×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сговорни съседи възстановиха разкопаната от археолог ул."Южна" в Созопол


Сговорни съседи възстановиха разкопаната от археолог ул."Южна" в Созопол
Така изглежда днес улица Южна
26 Май 2024, Неделя, 13:10 ч.
Автор: Флагман.бг

Живущите са събрали над 15 хил.лева, с които да положиха няколко слоя стабилна фракция

Сговорни съседи от созополската ул."Южна", която придоби национална популярност в края на миналата година, след като бе разкопана от местния археолог Димитър Недев и оставена в безобразно състояние, са успели да я възстановят.

Археолог разкопа улица в Созопол, за да прави проучване, десетки семейства са блокирани

Живущите са събрали над 15 хил.лева, с които да положиха няколко слоя стабилна фракция и проходимостта е много по-добра. Сега се чака и фрезован асфалт, за да се гарантира по-дълга устойчивост на възстановената улица и да не се притесняват хората от "Южна", че няма да успеят да излязат от домовете си, ако падне по-сериозен дъжд.

Последната зима за тях бе кошмарна, защото разкопките бяха извършени в края на 2023 година, малко преди големите дъждове, които буквално парализираха отсечката и блокираха десетки семейства, някои от тях с болни близки, които няма как да изведат до здравно заведение.

На „Буджака“ настръхнаха след заявката на археолог за нови разкопки, готвят жалба до прокуратурата


В категории: Созопол


Флагман.БГ Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан 17/06/2024, Понеделник 10:59 0
18
Коментара по темата
18.
До Петър Ганев
31.05.2024 08:46:04
4
2
Ами така е, плащат данъци не за земеделска земя, а за хотели и хасиенди, от които печелят стотици и милиони левове и това е съвсем правилно .
17.
И при нас е тъка
30.05.2024 16:39:35
1
2
Сигурен съм на 100% че тези съседи няма нито един да е местен созополлия. Тези съседи са само намазани пехливани. И при нас във Несебър е тъка. Уж несебърлии пък говорят,, че одим, че правим, къде е рибаро бе
16.
Петър Ганев
29.05.2024 02:18:17
1
11
За съжаление на Буджака всички вътрешни улици са разруха.Общината така и не им сменя статута от земеделска земя на общинска улица.А иначе изработват ПУП-ове и прибират пари.Гражданите са прави да искат,защото дават,и то не малки данъци(не е като за земеделски имоти).За съжаление Созопол е спрял в инфраструктурното си развитие.Добре че са частни инвестиции на хотелиери,ресторантьори и тези на дневните барове по плажовете.Общината като институция е абдикирала тотално от развитие.
15.
До 12 Николов - Djuli
27.05.2024 10:19:07
0
21
Комунистически провокации ;)
14.
До #8 Михалев
27.05.2024 08:02:54
14
4
Явно сте от онези бургазлии, които ще са доживотно признателни на "кметът-слънце". Само че заслепяването Ви пречи да видите разкопаните от година ул. "Индустриална" от стадиона до затвора, разкопания от година жк "Славейков" (между Ромпетрол и Парк), разкопаната от 4 месеца ул. Велико Търново в Лазур, разкопаната ул. Гладстон от театъра до Иван Вазов където 100 м участък го "работят" 4 месеца. Приберете предизборната четка и излезте да похрупате пясък по бургаските улици, преди да давате пример и съвети на гражданите на Созопол.
13.
Тихомир
26.05.2024 21:08:14
3
26
Тихомир е човек, чиято дума не струва и една стотинка. Изпитвам погнуса дори от това, че дишам един въздух с такъв човек.
12.
До Николов- Djuli
26.05.2024 19:16:46
24
5
Kапацитетът ти е на -27 степен. Стига ти само да изпълняваш поръчките за хвърляне на помия.
11.
*********
26.05.2024 18:33:43
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
Марин
26.05.2024 18:32:59
22
5
Едни и същи пишат глупости некомпетентни. Този алкохолик Недев разровил. Сега разрови гробището където ще се строи автогара. На 905bdсъседните обекти Била Пепко имаше ли проверки. Този Недев ще забави и оскъпи строежа с много пари. Няма ли да го махат вече
9.
Читател
26.05.2024 16:48:03
4
48
Чудесна инициатива на сплотени съседи. Но всъщност къде отиват данъците им, които плащат (а те не са за земеделска земя). Община Созопол е разрешила разкопките, а не е предвидила възстановяването на улицата? Представяте ли си в какъв хаос щяхме да живеем ако всички общини разкопаваха нашите улици и безразборно ги оставяха.
Но все пак комплименти на всички хора, които са се обединили и сами са се справили с неволята.
8.
М.Михалев
26.05.2024 16:29:28
5
70
Аз съм от Бургас,но така стана,че следя случая от зимата.
Искам да кажа,че това в Бургас кмета нямаше да го допусне. И това показва голямата разлика в интелекта,управлен
ските умения и загрижеността към хората между тези два градоначалника. Честно казано жал ми е за Созопол.
На хората от улицата пожелавам да са все така сплотени!
Бъдете здрави!
7.
до 2
26.05.2024 16:11:34
54
7
В почти всички други случаи бих се съгласила с теб, но не и в този. Не само не е задължение на общината да оправя незаконна "улица", но задължението на общината е било никога да не позволи строежа на тези къщи и на тази улица!
6.
Пламена
26.05.2024 15:40:22
3
43
Ехаааа!!!
Страхатна идея на Иван!
Дайте да организираме подписка. Нека хората от улицата да я стартират. От моя страна ще имат подкрепа на 10 човека.
5.
Иван
26.05.2024 15:35:55
4
84
Аз знам как да го осигурят този асфалт. Нека си прекръстят улицата от Южна на ул,,Тихомир Янакиев,, и да видете ,че и асфалт ще има и валяк да го трамбова ще има и банкет в тази чест ще се осигури за общинските служители.
4.
С.Цанев
26.05.2024 15:30:36
5
45
Жалкото е,че навсякъде в Созопол проблемите са оставени в ръцете на гражданите.
Нека хората да поискат от кмета да осигури поне фризования асфалт. Само предлагам,но едва ли ще се случи с местния феодал.
3.
Папата
26.05.2024 15:28:25
5
29
А Тишо Пеликана не е ли кмет на това населено място ???
2.
Мария
26.05.2024 15:26:32
3
53
Браво на хората!
Доказаха,че и без общината,чието задължение беше да поправи щетата,се справиха със проблема.
1.
Премахнете незаконната настилка
26.05.2024 13:46:07
41
25
Това не е улица, а има статут на земеделска земя. Следователно строежът е незаконен и следва да бъде премахнат. В земеделската земя следва да има комбайни и трактори, а не пътища и автомобили.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Столичен кмет узна шокираща новина - има тумор в мозъка Столичен кмет узна шокираща новина - има тумор в мозъка Продължавам да съм във ВМА и вече имам повече информация за състоянието си, обяви Георги Илиев  Изрязаха кожа от задника на този инфлуенсър, защото... Изрязаха кожа от задника на този инфлуенсър, защото... Претърпял контузия  Калин Стоянов подаде заявление за лична карта - ще бъде с биометрични данни Калин Стоянов подаде заявление за лична карта - ще бъде с биометрични данни Министърът е сред първите, които ще имат от новия тип лични документи  Хотелиери настояват за отлагане ремонта на пътя за Сарафово, за да не избягат туристите в Гърция Хотелиери настояват за отлагане ремонта на пътя за Сарафово, за да не избягат туристите в Гърция Реконструкцията започна в първия възможен момент след одобряването на финансирането и на временната организация от АПИ, която е собственик на пътя Тази чалгаджийка се омъжи за известен бизнесмен Тази чалгаджийка се омъжи за известен бизнесмен Това е трети брак на изпълнителката Президентът Румен Радев свика Народното събрание в сряда Президентът Румен Радев свика Народното събрание в сряда На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател Проф. Борислава Танева: Младежкият фестивал „Солинария“ е пример за последователна концепция Проф. Борислава Танева: Младежкият фестивал „Солинария“ е пример за последователна концепция Каузата на фестивала е благородна – подава се ръка на талантливи млади музиканти в началото на кариерата им, каза музикалният педагог Кристална топка нужна, за да се види дали „Величие“ би прескочила бариерата при по-висока активност Кристална топка нужна, за да се види дали „Величие“ би прескочила бариерата при по-висока активност Това Народно събрание е избрано по всички правила на Конституцията и има легитимност, но повечето българи са непредставени, каза Христо Панчугов Скандал с участник в "Игри на волята", собственичка на магазин го обвини за кражба на кашкавал и спагети Скандал с участник в "Игри на волята", собственичка на магазин го обвини за кражба на кашкавал и спагети На кадрите от охранителната камера се виждало и как си пълни гащите със сирене и руска салата Президентът насрочва първото заседание на Народното събрание Президентът насрочва първото заседание на Народното събрание Официалната клетва на новите 240 народни представители ще даде старт и на процедурата по консултации
Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник  Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище  Персоналът в ступор Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Колкото по-бездуховно и неуважително подхождаме към по-напредналите в развитието си спрямо нас същества, толкова по-мощни ще са страданията и бедствията Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането  Тя показва стегната фигура с плосък корем Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Новата кариера я е превърнала в „абсолютен изгнаник“ в родния й град и е имала ужасна последна година Едрогърда моделка се повози гола в метрото Едрогърда моделка се повози гола в метрото Полуголото момиче засне пътуването си, заобиколена от туристи Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Учебните заведения имат поставени табели, забраняващи тютюнопушенето, но това не отказва непълнолетните от вредния навик
Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Атмосферата в БСП е отровена Виц на деня Виц на деня - Прощавайте, къде е главният ви готвач?
- Отиде отсреща да хапне и веднага ще се върне!
Виц на деня Виц на деня Нарушител обяснява на катаджия:
- Бях под въздействия на психотропни същества...
- Казва се "вещества".
- Не, имам предвид жената и тъщата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На оптимиста му харесва да живее. На песимиста му се налага.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори