×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тази неделя на Коджа кая ще е епично!


Тази неделя на Коджа кая ще е епично!
Най-добрите планински бегачи ще участват в шестото издание на най-предизвикателния ултрамаратон у нас
27 Април 2024, Събота, 14:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

В руенското село Билка е истински празник, гостоприемните домакини посрещат спортисти от България и чужбина

Смел ли си достатъчно? А можеш ли да финишираш преди слънцето да залезе? Това са въпроси, които всеки бегач си задава преди да се запише на най-предизвикателния ултрамаратон у нас, който се провежда не къде да е, а в китното руенско село Билка. Коджа кая е първото автономно състезание в България и е сериозно изпитание не само за аматьорите, но и за най-добрите в този спорт. 

Въпреки трудните трасета обаче и тази година близо 800 души решиха да се предизвикат. Сред тях – най-добрите от най-добрите! 

Шестото идние на Коджа кая ултра е в рамките на два дни (27 и 28 април). Днес и утре в село Билка отново ще е истински празник. Спортистите ще мерят сили в четири дистанции – 14 км, 30 км, 42 км, 75 км. Помислено е и за тези, които искат да станат част от атмосферата на Коджа кая ултра, но не са достатъчно подготвени. Организирани са съпътстващи събития -  скоростно изкачване на едноименния връх, висок 597 м, с който се дава официален старт на събитието днес от 14 ч., както и поход за любителите на туризма. Има и детско бягане.

 

Кулминацията ще бъде утре, когато стартира същинския ултрамаратон. В 14-километровото скай трасе, което е с денивелация 1000 метра и отличаващо се с техничен и каменист терен, както и със стръмни спускания и изкачвания, ще мерят сили над 300 бегачи. Прави впечатление, че атлетите от световна величина у нас ще се състезават в 30 и 75-километровата дистанция, която е черешката на тортата. В голямото трасе ще надпреварват Пирин Галов, Росен Русев, Даниел Иванов, Красимир Димитров, ще има и няколко представители на област Бургас. В 30-километровото трасе ще видим Кирил Николов-Дизела, Иво Андреев, Гено Увардов, Иван Гочев и др. Тази година има рекорден брой участници при жените в 75-километровата дистанция, сред тях са Бела Дулева, Мария Цочева, Ваня Димитрова, Милена Добрева, Мая Танева и др. 

Руенското село Билка посреща най-добрите бегачи от България и света

„Коджа кая“ е първата напълно автономна ултра в България – без никакви подкрепителни пунктове. Заради това, че състезанието се провежда в ниската част на Стара планина, то бе подценявано в първите години. Релефът на Източния Балкан обаче е изключитено интересен, за да изпита възможностите на всеки. Именно заради това ултрамаратонът всяка година привлича все повече участници. Не всеки обаче е в състояние да го завърши.

И контузия не спря феномена Шабан Мустафа да прелети през 14-километровото трасе на „Коджа кая“

Надпреварата подпомогна за популяризирането на района. Благодарение на събитието стотици бегачи всяка година в края на април и началото на май изпълват руенското село Билка и близките населени места в района. Покрай състезанието маршрутът на Трите каи (Коджа, Орта и Уч каи) стана изключително известен и привлича туристи по всяко време на годината. 

ЦЯЛАТА ПРОГРАМА, КАКТО И ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЕТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ НА ФЕЙСБУК СТРАНИЦАТА НА КОДЖА КАЯ УЛТРА
 


В категории: Руен , Спорт


Той оцени себе си на 150 хил.лева
Той оцени себе си на 150 хил.лева 09/05/2024, Четвъртък 11:30 0
Почина популярен журналист
Почина популярен журналист 09/05/2024, Четвъртък 10:44 0
14
Коментара по темата
14.
*********
27.04.2024 22:31:37
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
*********
27.04.2024 20:49:29
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
*********
27.04.2024 20:45:48
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
*********
27.04.2024 19:25:53
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
10.
Куку
27.04.2024 19:11:19
0
6
Сега забелязах, Емел си е сменила прическата. Отдавна май не съм гледал в детайли сайта.
9.
*********
27.04.2024 18:48:49
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Възмутен теляк
27.04.2024 16:51:40
4
6
Всички християни имена в Турция са променени на турски такива. Защо маратона не се казва Голямата скала? Много грозно звучи в България да и а маратон Коджа кая!
7.
Bemmve 530d
27.04.2024 15:55:29
0
4
Tq samo na Koja Yarak u4astva
6.
фен
27.04.2024 15:33:31
0
9
Емелчето ще участва ли? Само тогава ще е епично
5.
Exodus
27.04.2024 15:20:58
2
4
i zabranete stroeja na jamii
4.
Мечо
27.04.2024 15:09:05
0
7
Руен, гората, леките жени.
3.
До 2
27.04.2024 14:45:09
1
5
Като аква Калиде... С турската баня, ама на да споменем, колко е хубаво да сме роби.
2.
За редакцията
27.04.2024 14:43:10
3
9
Флегми толкова ли ви мързи да проверите, вижте по преди робството по византийско, българско, тракийско, римско време, все ще откриете някакво име християнско, римско на тази местност. Турско свърши преди 150 години, но душите ви са още робски.
1.
1
27.04.2024 14:24:39
2
3
БРАВО
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек изгони единствената сравнително умна жена от "Ергенът" Защо Алек изгони единствената сравнително умна жена от "Ергенът" Останаха само празноглави кифли  Мис България се набоцка с опасните спринцовки Мис България се набоцка с опасните спринцовки Стана като морков Той оцени себе си на 150 хил.лева Той оцени себе си на 150 хил.лева Едва ли някой формат ще му ги плати Ивайло Иванов е новият генерален директор на Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" Ивайло Иванов е новият генерален директор на Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" В края на вчерашния работен ден той е заменил Дирк Пергот Преди да напусне, Невена Цонева видяла в аурата на Слави нещо, което… Преди да напусне, Невена Цонева видяла в аурата на Слави нещо, което… Певицата е дете индиго и е свръхчувствителна към света и енергиите в него Тази любима тв водеща поема по нов път, сбогува се с телевизията Тази любима тв водеща поема по нов път, сбогува се с телевизията Меги Димчева от "Търси се" съобщи за голяма промяна в професионален план Тя ми каза, че ще прави с*кс с мен, ако ще и земята да се продъни! Ужасих се, каза този актьор Тя ми каза, че ще прави с*кс с мен, ако ще и земята да се продъни! Ужасих се, каза този актьор Случаят е отпреди години, когато Фицата бил още млад актьор, а "лелята" натолича лиги в първия миг, в който се озовали на една сцена в театъра Много скоро ще се разбере какво е мнението ми за Закона за хазарта, обяви президентът Много скоро ще се разбере какво е мнението ми за Закона за хазарта, обяви президентът Очаква се да наложи вето  Почина популярен журналист Почина популярен журналист Негова е заслугата читателите дори на британския вестник „Таймс“ чрез статиите му, публикувани там, да научат повече за България“ Концертът на „Молец“ в Бургас е сред гвоздеите в програмата на Летния Никулден Концертът на „Молец“ в Бургас е сред гвоздеите в програмата на Летния Никулден Иван Звездев разкри каква е тайната на вкусната бургаска чорба, ще я раздават безплатно днес
Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Това е музикантът Николай Тошев, който е на свободна практика и в последните години е свирил на турнета с популярните „СкандаУ“ Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов В живота на човек често се случват промени, понякога големи, понякога - по-малки. При мен, при нас с Венко се случи голяма промяна, призна Невена Цонева Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ чества своята 30-та годишнина Пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ чества своята 30-та годишнина За последните три десетилетия компанията се превърна в символ на стабилност, прозрачност, иновации и добро обслужване на своите клиенти Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Тази участничка от "Ергенът" скъса синджира след излизането си от шоуто Според кадрите ѝ в Инстаграм всяка вечер Барби се подвизава в различен клуб, а компания ѝ правят както дами, така и мъже Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Почина най-големият пропагандатор на династията Ким Нам почина поради напреднала възраст и "мултиорганна дисфункция", за която е получавал лечение от 2022 г., съобщи официалната агенция KCNA Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Барабанистът Венелин Венков празнува напускането си с Гъмзата и Краси Радков Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Проф. Гордана Силяновска-Давкова е против договора за приятелство с България Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Празнуваме Деня на Европа и День Победы в сянката на изборите Българската пророчица Ванга е считала този ден не просто за празничен, а за свят, защото от него зависило дали ще живеем в мир и съгласие Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украинските атаки с дронове срещу руска енергийна инфраструктура зачестиха през последните месеци
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори