време на местните избори Рейзи и Пенка заплашваха непокорните хора в Присад , а на другите раздаваха по 100 лева за правилно гласуване . Или си толкова лековерен, че си мислиш , че огромна е народната любов и искрени гласовете за тях двамата . Сплашване и купуване на гласове - или и за това не си чувал отче Стелияне ? Но нали сте на общинска хранилка и за Вас проблемите се решават - какво Ви интересуват хорските неволи . На двама господари служите отче Стелияне , на двама господари , а не бива така . Бъдете духовни пастири , откликвайте на болките и нуждите на хората , заклеймявайте властимащите , когато грешат . Такива трябва да бъдат водачите отче - смели и дръзновенни . Да ти дам примери - от Йоана Златоуста , през Патриарха Евтимия , та до всички твои събратя разстреляни от комунистите . Е , хайде със здраве отче Стелияне , софрата на кметовете те чака .
13.
До 12
14.02.2012 12:33:30
3
3
И разбира се си купуват място в рая , отче ти синодалната кошара оправи па после гледай политиците .
12.
свещ. Стелиян Кунев
14.02.2012 10:54:48
4
4
Уважаеми, мисля, че е недостойно да се пише по този начин. Злъчните думи не помаган на никой!Г-жа Пенка Стоянова е полага огромни грижи за с Присад и още повече за храма в селото- св. Троица. През изминалата година се издигна камбанария и се купи нова камбана, дворът прилича на райска градина. И всичко това благодарение на г-жа Стоянова.Тази година г-н Рейзи обеща да направи основен ремонт на храма в с. Присад.
Благодаря на г-жа Стоянова за инициативите, които поема. Бог да благославя всички жители на с. Присад и да дава здрав разум!
11.
Рейзи
13.02.2012 23:39:52
3
3
Некви 120 000 бона за кола и 100 хилки за ала бала ко ви боли кура . Я си ебем вече сичко ако ноу ривеш ела шете по клатим и теби, я без да ебна не си легам . Я па я си ги ебем и моити съветнички и суветници те си курви сички ПА я ко съм виноин че те са дашни така де . Па като доиди времи да плаща ми , па що са гласували тех да питати бе . Нъли.
10.
reporter
13.02.2012 22:30:05
3
3
На местните избори Рейзи получи 71% от гласовете в Присад за себе, а това говори за доста голяма народна любов и изведнъж вече не го харесват държал хората бедни....?Някой наистина мъти водата.....
9.
zaxariada
13.02.2012 21:47:17
3
3
Абе хора това да не е продължение на битката на кметската наместничка с областния управител? Точно в бесове по време на иборите четох че имаше търкания между тях и прехвърчане на искри. Ама после всичко утихна...в името на ГЕРБ...или е било затишие пред буря?! Намирисва ми на нещо ама ще видим..........
8.
of ) 5 r 6
13.02.2012 20:39:05
5
5
Ех Ленче, Ленче, душко златна, ми за какво да му завиждаме на Рейзи бе душо? За многото жени, за многото деца или за по-многото любовници? Не мерси, ние сме християни хора, тази най-стара професия не я разбираме, не я искаме, не му завиждаме. А ти душко си отвори о(чите, чети и си записвай всичките му мискинлъци. И не забравяй,че простотиите по простите ходят, а ти душо не ми се струваш читава май.
7.
до Даниела
13.02.2012 20:33:36
4
3
Даниелче, прекрасно,че имаш впечатления от с.Присад, от кметицата на с.Присад, от кмета Рейзи, но явно не се справяш добре с наблюденията, факт. Защо ли при контактите ти с хората от селото никой не е споделил с теб,че правят подписка и искат да се отделят от Созопол? Може пък и да не ти вярват, може пък и да си подчинена на Рейзи,което е същото с невярването. Помисли върху комуникативните си способности и остави хората от селото сами да решат с кого им е добре и на кого да са благодарни.А да ходиш в Присад можеш и след като се прехвърлят към община Бургас, щом ти харесва, а и кметицата като Гербаджийка ще остане същата, така че нямаш грижи.
6.
Даниела
13.02.2012 18:42:08
3
7
Защо ми се струва ,че единствено и само критикуваме и плюем ,ако мога така да се изразя,а не виждаме и положителните неща .Например това че с.Присад е едно от най-чистите и подредени села .Аз често посещавам селото.свързано е с работата ми и никога при контактите ми с местните хора не съм усетила напрежение и недоволство.Впечатленията ми от местната кметица Стоянова са за един сърдечен и мил човек,който милее за това хората от селото ,а и тези които го посещават да се почустват добре дошли.Не оправдавам нападките по неин адрес ,затова че е лоялна към Рейзи.Според мен дори селото печели от това.Позволих си да коментирам ,защото моето мнение за хората от Присад ,а и за тяхната кметица е такова.Винаги ми е приятно да ходя там и така ще си остане.
5.
Ленка
13.02.2012 18:38:41
6
8
А колкото до Рейзи стига сте завиждали. Писна ми да Ви чета простотиите.
4.
Ленка
13.02.2012 18:38:38
6
6
А колкото до Рейзи стига сте завиждали. Писна ми да Ви чета простотиите.
3.
Ленка
13.02.2012 18:36:02
5
6
Защо си вярвате господа, че Присад ще мине към Бургас. И какво Ви пречи Пенка Стоянова че толкоз я мразите, благодарание на нея имате добра пътна инфраструктура и ревниво пази интересите на всеки един от селото. Нима ще оспорвате това ?
2.
нима
13.02.2012 13:13:03
9
11
От това дребно човече-Рейзи бягат всички. И жените, и децата му, дори кучета и котки, само тъпите и кухи лейки-лакеите му ,все още не проглеждат. Докарахме се дотам обикновените хора от селата да прогледат и изразят истината вместо нас. И за какво? За една мижава заплата равна на 6-9 хил.лв. за година, ПРИ 100 хиляди лева ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ЗА НАПОЛЕОНЧО!И това ако е законно, да живей ДАЛАВЕРАТА!За всеки месец от нашите данъци Пинко ще пие, яде и пуши 8333.33лева безотчетни за собствен лукс . След това, нагло доволен ще се качва на новия си мерцедес, за който пак ние ще плащаме още по 10 хиляди лв. на месец. Отделно от това и подлогата Германова ще има своите представителни пари, неясно колко още и така до края на Созопол. Няма ли край тази наглост?
1.
tuti
13.02.2012 10:42:08
11
17
Няма наяждане джуджето , ама тези боклуци дето му ги гласува те са за еб .. не . КОПЕЛЕТА ПРОСТИ гласувате за обществения интерес а , не ви ли е срам ,пасмина от проститутки .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори