Ядеш и ревеш: Ако имате малко кайма и картофи, непременно направете тази вкусна и проста запеканка
Вкусна е и студена, и топла
Съвсем проста рецепта за запеканка с кайма и картофи, която обаче се получава невероятно вкусна. Подходяща за богата семейна вечеря, когато нямате много време.
Вкусна е и студена, и топла. Ето рецептата за вкусното ястие от кайма и картофи :
Необходими продукти:
Мляно говеждо месо – 500 g
Картофи – 1 кг
Яйце – 1 бр.
Прясно мляко – 250 мл
Масло – 100 гр.
Лук – 1 глава
Кашкавал – 50 g
Сол, черен пипер – на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Отцедете водата, добавете 50 г масло и намачкайте.
2. Загрейте млякото и добавете към пюрето. Разбъркайте до гладка смес.
3. Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете до златисто кафяво в малко олио.
4. Добавете каймата и пържете до омекване, като непрекъснато разбърквате и разтрошавате бучките. Подправете със сол и прехвърлете в голяма купа.
5. Когато каймата леко се охлади, разбийте яйцето и омесете добре.
6. Намажете форма за печене с масло. Отгоре сложете каймата, а над нея – картофеното пюре.
7. Печете 15 минути, извадете, поръсете с настърган кашкавал и сложете във фурната за още 5 минути.
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
Русия съди Euroclear за над 229 млрд. долара заради замразените активи
Трик с алуминиево фолио зад радиатора пести топлина и смъква сметките
Елегантно мезе с яйца, хайвер и шпроти за празничната трапеза

НАСИРАШ КОЛКО БИЛО ПРОСТТО АЗ НЕГО ЗНАЕХ