×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Страхотна новина от Турция за българите, пътуващи за южната ни съседка


Страхотна новина от Турция за българите, пътуващи за южната ни съседка
В Турция 9 дни ще почиват заради Рамазан Байрям
05 Април 2024, Петък, 20:15 ч.
Автор: Флагман.бг

Пътуването по магистралите ще бъде безплатно през ваканционните дни за Рамазан Байрам, в големите градове - и общественият транспорт

В Турция започва дълга 9-дневна ваканция по случай свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

Рамазан Байрам ще се празнува от 9 до 12 април, а уикендите преди и след Байрама бяха прибавени, което удължи ваканцията на 9 дни. 

С указ на президента Реджеп Тайип Ердоган пътуването на моторните превозни средства по магистралите и мостовете на страната през деветте дни на ваканцията за Рамазан Байрам ще бъде безплатно, включително по мостовете над Босфора и моста при Чанаккале. Това съобщи министърът на транспорта и съобщенията Абдулкадир Уралъоглу в изявление пред турските медии.

“Очаква се интензивен трафик през ваканцията. 30-35 млн. души вероятно ще бъдат на път. Взехме допълнителни мерки. Ще бъдат осигурени екипи по контрола на трафика на магистралите, тунелите и мостовете, както и за контрола на автобусните превози и цените на билетите за превоз“, каза транспортният министър.

През 3 дни на Рамазан Байрам - от сряда до петък, пътуването за гражданите в автобусите, метробусите и метролиниите в мегаполиса Истанбул, а също в автобусите и метролиниите в Анкара, Измир и Бурса, също ще бъде безплатно.

Безплатно ще се превозват гражданите и по електрическата жп линия Мармарай, която свързва европейския и азиатския бряг на Истанбул, минавайки по дъното на Босфора.

Предвижда се да бъдат пуснати допълнителни превозни средства по автобусните маршрути и метролиниите.

През дългата ваканция се очаква доста турци да посетят и да почиват в десет от островите в съседна Гърция.

От 1 април т.г. Гърция въведе издаването на визи с ограничен достъп на граничните пунктове за турските граждани, което позволява те да посещават десет гръцки острова за период от една седмица. 

Представителят на Съвета за туризъм на Анталия Реджеп Явуз заяви, че дневно ще се изпълняват 7 фериботни рейсове от турското крайбрежие до няколко гръцки острова и обратно.

Очаква се наплив на летовници и към морските курорти Анталия, Кушадасъ, Айвалък, Измир, Алания, както и към всички окръзи на страната.

Една част от изселниците се очаква да пътуват по родините си места в България.
 


В категории: Животът


Почина модна икона
Почина модна икона 30/04/2024, Вторник 11:28 0
Флагман.БГ Тя си си смени лицето за 70-ия юбилей Тя си си смени лицето за 70-ия юбилей 30/04/2024, Вторник 11:00 0
10
Коментара по темата
10.
Иван
06.04.2024 15:58:28
4
1
Само обрязани турчеещи цигани ходят в тази мюсюлманска клоака турция.
9.
Ххххх
06.04.2024 11:55:48
5
8
Чести РАЗМАЗАН АЙРАН на всички мангали!!!
8.
Me
06.04.2024 10:17:14
1
6
3,4, големи глупости, баш по Рамазан миналата година бях. Съвпадението с лалетата и ваканцията на децата води милиони на туризъм. НО никъде няма проблеми с туристите, лакомия (извън нормалната в туристическата зона), цените са по-ниски отколкото в Бургас на центъра. В луксозно заведение на Таксим 3ма вечеряха за 70 лева всякакви гевезлъци. Единственото неприятно, е че градския транспорт, особено морския, издъхват и има задръствания до 11 вечерта. Но ако си прецениш нещата и времето, навсякъде е перфектно ...
7.
Me
06.04.2024 10:11:59
2
1
Обаче в градовете е такава лудница, че може да полудееш. Истанбул е непроходим от навалица и заради лалетата, задръстванията са отвъд колосални :)
6.
др. Фил
06.04.2024 10:07:20
1
7
Турците са си уредили държавата. Лавират според международната обстановка, гледат си интереса, възпитават си децата, жените им си знаят мястото. Дано да не припознаят мъдростта на Ердоган с дребната хитрост на наш Бойко и да не се вкарат в "политическа криза", защото не че няма да се съвземат, но биха търпяли излишни загуби. Тюркие вери найс!
5.
До 1
06.04.2024 00:10:20
12
12
Намалено, ама не. Преценяват те. Ако си техен и те мислят за беден, ще ти пуснат фандък, за да откупят място в Рая. А, за такива като теб, ако не си от техните и ти де, цените стават тройни. Шмекери и мошенници са турчулята. Зло племе.
4.
До 2
06.04.2024 00:07:34
14
12
Да, много скоро там ще има разрушително земетресение и ще хукнат пак да ни превземат. Иначе, не знам къде извън Истанбул си бил, но Истанбул е е един мноого мааангаалски град.
3.
Ама
06.04.2024 00:05:16
7
12
Как....прекрасна новина. Само да не си в Истанбул по Рамазан. Стичат се милиони от цяла Турция. В града е лудост. След залез тълпи озверели от глад атакуват всяко място, където има храна. Тогава спират да гледат на теб като на клиент и комшия, а като на гяур. Оброщат внимание само на техните. През деня и гемрек да се купиш те гледат като канибал и искат да те разкъсат. Да не говорим за"безплатния" транспорт. Само за местни е. Пак ти трябва карта и "безплатвото" е избирателно. Ако не ви варвати отидете. Никога повече поРамазан в Турция.
2.
Bs highlife
05.04.2024 23:02:37
6
19
Постоянни съм в Истанбул.
Не мога да разбера, как нещо толкова голямо, може да бъде в синхрон.
Много хора, индустрия, море, паркове, отлични пътища и всичкия този хаус е напълно уреден.
Каквато и криза да има при съседите, скоро слънцето ще изгрее над тях.
Да му мислим ние!
1.
Ханко Брат
05.04.2024 21:22:49
3
24
По време на рамазана всично в магазините е намалено, за да може и най бедния да си позволи да куои!. . А в Бг е обратно!)))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бойко Борисов със стратегически промени в листите, вкарва две ключови имена Бойко Борисов със стратегически промени в листите, вкарва две ключови имена Йорданка Фандъкова е една от готвените изненади  Внимавайте къде спирате след празниците! Зелената зона отново ще е активна Внимавайте къде спирате след празниците! Зелената зона отново ще е активна Краткият номер за таксуване в „Зелена зона“ е 1357 Забраниха рекламата на хазарт в Бюджетната комисия на второ четене, предстои гласуване в зала Забраниха рекламата на хазарт в Бюджетната комисия на второ четене, предстои гласуване в зала Остава обаче рекламата върху билбордове и изобщо не е ясно как ще се контролират социалните мрежи  Кръвнишкият й поглед я издаде - тази бивша участничка от "Денсинг старс" не иска да чуе за партньора си Кръвнишкият й поглед я издаде - тази бивша участничка от "Денсинг старс" не иска да чуе за партньора си Преди седмици той директно я атакува с целувка по устата по време на танца, а в специален анонс сподели и за тръпката, която изпитва към нея Убийцата на Пейо твърди, че получила инсулт зад решетките, пуснаха я под домашен арест Убийцата на Пейо твърди, че получила инсулт зад решетките, пуснаха я под домашен арест Според адвокатите й се наблюдавало изтръпване на крайниците и затваряне на очите Вдигнаха цените по плажовете в Гърция, вижте с колко Вдигнаха цените по плажовете в Гърция, вижте с колко По плажовете коктейлът "Аперол" вече струва 8,50 евро, а кафе по-евтино от 5 евро няма да откриете Тъпанарите в парламента отблъскват хората Тъпанарите в парламента отблъскват хората Те непрекъснато се ядат като зли кучета, намират си кусури, като че не управляваха до вчера заедно Тя си си смени лицето за 70-ия юбилей Тя си си смени лицето за 70-ия юбилей За нея сякаш времето е спряло  Белото и хашиша донесоха много проблеми на тези български звезди Белото и хашиша донесоха много проблеми на тези български звезди Положителните тестове за дрога им създадоха главоболия Ученици от Търговска гимназия участваха в „Деня на отворените врати“ на Бургаската окръжна прокуратура Ученици от Търговска гимназия участваха в „Деня на отворените врати“ на Бургаската окръжна прокуратура След посещението в съдебна зала учениците беседваха с окръжния прокурор Георги Чинев
Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Според германските власти събитието е организирано от човек на име Рахим Боатенг, който е свързан с „утвърдена екстремистка група“ "Мюслим Интерактив" Арестуваха кандидат-президент в САЩ Арестуваха кандидат-президент в САЩ Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протест Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Преди близо 150 години немски лекар анализира температурата на 25 000 пациенти и заключва, че нормалните стойности са 37 градуса Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Четирима загинали при удара по замъка на Хари Потър в Одеса Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Британска компания доставя в Украйна съветските самоходни оръдия “Гвоздика” и “Акация Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Близо половината от средствата за изплащане на пенсиите вече не идват от осигуровки, а от данъци 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен Според учените по тази разломна линия от дълго време не са ставали земетресения и няма регистрирани данни за такива в миналото, но... Ракът да не си пилее енергията, а Девата и Скорпионът да не пазаруват днес! Ракът да не си пилее енергията, а Девата и Скорпионът да не пазаруват днес! Хороскоп за деня – 30 април 2024, вторник
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори